Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

Kırmızı soğan nikotini çözüyor, insan bünyesinde, özellikle sigara içenlerde biriken nikotinin çözülmesinde etkilidir. Kırmızı soğan kanda yükselmiş olan lipit miktarını düşürür. Safrayı incelterek, karaciğerin rahat çalışmasını sağlar.

-Sigarayı bıraktıktan sonra VÜCUTTAKİ NİKOTİNİ ATMAK için şunları yapabilirsiniz:Vücuttaki nikotin,genç ve sporcularda 5-6 sene,orta yaşlılarda 9-10 sene,yaşlılarda 15-16 sene sonra çıkar ama 40 gün boyunca günde 1 adet orta boy kırmızı mor soğan yenilirse 2-3 ay içinde vücutta nikotin diye bir madde kalmaz (denenmiştir). (Soğanın faydaları: Hücreleri canlandırır, tıkalı damarları açar, karaciğerin en iyi dostudur, kandaki kolestrolü yakar, tabi insülin ihtiva ettiği için şekeri yakar. Vücuttaki nikotini temizler.

Vücuttaki nikotin zaten son sigaradan 48-71 saatte vücuttan atılıyor.
Sigaranın vücuttaki en önemli kalıntısı zifir yani katrandır; iyi bir kullanıcıysanız içtiğiniz kadar katran bronşların iç yüzeyine yapışmış durumdadır. İçme miktarı ve sıklığınıza göre bu kirlenme mevcuttur. Bunu da şu madde içili şu madde yenir de temizler demek çok zor. Yıllar sonra tespit edilen şey "nikotin değildir", öncelikle katrandır. Ha vücutta biriken başka maddeler var mıdır?Evet vardır. Sigaranın formülasyonuna katılan tarım,böcek ilaçları,kuşun (örneğin DDT) vücudun belli bölgelerinde birikir. Örneğin bazı tarım ilaçları yağ dokuda, kurşu kemik dokuda...

Vücudun kendini onarma mekanizması, kişinin mevcut bağışıklık durumu, iyi bir diyet, temiz havası olan yerde yaşamak, egzersiz vs. temizlenmeyi ne derecede ve ne kadar sürede etkiler, onu bilemiyorum.

Uzunca süre sigara içmediyseniz, hemen bu yoldan döndüyseniz sizin o kadar yararınıza...a.s.

İkinci bir düzeltme : Soğanda insülin yoktur; çünkü insülin hayvansal kaynaklı bir hormondur. Pankreası uyararak insülin salgılanmasını artırabilir, bu şekilde kandaki glikoz düzeyini düşürebilir, o ayrı ama insülin hayvansal kaynaklıdır.

Minikiz, sen de bu yazıyı bir yerde okudun da buraya alıntıladın muhtemelen, bana kaynak gösterirsen çok memnun olurum, bilgi çok dikkatimi çekti, sevgilera.s.

Son düzenleme:
3. haftaya başladım nerdeyse sanki hiç sigara içmemişim gibi yalnız kilo olayını ne yapacaüğım bilmiyorum toplam 18 günde 2 kilo aldım

ahh ahh bide ben bırakabilsem şu illeti ille hasta olcam öyle bırakcam.okadar alışmışımki bırakmak istemiyorum sadece düşüncede kalıyo

arkadaşlar günaydın bende yeni üyeyim.
Yıllardır sigara içiyorum ama bende bırakamıyorum.
Benim eşimde kullanıyor o kaç kere bırakıp başladı sayısını bile bilmiyorum.
bebek istiyorum o yüzden bırakmak zorundayım....

baktım da çok gerilerde kalmış bu konusengözlerimebaksanab

nereden buldun derseniz, kaç yıl aradan sonra paket taşımaya başladım:eek: ama haftada 6-7 tane :nazar:

eşim sigarayı bırakma kararı alınca ,başaramayacagını düşündüm, tekrar içeriz diye paketleri atmadım.1 yıl oldu .arkadaşım ve dostum olan sigaradan ayrılmak ,benim için çok zordu .karar verince insan uyguluyor,çocuklarımız içinde iyi oldu .kötü örnek olmuyoruz

arkadaş bu yöntemi arkadaşımın müdürü denedi oda günde 2 paket bazen daha çok sigara içermiş ve yıllardır bu böyleymiş..bırakalı 9 ay oldu sadece 1 içmiş..
yöntemin hiç bir yan etkisi yokmuş..bende en kısa zamanda bi randevu alıcm

Merhaba arkadaşlar, eşim geçen hafta ameliyat oldu bu nedenle çok ilgilenemedim. İşin açıkçası biraz da ne yazabileceğimi tam olarak kestiremedim. İyisi ve kötüsüyle herşeyi yazacağımı söylemiştim. Bu çarşamba günü üniv. hastanesine doğru yola çıktık, eşimin hayatında ilk ameliyatı ve narkozu olacaktı, hassas bir noktaydı ameliyat yeri. Çok heyecanlıydı ve endişeli. Belki bunları kendimi inandırmak için yazıyorum ama.. Evet tam ameliyata girmeden önce bir sigara yaktı. Bunun tamamen psikolojik bir baskı olduğunu düşünüyorum. Şimdi eskisi gibi içmiyor ama yine de biraz içiyor. Evet sistemin işe yaradığı bir gerçek ve çok örnek var tanıştığım ama beyin olarak istemiyorsanız ve sizi destekleyecek hiçbir ortam olmayacaksa boşuna gitmeyin, sonunuz bizimki gibi olmasın. Ama gerçekten istiyor ve sadece fiziksel nikotin bağımlılığından kurtulamıyorsanız o zaman gidin sonuç alırsınız. Eşim sigarayı bıraktığından beri hiç kimse ne güzel sağlıklı bir eylemdesin, devam et demediği gibi, çıkarıp önüne sigarayı yak ya 1 taneden birşey olmaz diyorlardı. Dayanamadı, başaramadı çok üzgünüm arkadaşlar.. Tabi ki birazcık sizin de çaba harcamanız gerek, hiçbirşey o kadar kolay değil. O baskının altında hissetmemelisiniz Ama gerçekten istiyorsanız bırakmayı, kendinize bu şansı tanıyın.. .

Arkadaşım yazınızı baştan sona okudum . Neden çünkü bende tiryakiyim. 2 günde 1 paket ve 20 yıl. Hiç bırakmak istemedim ama eşim bıraktığı için sorun yaşıyorum. Eşim ve arkadaşları bana 2. sınıf muamelesi yapıyorlar. Halbuki balkondan başka yerde misafirlerimiz bile sigara içemez. Kendi evimde sigara izmariti bile başıma bela oluyor. Çöpte kokuyor diye atamıyorum. Senin yazdıklarını umut gibi heyecanla okudum ama eşim sigara içiti diye yazınca umut yok oldu. Evet malesef beyinde istemek gerekiyor. Eşim 1 günde 2 paket içerdi. Bırakacağım dedi ve 8 yıldır ağzına koymadı. Bilmiyorum karmakarışık oldum ya. Dürüstlükle her şeyi yazıp paylaştığın için teşekkürler.

30 yildir sigara icicisiyim.. bundan 6 yil önce sigarayi isteyerek birakip 14 ay icmemistim..sonra tekrar basladim..bir kac zaman sonra yine biraktim 5 ay icmedim.tekrar basladim..bilinc altim birakmayi istiyor ama beynin tam hazir olmadigi icin bilinc altina aldiris etmiyordu..aslinda gercekten sigarayi birakmak icmemek istiyordum..yasim geregi (48 yasindayim) artık sigaranin verdigi sıkıntıları duymaya hissetmeye baslamistim..bir kac aydir beynimi sartlamaya baslamistim.icmeyecegim ..ve kesinlikle geri dönmeyecegim diye..aslinda hersey istemekle alakali..benim ruhum beynim bugune kadar sigarayi bırakmak istemiyordu ki...neyse..aura migren hastasi olmam migren ataklarimin dabazi yiyeceklerle birlikte sigaraninda tetikledigi gercegi ile artik yasamak istemedigimden iki gun önce kesin bırakma isteme kararimi beynime gonderdim ve o saat itibariyle sigara icmiyorum. tüm yöntemler ne olursa olsun.inanin hersey kendi iradenizle alakali..bende alternatif tıpla cok ilgilenen ve de EFT gibi cok guzel pratik bir yontemin bayagi derinlerinde olan biri olmama ragmen yukarida da belirttigim gibi sen istersen oluyor.istemezsen olmuyor.ben yillardir sigarayi cok severek ictim keyif aldim.ama dedigim gibi sıkıntıları ile yuzyuze gelmek can sıkıntısı yaratıyordu..artik kararliyim...istiyorum ve birakma yasim gelmis :) bir buyugum oyle derdi "daha yasin gelmemis gelse bırakırdın" aklima düstü yine guluyorum...bir bagimli omur billah bagimliligindan kurtulamaz dedikleri icin..bu bıraktım sözünün yerine icmiyorum sözünü kullanmak en yerinde olacak....
kilo almaktan korkmuyorum..sigarasiz hayatin ne kadar guzel oldugunu (14 ay ve 5 ay icmedigim dönemlerden biliyorum), .ama bu guzellikleritamamen ömrümün sonuna kadar tadmak istiyorum..sanirim yaslandim.sanirim.ölüm korkusu esneme bindi..yok yok..hastalanip baskalarina muhtac olmak istemiyorum..saglikli uzun ömürler istiyorum..ictigim kadar ictim.bundan sonrasi artem dumansiz hayat olsun...
sevgilerimle

Son düzenleme:
Minasera canım benim doğru karar vermişsin seni destekliyorum ve dumansız günler diliyorum. Bende bu gün azalttım. 1 günde 10 sigara içerken 5 e düşürdüm. Ve canım sigara içmek istediğinde yerine ne koyacağım. Akşamdan beri yemediğim bir şey kalmadı ama hiç aklımdan çıkmıyor. İstersen bu sayfayı byle günlük devam ettirelim. Sigarayı bırakanlar bırakamıyanlar sen ben günlük içip içmediğimizi yazıp destek olalım. En azından birbirimizi motive edelim.

Minasera sana katılıyorum. Bana yarında içip içmediğini yaz.

canim dumansiz gunler gercekten cok guzel.gecmiste uzun sure biraktigim icin biliyorum. sigaranin yerine kalorisiz yiyecekler tuketmeye calis ya da bir kucuk pet sise surekli yaninda olsun onu yudumla.sigara istegin geldigi zaman arka arkaya 7/10 kere nefes al ver.zaten sigara istegi bir kac dakikalik olay bu sureyi atlattigin zaman uzun sure yine aklina gelmez.beynine surekli icmeyecegim mesajini ver.tatlim ben auro migren hastasiyim tv ışıkları pc.ışıkları bana cok dokunuyor..son gunlerde mumkun oldugunca bu isiklardan da kendimi korumaya calisiyorum..surekli pc basinda olamiyorum..yoksa migrenle karsilasiyorum..umarim beni anladin.seni sevgimle opuyorum kendine iyi bak .

bende kullanıorm 2 hafta önce kendime söz verdim bırakcam die ilk bi kaç gün sözde azalttım ama yapamıoıorm çevremden destek olmaınca yapamıorm bide arkadaşalrım desteklemior sen yapamassın dior ama bırakmaı çok istiyorum ve eminmki bu msjı yazıp bitirnce bi sigara yakıcamm neolurr tecrübeli arkadaşlar bu konuda bize destek olun :KK43:

patlıcan iyi fikir aklınızda olsun eşim sigarayı bıraktığında hergün patlıcan istiyor ve iştahla yiyordu işe yarıyor günde 3 paket içiyordu 1 sene oldu ağzına sürmedi ne tedavi ne başka bi şey yaptı sadece bırakmayı istemiş. ben ondan az içiyordum ben bırakamadım ama o bıraktı.

ben kesinlikle bırakmayı düşünmüyorum çünküüüü benim dert ortagım beni rahatlatan tek dostum ben öyle görüyorum oda olmasa çekilmez bu dünya ne olur kızmayın buda benim fikrim

Ben de sigarayı bırakanlardanım....
"Cilt bakımı" bölümünde bira arkadaşımız "sigarayı bırakınca cildi düzelen var mı" diye konu açınca...Ben de bir cilt sorunumdan ancak sigarayı bırakınca kurtulduğumu belirttim; bir arkadaşım aynı sorunu yaşadığını belirtti ve nasıl bıraktığımı sordu. Mesajı kopyalamak yerine linki veriyorum:

http://www.kadinlarkulubu.com/sigar...iyenler-varmi-p3965649/index.html#post3965649

Bu linkte sigarayı bırakma hikayem var...Umarım sizlere yararı olur...

Ben de karar verdim bunları okuyunca..Ve şu saat ve dakikadan itibaren içmicem yarın da nikotin sakızı alıcam içmemek için herşeyi yapıcam..Bana destek olun lütfeeen

şimdi farkettim "bira arkadaşımız"ı :):) tıklayacak bir "edit"im bile yok..."Bir arkadaşımız" diyecektim:)

size küçük bir tüyo vermek isterim, linkte okuyacaksınız zaten ama burada detaylı bir şekilde söylemek istiyorum.

Sigarayı bırakmak isteyenler, "Sigarayı bıraktım, bundan sonra içmeyeceğim" yerine, her yeni güne başladığınız zaman" bugün içmeden durabilir miyim acaba, yarın dayanamazsam yarın içerim, bugünü kurtarayım" diyerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Sigara içerken beyninizi yanıltabildiniz, nikotin vücuttan atıldıktan sonra bile (48 saat sonra nikotin kalmaz, vücutta kalıcı olan katran ve ağır metaller gibi diğer kimyasallardır) eliniz gidebiliyor. Canınız sıkıldığında size gelen sinyal diyor ki "İçsene sigara, bak nasıl rahatlatacak, kafan rahatlayacak, stresinle başa çıkabileceksin"; çünkü zamanında içerken beyin o hazzı almış arşivine hiç unutur mu? O mantıkla baktığınız zaman, sonradan edinilen bir alışkanlığı, edinildiği gibi hayatımızdan çıkarabiliriz...O zaman öbür türlü de kendimizi kandırabiliriz. Madem o bırakmak başa çıkılması zor iş..."bir gün içmemek" daha kolaydır öbüründen:) Her gün "bugünu kurtarayım" deyin...Bu psikolojik taktik bende işe yaradı, belki sizde de yarar...

Bu arada şunu da yazmadan geçemiyeceğim...Eminim pek çok arkadaşım sigarayı bırakmaya teşebbüs etmiş, 1-2 gün hatta belki 1-2 saat sonra "yok dayanamıyorum" diyerek yeniden başlamıştır. Bunlardan biri de benim, çok kez denedim bunu...Ama şimdi içmiyorum..Nİkotin sakızları o zaman işe yaramadı, son denememde ise bantlar işe yaradı; ama çözüm bantlarda değil benim kafamın içinde...
Sigarayı bırakma denemelerinin belirli bir kotası yok...5 kere denediniz başaramadınız, ama belki 6.denemenizde başarılı olabilirsiniz...Eğer önce denemiş başarısız olmuşsanız kendinizi " belli ki bırakamayacağım şu illeti" diye şartlandırmayın, bunun bir limiti yok...

Herkese bu mevzuda başarılar dilerim...

Son düzenleme:
X