- 23 Nisan 2008
- 167
- 1
Kırmızı soğan nikotini çözüyor, insan bünyesinde, özellikle sigara içenlerde biriken nikotinin çözülmesinde etkilidir. Kırmızı soğan kanda yükselmiş olan lipit miktarını düşürür. Safrayı incelterek, karaciğerin rahat çalışmasını sağlar.
-Sigarayı bıraktıktan sonra VÜCUTTAKİ NİKOTİNİ ATMAK için şunları yapabilirsiniz:Vücuttaki nikotin,genç ve sporcularda 5-6 sene,orta yaşlılarda 9-10 sene,yaşlılarda 15-16 sene sonra çıkar ama 40 gün boyunca günde 1 adet orta boy kırmızı mor soğan yenilirse 2-3 ay içinde vücutta nikotin diye bir madde kalmaz (denenmiştir). (Soğanın faydaları: Hücreleri canlandırır, tıkalı damarları açar, karaciğerin en iyi dostudur, kandaki kolestrolü yakar, tabi insülin ihtiva ettiği için şekeri yakar. Vücuttaki nikotini temizler.
Merhaba arkadaşlar, eşim geçen hafta ameliyat oldu bu nedenle çok ilgilenemedim. İşin açıkçası biraz da ne yazabileceğimi tam olarak kestiremedim. İyisi ve kötüsüyle herşeyi yazacağımı söylemiştim. Bu çarşamba günü üniv. hastanesine doğru yola çıktık, eşimin hayatında ilk ameliyatı ve narkozu olacaktı, hassas bir noktaydı ameliyat yeri. Çok heyecanlıydı ve endişeli. Belki bunları kendimi inandırmak için yazıyorum ama.. Evet tam ameliyata girmeden önce bir sigara yaktı. Bunun tamamen psikolojik bir baskı olduğunu düşünüyorum. Şimdi eskisi gibi içmiyor ama yine de biraz içiyor. Evet sistemin işe yaradığı bir gerçek ve çok örnek var tanıştığım ama beyin olarak istemiyorsanız ve sizi destekleyecek hiçbir ortam olmayacaksa boşuna gitmeyin, sonunuz bizimki gibi olmasın. Ama gerçekten istiyor ve sadece fiziksel nikotin bağımlılığından kurtulamıyorsanız o zaman gidin sonuç alırsınız. Eşim sigarayı bıraktığından beri hiç kimse ne güzel sağlıklı bir eylemdesin, devam et demediği gibi, çıkarıp önüne sigarayı yak ya 1 taneden birşey olmaz diyorlardı. Dayanamadı, başaramadı çok üzgünüm arkadaşlar.. Tabi ki birazcık sizin de çaba harcamanız gerek, hiçbirşey o kadar kolay değil. O baskının altında hissetmemelisiniz Ama gerçekten istiyorsanız bırakmayı, kendinize bu şansı tanıyın.. .