Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

şimdiden sigara isteği başladı ki daha bir saat bile olmadı:KK43:off offf içmiceeemmm

şimdiden sigara isteği başladı ki daha bir saat bile olmadı:KK43:off offf içmiceeemmm

Google'a sigara yaz, "görsel"lerden arama yap....
Her canın sigara istediğinde o resimlere bak...
Ben başardım, başaran pek çok arkadaşım var, sen de başarabilirsin. Senin bizden bir eksiğin yok ki canım...Bu geceyi kurtar...
Yarın istermisin, dayanamayıp içermisin düşünme, bu gece içmemeye odaklan
a.s.

Bak bizde bugün eşimle birlikte bıraktık ben normal yollarla zaten çok aza indiriştim..Eşim yıllardır içer oda 1 paketi geçmezdi 1 2si farketmiyor açıkçası ..Azıcık akşam tereddütlüydüm nasıl geçcek diye baktım işi şakaya vurmuş ilk 4 saatte başladı kendini pskolojik olarak etkilemeye başardım dimi hayatım .Evet diyorum bak bitti yok hayatımızda sadece sen ben oğluşumuz tertemiz bir dünya..Diye diye uyudu ve ilk bir gün bitti bile:asigim:

Bense ona yardımcı olacağım diye kendimi hatırlamıyorum bile düşün sen onun esiri olma o olsun eft yöntemi çok iyi geliyor denemeni öneririm baktınki çok zor oldu çok güzel yöntemler var yeterki sen iste canım..Allahım da sana yardımcı olsun emin ol başaracağız:hooray::hooray::hooray:
z

eeee..sigarasiz hayat nasil gidiyor...benim gayet guzel..gun icin de aklima bile gelmiyor..cok sukur ..tad alma duygum yerine geldi.. tempolu yuruyus yapiyorum hiç kesilmeden...gercekten bu cok severek ictigimiz sigara bizim canimiza okuyor da biz gormezlikten geliyoruz...sigaraya artik kesinlikle dönmeyi dusunmuyorum..herseyden önce sigara icmedigim gunden bu gune hic migren atagim olmadi..sukurler olsun...haydi sigarayi birakanlar sizler ne alemdesiniz anlatin bakayim :dance:

bu mesajı bizimle paylaştığın için teşekkürler.ben değil ama eşim çok fazla sigara içyor.ben hem onun için endişeleniyor hemde dumanından kızımı korumaya çalılıyorum ama bazen mümkün olmuyor.o kitabı en kısa zamande temin edip deneyeceğim.sizi çok tebrik ederim...a.s.

evet sigarayı bıraktım bırakmak zorundayım ben evin en küçüğüyün üç kardeşiz ve ablalarım içiyor bende onların yanında birer ikişer 1,2 yıldır içtim bana birşey olmaz derdim annem çok karşı sigaraya ben kendimi baya kaptırdım canım çok istiyordu baya baya tiryaki olmuştum.paket tüketüyordum.işim birde stresli olduğundan iş yerinde çok içiyordum.belki yıllarca içenlere oranla yolun başında sayılıyorumdur. ama içince hep bir pişmanlık oluyordu işte bu paket bitsin almıcam diyordum en fazla bir hafta dayanıyordum.
bu son sigaram birdaha içmiçem diyordum ama hep erteliyordum kendimi en son kendi kendime yemin ettim birdaha içmiçem diye tam bir hafta oldu çok erken biliyorum ama canım istemiyor. daha öncede içmiçem deyipde içmediğim gün nasıl paket arardım birisi ikram etsede içsem diye aklımın her an köşesindeydi. en sonunda kendimi markette bulurdum.ama samimi söylüyorum tamamen beyinde biten birşey bu allah diğer kullanıcılarada yaşatır bunları inanın aklıma gelmiyor ,içmek istemiyorum ve beynime şu komutu veriyorum yeminini bozamazsın .
bunları sizlerle paylaşmak istedim çünkü mutluyum .
:nazar:yasakkelime

çok sevindim canım bende bırakalı 1 hafta oldu hiç içmedim seninde dediğin gibi sadece beyinde bitiyo yaklaşık 3 sene fln içtim bi ara günde 1 pakete çıkmıştı yavaş yavaş azalttım ve günde 5 tane içiodum ve sonunda da tiksindim ve bıraktım. aklıma gelmio hiç zatn ağzm boş durmuo ya çikolata yiyrm ya kuruyemiş yada meyve işte böle.
bi şeye canım sıkıldığı zmn sigaraya sarılırdm hafifleticek sanırdm ama hiç düşünmedm sigaranın bana sıkıntı yaptığını.

bide erk. arkadaşıma bırakırabilsm benden mutlusu olmaz herhalde :)

bende bırakmak istiyorum yaaaaaaa :KK43:
ne mutlu size!

SAKIN BAŞLAMAYIN ne olur :KK43:

ne mutlu size canlarım yaa darısı başıma inş.
bende birçok yol denedim ama olmadı.çünkü beynimde birtürlü bitiremedim14 yıldır içiyorum
biorezonans diye bir yöntem duydum onu deneyeceğim birde inş
allahım banada şu illetten kurtulmayı nasip etsin

çok sevindim canım bende bırakalı 1 hafta oldu hiç içmedim seninde dediğin gibi sadece beyinde bitiyo yaklaşık 3 sene fln içtim bi ara günde 1 pakete çıkmıştı yavaş yavaş azalttım ve günde 5 tane içiodum ve sonunda da tiksindim ve bıraktım. aklıma gelmio hiç zatn ağzm boş durmuo ya çikolata yiyrm ya kuruyemiş yada meyve işte böle.
bi şeye canım sıkıldığı zmn sigaraya sarılırdm hafifleticek sanırdm ama hiç düşünmedm sigaranın bana sıkıntı yaptığını.

bide erk. arkadaşıma bırakırabilsm benden mutlusu olmaz herhalde :)

ay negüzel ikimizinde aynı gün olmuş bende çok sevindim senin adına inşallah böyle devam ederiz.
:dance:

Kutlarım seni canım. kendine büyük bir iyilik yapmışsın. Bu iradeyle kimbilir daha ne güzelliklere imza atacaksın.

çokm teşekkür ederim inşallah diğer arkadaşlarda bunu yaparlar.ozaman daha mutlu olurum.

sigarayı bırakmanın tek yolu beynimize komut vermekten geçiyor. Aşağı yukarı 20 yıl sigara içen biri olarak söylüyorum. Belki bir çok yöntem bize yardım edebilir ama komuta bizde beynimize bırakma komutunu vermeden olmaz, komutu gerçekten verebilmişsek gerisi sanıldığı kadar zor değil inanın... Mis gibi hava ne demek anlıyorsunuz yeniden. Bundan üç yıl önce babam hastalandı. O bir kalp hastası idi ama beslenmesine dikkat etmediği gibi sigaraya da yeniden başlamıştı. Üstelik de kendini sadece stresin hasta ettiğine sigara ve kötü beslenmenin zararsız olduğuna inandırmıştı. Babam üniversite mezunu bir mali müşavirdir, cahil biri de değildir. Her ne ise artık o kalp yetmezliği fazına geçmiş bir kalp hastasıdır ve üstelik böbrekleri zarar gördüğü için de diyaliz hastası olmuştur...
Burada önemli olan, bana sigarayı bıraktıran şudur...Hastane günlerimizde bir evlat olarak çok karışık duygularla acı çektim. Hem çok üzülzüyor, hem de öfkeden çıldırıyordum. Kendine yaptıkları, hastslığa davetiye çıkarması, çaresizlik beni mahvediyordu. İnsan hastalanabilir ama buna davetiye çıkarmış ve bir de bunu kabullenmiyorsa çok kızdırıcı ve üzücü oluyor inanın. Dedim ki eğer birgün ben sigara yüzünden hastalanırsam çocuklarıma bu korkunç acıtıcı duyguları yaşatacağım, buna hakkım yok ben bu sigarayı bırakırım...Evet bıraktım, bir süre gariplikler oldu vücudumda ama şimdi iyiyim, mutluyum ve sanki hiç içmedim gibiyim...Darısı başınıza...

bende o naleti içen biri olarak yazmak vede sizi desteklemek istedim az önce oğlum geldi ve elindeki balonu gösterip anne şişirirmisin dedi ben farkettimki bende nefes namına bişey kalmamış yani o kadar zorlandımki bırakmayı çok denedim eşim günde 1,5 paket sigara içerdi ve 4 ay önce bıraktı şimdi evde içen tek kişiyim ve bana kültabağı muamelesi yapıolar bu beni psikolojik olarak çok rahatsız ediyor ve her dakka bırakıcam diyorum kendime söz veriyorum ama bir türlü başaramıyorum inşallah sizlerle başarırım aslında biliyorum en önemlisi kendimle savaşmam yani nefsimle.....

bende sigara içicisi olarak yazmadan geçmiyeyim dedim . bende çok denedim ama bi türlü bırakamadım .iradeyle alakalı bişey aslında herşeye iradem kuvettlidir nedense sigara konusunda çok başarısızım . hergün yatarken son sigaram diyorum birdaha içmeyecem diyorum sabah uyanınca anca öğlene kadar dayana biliyorum . içmeyince çok çekilmez biri oluyorum sinirlerim beynime vuruyor. içipte bırakanlardan hep bi anda karar verip bırakman gerekiyor diye duymuşum ama bende işe yaramıyor .bir anda bırakmak değil azaltamıyorum bile :KK43:( zararlarınıda saymakla bitiremediğimiz bu pisliğin yaşım 26 ama bu yaşta nefes tıkanıklığı yaşıyorum en basiti ev işi yapsam dahi çabuk yoruluyo ve nefesim kesiliyor .biliyorum sigaradan hepde bırakacam diyorum yeni güne sigarasız başlıycam diyorum ama olmuyo bu merete yenik düşüyorum :KK43:(

icmeyin arkadaslar icmeyin..icmeyecegim deyin ve o dakikadan itibaren icmeyin...ben ki yillarin tiryakisiydim.hayatta en cok neleri seviyorsun deseler sigara ilk uce kesinlikle girerdi..zevk dedigimiz o zehir aslinda yavas yavas sinsi sincice bizi bitiren bir el aliskanliginin ötesine gecmeyen bir illet.
bende inanmazdim aman atin ölümü arpadan olsun derdim..ama benimde hastane seruvenlerim oldu (yakinlarimdan ötürü) orada gordugum manzalar dinledigi öyküler...inanin her kötü hastaligin tetikliyicisi sigara olarak karsima cikti...bilinc altim bunlarin hepsini hapsetti..taaki artik benim agir migren krizlerim beni yoklayincaya kadar ve tabi doktorum da sigarayi birakmazsan seni hasta listemden cikartirim dedigi ana kadar...artik icmiyorum..daha önceden de biraktigim yillarim ve aylarim olmustu.. cevrem tekrar baslarmiyim diye beni izliorlar..ama nafile yok artik..ben sigara icmeyenler grubuna kendimi beyin olarak coktan soktum..
haydi icmek istemeyen birakmak isteyen tiryakiler sizde bunu basarabilirsiniz...

Arkadaşlar sigarayi birakmak istiyorum .nikotin bantlarindan almayi düşünüyorum .aranizda bu bantlari kullanip birakan var mi?yana birakamayan ?yardimci olur musunuz?

benim arkadaşım kullandı.....ama daha çok içme isteği geldi kıza...özledi sigarayı

X