Yasminberk, kararından dolayı tebrik ederim arkadaşım..ben bırakacağına inanıyorum... benim bir ayı geçti ve artık eskisi gibi değilim..bu arada püsküüte burada çok teşekkür ediyorum..verdiği moral ve desteğin bana çok faydası oldu..sende sigaranın zararlarıyla ilgili ne bulursan oku..yararı oluyor ve iyi bir şey yaptığına daha çok seviniyorsun..kolay gelsin...
Fatmaselcim.. Bir süredir seni göremeyince olumsuz düşünmüştüm. Yanılmışım. Kararında azimli olmana çok sevindim. Tebrikler.
Yardım desteklerinizi bekliyorum.
yanlız tek zararı var onuda söyliyim 51 kiloydum bir ayda 48 kiloya düştüm,iştahınızı kesicektir,
hayatımda ilk defa duyuyorum sigara bırakınca kilo verildiğini.. Ben de dahil olmak üzere tanıdığım herkes kilo aldı. Kimisi geri vermeyi başardı kimisi de yeni kilolarıyla barışık yaşamaya çalışıyor.
Kafamızda gerçekten oturttuğumuza eminsek başarıyoruz. Gerisi hikaye.
İşin özeti budur.
Ha bir de bana göre bir zamanlar tiryaki olmuş ve bu mereti adet bazında hayatının önemli bir yerine koymuşsanız benim gibi.... akıldan çıkartmak çok da mümkün olmuyor.
Canınız istemeye devam ediyor. Beyninizle engel oluyorsunuz. Sizinle benzerliklerimiz var.. Temizlik gibi. Uzaktan sigara içeni gördüğümde ooofff offf diyorum. Eğer o anda yanımda sigara içen ama bana saygısından ötürü o an için yakmamış olan bir arkadaşım varsa rica ediyorum. Yakıp şöyle bir dumanını üzerime savursana diyorum..
savuruyor.. O anda ne istek kalıyor ne birşey.. Tiksinerek konu kapanıyor. elbette geçici bir süre için. Kendimizi kandırmaya gerek yok ki.. Biz sigara içelim diye kimse kafamıza tabanca dayamadı. Koka koka içtik.
Şimdi mecburuz... bizi en çok rahatsız eden hangi yönü varsa onu bulup çıkarmalı, çalışmalarımızın merkezine de bunu koymalıyız.
BIRAKABİLMEK DAHA DOĞRUSU YENİDEN BAŞLAMAMAK İÇİN BAŞKA ÖNERİSİ OLAN VARMI?
Sana da kolay gelsin yasmincim. Önceki mesajlara bakarsan benim sigara bırakma yöntemimle ilgili bilgiyi görebilirsin. Mesaj tekrarına girmeyeyim şimdi.
İlave olarak bir önerim var. Bu topikte youtube da yer alan bir video var... Canın çektiğinde onu seyret
)) Zaten en fazla 1-2 kez seyredeksin.. Sonrası ezbere giriyor
VE SON NOT : BUGÜN 2 AY 12 GÜN OLDU. SİZE SÖYLEYEBİLMEK İÇİN HESAPLADIM. YOKSA ARTIK SAYMIYORUM. YUVARLAMA DÖNEMİNE GEÇTİM YANİ.
Herkese kolaylıklar dilerim. a.s.