Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

Bu arada kahve tiryakisiyim kahve sigarasız da çok güzel bir şekilde içiliyor.
Öncelikle tebrikler.. Geçmiş mesajları okudunuz mu bilemiyorum. Ben de 2 Şubat tarihinde bıraktım sigarayı..
Ancak kahveyle ilgili söyledikleriniz dikkatmi çekti. eğer bahsettiğiniz türk kahvesi ise, bana ilk bir aylık süre için yasaklanmıştı. İçerdiği yüksek kafein sigaryı çağrıştıracağı için.. Zaman dolduktan sonra denediğimde tadı tuhaf geldiği için içemedim.
Ama sonra yemek yerine, içecek çeşidini arttırmak gerekliliğine inandığım için fındık aromalı kahve ile türk kahvesi keyfine geri döndüm. Şimdi ben de sizin gibi eski düzende kahvemi içebiliyorum.

Kolaylıklar dilerim. a.s.

merhabalar,bende yıllardır günde bir paket sigara içip,bir anda bırakanlardanım.Onun yerini başka bişey tutamaz derken meğer ne çok şey varmış onun yerini tutan.Ben kitap okumadım.Birgün eşimle balkonda oturmuş sigara içiyorduk.O çok az içiyordu.Bana gel şunu bırakalım dedi.Tabii bunu daha önce defalarca söylemişti.Tamam dedim.İşte o son sigaram oldu.Bir daha içmedim.Sigara içtiğim dönemlerde kendimi ödüllendirmek için,canım sıkıldığında,sinirlendiğimde,ve vücudumun gereksinim duyduğundu düşündüğümde içerdim.İlk günlerde tabi jelibon,çubuk kraker,bilumum atıştırmalıklar aldım.İyi geldi.Sonraları canım istememeye başladı.Kendimi ödüllendirebileceğim bir sürü şey varken sigara içip kendimi ödüllendirmek değilde,öldürmek istememin çok saçma olduğunu düşündüm.Birde sigaranın zararları ile ilgili videolar izledim bol bol.Çok etkisi oldu.Hiç aklıma gelmiyor.Çok kolay oldu bırakmam.Kesinlikle istemek gerekiyor birde.Bırakmak istemeyen bırakamaz.Tüm sigara içen ama bırakmak isteyenlere,bu siteye sigarayı bırakma hikayelerini yazmalarını temenni ediyorum

canım tebrik ederim inşallah bi daha başlamassın hayatın boyunca şakkıdı

9 nisan2007 saat 14.00 sigarayı bıraktım.......az önce son sigaramı içtim ve sigaramla vedalaştım.10 senedir içiyordum.zyban adlı ilacıda kullanıyorum zaten 1 haftadır..içtiğim sigaranın tadı tuzu gitti.. herşey irade meselesi ..kaçkere bıraktım geri başladım.busefer çok kararlıyım. KESİNLİKLE İÇMEYECEĞİM. 8 yaşında oğlum var kendimi düşünmüyorsam oğlumu düşüneceğim... dualarınızı bekliyorum...hoşçakalın

Yasminberk, kararından dolayı tebrik ederim arkadaşım..ben bırakacağına inanıyorum... benim bir ayı geçti ve artık eskisi gibi değilim..bu arada püsküüte burada çok teşekkür ediyorum..verdiği moral ve desteğin bana çok faydası oldu..sende sigaranın zararlarıyla ilgili ne bulursan oku..yararı oluyor ve iyi bir şey yaptığına daha çok seviniyorsun..kolay gelsin...

Bende uzun zamandır sigara içiyorum;ama son 3-4 yıldır çok artırdım neredeyse günde 2 paket bazen daha az bazen daha çok ama bu illetten kurtulmak istiyorum.9 yaşında bir kızım var eşim ve ben sigara içerken kızım gördüğünde ağlıyor "neden bunu içiyorsunuz,beni anne ve babasızmı bırakacaksınız"diyor.Paketlerimizi saklıyor veya atıyor.Şimdi eşimle sigarayı bırakma kararı aldık ama NASIL başaracağız bilemiyorum.Yardım desteklerinizi bekliyorum.

ben siğaraya arkadaş ortamında başladım.özentiden yani.eşim hiç içmemiş hayatında, benimde içmemi istemiyordu, evlendiğimiz gün sigarayı bıraktım yöntem biraz acımasızca ama işe yarıyor------
canım sigara çektikce kültablasını kokladım o koku bütün sigara isteyimi bitiriyordu, bir ay böyle devam ettim ondan sonra siğara değil içmek yanımda bile içene tahammül edemiyordum.yanlız tek zararı var onuda söyliyim 51 kiloydum bir ayda 48 kiloya düştüm,iştahınızı kesicektir,şuan siğara içmiyorum 50 kiloyum hayatımdan memnunum iyiki bırakmışım.biraz sadistce ama olsun

ben hala sigara içmiyorum . bubenim için mucize bişey...ama demiştim çok kararlıyım. sabah aç karnına içerdim hep dün sabah çok kötü oldum ama kendimi tuttum ve içmedim içmeyeceğimde.... desteğin için teşekkürler fatmasel.. herkes bırakabilir yeter ki isteyin...

canselim, bende kızımın sigaraya tepkisinden dolayı bıraktım...iyikide bırakmışım...ilk günlerde nikotin yoksunluğunun verdiği tedirginliği ve huysuzluğu gidermek için eczanelerde nikotin içerikli sakızlar satılıyor ben onlardan çiğnedim ve faydasını da gördüm..isterseniz deneyin arkadaşım...zorluğu ilk bir hafta...sonrası daha kolay geçiyor...kolay gelsin...

offfffffffffffffffffffffff çok kötüyüm.....bugün sigarasız 3.günüm.biraz önce sigara kırizine girdim resmen.içimden bi ses 1 fırttan bişey olmaz diyor AMA demiştimya kararlıyım diye resmen direniyorum hatta içimdeki nikotin isteğiyle savaşıyorum...fatmasel dediğini yaptım ve hemen bişeyler okudum sigara ile ilgili... şu an daha iyiyim. 3 gündür bi iştahım açıldı ne bulsam yiyorum zaten zayıfım bu yüzden seviniyorum kilo alacağım diye .....

Canım tebrik ederim.Darsı başıma ne diyeyim inşallah bende bir gün buraya SİGARAYI BIRAKTIM BU GÜN 3-5-7 v.b yazma şerefine erişirim.

Canım tebrik ederim.Darsı başıma ne diyeyim inşallah bende bir gün buraya SİGARAYI BIRAKTIM BU GÜN 3-5-7 v.b yazma şerefine erişirim.

canselim teşekkür ederim.bi sigaranın tiryakisi olmuş gidiyoruz beyin nasıl istiyor nikotini...insan nekadar zor direniyormuş... İÇMEYECEĞİM direniyorum ama pisikolojim bozuldu ya ağlıyorum ya gülüyorum bi tuhaf oldum deli gibi ..1 hafta böyle geçermiş sonra unutacağım bu illeti belkide güleceğim akan gözyaşlarıma...son bir sigara yak ve vedalaş sigaranla görüşmemek üzere de ve söndür..ama kararlı ol..bidaha içmeyeceksin. sigarasiz günlere canım.................

arkadaşlar ben de karar verip bırakamayanlardanım(((((

birikikez denemem oldu ama başarısız.hatta birara çevremdekilere bıraktığımı söylediğim için-okuduğum bir makalede bıraktığınızı herkese yayın diyordu!- gizli gizli bile içmiştimmmm.

diyetteyim şimdi 2-3 kilo da sigara için verdim bırakınca kilo alırım diye ama belki psikolojik olarak o günü uzatmaya çalışıyorum??!

bırakmayı o kadar çok istiyorum ki anlatamam.bazen kendimi küllük gibi hissediyorum ki temizliğime çok önem veririm.

ne yapacağım ben?sigaranın zararlarını zaten milyonlarca kez okudum.bırakma kitapları bile aldım.

elektronik sigara aldım yasaklanmadan önce şansımdan bozuk çıktı sanki o bile bırakmamı istemiyor...

ben koca bir tiryakiyim

bugün 4. günüm ben bile inanamıyorum nasıl dayandığıma.....öyle kötü krizler geçirdimki.... içimden bises iç diyor nasıl olsa hepimiz ölcez AMA DİRENİYORUM nereye kadar bilmiyorum... FATMASEL bu sigarayı canının çok istemesi nezaman geçiyor yaaaaaaaaaaaaa ilk 3 gün geçtimi rahatlarım sandım ama nafile .....1 hafta geçse canımın istemesi geçermi???????????? desteklerinizi bekliyorum.... içmemem lazım ama hiç aklımdan çıkmıyorrrrrrrrrrrr ne yapmam lazımmmm...YARDIMMMMMMMMMMMMM.buarada eşimde içmiyor oda dün bıraktı... evde körler sağırlar birbirimizi ağırlıyoruz..beraber atlatmaya çalışıyoruz bu zor dönemi.... eşimde kötü,çaktırmamaya çalışıyor ama deli gibi aranıyor sigarayı..... BIRAKABİLMEK DAHA DOĞRUSU YENİDEN BAŞLAMAMAK İÇİN BAŞKA ÖNERİSİ OLAN VARMI?zyban bende bi işe yaramadı ağzımın tadı değişti sadece.....

Fatmaselcim.. Bir süredir seni göremeyince olumsuz düşünmüştüm. Yanılmışım. Kararında azimli olmana çok sevindim. Tebrikler.

Yardım desteklerinizi bekliyorum.

yanlız tek zararı var onuda söyliyim 51 kiloydum bir ayda 48 kiloya düştüm,iştahınızı kesicektir,
hayatımda ilk defa duyuyorum sigara bırakınca kilo verildiğini.. Ben de dahil olmak üzere tanıdığım herkes kilo aldı. Kimisi geri vermeyi başardı kimisi de yeni kilolarıyla barışık yaşamaya çalışıyor.

....ne yapacağım ben?
Kafamızda gerçekten oturttuğumuza eminsek başarıyoruz. Gerisi hikaye.
İşin özeti budur.
Ha bir de bana göre bir zamanlar tiryaki olmuş ve bu mereti adet bazında hayatının önemli bir yerine koymuşsanız benim gibi.... akıldan çıkartmak çok da mümkün olmuyor.
Canınız istemeye devam ediyor. Beyninizle engel oluyorsunuz. Sizinle benzerliklerimiz var.. Temizlik gibi. Uzaktan sigara içeni gördüğümde ooofff offf diyorum. Eğer o anda yanımda sigara içen ama bana saygısından ötürü o an için yakmamış olan bir arkadaşım varsa rica ediyorum. Yakıp şöyle bir dumanını üzerime savursana diyorum..

savuruyor.. O anda ne istek kalıyor ne birşey.. Tiksinerek konu kapanıyor. elbette geçici bir süre için. Kendimizi kandırmaya gerek yok ki.. Biz sigara içelim diye kimse kafamıza tabanca dayamadı. Koka koka içtik.

Şimdi mecburuz... bizi en çok rahatsız eden hangi yönü varsa onu bulup çıkarmalı, çalışmalarımızın merkezine de bunu koymalıyız.

BIRAKABİLMEK DAHA DOĞRUSU YENİDEN BAŞLAMAMAK İÇİN BAŞKA ÖNERİSİ OLAN VARMI?
Sana da kolay gelsin yasmincim. Önceki mesajlara bakarsan benim sigara bırakma yöntemimle ilgili bilgiyi görebilirsin. Mesaj tekrarına girmeyeyim şimdi.
İlave olarak bir önerim var. Bu topikte youtube da yer alan bir video var... Canın çektiğinde onu seyret )) Zaten en fazla 1-2 kez seyredeksin.. Sonrası ezbere giriyor

VE SON NOT : BUGÜN 2 AY 12 GÜN OLDU. SİZE SÖYLEYEBİLMEK İÇİN HESAPLADIM. YOKSA ARTIK SAYMIYORUM. YUVARLAMA DÖNEMİNE GEÇTİM YANİ.

Herkese kolaylıklar dilerim. a.s.

selam püsküüt.benim sorunum çokdaha farklı:1no2:ben ülseratif kolit hastasıyım.duydunmu bilmiyorum.benim rahatsızlığım ömür boyu tedavisi yok işin en ilgincide remisyondan çıkmamam için doktorumun bana sigara içmem gerektiğini söylemiş olması.ona güvenmeyip bıraktımve hastalığım aktif duruma geçti.çok araştırdım sigaranın iyi geldiği tek hastalık ülseratif kolit. birinden kurtulayım derken başka bir hastalığa kapılmaktan korkuyorum:sm_confused: [/SIZE]

Yasminberk ben ilk bir haftada çok bunalmıştım canım...ama gerçekten şimdi çok daha rahatım, hiçmi aklıma gelmiyor, geliyor tabii..bazen içenlere üzülerek, bazende sigarayı özleyerek..sonuç olarak sigara içmediğime çok memnunum.. `

PÜSKÜÜTcüm bir ara kadınlar kulübüne giremedim canım onun için öyle zannetmiştirsin..HAYIIIRR bir daha asla sigaraya başlamaya niyetim yok..

teşekkür ederim fatmasel... bugün tam 1 hafta oldu daha iyiyim ilk günler nazaran...1 nefes bile içmedim ve bunun için çok mutluyum... eşimde bıraktı .. beraber çekirdek yiyoruz akşamları... gün geçtikçe unutmaya başladım ilk günlerdeki krizlerim geçti ağlamıyorumda artık... hoşçakal

:teselli:arkadaşlar hepinizinde bırakabileceğine inanıyorum herkese kolay gelsin ben bırakabildikten sonra herkes bırakır hiç ne stres ne ağıza yara ne düşünme hiç bişi olmadı çok rahat bıraktım ve asla içmiycem bunuda sizlere yazmak terapi gibi oluyo . püsküüüt sen içmiyosun dimi ayrıca herkese verdiğin destekten dolayı sana teşekür ederim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…