Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

ay-cim inşallah canım güzel dileklerin için tşk ederim ama inanki okadar zorlanıyorumki çıkamıyorum içinden birtürlü hayırlarla bırakıcam günlerin hayalindeyim

ay-cim inşallah canım güzel dileklerin için tşk ederim ama inanki okadar zorlanıyorumki çıkamıyorum içinden birtürlü hayırlarla bırakıcam günlerin hayalindeyim

canım insan bırakana kadar sigaranın kendisine ne kadar zarar verdiğini anlayamıyor. bıraktıktan sonra ohh be iyi ki bıraktım zaten zararlı diye düşüncelere kapılıyor. biraz zorlanırsın ilk başlarda ama bıraktığın zaman emin ol çok rahatlayacaksın ve kendini daha dinç ve mutlu hissedeceksin..

arkadaslar bende 15 yıllık tıryakıyım maaleseff kafamçokkarıştı

bu bıorezonans yontemıne azcık merakdan azcık esımın baskısı yuzunden hafıfden de ıstek yuzunden gıttım.ucretı 220 ytl. 4 gun ıcmedım ama o 4 gunde yemedıgım sey kalmadı elımı sıgaraya uzatmamak ıcın:roflol:. ama ufak bı sıkıntı dolayısyla gene basladım 3 derken 6 derken normal rakama ulasdım 15.
sımdı 2. destek seansına gıdıcem . bu benım son sansım umarım sızlerde tek seansa basarılı olur.
sıgarayı ılk yaktıgımda sankı ılk gunkı gıbı hıc farklılık yada tıksıntı yada ne bıleyım bı degısıklık olmadı. ama gercekden ısteyeceksınız bunu. zaten gorusmeye gıttıgınızde ısrarla sıze soruyolar kendı ıradenız le ıstıyorsunuz baskı altında olarakdan degıl dımı dıye. dıger desteklerde psıkolojık olarak motıve etmekden ote bısey degıl.sonrasında sızınle tel.ıle ırtıbata gecıyorlar nasılsınız dıye.ılk 3 gun ve 1 hafta cok onemlı bol bol su ıcmenızı tavsıye edıyolar.toksınlerı daha cabuk atabılmek ıcın.
ben sevıyorum sıgara ıcmeyı. her nekadar esımle papazlık olsada:çok üzgünüm:. genede benı tıksındırecek bıseyler arayıp allaha dua edıyorum benı ve ıcenlerı bu ıllet den tıksındırsın dıye:sm_confused:
a.s.

Başarırsın merak etme. Ben zaten biorezonansı şiddetle savunan ve tavsiye eden biri olarak inanıyorum sana. ha gayret. bırak da bizlere müjdeli haberlerini ver inş canım

Arkadaşlar 20 gündür sigarayı bıraktım ve içmiyorum..Bende eczanelerde satılan sigara bıraktıran sakızlardan aldım, canım çok sigara istediğinde o sakızı çiğnedim vee şu anda eskisi kadar sigara aklıma gelmiyor..daha çok az bir zaman olmasına rağmen sağlığımda olumlu değişiklikler oldu..inanıyorumki sizlerde bırakabilirsiniz..20 yıldır günde birbuçuk paket içiyordum..içtiğim yıllara şimdi çok üzülüyorum...:eek:klava:

Tebrikler fatmasel..
O gün 10 saattir içmiyorum demiştin.. bak şimdi 10 saat olmuş sana 20 gün..

a.s. :nazar:

benim de.. komik ama artık günü gününe saymayı bıraktım. Şöyle ifade edebilirim ama.. 2 Nisan da İKİ AY olacak.. :teytey: :hooray:

Teşekkür ederim püsküütcüm, inan senin ogünkü motivasyonunda bana moral vermişti.Kesin kararlıyım ve asla bir daha ağzıma bile sürmeyeceğim..Bende seni tebrik ediyorum. inş. benimde iki ay oldu dediğim günler gelecek..a.s.

Allahım darısı başıma
o kadar gözümde büyüyor ki bırakmak
bırakanları tebrik ederim.hatta alnınızdan öperim

Püsküüt sigarayı bıraktıktan sonra kilonda bir artış oldumu canım, bende fazlalık zaten vardı, sigaradan sonrada hafifden bir artma başlamış. o durum biraz moralimi bozdu. diyete ve yürüyüşe başlayacağım.. sende oldumu merak ettim..

Fatmaselcim.. Mutlaka o günler gelecek.. Baksana saatlerden günlere geldin bile.. sonra sıra aylara sonra da senelere gelecek.. :nazar: Hani derler ya; Sen yeter ki iste..

Kilo konusuna gelince.. Canım benim zaten fazla kilom vardı. Bir yıl önce, sigara bırakma tarihime karar verdiğimde öncelikle diyet programımı yaptım. Yani önce kilomu verdim, sonra sigarayı bıraktım.

Mayıs 2007 de 79 kiloydum. Diyete başladım. Sonunda 63 kiloya indim.
Sonra sigara almamı sağlayan iki olay bir araya geldi. Birincisi doktorun verdiği sabah akşam yuttuğum B vitamini ve elbette sigara bırakma..
15 gün kadar önce B vitaminini bıraktım.

Sonuç olarak şimdi 65 kiloyum. Bazen 65.5 oluyor tartı bazen 64.8
Bugün itibariyle yeniden dikkatli yemeye başladım. (hep böyle diyorum iki aydır, sonra da akşama bozuyorum) ama bugün henüz bozmadım :eek:)))

Seni 79 kilodan 63 kiloya inebildiğin içinde tebrik ediyorum...gerçekten harikasın..:nazar:

:nazar:bende bırakalı 8 gün oldu arkadaşlar bu sefer kesin kararlıyım içmiycem inşallah kolay gelsin hepimize:hooray:

Bende çok bırakmaya karar verdim ama herdefasında vazgeçiyorum yapamıyorum bi türlü bırakamadım gitti :KK43:

Seni 79 kilodan 63 kiloya inebildiğin içinde tebrik ediyorum...gerçekten harikasın..:nazar:
Teşekkür ederim fatmaselcim..
Çok yavaş ama sağlıklı kilo verdim. Bütün detayları da zamanında paylaşmıştım. Belki sana da bir faydam dokunur diye buraya kopyalıyorum.
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=140771
:nazar:bende bırakalı 8 gün oldu arkadaşlar bu sefer kesin kararlıyım içmiycem inşallah kolay gelsin hepimize:hooray:
sana da kocaman tebrikler canım.. Aramıza hoş geldin. a.s.

Püsküütcüm, akşam verdiğin linki baştan sona okudum ve inceledim...sonuç olarak irademi kullanarak kiloda verebileceğime kanaat getirdim..yalnız bende hipo guatr var buda metabolizmamın yavaş çalışmasına neden oluyor..ayrıca şekerimde var..yavaş yavaşta kilo versem hemen bugün diyete başladım canım...spora gelince belfıtığı ve boyun fıtığım var.. her hareketi rahatça yapamam ama yürüyüş yapabilirim..ona başlayacağım...Bugün itibarıyla

Boy:1.64
Kilo:87.1

Bunları bir deftere bugünün tarihiyle yazdım..çok çok acele etmeden ve sabırla kilo vermek istiyorum..herkese ve bana kolay gelsin..canım bu konudada sana çok çok teşekkür ederim..sağol..

fatmaselcim başaracağına inanıyorum. İkisini bir arada yürütmek aslında daha mantıklı.. Çünkü iki hedefe birden focus olunduğu için, dikkat dağıtmak vazgeçmek biraz zor gibi geliyor insana..

dediğin gibi yavaş yavaş.. Kendini bunaltmadan..

Linki okuduğuna göre, benim de çok uzun bir süreçte yavaş kilo kaybettiğimi görmüşsündür.

Ayrıca defter tutmaya başlamana da çok sevindim. a.s.

Trioid ve şeker için de önerim şu. Öğün sayını arttır ve porsiyonları miminize et. Mesela 1.5-2 saati geçirme aralarda. hem böylece sigarasızlık için de daha kolay daha uyumlu bir sürece girmiş olursun.

Bel için de sen zaten doğrusunu düşünmüşsün. Yürüyüş en güzeli ayrıca bel hastalıkları olanlar için de özellikle tavsiye edilen bir egzersiz..

Kolay gelsin tekrar.. Her iki sorunun için de ben buradayım canım.. a.s.

sigarayı bıarkan herkesi tebrik ediyorum
ahhhhhhh bide ben bırakabilsem:KK43:((
olmuyo olmuyooooooo
evde ve ofisimde herkes içiyo, irademe sahip olamıyorum yaaa
bıraktım dedikçe daha cok içiyorum :1no2:
bakalım o günü görebilcekmiyim

Sigarada umut ışığı yok

Bazı bağımlıkların ilaçla tedavisi mümkün görünmüyor. Bunların başında da sigara tiryakiliği geliyor. Uzmanlar sigara isteğinin beyinde korku ve tehlikeyi algılayan bölümde şekillendiğini belirledi. Beyninin bu bölümü bir kazada hasar gören insanlar bir daha sigaraya ihtiyaç duymuyor. Ancak uzmanlara buranın faaliyetini durduran bir ilaç geliştirirse bağımlı kişinin algılama yeteneğini de etkileyeceği için bu konuda bilim dünyası şimdilik terapiler dışında çaresiz...

:dance: Hala inanamıyorum ama 20 Mart ta sigarayı bıraktım. 18 yıldır günde 1 paket içiyordum, feci bir bağımlıydım. Bırakmak her zemen aklımda idi fakat o cesareti hiç bulamadım kendimde. Çok araştırdım ve hem ilaç hem bant ile bırakmaya karar verdim. Zyban kullanıyorum ve nikotin bandı takıyorum. Bunlar işinizi gerçekten çok kolaylaştırıyor. 3 ayı atlattığınızda sigara hayatınızdan çıkarmış oluyorsunuz.(Tabi arada bir tane bile içme hatasına düşmemeniz şartı ile)
Zyban ı tavsiye ediyorum özellikle. Zyban ile hem yakınınızda içilen sigaranın dumanını duymuyorsunuz hemde iştahınız çok açılımıyor . Kuaförde 3 bayan yanımda sigara içti geçen gün ve ben hiç koku almadım. Çok ilginç bir durumdu. O anda ilacın gerçekten çok etkili olduğunu anladım. İkinci bir hayat başladı benim için. Kendimi sağlıklı ve temiz hissediyorum. Bırakmak isteyenler o kadar korkmanıza gerek yok. Ben bıraktıysam herkes bırakır diye düşünüyorum.
:kahve:
Bu arada kahve tiryakisiyim kahve sigarasız da çok güzel bir şekilde içiliyor. İçerken sigara içmek aklıma gelmiyor. Bu günleri de görecekmişim. Darısı diğer tüm sigara bağımlılarının başına.
Bırakmayı düşünenler Allen Carr' in "Kadınlar İçin Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu" adlı kitabını okuyarak işe başlayabilirler.

sigarayı bırakalı 6 gün oldu.10 yıldan beri devamlı içiyordum 1 hafta öncesine kadar bırkmayı bile düşünmüyordum.sonra arte adlı kandalda bir program izledim sigara bağımlısı ve obezite olan insanlarla ilgili.sigaranın zayıflattığını düşündükleri için bir kısmı sigara içiyordu.onlar yemek konusunda iradesizlerdi bende sigara konusunda iradesizdim.aynı akşam görümcemle msn de görüştük uzun zaman sonra çok güzelleşmişsin botoks mu yaptırdın dedim güldü .3 ayda beri sigara içmiyormuş ve haliyle kilo almış ama yüzü resmen parlıyordu.ertesi sabah kızımla marketten dönerken kendi kendime bu kadar iradesiz nasıl olabilirsiniz dedim.ne yani yemekten sonra sigara içmezsen ölücekmesin dedim ve o anda karar verdim bıraktım.evet ilk gün çok zordu benim için eve ekstradan 2 tane gazete aldım.en ince yarıntısına kadar okudum hepsini elimi oyalamak için sonra erkenden yattım.çalışma odasına hiç girmedim bilgisayar bu odada ama ben nete girdiğimde biliyordum ki sigaraya elim gidicekti.kahve ve kola içmiyorum.en yakın arkadaşım dün bizde kaldı o bizde kaldığında resmen sigara yerdik:))tabi bir kaç denemesi oldu tekrar başlatmak için keşke azar azar bıraksaydın gibi ama istediği sonuca ulaşamadı:))yanımda sigara içilmesine izin vermiyorum şimdilik belki daha sonraki günlerde katlanabilirim bu duruma şimdi biraz zor gibi görünüyor.sigara istediğimde naneli şeker atıyorum agzıma .birde şunu belirtmek istiyoruum son zamanlarda sık sık panik atak geçirmeye başlamıştım hatta kalp krizi geçiricem diye tutturmuştum eşime:))sigaranın kalp krizine yol açtığını bildiğim için hatta her sigaradan sonra şimdi kalp krizi geçiricem diyordum .6 günden beri atak geçirmiyorum.nefes alıp verişim düzeldi.bu yüzden çok mutluyum şimdi sıra eşime ve annneme geldi sıra onlarada bıraktırmak istiyorum

Son düzenleme:
Sigarada umut ışığı yok

Bazı bağımlıkların ilaçla tedavisi mümkün görünmüyor. Bunların başında da sigara tiryakiliği geliyor. Uzmanlar sigara isteğinin beyinde korku ve tehlikeyi algılayan bölümde şekillendiğini belirledi. Beyninin bu bölümü bir kazada hasar gören insanlar bir daha sigaraya ihtiyaç duymuyor. Ancak uzmanlara buranın faaliyetini durduran bir ilaç geliştirirse bağımlı kişinin algılama yeteneğini de etkileyeceği için bu konuda bilim dünyası şimdilik terapiler dışında çaresiz...

Daha önce duymamıştım.. Peki, beynin ilgili bölümünü operayonla almayı neden denemiyorlar acaba? Korku ve tehlikeyi algılamadan yaşamak daha keyifli olabilirdi belki de.. yerimseniben

Böyle reklamdaki gibi.. Hani şu "geyik geliyor" reklam sloganı.. :smiley-cool:

X