Sigaradan kurtuluyorum

''çokmuseyistedim''arkadaşım süpersin yaa seni gerçkten kutluyorum,sigarayı bırakmayı başarmak hayatın en zor işi bence.ben bu işi başaramamaktan çok korkuyorum bugün benmde 3.günüm, cuma akşamı saat 11de son sigaramı içtim paketim bitmişti,yeni paket almadım o gün,ama günlük içtiğim kadar da içmedim ,dedim nasılsa yarın bırakcam ha 5 fazla ha 3 eksik dedim ve o son sigaram oldu.

C.tesi günü yani ilk gün hiç sıkıntı yaşamadım,sigara içmemenin eksikliğini hissetmedim.1.gün başarıyla tamamlandı.
Pazar günü yani 2.gün biraz zorlandım.Canım çok istedi.Ama kendi kendime bu anı atlatcaksın dedim.Yapmadığım yemediğim şey kalmadı.Dün de başarıyla tamamlandı.
Geldik bugüne..Bugün okulda gerçekten çok zorlandım.İnanılmaz canım istedi.Nöbetçiydim okulda,4saatim boştu,o bekleme süreci çok zordu benm için.Normalde arkadaşlar derste oldugu için bende ders esnasında sigara içerek ve annemle konuşarak geçirirdim.Oyüzden çok zorlandım.Son 2 saat dersim vardı.Çocuklara karşı çok agresiftim.Ve derse konsantre olamadım.Uyuşmuş gibi hissettim kendimi.Kısacası berbat bi gündü.Okul biter bitmez eve attım kendimi.Canım çok istediği anlarda sen geliyosun aklıma,bu süre bu şeklde ne kadar devm etcek?Senin düşündüğün gibi düşünmek istiyorum bende..Sigarasız hayat ne güzel diyebilmek istiyorum.Ama onsuz boşlukta gibiyim inan.Nefes alamıyorum gibi hissediyorum kendimi.Gece kaç kez uyanıyorum.Ruh halim bozuldu.Mutsuzum...Lütfen bana yardım edin..Tekrar elime almak istemiyorum.Alırsam kendime güvenimi kaybedeceğim..

kızlar bende sigarayı bugün itibariyle bırakmış bulunuyorum. 3 yıldır içiyordum fakat hamile olduğumu öğrendim ve artık sigarayla olan beraberliğime zorunlu olarak son vermek durumundayım. öyle nikotin bandı, ilaç filanda kullanamıcam hamile olduğum için destek almak istemiyorum. canım sigara istediğinde sürekli sakız atıyorum ağzıma. içmeye nasıl alıştıysak bırakmayada alışıcaz. hem cildimin dişlerimin daha da güzelleşeceği düşüncesi de bana şevk veriyor. ama evde eşim içiyo işte onu napçam bilmiyorum :KK43:

merhaba
öncelikle şunu söylemeliyim sigarayı bırakmak çok zor....ilk günlerde pek zorlamıyor. çünkü vücudun bir süre sonra nikotinin geleceğini düşündüğü için pek tepki vermiyor. asıl krizler 3 günden sonra başlıyor. 4. gün de çok şiddetli krizler gelebilir. zamanla krizin süresi ve şiddeti azalıyor. farzet ki bir toplantıdasın...canın sigara içmek istiyor. kriz yokluyor seni. ama senin o anda dışarı çıkıp sigara içmen imkansız. bir zaman sonra sigara içme isteğin gidiyor. kriz falan kalmıyor. şimdi kriz geldiğinde de aynı şeyi düşün.
diyordun ya düşünemiyorum. aslında ne korkunç bir durum. allahın bize verdiği beyni sigara olmadan çalıştıramıyoruz bile. ve vücudumuzu buna biz alıştırdık. ben de öyleydim ilk zamanlar. ama şimdi gayet rahat birt şekilde konsantre olabiliyorum. sigarayı bırakmak ilk gecelrde uykusuzluk yapabilir. zamanla geçer. bir haftadan sonra bu semptomlar azalacak. kendini daha rahat hissetmeye başlayacaksın. başka şeylere konsantre ol...ibadet et, spor yap, kitap oku, diyet yap... kendini başka şeylerle oyala. inan hepsi geçecek.
seni bu kararından dolayı tebrik ediyorum. inan sigarasız nefes alabilmek çok güzel...suyun tadı bile bambaşkaymış...ben buradayım...umarım yardımcı olabilirim sana....
''çokmuseyistedim''arkadaşım süpersin yaa seni gerçkten kutluyorum,sigarayı bırakmayı başarmak hayatın en zor işi bence.ben bu işi başaramamaktan çok korkuyorum bugün benmde 3.günüm, cuma akşamı saat 11de son sigaramı içtim paketim bitmişti,yeni paket almadım o gün,ama günlük içtiğim kadar da içmedim ,dedim nasılsa yarın bırakcam ha 5 fazla ha 3 eksik dedim ve o son sigaram oldu.

C.tesi günü yani ilk gün hiç sıkıntı yaşamadım,sigara içmemenin eksikliğini hissetmedim.1.gün başarıyla tamamlandı.
Pazar günü yani 2.gün biraz zorlandım.Canım çok istedi.Ama kendi kendime bu anı atlatcaksın dedim.Yapmadığım yemediğim şey kalmadı.Dün de başarıyla tamamlandı.
Geldik bugüne..Bugün okulda gerçekten çok zorlandım.İnanılmaz canım istedi.Nöbetçiydim okulda,4saatim boştu,o bekleme süreci çok zordu benm için.Normalde arkadaşlar derste oldugu için bende ders esnasında sigara içerek ve annemle konuşarak geçirirdim.Oyüzden çok zorlandım.Son 2 saat dersim vardı.Çocuklara karşı çok agresiftim.Ve derse konsantre olamadım.Uyuşmuş gibi hissettim kendimi.Kısacası berbat bi gündü.Okul biter bitmez eve attım kendimi.Canım çok istediği anlarda sen geliyosun aklıma,bu süre bu şeklde ne kadar devm etcek?Senin düşündüğün gibi düşünmek istiyorum bende..Sigarasız hayat ne güzel diyebilmek istiyorum.Ama onsuz boşlukta gibiyim inan.Nefes alamıyorum gibi hissediyorum kendimi.Gece kaç kez uyanıyorum.Ruh halim bozuldu.Mutsuzum...Lütfen bana yardım edin..Tekrar elime almak istemiyorum.Alırsam kendime güvenimi kaybedeceğim..

tamm 10 yılı aşkınn süredirr kullanıyorumm bu zıkkımı artıı iyice esiri olmaya başladığımı farkettimm vee dur demeye karar verdimm 16.02.2012 tarihindenn berii içmemeye gayrett ettimm ve içmedimm inşallahh başarabilirimm topikk sahibii arkadaşş gibii:18:

Çok doğru düşünmüşsün.ben de senin gibi düşündüğüm için bıraktım.4.günümdü bugün.Hayatımda bir ilk.İlk kez böyle bir sigara bırakma deneyimim oldu.3.günü bile bitirememiştim önceki denemelerde.''4.gün''diyebilmek benim için büyük başarı.Kendimi bugün çok mutlu hissettim başarmaya çalıştığım için..Kendime kızıyordum ''ne kadar iradesizim''diye öncekilerde.Umarım bu yaşadığım zamanlar benim için sadece anı olarak kalır ve kurtulurum bu bağımlılıktan.

''çokseymiistedim''arkadaşım daha önceleri nickini hep yanlış kullanmışım kusura bkma..Çok teşekkür ederim desteğin için.Ben senin yazılarını okuyunca şevke geldim.Yaşadığın artıları ve eksileri çok güzel ifade etmişsin..Tekrar teşekkür ederim..

kızlar bende sigarayı bugün itibariyle bırakmış bulunuyorum. 3 yıldır içiyordum fakat hamile olduğumu öğrendim ve artık sigarayla olan beraberliğime zorunlu olarak son vermek durumundayım. öyle nikotin bandı, ilaç filanda kullanamıcam hamile olduğum için destek almak istemiyorum. canım sigara istediğinde sürekli sakız atıyorum ağzıma. içmeye nasıl alıştıysak bırakmayada alışıcaz. hem cildimin dişlerimin daha da güzelleşeceği düşüncesi de bana şevk veriyor. ama evde eşim içiyo işte onu napçam bilmiyorum :KK43:

çok güzel bir haber bu...öncelikle seni bebeğin için tebrik ediyorum. keşke ben de yeniden hamile kalabilsem....bebeğinin sevgisi sigarayı yenmen de sana çok yardımcı olacaktır. kolaylıklar dilerim...

Çok doğru düşünmüşsün.ben de senin gibi düşündüğüm için bıraktım.4.günümdü bugün.Hayatımda bir ilk.İlk kez böyle bir sigara bırakma deneyimim oldu.3.günü bile bitirememiştim önceki denemelerde.''4.gün''diyebilmek benim için büyük başarı.Kendimi bugün çok mutlu hissettim başarmaya çalıştığım için..Kendime kızıyordum ''ne kadar iradesizim''diye öncekilerde.Umarım bu yaşadığım zamanlar benim için sadece anı olarak kalır ve kurtulurum bu bağımlılıktan.

''çokseymiistedim''arkadaşım daha önceleri nickini hep yanlış kullanmışım kusura bkma..Çok teşekkür ederim desteğin için.Ben senin yazılarını okuyunca şevke geldim.Yaşadığın artıları ve eksileri çok güzel ifade etmişsin..Tekrar teşekkür ederim..

sigarayı bırakmakta ilk 3 gün önemli. çok büyük adımlar atarak 4. güne ulaşmışsın...sigara aklına gelince hemen o ortamdan uzaklaş. mutfaktasın yemek yapıyorsun. canın sigara içmek istiyor. kapat yemeğin altını. çık dışarı etrafı seyret, bir bardak suyu yudum yudum iç. derin nefes al. git odana ertes,i gün okula giyeceğin kıyafeti düşünüp takılarını çıkar...bak geçti bile. kriz falan kalmadı...yeniden mutfağa git yemeğine devam et....sakın canım sigara istiyor diye hayıflanma...hayıflanarak geçmez kriz...hadi bakalım kolay gelsin...

tamm 10 yılı aşkınn süredirr kullanıyorumm bu zıkkımı artıı iyice esiri olmaya başladığımı farkettimm vee dur demeye karar verdimm 16.02.2012 tarihindenn berii içmemeye gayrett ettimm ve içmedimm inşallahh başarabilirimm topikk sahibii arkadaşş gibii:18:

aramıza hoşgeldin....eflatun arkadaşa yazdım birşeyler nacizane...sen nasılsın neler yaşıyorsun. neler hissediyorsun. yaz bize....

benimde hissettiklerim garipp ilkk kez bu kadar dayandımm olacak anlıkk boşluklarımm oluyor elimm gidiyorr ama frenliyorumm inşallahh olacak sabır sabırr

merhaba benimde birçok denememoldu sigara bırakmak için.ama hepsi hüsranla sonuçlandı.çok iradesizim.üstelik sigaradan hiçbir zevk almama ragmen ve beni aşırı şekilde kötü yapmasına rağmen.bu nasıl bir illetmiş anlamadım.salı günü içmemeye başladım iki gün oldu.nikotin bandı kullanıyorum.bu süre içerisinde bi kriz yaşamadım ama çok kötü hissediyorum kendimi.hiçbirşeye konsantre olamıyorum.çok ağır hastalanmışım gibi hissediyorum.sanki bu zamanda değilde başka bir zamanda yaşıyor gibiyim.halsiz ve bitkinim.hiçbir iş yapmıyorum.bu nasıl bişey anlamadım.bu ne kadar sürer acaba.yoksa hep böylemi olacağım.teselliye ihtiyacım var...:KK43::KK43::KK43:

Bugün 47. Gündeyim. Ilk günlerdeki sıkıntılar tamamen geçti. Boğazımdaki tat kayboldu. Daha rahat uykuya dalıyorum ve sabahları yataktan sürünerek kalkmıyorum. Kafamın içindeki o boşluk duygusu, sanki oruçmuşum da içeçekmişim hissi, düşünememe, konsantre olamama hepsi bitti artık. Rahat bir şekilde devam ediyorum. Canım hemen hemen bir haftadır falan istemiyor. Kokusunu duyduğumda aklıma geliyor sigara. Umarım bu kez başarırım. Bırakmaya çalışanlar arkadaşlara da başarılar dielerim.

çok güzel bir haber bu...öncelikle seni bebeğin için tebrik ediyorum. keşke ben de yeniden hamile kalabilsem....bebeğinin sevgisi sigarayı yenmen de sana çok yardımcı olacaktır. kolaylıklar dilerim...

teşekkür ederim canım. evet canım çok istiyor ve bebeğimi düşünüyorum. ayrıca eşimde sigara içiyor devamlı önümde sigara paketleri, sigara içilen bi ev, içme diyorum aynı ortamda bulunmak bile benim için hem zarar hemde unutmam zor oluyo bi iki kaçamak yaptım dün ve bugün ama onunda olmaması lazım. sanırım evde sigarayı yasaklıcam eşimde gitsin kapının önünde içsin...

49 gün yani tam 7 haftadır sigara yok hayatımda....49 günde cebime kalan para tam 318 lira. ciğerlerime gitmeyen sigara sayısı 980....biraz zor biraz kolay geçti bu zaman. en zoru da eşimin sigara içmesiydi. evde sürekli sigara var. ama şu ana dek hiç elim uzanmadı. inşallah bundan sonra da böyle devam eder...

''cokseymiistedim'' arkadaşım nasıl gidiyor,sen kurtuldun çok şükür bu alışkanlıktan artık.Benim bugün 12.günüm.O kadar mutluyum ki anlatamam.Mücadeleciyimdir,azimliyimdir,iradeliyimdir normal yaşamımda fakat söz konusu sigara olduğunda hiçbir özelliğim geçmez diyordum.Ama bir kez daha isteyince yapılmayacak ulaşılamayacak şeyin olmadığını gördüm.Hala onsuz hayata alışabilmiş değilim ama daha rahatım,dün ve bugün özellkle daha az canım istiyor,daha az aklıma geliyor,inşallah ilerleyen zamanlrda ne hatırlayacağım ne de canım isteyecek.

Ama özellkle c.tesi ve pazar inanılmaz canım istedi.Çok zor geldi.Bi ara pes etmek istedim,uğraşamıycam dedim.Ve bu kez kriz öyle gelip gitmekte bilmedi.Gün boyunca kafamda yer etti.Ama hayatımda ilk kez başladığımdan beri 7-8gün içmemişim ,o zamanı heba etmek istemedim.Tabi eşimin de büyük desteğiyle hafta sonunu atlattım çok şükür..

Ve yeğenim var 3ay oldu doğalı,bi ilk doğduğunda gördüm bi de hafta sonu halasına geldi kuzucum o zaman gördüm.İlk gördüğümde sigara kullanıyordum oyüzden biraz çekimser yaklaşmıştım ona,ama bu kez sigara içmiyor olmanın rahatlığıyla doya doya sarıldım yeğenime,rahat rahat öptüm kendisini.

Ve eşime de öyle..O içmiyor,içtiğim zamanlrda mümkün olduğunca uzak olmaya çalışırdım hergün duşa girsem de,kıyafet değiştirsem de sürekli bi koku mevcuttu maalesef.Ama şimdi çok rahat yanaşabiliyorum yanına:)

Yani özetle ++++++ larım çok,Okulda bazen sınıfa girdiğimde öğrencilerim sınıf sigara koktu derlerdi,Artık bunu diyemiycekler ve ben onları rahatsız etmiycem bu yüzden.10 dk lık teneffüste koştur koştur sig içcem die hiç dinlenemiyordum,artık oh 10 dk.teneffüs tamamen benim.İnsanın sosyal hayatını bile inanılmaz etkiliyormuş onu farkettim,eskiden sadece sigara içenlerle iletişim kurabiliyordum çnkü dedğim gibi teneffüste dışarda olğumuz için yüzlerini göremiyordum bile çoğunun,şimdi herkesle rahat bi şeklde konuşabiliyorum.Her zaman misler gibi kokuyorum.Harika bir duygu.Yüzüme canlılık geldi.Bunu hissediyorum.Ama tam sigarayı bıraktım grip oldum halada geçmedi.Sanırım oyüzden ya da daha erken bunun için hiç bi şekilde koku ya da tat algımda bi değişiklik olmadı.Ama o da geçince bir süre sonra herşey normale döner sanırım.Kilo olayında da tartılmadım ama şimdilik bi sıkıntı yok sanırım.

Ama işte o bazen aklıma geldiği anlar canımın istediği anlar beni mahvediyor,mantığım devre dışı kalıyor,ve o anlarda inanılmaz zorlanıyorum,hafta sonu bunu ağır yaşadım.2 gündür çok iyiyim şükür.Umarım aklıma gelmez,canım istemez daha fazla..

Birçok şeyin etkisi var 12.güne gelebilmem de ama senin payın yadsınamaz arkadaşım,desteğin için tavsiyelerin için,böyle bi yola başkoyduğun için çok teşekkür ederim.Karar vermemde en büyük pay senin sigarayı bırakma sürecini takip etmemdi.Bıraktıktan sonra da zor anlarımı kolaylaştırmam senin söylediklerini beynime kazımamdı.Çok sağol bu yüzden.Görüşmek üzere..

''cokseymiistedim'' arkadaşım nasıl gidiyor,sen kurtuldun çok şükür bu alışkanlıktan artık.Benim bugün 12.günüm.O kadar mutluyum ki anlatamam.Mücadeleciyimdir,azimliyimdir,iradeliyimdir normal yaşamımda fakat söz konusu sigara olduğunda hiçbir özelliğim geçmez diyordum.Ama bir kez daha isteyince yapılmayacak ulaşılamayacak şeyin olmadığını gördüm.Hala onsuz hayata alışabilmiş değilim ama daha rahatım,dün ve bugün özellkle daha az canım istiyor,daha az aklıma geliyor,inşallah ilerleyen zamanlrda ne hatırlayacağım ne de canım isteyecek.

Ama özellkle c.tesi ve pazar inanılmaz canım istedi.Çok zor geldi.Bi ara pes etmek istedim,uğraşamıycam dedim.Ve bu kez kriz öyle gelip gitmekte bilmedi.Gün boyunca kafamda yer etti.Ama hayatımda ilk kez başladığımdan beri 7-8gün içmemişim ,o zamanı heba etmek istemedim.Tabi eşimin de büyük desteğiyle hafta sonunu atlattım çok şükür..

Ve yeğenim var 3ay oldu doğalı,bi ilk doğduğunda gördüm bi de hafta sonu halasına geldi kuzucum o zaman gördüm.İlk gördüğümde sigara kullanıyordum oyüzden biraz çekimser yaklaşmıştım ona,ama bu kez sigara içmiyor olmanın rahatlığıyla doya doya sarıldım yeğenime,rahat rahat öptüm kendisini.

Ve eşime de öyle..O içmiyor,içtiğim zamanlrda mümkün olduğunca uzak olmaya çalışırdım hergün duşa girsem de,kıyafet değiştirsem de sürekli bi koku mevcuttu maalesef.Ama şimdi çok rahat yanaşabiliyorum yanına:)

Yani özetle ++++++ larım çok,Okulda bazen sınıfa girdiğimde öğrencilerim sınıf sigara koktu derlerdi,Artık bunu diyemiycekler ve ben onları rahatsız etmiycem bu yüzden.10 dk lık teneffüste koştur koştur sig içcem die hiç dinlenemiyordum,artık oh 10 dk.teneffüs tamamen benim.İnsanın sosyal hayatını bile inanılmaz etkiliyormuş onu farkettim,eskiden sadece sigara içenlerle iletişim kurabiliyordum çnkü dedğim gibi teneffüste dışarda olğumuz için yüzlerini göremiyordum bile çoğunun,şimdi herkesle rahat bi şeklde konuşabiliyorum.Her zaman misler gibi kokuyorum.Harika bir duygu.Yüzüme canlılık geldi.Bunu hissediyorum.Ama tam sigarayı bıraktım grip oldum halada geçmedi.Sanırım oyüzden ya da daha erken bunun için hiç bi şekilde koku ya da tat algımda bi değişiklik olmadı.Ama o da geçince bir süre sonra herşey normale döner sanırım.Kilo olayında da tartılmadım ama şimdilik bi sıkıntı yok sanırım.

Ama işte o bazen aklıma geldiği anlar canımın istediği anlar beni mahvediyor,mantığım devre dışı kalıyor,ve o anlarda inanılmaz zorlanıyorum,hafta sonu bunu ağır yaşadım.2 gündür çok iyiyim şükür.Umarım aklıma gelmez,canım istemez daha fazla..

Birçok şeyin etkisi var 12.güne gelebilmem de ama senin payın yadsınamaz arkadaşım,desteğin için tavsiyelerin için,böyle bi yola başkoyduğun için çok teşekkür ederim.Karar vermemde en büyük pay senin sigarayı bırakma sürecini takip etmemdi.Bıraktıktan sonra da zor anlarımı kolaylaştırmam senin söylediklerini beynime kazımamdı.Çok sağol bu yüzden.Görüşmek üzere..

merhaba
öncelikle seni yürekten tebrik ediyorum. ve eğer hiç tanımadığım birinin sigarayı bırakmasında etkili olabildiysem benden mutlusu yok derim....çok sevindim çok...benim 52. günümdü bugün. artık neredeyse hiç aklıma gelmedi. hatta bugün duraktan birisi otobüse bindi. büyük ihtimalale otobüs gelince attı sigarasını. hemen aldım o pis kokuyu. allahım dedim...ben de çocuğuma böyle mi koktum. mutfakta içtiğim sigarayı söndürüp yanına gittiğim zamanlar çok oldu.

34 yaşında bir hatunum...hayatım boyunca kendimi hiç bu kadar güzel hissetmedim. gözlwerim bile parladı. saçlarım inanılmaz güzel...daha önce de 6 aylık bir bırakma sürecim vardı ama belki de o zamanda ben farketmemiştim bunları....
umarım bire daha elime almam o mereti...sık sık yazıp bizimle paylaşırsan çok sevinirim...bundan sonra sende bana güç olacaksın...

Ben 04 Nisan 2011 de bıraktım nerdeyse yaklaşık bir yıl olacak. Kendimle gurur duyuyorum çünkü öyle bir tiryakiydim ama bıraktım. Umarım sizde tamamen kurtulursunuz. Şuan hayatımda hiç sigara içmemiş gibi hissediyorum kendimi. :KK9::KK9:

Ben 04 Nisan 2011 de bıraktım nerdeyse yaklaşık bir yıl olacak. Kendimle gurur duyuyorum çünkü öyle bir tiryakiydim ama bıraktım. Umarım sizde tamamen kurtulursunuz. Şuan hayatımda hiç sigara içmemiş gibi hissediyorum kendimi. :KK9::KK9:

süperrrr.......tebrik ediyorum seni....1 yıl çok güzel...benim daha önce 6 aylık bir bırakma sürecim olmuştu..ama tek sigaradan birşey olmaz dedim. neler oldu neler. 5 ay kadar herkesten gizli saklı içtim. o beni daha çok yordu. insanlara sürekli yalan söylüyordum sigara içmek için. 9 martta 2 ay olacak inşallah. aslında ben de yavaş yavaş hiç içmemişim gibi hissetmeye başladım...

sigarayı bıraktığımdan beri ilk defa bu gece rüyamda sigara içtiğimi gördüm. farkında olmadan yakmışım 2 nefes çektim. hemen attım ama başa dönmüştüm. canım yeniden sigara istemeye başlamıştı. rüya dışında çok iyiyim kızlar. yarın 8 haftayı tamamlıyorum inşallah...artık hiç aklıma gelmiyor ve canım istemiyor bile...umarım hep böyle devam eder.

Şimdiye kadar görmemişsin sen yine iyisin cokseymiistedim arkadaşım,ben rüyamda okadar çok görüyorum ki sigara içerken kendimi saymadım bile.Hatta eşime anlatıyorum sonrasında gülüyoruz birlikte.. Sen de rüya de geç güzelim..Bugün 15.günüm benim de..Geçen hafta sonu inanılmaz canım çekmişti..Bugün de sabah güzel bir güne uyandıktan sonra eşimle güzel bi kahvaltı yaptık.Üstüne eşime ''şimdi ne güzel olurdu kahvaltının üstüne''dedim,bi o ara canım istedi şiddetli bi şeklde,sonra geçti tabi..

Sonra dışarı çıktık eşimle,hava güzeldi,denize karşı kahvemi yudumlarken yine canım çekti,Bu kez eşime ''Ne kadar büyük bi eksiklik,muhteşem ikili kahveyle sigara ve ben onu tek başıma içiyorum'' dedim.O anı da atlattım sonrasında.

Sonra arkadaşlarla karşılaştık,onlarla otururken karşımda içtiler sigaralarını,eşim bahsetmiş öncesinde sigarayı bıraktığımı,laf attılar ''ne güzel olurdu şimdi bi sigara'' diye.''Hiç canım çekmedi''dedim.Gerçekten de öyle oldu.Normalde yanımda başkası içerken canım çekerdi ama bu kez hiç canım istemedi.

Özetle sanki hafta sonları zorlanıyorum.Ama 15gün dile kolay.Gerçekten büyük bi başarı benim için.Ama sanki son günlerde iştahım açıldı.Bu gidişle kilo alcam gibi.Tartıldım dün 1-2kilo farketmişim en son tartıldığımdan bu yana,o da kesin sigarayı bıraktığımdan bu yanadır.Hissediyorum bunu.Okuldaki arkadaşlarda sanki hafif aldın falan dediler.Yani kiloya da dikkat etmem lazım.

Bir de hafta içi okulda toplantıdayken müdürümüz, toplantı esnasında içen arkadaşlar sigara molası isteyince lafı bana getirdi.''Arkadaşımızı tebrik ediyorum.Çok güzel bi yola başkoydu.Bizlere örnek olmasını diliyorum'' dedi.Arkadaşlar alkışladı falan..Çok onure oldum:)Bi yandan da dönüşü olmayan bi yola girmiş olduğumu bi kez daha öğrenmiş oldum.Onca yaşanılan,söylenen lafın üzerine başlarsam kendimi çok kötü hissederim.Ama hala güvenemiyorum kendime bazen,şeytan kanıma girer diye..Umarım geçecek bu durum..Zor evet ama başaracağız hep birlikte..Görüşmek üzere,hoşçakal:)

57. gündeyim. artıkkkkk hiççççç aklıma bile gelmiyor. canım hiç istemiyor. ben sabah 07:00 de kalkar. tuvalete gider hemen 1 sigara içerdim. ardından yeniden wc ye gider dişlerimi fırçalardım. çocuğu uyandıracağım ya aklım sıra sigara kokmayacağım. ama hiç faydası olmuyormuş diş fırçalamanın falan. 08:00 de servise bindiridim oğlanı. eve girdim hemen yak bir sigara. bitir hazırlan yeniden yak. evden çıkmadan etti mi 3. valla hiç acımamışım kendime. şimdi eşim sabah kalkıyor hemen yakıyor birt tane. allahım nasıl iğrenç bir kokudur o...kendime ne büyük bir eziyet etmişim. ah ben ne salak mışım....ne anlamışım çek içine üfle....zararından neresinden dönsen kardır diyorum ve tam gaz yola devam diyorum. ah bir de aldığım 2 kiloyu verebilsydim.

X