• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara

lawyered1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
1.043
1.128
83
30
Benim derdim de sigara. 24 yaşındayım, yaklaşık 8 senedir içiyorum. Belki bir senedir sürekli öksürüyorum, geçmiyor. Geçse de kısa süre sonra tekrar geliyor. Ama bırakamıyorum, normalde günde 10-12 civarı içiyordum. Bir hafta önce, öksürük le birlikte göğüs bölgem de ağrı oluşmaya başladı ve korktum bırakmaya karar verdim. Ama bir gün bile dayanamadım. Azaltmaya karar verdim bu sefer. Bir haftadır günde 5 tane içiyorum. Bu sayıya alıştım sayılır, ama tamamen nasıl bırakırım bilmiyorum. Allen car'ın videosunu da izledim ama olmuyor :KK43:
İnternetten araştırdığım kadarıyla hep azaltarak bırakılmaz demişler. Doğru mu sizce de, bırakamaz mıyım azaltarak. Bir anda bırakmak çok zor geliyor bana

Benim derdim de sigara. 24 yaşındayım, yaklaşık 8 senedir içiyorum. Belki bir senedir sürekli öksürüyorum, geçmiyor. Geçse de kısa süre sonra tekrar geliyor. Ama bırakamıyorum, normalde günde 10-12 civarı içiyordum. Bir hafta önce, öksürük le birlikte göğüs bölgem de ağrı oluşmaya başladı ve korktum bırakmaya karar verdim. Ama bir gün bile dayanamadım. Azaltmaya karar verdim bu sefer. Bir haftadır günde 5 tane içiyorum. Bu sayıya alıştım sayılır, ama tamamen nasıl bırakırım bilmiyorum. Allen car'ın videosunu da izledim ama olmuyor :KK43:
İnternetten araştırdığım kadarıyla hep azaltarak bırakılmaz demişler. Doğru mu sizce de, bırakamaz mıyım azaltarak. Bir anda bırakmak çok zor geliyor bana
Bende şuan deniyorum 4 saattir içmedim sizin azmış ama ben günde 4-5 adet içsem hiç bırakmam biz 1 paket içiyoruz ve birden bırakmaya çalışıyorum bu 4. Deneyişim

Bende şuan deniyorum 4 saattir içmedim sizin azmış ama ben günde 4-5 adet içsem hiç bırakmam biz 1 paket içiyoruz ve birden bırakmaya çalışıyorum bu 4. Deneyişim
Öyle de zor olmuyor mu? Ben bırakmaya dayanamıyorum bile ama canım istediği için değil psikolojik sanırım. Umarım bırakabilirsiniz bir paket içen biri için 4 saat baya iyi

Öyle de zor olmuyor mu? Ben bırakmaya dayanamıyorum bile ama canım istediği için değil psikolojik sanırım. Umarım bırakabilirsiniz bir paket içen biri için 4 saat baya iyi
Oluyor sarhoş gibi heryerim uyuştu ama sigaranın psiliklerini hatırladıkça kendimi tutuyorum, dediğim gibi bu 4. Deneyişim 2 hafta içmediğim oldu kaldı ki 2 sene içmeyip başlayan var 10 sene sonra var çok pis

Oluyor sarhoş gibi heryerim uyuştu ama sigaranın psiliklerini hatırladıkça kendimi tutuyorum, dediğim gibi bu 4. Deneyişim 2 hafta içmediğim oldu kaldı ki 2 sene içmeyip başlayan var 10 sene sonra var çok pis
Ne güzel iki hafta dayanmışsınız, yine yapabilirsiniz bence :) bu sefer geri de dönmezsiniz. Evet bıraktıktan sonra bir dal bile içince başlıyormuş insan. O yüzden o bir dalı içmeyin diyorlar

Hayatımda hiç sigara içmedim. Tadını merak edip denemisligim bile yok.
Sizi anlayamam ama lütfen kendinize bu kötülüğü yapmayın.

Bırakma konusunda da şöyle bir şey okumuştum. Sigarayı bırakmaya karar verdiğinizde , size ikram edilen sigaraya "ben bıraktım" şeklinde değil de "ben kullanmıyorum" diyerek cevap vermelisiniz yazıyordu.
Bıraktım deyince bazıları bir kereden bir şey olmaz kafasında israrci davranıp iradenize oynayabilir.

Kesin dille söyleyin ve hatta bence kendi kendinize de tekrarlayın "ben sigara kullanmıyorum, sigaralı ortamlarda bulunmaktan hoşlanmıyorum vb" ifadelerle belki işiniz daha kolay olur.

Ben de günde yaklaşık 15-20 adet içiyorum.

4-5 sene önce bırakmaya karar verdiğimde tesadüfen iş yerine papatya çayı almıştık. Bizim çay işlerine bakan ablada benim çayı sevdiğimi bilince sürekli papatya çayı getirirdi masama hatırlamıyorum ama günde belki 8-10 fincan içmişimdir. 45 gün sigarayı bıraktım ve o kadar rahattım ki sonradan anladım papatya çayının sakinleştirici etkisi varmış. Çok iyi gelmişti.

Neden hatırlamıyorum ama aşırı derecede bir şeye sinirlenmiştim tekrar sigara yaktım . Sonra da kendi istikrarsızlığım başarısızlığım çok zoruma gitmişti şimdi halen sigarayı bırakmayı denemekten bile kaçıyorum .

İçmeyene neden içiyorsun yada nasıl bırakamazsın demek çok kolay oluyor.

Bende lise dönemlerinde başlayıp 5-6 sene kadar içtim. Sinirliyken, yemek yedikten sonra, kahveyle beraber... Vazgeçilmezdi. Hatta bizim lafımız bile vardı "Bu sigara içmeyenler yemke yedikten sonra napıyor yav? Diye.

Hamile olduğumu öğrendiğimden beri ağzıma sürmüyorum. İlk başlarda zor olacak sandım ama gram bir zorluk yaşamadım. Psikolojik olarak yoksunluk belirtileri göstermedim. Bundan önce çok kez bırakmaya çalıştım ama 1.günün sonunu bile göremedim. Demekki yavrum gibi bana okkalı bir sebep gerekmiş.

Kendinize göre sizde güzel bir sebep oluşturun. İlla hamilelik olacak değil. Mesela bir hastane odasında boğularak ölmeyi mi tercih edersiniz yoksa ciğerlerinize temiz hava çekerek mi? (Ölümünde hayırlısı)

Azaltarak asla olmuyor. Birden bıçak gibi kesiceksin bence. Çünkü azalttığında ertesi gün bişey olsa aman nolcak zaten içiyorum diyeceksin.
Kendine güzel bir sebep bul, derin nefes al ve sigaradan üstün olduğunu asla unutma.

Sen istedikten sonra her dakika bırakabilirsin ve asla başlamazsın.

Merhaba ben de sizin konunuzdan yazayım yeni konu açmak yerine. Benim de sorum şu sigara bıraktırma poliklinklerinin yazdığı bir ilaç varmis c.......× diye. suan bunu devlet karsilamiyormus eczacıya sordum karşılamıyor 456 tl dedi fiyatı. 171 ı aradım karşılıyor dedi kafam karıştı. Bir ay sonraya boşluk görünüyor o yüzden şuan randevu alamiyorum bilgisi olan var mi

Ben de günde yaklaşık 15-20 adet içiyorum.

4-5 sene önce bırakmaya karar verdiğimde tesadüfen iş yerine papatya çayı almıştık. Bizim çay işlerine bakan ablada benim çayı sevdiğimi bilince sürekli papatya çayı getirirdi masama hatırlamıyorum ama günde belki 8-10 fincan içmişimdir. 45 gün sigarayı bıraktım ve o kadar rahattım ki sonradan anladım papatya çayının sakinleştirici etkisi varmış. Çok iyi gelmişti.

Neden hatırlamıyorum ama aşırı derecede bir şeye sinirlenmiştim tekrar sigara yaktım . Sonra da kendi istikrarsızlığım başarısızlığım çok zoruma gitmişti şimdi halen sigarayı bırakmayı denemekten bile kaçıyorum .
Papatya çayını daha önce de duydum ve deneyeceğim. Sizin için de bende bir kere yapmışsınız tekrar yapabilirsiniz. Yine papatya çayı ile deneyin olmazsa

hasta olursanız bırakırsınız KOAH astım kanser sizi bekliyor. gerçekten içmek istiyor musunuz bunları bilerek?
Hayır tabiki zaten kimse bunları bildiği halde isteyerek içmez ama insan bağımlı olunca bunlar göz ardı ediyor maalesef.

Benim de burda konum var aslinda sigarayi birakmak isteyenler ya da birakanlarin sohbet edebilecegi bir bolum var mi ki forumda?boyle bir yer olsa da sohbet etsek cok iyi olacak. Mune Mune yardimci olabilir misin.ben de birakali bir hftayi gecti bakalim ne olacak

Canım ben birakali 1.5 hafta oluyor.. Bende çok içiyordum.. Sürekli öksürük balgam goguste sıkışma yaşadım.. Akcigerlerimde iki tane nodul çıktı.. Yine devam ettim.. Ama 1.5 hafta önce grip oldum.. Nefes almakta öyle zorlandm ki oksuruklerin sonu gelmedi.. Bende dedim hastaligim bahanem olsun agzima surmedm grip boyunca.. Gripten sonrada aramadm.. 1.5 hafta boyunca hiç olmadgm kadar rahatm.. Yedigimin tadini alıyorum.. Ve en onemlisi anladm ki hayatta en önemli şey sağlık.. Sen iyiysen sevdiklerinde iyi.. Kendine böyle eziyet etme.. Kestirip at gitsin.. Elin bos durmazsa aklina gelmez emin ol.. İlk iki haftayi atlat gerisi gelir bence.. Insallah basarirsin:dua:

Canım ben birakali 1.5 hafta oluyor.. Bende çok içiyordum.. Sürekli öksürük balgam goguste sıkışma yaşadım.. Akcigerlerimde iki tane nodul çıktı.. Yine devam ettim.. Ama 1.5 hafta önce grip oldum.. Nefes almakta öyle zorlandm ki oksuruklerin sonu gelmedi.. Bende dedim hastaligim bahanem olsun agzima surmedm grip boyunca.. Gripten sonrada aramadm.. 1.5 hafta boyunca hiç olmadgm kadar rahatm.. Yedigimin tadini alıyorum.. Ve en onemlisi anladm ki hayatta en önemli şey sağlık.. Sen iyiysen sevdiklerinde iyi.. Kendine böyle eziyet etme.. Kestirip at gitsin.. Elin bos durmazsa aklina gelmez emin ol.. İlk iki haftayi atlat gerisi gelir bence.. Insallah basarirsin:dua:
Çok teşekkürler sevindim sizin adınıza umarım başarırım bende

Back
X