• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara ve Gögüs ameliyati..

offf kızlar ben randevuya gittim hemen bu cumaya gün aldım ama bırakamıyorum çoook korkuyorum yyaaa ne yapıcam .....

canım bırakabiliyorsan bırak tabi ama bence bırakamıyacaksan da bide bunun stresini yaşama ameliyat öncesi..benim doktorum önemli degil, günde 2 paket içmiyorsan izlerini etkilemez demişti..anestezi ile ilgili bir sıkıntı olup olmayacagını söylemedi bana ama sigara içtigim için bana ameliyattan önce akciger rahatlatıcı bir ilaç yapıldı....kalktıgımda ne nefes almada problem ne mide bulantısı hiçbirsey yasamadım..hatta ameliyat olmamıs gibiydim ama bu herkesde farklı seyrediyor tabi. Anestezi uzmanı sorucak zaten sigara içip içmedigini belki sanada böyle bir ilaç yaparlar..gerci benim kardesim de anestezi uzmanı onun bile haberi yoktu böyle bir ilaçtan...yeni birsey sanırım her hastanede yaparlar mı bilmiyorum ama en azından azaltmaya çalış, dedigim gibi zaten ameliyat stresi oluyor insanda bide bu yüzden gerilme ...

canım bırakabiliyorsan bırak tabi ama bence bırakamıyacaksan da bide bunun stresini yaşama ameliyat öncesi..benim doktorum önemli degil, günde 2 paket içmiyorsan izlerini etkilemez demişti..anestezi ile ilgili bir sıkıntı olup olmayacagını söylemedi bana ama sigara içtigim için bana ameliyattan önce akciger rahatlatıcı bir ilaç yapıldı....kalktıgımda ne nefes almada problem ne mide bulantısı hiçbirsey yasamadım..hatta ameliyat olmamıs gibiydim ama bu herkesde farklı seyrediyor tabi. Anestezi uzmanı sorucak zaten sigara içip içmedigini belki sanada böyle bir ilaç yaparlar..gerci benim kardesim de anestezi uzmanı onun bile haberi yoktu böyle bir ilaçtan...yeni birsey sanırım her hastanede yaparlar mı bilmiyorum ama en azından azaltmaya çalış, dedigim gibi zaten ameliyat stresi oluyor insanda bide bu yüzden gerilme ...

evet canım yaaa zaten gün geçtikçe stresim artıyor birde sigarayı düşünüyorum iyice geriliyorum birde az zaman olduğu için birden bire bırakamıyorum haliyle doktorumda daha geç iyileşmen geçikir dedi izlerden çok korkuyorum çünkü ben beyaz tenliyim çok belli olur...:36:

birde bazı doktorlarson gün içme demişler bende bugün doktoruma sordum o da son gün bırakırsan öksürtür öncesi daha iyi dedi gerçi bu gün henüz hiç içmedim:97:

ameliyattan onceki gece 12ye kadar sigara içmem serbestti. 12den sonra ve ameliyat oncesinde sigara içilmemesinin nedeni, anestezi yüzünden mide bulantısı, öksürük ve balgam şikayetleri olmamasıymıs. yani öksürük başa bela zaten.. nefes alırken bile o kadar canı yanıyor ki insanın ilk zamanlar öksürük mü aman tövbeler olsun :50:
ameliyat sonrasında doktorum hemen yanıma geldi ve "kessssiinlikle en az 1 hafta sigara içmeyeceksin içilen ortamda da bulunmayacaksın" dedi.. niye ki dedim .. verdiği cevabı hatırlayamıyorum ama.. sürekli uyku halinde olduğumdan :( hatta o akşam hürremi bile izleyemedim doğru dürüst :60: ilk 4 gün gerçekten de içmedim ama sonra aman canım bi taneden bişi olmaz diye başladım.... ve gayet de içiyorum.. ama dikişlerim nasıl acıyor anlatamam.. inşallah sorun çıkmaz... hem tırsıyorum hem içiyorum.. :77:

canım işh. bahaneyle tamamen bırakırsın...hiç bir yararı yok..erken yaslanmanın da en önemli sebebi...vb. bunun gibi bir sürü olumsuzluğu var...sevdiklerin için ve kendin için çok çok ii bişi yapmış olursun...:81::81:

25 Ocak 2016 tarihinde Meme küçültme operasyonu oldum arkadaşlar. normalde günde 5-6 tane içiyordum Ameliyattan 1 ay önce günde 3 taneye ancak indirebildim ve en son sigaramı ameliyattan 1 gün önce içtim. Çok korkarak girdim ameliyata narkozdan uyanamama korkusu vardı bende. Ancak korktuğum gibi olmadı ameliyat sonrası çok kolay ayıldım , ağrılara dirençli bir yapım var, Ameliyat ertesi doktorum direnleri çıkardı sporcu sütyenimi giydirdi ve öğlen taburcu edildim herşey yolundaydı çünki. Ameliyatın 5. günü ilk sigaramı içtim, abartmadan günde 3 tane sadece. ertesi günün akşamı göğüs altımda bir ağrı ve hafif şişlik oluştu. çok önemsemedim , dr. fotoğrafını çekip gönderdim ama dışardan çok belli olmuyordu şişlik , dolayısıyla dr. çok ciddiye almadı şişliği. ama ağrı oturmama engel oluyordu ve şişlik küçük bir yumru halini almıştı.3 gün sonra dr. gittim baktı ve 3 şırınga kanlı sıvı çekti. sıvıyı çekerkende sigara içmediniz dimi diye sordu. Bende çok az içtiğimi söyledim. tek nedeni bu şişliğin sigara dedi. Dokuların birbirine yapışmasına engel oluyormuş Nikotin. Deri arasında boşluklar oluyormuş ve orası da sıvıyla doluyormuş. Sıkı bir bandaj yaptı ve 3 gün sonra tekrar şişlik olursa gene gel dedi. 4. gün gene gittim 1,5 şırınga sıvı çektı bu sefer ve tekrar sıkı bandaj yaptı ve 1 hafta çıkarmamı söyledi. Dün tekrar gittiğimde son kontrolüme şişlik gitmiş, dikişlerimdeki bantı çıkardı herşey yolunda dedi. dikişlere sabah akşam sürmek için merhem verdi 3 ay kullanılacakmış.Sonuç mükemmel arkadaşlar, biraz ağrılı ve sıkıntılı bir durum ama çok mutluyum.

Back
X