aslında halka açık her alanda yasaklanması lazım ama Türkler fosur fosur içiyor maalesef.
Birçok ülkede sigara içenler için kapalı küçük kulubeler var, bizde ise içmeyenler kaçmak sığınmak zorunda kalıyor birkaç yere. Durakta sigara kokusu, yolda yürürken sigara kokusu, kafelere bile artık sigara kokusu. Nereye gidersen git kaçamıyorsun.
İyi ki de sigara yasağı geldi. Bu hafta balkanlarda bir yerdeydim, otobüste bile elektronik sigara iciliyordu. Kimse de dönüp laf etmedi, demek ki normalleri bu. Eski Türkiye gibi. Ben hatırlıyorum , minibüste "çocuk var sigara içme" diyene "taksiye bin abla" derlerdi
Gittiğim yerde de tüm kafeler dumanaltıydı, bu soğukta kabanla dışarda oturdum insanların sigarası ağzıma burnuma girmesin diye.
Açıkçası bağımlılığı olan insanlar bana kendi bedenine ve çevreye saygı duymayan insanlar gibi geliyor, arkadaşlık yapmamayı tercih ediyorum. Bakımlı olan parfümüne vücut losyonuna servet öder, sephoradan çıkmaz ama farkında bile değildir üstü başı leş gibi kokar, beriki parasızlıktan gezemedigini iddia eder / hayatını daha iyi hale getirecek o kursa - o etkinliğe bütçe ayiramaz ama günde bir paketten dünyaları verir sigaraya. Ne bileyim, çok mantıklı insan işi degil. Üstelik onlarin zararlı alışkanlığı beni de etkiliyor. Bu yüzden ben baştan buluşup takılacak kadar arkadaşlık kurmuyorum. Çok sevdiğim ama tek tük buluştuğum birkaç arkadaşım var sigara kullanan, onlara da müsemaha göstermeye çalışıyorum az bulustugumuz için. Ya da çok fazla insan içiyorsa rahatsiz olmamak için yalandan çok içime çekmeden ben de bir tane alıyorum alkolün yanında çünkü diğer türlü hepten eziyet oluyor.
Ne bileyim ya, bence bir insanın özgürlüğü diğerini kısıtladığı anda bitmeli.
Konu sahibi mesela demiş ki, "hayır montla oturmuyoruz, camekanlı alan-kapali"
El insaf yani, açık alan değilse masadaki 5 arkadaşın ve hatta oraya oturan diğer tüm insanların sigarası direkt kızın ciğerine gidiyor demektir. Bir insandan bunu kabullenmesini beklemek bencillik
Bu yüzden en iyisi kış aylarında arkadaşlığa bir mola vermek