• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara derdim lütfen yardımcı olun

Bende bırakmayı çok istiyorum ama bıraktıktan sonra canımın çekeceğini düşününce bile vazgeçiyorum. Çok iradesizim diye kendime kızıyorum ama nafile..

Bu arada bir yorumda gördüm sigara bıraktırma ilacı diye öneri yapılmış. Bence sakın onu kullanma.

Üniversite zamanlarında annem bırakmam içim almış . 1 gün kullandım akşamına hastanelik oldum. Başım döndü öyle böyle değil sanki ruhum ayaklarımdan çıkıp başımdan giriyordu. Sonrasında bi ağlama krizi , artık ağlamaktan nefes alamıyordum. Hastaneye götürdü arkadaşlarım. Sabaha kadar ağlamıştım.

Bir tanıdığım doktor yakınımız var. Ölmüş annesinin seslerini duymaya başlamıştı.
Bu ilaçların çok fazla yan etkisi oluyor. Bir okuyun derim.

Konuyu takipteyim😌

Senelerce ictim ama canim istedigi zaman iciyordum ve hic tiryaki gibi hissetmedim kendimi. Bazen gunde yarim paket bitiriyordum bazen bikac dal. Esimle tanıştım ve beni begendigini ama sigara icmeye devam edersem onun icin ilerde problem olcagi gibi biseyler hissettirdi o gun bıraktım seneler seneler oldu.
Kahvenin yaninda hala bazen aklima gelmiyor degil ama maalesef :) veya yemek yedikten sonra bazen. Bunlarin ustune cok iyi gidiyordu yalan yok 😁 ama bırakılıyor yani her zaman mi geliyor aklima hayir cok ender.

Arkadaslar 2 yıldır sigara kullanıyorum. Günde 1 paket içiyorum. İçmek istemiyorum nikotin bandı denedim bir ise yaramadı. Arkadaşlar sigara içmemeye başladıktan kaç gün sonra istek de azalma oluyor deneyim le yen var mı. Ne zaman geçer bu istek ne zaman
20 yıl sigara içtim.
Azaltarak bırakmayi denedim olmadı.
Irademle bırakmayi denedim olmadı
Nikotin bandiyla bırakmayı denedim olmadı
Nikotin sakızı kulandım, günde 1 paket sakiza geçince onu da bıraktım, olmadı.
Elekronik sigara başladım, nikotinli likitleri bi kafaya dikmedigim kalmisti, olmadi.
Allen car kitabını okudum, videosunu izledim 2 ay bırakabildim, tekrar başladım, olmadi.

Bir senedir sigara kullanmıyorum. Kendinizi yipratmayin, gidin sigara bıraktırma poliklinigine champix yazdırin.

Sevgiler,

Bende bırakmayı çok istiyorum ama bıraktıktan sonra canımın çekeceğini düşününce bile vazgeçiyorum. Çok iradesizim diye kendime kızıyorum ama nafile..

Bu arada bir yorumda gördüm sigara bıraktırma ilacı diye öneri yapılmış. Bence sakın onu kullanma.

Üniversite zamanlarında annem bırakmam içim almış . 1 gün kullandım akşamına hastanelik oldum. Başım döndü öyle böyle değil sanki ruhum ayaklarımdan çıkıp başımdan giriyordu. Sonrasında bi ağlama krizi , artık ağlamaktan nefes alamıyordum. Hastaneye götürdü arkadaşlarım. Sabaha kadar ağlamıştım.

Bir tanıdığım doktor yakınımız var. Ölmüş annesinin seslerini duymaya başlamıştı.
Bu ilaçların çok fazla yan etkisi oluyor. Bir okuyun derim.

Konuyu takipteyim😌
Ben , abim ve yeğenim o ilaçla biraktik sigarayi. Doktor bana yazarken sigaranın zararının yanında bu ilacın yan etkileri hiçbirşey demişti. Ben bir yan etkisini yaşamadım açıkçası. Çok bağımlı ise ilaçsız bırakmak imkansıza yakın.

Ben , abim ve yeğenim o ilaçla biraktik sigarayi. Doktor bana yazarken sigaranın zararının yanında bu ilacın yan etkileri hiçbirşey demişti. Ben bir yan etkisini yaşamadım açıkçası. Çok bağımlı ise ilaçsız bırakmak imkansıza yakın.

Yaşadıklarımdan ve duyduklarımdan sonra internette araştırdığımda inanılmaz durumlarla karşılaştım. Siz şanslıymışsınız .

Arkadaslar 2 yıldır sigara kullanıyorum. Günde 1 paket içiyorum. İçmek istemiyorum nikotin bandı denedim bir ise yaramadı. Arkadaşlar sigara içmemeye başladıktan kaç gün sonra istek de azalma oluyor deneyim le yen var mı. Ne zaman geçer bu istek ne zaman
Sigara içmek cildi de bozuyor :(

Sen 2 yildir kullanıyorsun ben 12 yıldır ve yaşım 27
Bırakılmıyor arkadasim insallah bırakırsın. Bırakırız
Cevremde 10 sene sonra tekrardan başlayanları görmek umudumu azaltiyor
Bu girdaptan nasıl kurtuluruz bilemiyorum
En son sigarayi bıraktığımda yenilerde oldu bu (2 ay once )
1 hafta sonra uyanir uyanmaz ağlamaya başladım ben sigara içmek istiyorum :( diye
Birakanlari tebrik ediyorum.
Darısı başımıza.

benim de şaka maka 9 sene olmuş. uyanır uyanmaz 1, kahveden sonra 2, kahvaltıdan önce 3, kahvaltıdan sonra 4, duştan önce duştan sonra bilmem ne derken gerçekten abarttım bu ara biraz. içerken de zevk almıyorum eskisi gibi.
şu ilacı ben de bir deneyeyim olmazsa ya. fiyatlar da aldı başını gitti zaten.

Sigaranın öyle birşey ki sizi mutluluk hormonu için kendisine mahrum bırakıyor. İrade meselesinin ötesinde işin içinde kimyasal durumlar var.
Tavsiyem sigarayı bıraktığınız dönem çok sağlam spor yapmanız. Mümkünse yazılın bir salona, cardio derslerine katılın, fitness yapın. Spor mutluluk hormonu salgılatır. Sevdiğiniz yemekleri yiyin, sevdiğiniz şeyleri yapın. Sigaranın boşluğunu başka alışkanlıklarla doldurun.

20 yıl sigara içtim.
Azaltarak bırakmayi denedim olmadı.
Irademle bırakmayi denedim olmadı
Nikotin bandiyla bırakmayı denedim olmadı
Nikotin sakızı kulandım, günde 1 paket sakiza geçince onu da bıraktım, olmadı.
Elekronik sigara başladım, nikotinli likitleri bi kafaya dikmedigim kalmisti, olmadi.
Allen car kitabını okudum, videosunu izledim 2 ay bırakabildim, tekrar başladım, olmadi.

Bir senedir sigara kullanmıyorum. Kendinizi yipratmayin, gidin sigara bıraktırma poliklinigine champix yazdırin.

Sevgiler,

Tıpkı sizin gibi 20 yıl günlük bir paket içtim
İlaç yardımı ile bıraktım.

Bir ay içinde azalarak bitiyor. Hiç aklınıza gelmemesi 3 ayı buluyor. Etrafınızda içenler yoğun ise onlar içerken içmek istiyorsunuz ama canınız istemiyor. Alışkanlığı yenmek zor. İmkânsız değil. 17 aydır içmiyorum. 1 nisanda bıraktım o yüzden biliyorum. Yoksa takip etmiyorum.

Eşim ilaçla bıraktı , hiç zorlanmadı. Devlet hastanelerindeki sigara bırakma polikliniğine gitmişti, ücretsiz ilacı almıştı. İlacın 2. Paketine geçmeden sigarayı bırakmıştı. Ama sigarayı kafada bitirmediği için tekrar başladı.

Kafada bitirmediğinden değil o, tedaviyi tamamlamadığından. O ilaç üç ay üç paket kullanılıyor. İlkini içip bırakanlarda geri dönüş %90'larda. Üç aylık tedaviyi tamamlayablarda %4-5 geri dönüş görülüyor.

Sigaranın yanında içtiğiniz ne varsa (çay kahve vs. )önce onları Bırakın. Daha sonra Sigara istediğiniz geldiği zaman bardağa sıcak su koyup yudum yudum için. Ben günde iki paket içen birisi olarak bu şekilde bıraktım.

Kafada bitirmediğinden değil o, tedaviyi tamamlamadığından. O ilaç üç ay üç paket kullanılıyor. İlkini içip bırakanlarda geri dönüş %90'larda. Üç aylık tedaviyi tamamlayablarda %4-5 geri dönüş görülüyor.
sigarayı bıraktıktan 2 yıl sonra tekrar başladı. Yani aradan öyle kısa bir zaman geçmedi. Zaten bırakmak da istemiyordu, benim zorlamamla yapmıştı. Biraz da insanın içinde olmalı...

Ben de icerim ama icmemem gereken zamanlarda hic zorlanmada birakirim. Hamilelik ve emzirme donemlerinde sigara icilen ortamda bile durmam. Onun disinda bazi gun hic icmem bazi gunler gunde 2-3 tane. Bence sigarayi baska seylerle birlikte ictiginiz icin, olmayinca eksiklik hissediyorsunuz. ornegin kahve ya da cay varsa sigara da olmali. Ya da uzun bir calisma temposundan sonra mola verince mutlaka sigara yakilmali. Mutlu bir olay yasandiginda ya da uzuldugunuzde yine sigara yakilmali. Bu bagdastirmayi engellerseniz kafanizda sigara icme isteginiz de azalacaktir bence. Keyif icin 2-3 tane icebilmek buyuk birsey bence. Is paket tasimaya ve her firsatta sigara icin zaman yaratmaya donerse ki donmus zaten en iyisi ilac tedavisiyle tamamen kesmek.

Kardeşim 13 yıldır sigara içiyordu hastaneden ilaç aldı ve 1 haftada bıraktı sigarayı. Beynim sigara içtimi bana unutturdu sanki beynim oyun oynuyor benimle diyor.
Tavsiyem sende alabilrsin o ilaçlardan. Devlet ödemesi var
ilacın adını söyleme şansınız var mı doktora danışsak bu ilaç hakkın da ? heryer aynı ilacı yazmıyor.

Bende Tiksinme yi beklyiorum tiksinsem birakma denemelerine gecerim belki:D yoksa aramiz gayet iyi:D

hamile kalınca anladım ki hersey kafada bitiyor.
hamileliğimi öğrenmeden önce günde 1 pakete kadar çıkmış üstelik sigaradan keyif alan biriydim, adetim 1 gün gecikti test yaptım ve çift çizgiyi gördüğüm o andan bu ana tek dal içmedim.
işin garibbi çok zorlanırım kafayı yerim sandım ama hiç zorlanmadım da.
o yüzden bırakmayı gerçekten isteyin, bende bu lafa inanmazdım ama inanın kafada bitiyor ve hiç zor değil.

Back
X