• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigara bağımlılığı!

:KK71: Bizim şirkette benim mendeburluğumdan belli
fısıltılar şöyle ''Müge hanım a ateşle yaklaşmayın''
Gariplerim günaydın bile diyemiyor
Çünkü kadın sağlıksız O surata günaydın denir mi
Suratına tüküreyim bana mı bıraktın denir
Ama çocuklar saygıdan diyemiyor :)
Sigarayı bırakmaya kalkışınca cinnetten alırım bi dal mode:))

Bende diyorum ki yaş olmuş 35.aylık sigaraya verdiğin parayla en pahalı kremleri kullanıp her ay bilmem ne yöntemiyle cildine istediğini yaptırabilirsin.motive oluyorum ama bakıyorum ertesi gün sigara yetmemiş 2.paketi alıp afedersiniz kuyruğumu sıkıştırıp eve gelmişim
Ne olacak halimiz bilmiyorum
Ben birde güzel tabakalar kullanıyorum
Güzel şık siyah ağızlıklarım var
Şık Çakmaklarım var
Sigaradan vazgeçsem,onlara kıyamıyorum

Ben ve eşim bıraktık.
Paramız daha bereketli artık.
Ve sabahları leş sigara kokusuyla uyanmıyoruz.

Ve yemekte istediğimiz kadar sofra Sefa’sı yapıyoruz hemen kaldır balkona kaç derdimiz yok.
Ve içenlerin kıyafetleri ve ağızları kötü kokuyo.
Ve çocuklar kokladığında mis gibi kokuyorsun anne diyor.
Ve cildimin parladığını söyleyenler var.
Ve bunlar 2,5 ayda oldu yaklaşık.

Aslında hala canım çekiyor ama tekrar başlamak o hamallığı yaşamak istemiyorum. Umarım birgün bir yerde kendimi kaybetmem :))

Ne olacak halimiz bilmiyorum
Ben birde güzel tabakalar kullanıyorum
Güzel şık siyah ağızlıklarım var
Şık Çakmaklarım var
Sigaradan vazgeçsem,onlara kıyamıyorum
Benim öyle şeylerim de Yok.sigara içerim ateş bulunmaz yanımda taşıyamam kaybederim filan.bazısına yakışır sigara içmek zerre yakışmaz sakil durur yakarken gözüme kaçırdığımdan tek gözümü kapatır yakarım ağzım gözüm yamulur içerken estetik içemem yani bayağı durur her açıdan kimsede kokmadığı kadar ağır kokar saçlarımda filan yani sırf bunlar için bırakılır ama yok.akşam o kısa filmi izliycem bakalım yarını sigarasız geçirebilecek miyim

yarama tuz bastınız..ne hamilelikte,ne emzirirken kopabildim şu meretten..bahsedilen kitabı hatmettim..iki çeşit ilacın ikisinide kullandım..nikotin bantlarını çifter çifter yapıştırdım,ama nafile...
çok sıkı takipteyim..hep beraber bırakabiliriz belki

Yorumları okuyorum, bende hiçbir şey işe yaramadı.
Sigarayı 2 sene bıraktım ağlaya sızlaya, kendim için değil çocuğum için; hamilelik emzirme sürecinde ağzıma sürmedim.
Ama sadece kendim için bırakamıyorum sigarayı; defalarca denedim, Alan Carr videoları, çeşitli yöntemler, bi hipnoz kaldı o da bana uymuyor.

Spor zamanları da otomatik sigara içimi azalıyordu, içemiyordum.
Ben ne yaptım peki? Sigarayı bırakarak daha çok spor yapmak yerine, daha çok sigara içebilmek için sporu bıraktım.

Çok rahatsızım, "Severek içiyorum" dediğim bir şey değil sigara benim için. "İçmeyince aptallaşıyorum" dediğim bir şey.
Ancak bunu da 2 senelik süreçte aşmıştım, ilk 1-2 ay bocalayıp affedersin mala bağlamıştım ama sonrasında düşüncelerim çok daha güzel toparlanıyordu, dikkatim artmıştı aklımdan sigara tamamen gidince, daha zeki bile hissetmiştim kendimi. Ama o his şimdi daha da uzaklaştı. Hani o 1 aylık bönleşme sürecinden tekrar geçmem gerekecek...

Önceden öksürmezdim, 30dan sonra sabahlara hafif öksürüklerle başlar oldum.
Bıraktığımda cilt rengim açılmış tekrar pembe-beyaza dönmüştü, şimdi yine sarımtıraklı beyaz bi şey.
Sigara beni bırakmadan ben onu bırakmalıyım biliyorum, tıkanıyorum çok. Ooy oy... Çok dertliyim @Light Of God ... Sigara benim duygusal boşluğuma yapışmış bir şey, atmam lazım.
Sevmiyorum ama cayır cayır içiyorum.
Gangsta aslında o kadar güzel bişey söyledin ki;benim de en zor zamanlarımda duygusal olarak sığındığım şey olduğu için sigara şimdi bırakması da o kadar zor oluyor.biorezonansı denedin mi?gerçi benim bi arkadaşım üç ay kadar önce onunla bıraktı.fakat sonuç;şuan geri başladı

Bende bırakmak isteyen ama deneyemeyenlerdenim. Bırakırsam ne yaparım canım sıkılır diye düşünüyorum. Ama çok istiyorum. Biri var belki duydunuz ben denemedim ama facebookta yorumları okuyorum. Bırakan çok. Doğru .mu bilemem. Farkındalık atölyesi bi aratın çıkar. Ben de takipteyim.
Çok teşekkürler tavsiyeniz için bakıcam hemen

Gangsta aslında o kadar güzel bişey söyledin ki;benim de en zor zamanlarımda duygusal olarak sığındığım şey olduğu için sigara şimdi bırakması da o kadar zor oluyor.biorezonansı denedin mi?gerçi benim bi arkadaşım üç ay kadar önce onunla bıraktı.fakat sonuç;şuan geri başladı

Denemedim, bana sökeceğini de zannetmiyorum. Kafamı değiştirmem gerekiyor "Bahanelerden" arındırmam gerekiyor.
Sigara yakma bahanelerimi bitirmem lazım.
Öfkelendim, hadi bi sigara yakayım.
Konsantrasyon kurmam lazım, hadi bi sigara yakayım.
Üzüldüm-dertlendim, hadi bi sigara yakayım.
Strese girdim sakinleşemedim, hadi bi sigara yakayım.
Canım sıkılıyor, hadi bi sigara yakayım.
Keyiflere geldim oh mutluyum, hadi bi sigara yakayım.

Durum bu.
Kafa değişmeli.

Öfkelendim, hadi bi duşa gireyim.
Konsantrasyon kurmam lazım, hadi bi kahve yapayım.
Üzüldüm-dertlendim, hadi bi hava almaya çıkayım.
Strese girdim sakinleşemedim, hadi bi yoga neyim yapayım.
Canım sıkılıyor, hadi bi arkadaşı arayayım.
Keyiflere geldim oh mutluyum, hadi bu enerjimle pasta börek yapıp coşayım-temizlik yapayım -dans edeyim.
Falan filan...

Ben hiç çok bağımlı olmadım. Ama bir dönem çok arttırmıştım. Deneyip deneyip hamile kalamayinca kadın üreme organlarını direk etkilediği için içmedim. Ama asla kendimi sartlandirmadim. Arada tek tük içiyordum. Paket taşımayı bıraktım sonra hamile olduğumu öğrenince birden soğudum zaten. Kokusu midemi bulandırmaya başladı. Doğumdan sonra üç dört ay yine hiç içmedim. Şimdi belki haftada bir iki keyif için içiyorum. Üç gün oldu içmedim mesela. Olsa da olur olmasa da. Yani asla icmemeliyim dedikçe insanın icesi geliyor. Keyif olsun diye icebileceginiz bir şey olduğunu düşünerek yavaş yavaş uzaklaşabilirsiniz bence.
Ben bunu asla başaramıyorum keşke dediğinizi başarabilsem günde 3-5 tane ile sınırlı kalsa

Benim eşim içiyor.şimdi kendi iradesizliğimi adama yüklemek istemiyorum ama:)bırakmaya karar veriyorum gün boyunca içmiyorum kendime gaz veriyorum filan ama adam akşam eve gelirken pencereden balkondan görecek olsam yürüyen paket olarak görüyorum:))çünkü biliyorum ben kendimle savaşırken o akşam balkon da içecek
heh aynen :)
gülüyorum ama bakmayın çok kızıyorum kendime
ben 2 günde bir paket içiyorum iki hamileliğimde de tık diye bıraktım bende ama ara verdim diyerek
eşim devam eder içmeye.. şimdi bende adama atmak istemiyorum ama bazen de atıyorum valla
Allah hepimizi de kurtarsın

O tekniği çok merak ediyorum eğer irade gösterip bırakamazsam mutlaka biorezonansa gidicem.ne yapılıyor biraz anlatırsanız sevinirim
Merhaba ,
Konuyu takipteyim. 25 yıl hergün en az 1 paket içtikten sonra, bir daha asla içmeyeceğim kararı ile bıraktım ilk önce bu bende had safhada sinir yaptı ve çok mutsuz da oldum.
Sonra çok bunalırsam içeceğim 1-2 tane kararı ile denedim ve her seferinde bunalma zamanlarının arası açıldı. Son aralık 53 gün sürdü. 2 tane içtim geçen hafta. Ama 4 gündür de hiç içmedim.
Champix denediniz mi ? Sigara Bırakma polikliniklerine başvurup alabiliyorsunuz.
1 paket kullandım. Devam paketi almaya ihtiyaç duymadım.
Bence başarırsınız. Ben bile yaptıktan sonra :)))

Merhaba ,
Konuyu takipteyim. 25 yıl hergün en az 1 paket içtikten sonra, bir daha asla içmeyeceğim kararı ile bıraktım ilk önce bu bende had safhada sinir yaptı ve çok mutsuz da oldum.
Sonra çok bunalırsam içeceğim 1-2 tane kararı ile denedim ve her seferinde bunalma zamanlarının arası açıldı. Son aralık 53 gün sürdü. 2 tane içtim geçen hafta. Ama 4 gündür de hiç içmedim.
Champix denediniz mi ? Sigara Bırakma polikliniklerine başvurup alabiliyorsunuz.
1 paket kullandım. Devam paketi almaya ihtiyaç duymadım.
Bence başarırsınız. Ben bile yaptıktan sonra :)))
O ilacı 3 gün kullandım ve kullandığım zaman da sigara içmeye aynen devam ettim(yani bırakma için hiç bi irade göstermedim hatta şöyle ki dr ilacı yazarken;bu ilacı kullanırken daha kaç gün içebilirim diye adamla pazarlık halimdeydim:))4. Gün aman Tanrım allak bullak oldum.sanırım bünyem ilacı kaldırmadı çöpe gitti ilaçlar

Ben bunu asla başaramıyorum keşke dediğinizi başarabilsem günde 3-5 tane ile sınırlı kalsa
Sigara içmemeliyim diye düşünerek yarattığımız stres de bize en az o kadar zarar veriyor bence. Eğer sizi rahatlatıyorsa günde birkaç tane için. Saat belirleyin. Yemeklerden sonra için sadece mesela. O aralarda canınız istediğinde su için veya kuruyemiş yiyin. Tamamen birakabilseniz tabi ki daha iyi ama olmuyorsa günde üç taneye düşürun en azından.

Tabiri caizse köpek gibi içiyorum maalesef birde bronşitim var hamile kalmaya çalışıyorum yaklaşık 10 yıldır içiyorum son 2 yıldır çok arttırdim ama şimdiye kadar hiç bırakmayı düşünmedim ama hamilelik fikri ile artık bırakmam gerekir ama.nasil olacak bilmiyorum,konuyu takipteyim

O ilacı 3 gün kullandım ve kullandığım zaman da sigara içmeye aynen devam ettim(yani bırakma için hiç bi irade göstermedim hatta şöyle ki dr ilacı yazarken;bu ilacı kullanırken daha kaç gün içebilirim diye adamla pazarlık halimdeydim:))4. Gün aman Tanrım allak bullak oldum.sanırım bünyem ilacı kaldırmadı çöpe gitti ilaçlar
ilk 3 gün yarım doz alınan bir ilaçtı o. 10 gün kadar kullanabilseydiniz keşke çok faydasını görürdünüz. Zaten ilacın mantığıda başlangıçta sigara ile birlikte kullanılmasıydı. 8-14 gün arasında bırakma gerekliliği olan bir ilaç. Gerçi ben 17. gün bıraktım içmeyi :)) Çok severek içtiğim birşey sigara benimde ama son dönem artık çok zorlanmaya başladım. Enerjim çok düşmüştü. 100 metre yürüsem, 2 merdiven çıksam nefes nefese.. Geceleri kendi göğsümün hırıltısına uyanıyordum. Ayhhh aman noluyor diye :))
İlk bıraktığımda hedefim 21 gündü. 20. gün içtim. sonra daha uzadı içilmeyen aralıklar... öyle öyle 53 gün rekoruna ulaştım.
Bana hep söylenen aniden bırakılır ve bir daha içilmez telkinleriydi. Bende bu imkansız... Mutsuz, agresif ve sevimsiz oluyorum. Çok bunalırsam 1-2 tane yöntemi bana iyi geldi.
Dur geçer birazdan diyerek çok atlattığım sıkıntılı anlarda olmadı değil.
Bir kaç karanfil atıp suya içtim. Maden suyu özellikle çok destek kriz anlarında. En korktuğum şey kilo almaktı.
Kısıtlamadım kendimi aldım ama... Şimdi vermeye başladım tekrar... Bir çok alışkanlığı da değiştirmek gerek.
Mesela ; Balkona çıkmak demek sigara içmek demek. Direk sinyal alıyorum çamaşır asarken, bir şey alıp koyarken..
Hala her seferinde otomatik olarak sigara istiyor canım. Duştan sonra da oluyordu ilk zamanlar. Bu geçti.
Yemekten sonra kısmı geçti. Çay ve kahve ile kısmı geçti.
Mümkün mertebe içilen ortamlara hala girmemeye çalışıyorum.
Netice de 1 süre sonra nikotin yoksunluğu da bitiyor... Geriye sadece alışkanlıkların değiştirilmesi kalıyor..
Ben güzel kokuyorum, evim güzel kokuyor... Erkek arkadaşımda 20 yıllık içici. Benden çok heveslendi. Şimdilik yanımda içmiyor. Benim evimde içmiyor. Ama Ramazan'la birlikte bırakacağına söz verdi...
Onu bırakalım, hayat bize kalsın... Olacak inşallah :))

günde 8-9 tane içiyorum. ben alkolle birlikte içiyorum hep ve ikisine de bağımlıyım resmen sigara alkol olmadan mutlu değilim.

sevgilim bıraktı geçen ay. alan carr videosunu izledi 1 buçuk saatlik filan. sonra kırdı attı hepsini daha da içmedi. ben de izledim ama ben videoyu kapatınca bir tane daha yaktım jdmdhsnsh isterseniz deneyin belki sizde işe yarar.

Elektronik sigaralar yasal değil bildiğim kadarıyla ve bronşite sebep oluyor.onu kullanmayı hiç düşünmedim bu seferde ona bağımlı olurum diye.bilinç altı telkinlerinde diyor ki sigaraya başladığınız ana gidin ve neden içtiğinizi hatırlayın.ne o anı hatırladığım var ne de niçin içtiğimi.dinlerken tek yapmak istediğim şey sigara içmek oluyor
Alınmanız için yazmıyorum belki kendinizi sorgulamanıza sebep olur. Elektronik sigara hakkındaki düşünceleriniz zararlı olduğu hastalık olduğu için kullanmam yönünde. Peki sigara zararlı değil mi veya çok daha kötü hastalıklara sebep olmuyor mu?
not: elektronik sigara hakkında bilgim yok, savunmuyorum.

Back