• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigara bağımlılığı!

Ben de tiryakiyim, işin açıkçası dürüst olacağım bırakmayı hiç düşünmüyorum, belki alışkanlık, belki seviyorum içmeyi, kötü bir örnek olduğumu da biliyorum ama bırakmıyorum çünkü denedim yarım gün boyunca içmeyince kimseyi kırmamak içinde yatağından hiç çıkmayan biri haline dönüyorum, sen en iyisi iç diyecek duruma geliyor ailem.

Neyse ciddi ciddi bırakmayı düşünenler varsa Kazen beyin bu konuda açtığı topik belki yardımcı olur sizlere, sigarayı bırakanlara ödül olarak yeşil elma madalyası veriyor.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/kimler-sigara-iciyor-ve-neden.1059245/

Ben de tiryakiyim, işin açıkçası dürüst olacağım bırakmayı hiç düşünmüyorum, belki alışkanlık, belki seviyorum içmeyi, kötü bir örnek olduğumu da biliyorum ama bırakmıyorum çünkü denedim yarım gün boyunca içmeyince kimseyi kırmamak içinde yatağından hiç çıkmayan biri haline dönüyorum, sen en iyisi iç diyecek duruma geliyor ailem.

Neyse ciddi ciddi bırakmayı düşünenler varsa Kazen beyin bu konuda açtığı topik belki yardımcı olur sizlere, sigarayı bırakanlara ödül olarak yeşil elma madalyası veriyor.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/kimler-sigara-iciyor-ve-neden.1059245/
Hoşgeldiniz:KK36: bende aslında tam olarak sizin gibi içiyorum çooook severek keyif alarak bırakmaya çalıştığımda aynı durumlar vs.fakat içimden bi seste maddi manevi zarar veren bu illetten kurtul diyor bu aralar. Kazen beyin açtığı o topiğin müdavimiydim ben ufak bi farkla.öve öve bitiremiyordum sigarayı yani övmek değilde çok keyifli olduğundan bırakmayı düşünmediğimden bahsedip duruyordum :KK14:bakayım şimdi oradaki önerilere de çok teşekkürler.
Sahi Kazen Kazen bey günde üç paket içiyordunuz durum nedir aynen devam mı?yoksa bırakmak isteyenlere bi öneriniz var mı?

Şu an içiyorum mesela ama çok şükür iyi ki bırakmadım diye :)

Konu sahibi, konunu bloke ettim, manyağım ben lütfen gözardı et :)
Ne güzel içiyosunuz:)hakkını vererek keyifle afiyet olsun:)bende öyle içiyorum şiir bile yazabilirim öyle bi bağ var aramızda:) fakat ondan kurtulmak içinde elimden geleni yapmaya hazırım bu aralar bilmem başarabilir miyim.

Hoşgeldiniz:KK36: bende aslında tam olarak sizin gibi içiyorum çooook severek keyif alarak bırakmaya çalıştığımda aynı durumlar vs.fakat içimden bi seste maddi manevi zarar veren bu illetten kurtul diyor bu aralar. Kazen beyin açtığı o topiğin müdavimiydim ben ufak bi farkla.öve öve bitiremiyordum sigarayı yani övmek değilde çok keyifli olduğundan bırakmayı düşünmediğimden bahsedip duruyordum :KK14:bakayım şimdi oradaki önerilere de çok teşekkürler.
Sahi Kazen Kazen bey günde üç paket içiyordunuz durum nedir aynen devam mı?yoksa bırakmak isteyenlere bi öneriniz var mı?

Umarım sigara sevenler adına bırakan ilk kişi olursunuz, ara sıra ben de artık yaş 46, içiyorsun ama ya hasta olursan ne yaparsın diyorum kendime, bu düşünce yeni bir sigara yakana kadar sürüyor :-)

Bu tiryakilik genetikse sanırım ben genlerimin kurbanıyım gibi fukara tesellisinde bulunuyorum kendime :)) dedem de babam da son nefesine kadar sigara içti, birkaç sigara bırakma denemeleri oldu ama benim gibi oluyorlar, ki annemin babası olan dedem çok tatlı bir adamdı, öyle sinirli despot bir adam değildi fakat sigara içmeyince dünya başına yıkılmış gibi hissediyordu.

O tekniği çok merak ediyorum eğer irade gösterip bırakamazsam mutlaka biorezonansa gidicem.ne yapılıyor biraz anlatırsanız sevinirim

Valla üzerinden epey geçti ama hatırladıklarımı yazayım.
Gövdeme efor testindeki gibi şeylerden yapıştırmıştılar. Orda son 1 sigara içirtip izmaritini bi kaba koydurmuş sonra o kabı makineye yerleştirmiştiler. Yarım saat falan oturur vaziyette takılmıştım. Ha bir de kafama da bi alet sarmıştılar.

Umarım sigara sevenler adına bırakan ilk kişi olursunuz, ara sıra ben de artık yaş 46, içiyorsun ama ya hasta olursan ne yaparsın diyorum kendime, bu düşünce yeni bir sigara yakana kadar sürüyor :-)

Bu tiryakilik genetikse sanırım ben genlerimin kurbanıyım gibi fukara tesellisinde bulunuyorum kendime :)) dedem de babam da son nefesine kadar sigara içti, birkaç sigara bırakma denemeleri oldu ama benim gibi oluyorlar, ki annemin babası olan dedem çok tatlı bir adamdı, öyle sinirli despot bir adam değildi fakat sigara içmeyince dünya başına yıkılmış gibi hissediyordu.
Umarım..yani ben bunu içtim;hem de ne içme tadına vara vara keyif ala ala güzeldi de iyi de geliyordu fakat bana kendimi kötü hissettirdiği an bıraktım diyebilirim.diyebiliriz bütün sigara bağımlıları.

Benim babam Almanya da 15 sene sigara fabrikasında çalışmış,dışarı çıkarmamak şartıyla fabrikada sigara içmek ücretsiz ve serbestmiş.başlamamış dahi sigaraya.şimdi ben sizin tezinizi çürüttüm:))banlanırsam Allah içime sindirsin:)

Şaka bi yana:)bu sigara olayı sebeplere bakmıyor.yani herhangi bi sebepten başlanıp sonrası sebepsiz içiliyor.keyif,hayattan haz alma,üzüntü vs vs kalıplar uyduruyor beynimiz.

Diliyorum bırakabiliriz

Umarım..yani ben bunu içtim;hem de ne içme tadına vara vara keyif ala ala güzeldi de iyi de geliyordu fakat bana kendimi kötü hissettirdiği an bıraktım diyebilirim.diyebiliriz bütün sigara bağımlıları.

Benim babam Almanya da 15 sene sigara fabrikasında çalışmış,dışarı çıkarmamak şartıyla fabrikada sigara içmek ücretsiz ve serbestmiş.başlamamış dahi sigaraya.şimdi ben sizin tezinizi çürüttüm:))banlanırsam Allah içime sindirsin:)

Şaka bi yana:)bu sigara olayı sebeplere bakmıyor.yani herhangi bi sebepten başlanıp sonrası sebepsiz içiliyor.keyif,hayattan haz alma,üzüntü vs vs kalıplar uyduruyor beynimiz.

Diliyorum bırakabiliriz

Ben meraktan başlayan kategorisindeyim, fazla meraklı olmak iyi değilmiş demek ki, gereksiz merakım tiryakiliğe döndü ne yazık ki :)))

İşin garibi Ramazan'da sahurla iftar saati arası içmemek beni zorlamıyor ama iftarda bir başlıyorum sahur bitene kadar arkamdan atlı kovalıyor gibi, tövbe estağfurullah, böyle de tezat, çelişkili, tuhaf bir kadınım.

Ben meraktan başlayan kategorisindeyim, fazla meraklı olmak iyi değilmiş demek ki, gereksiz merakım tiryakiliğe döndü ne yazık ki :)))

İşin garibi Ramazan'da sahurla iftar saati arası içmemek beni zorlamıyor ama iftarda bir başlıyorum sahur bitene kadar arkamdan atlı kovalıyor gibi, tövbe estağfurullah, böyle de tezat, çelişkili, tuhaf bir kadınım.

O atlılar beni de kovalar. O içtiklerim yetmez sahuru yaptıktan sonra iki tane daha içerim çünkü bir tane içersem eksik kalır:)

bende bıraktım
direk bırakıyorum diyip bırakmakta fayda var bence. biraz iştah açılcak ama :)

evet bu illetten kurtulan var mı hanımlar?varsa bunu nasıl başardınız?bırakmayı düşünenlerle bu başlık altında ne yapmamız gerektiğini konuşabiliriz.bilmem kaç milyonuncu denemenin Üzerine sabahtan beri içmedim az önce yine yaktım maalesef.bilinç altı telkinleri ile bırakan var mı?bi de biorezonans(tam ismini hatırlayamadım umarım yanlış yazmamışımdır)tekniği varmış ve bırakma konusunda çok iyi bi teknikmiş deneyip bırakanlar olduysa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

Bırakmayı düşünenler ve ne yapacağını bilemeyenlerle belki bu başlık altında konuşup bırakabiliriz?(çok saçma oldu belki ama grup terapisi gibi olur motive eder belki)

Yıldım gerçekten kurtulmak isteyip bırakmak için yeterli iradeyi kendimde bulamamamdan.
Benim eşim günde 2 pakete yakın içerdi eczaneden bir ilaç aldı 15 gün kullandı ve su an yanında sigara yakılsa öğürmeye başlıyor

bende meraktan başlayanlardanım mealesef arkadaşım içerken bi iki derkenn hooppp paket almaya başadım otlakcılıktan utandım. sonra markette gidip alamazdım utancıma ama baktım ki olmuyo o utancımıda yendim. aslında eşim içmese vicdan yapıp bende içmem kaç yıllık için adam bıraktı ben mi bırakamıcam diye. bilmiyorum ben sigarayı arkadaşım gibi görmeye başlaldım onu bırakırsem eksik kalmışım gibi gelir bana. inşallah yakında bende bırakanlar kervanına katılırım. bu ara bn eskiden yanımda sigara içirtmeyen bi insandım baş agrılarım migrenim tutardı. nasıl başladı bu merak bilmiyorum. iyi bi halt yedim sanki.

25 yıldır sevişiyoruz kendisiyle :deli:

Bi kere çevre baskısıyla bıraktım, 10 ay kadar. 10 kilo aldım, hala veremedim. 5 sene oldu :KK43:

İnanılmaz mutsuz oldum bırakınca. Sürekli artan depresif bir hayat. Baskı kuran eşime, çocuklarıma aileme düşman oldum içten içe. Beni mutsuzluğa hapsettikleri için. Sigaranın bana zarar verdiğini düşünmüyorum.milyonlarca insan aksini söylüyor ama ben inanmıyorum. Varsa da önemli değil diyorum. Öyle de ölücem, böyle de. En azından mutlu ölürüm, diyorum. Belki psikolojik vakayım ama böyle :KK51:
Ama maalesef bu sağlıklı bir düşünce değil farkındasın dimi sana zararı yok mu :KK57: en azından bırakmak siteyen arkadaşlar var biraz daha destekleyici şeyler yazsak :110:

Ama maalesef bu sağlıklı bir düşünce değil farkındasın dimi sana zararı yok mu :KK57: en azından bırakmak siteyen arkadaşlar var biraz daha destekleyici şeyler yazsak :110:
Hayatta mantıksız olduğum tek konu bu olsa gerek :)
Mutlaka zararı vardır, eninde sonunda duman yani, okunmuş tütsü olsa faydası yok :)
Of bibi ben hiç yazmamış olayım, sen de görmemiş ol nolur, şuursuzum ben bu konuda :olamaz:

Yedi yıl oldu bırakalı .. pakettekileri gelen misafirlere ikram ettim gitti . Nikotin sakızı işe yaradı bende . İlk hafta zor sonra alışıyorsun zamanlada unutuyorsun

Bende hamileliklerimde tiksiniyordum kulunu görünce midem bulanirdi ama dogurunca ilk aradığım şey oluyodu:))
İs Allah baslamazsin
Konu sahibine gelince de bence destek almadan birakamazsiniz iradenize guvenemiyosaniz tabi
Kardesimin esi şimdiye kadar 10 kere denemistir bırakmayı ama en fazla bir hafta dayanabiliyor su an destekle ilaç alıyor beklioz bakam sonuç ne olucak..

Bebeğim emdiği sürece başlamam kesinlikle :) inşallah.

Back