- 25 Aralık 2020
- 5.265
- 19.302
- 198
- 41
ben de kendimi titiz sanmıyordumBirşey daha diyeceğim. Kardeşimin biri eşyalı ev tutmak zorunda kaldı. Çünkü ev bulamadık. Sonra eve baktık leş leş! Eşyaları kendimiz getirsek dedik. Aaa masraf yapmayın ya eşyalarımız gayet iyi dediler. Biz oturamadık o pis koltuklara. Neyse mutfağa girdik temizlemeye kahve makinasını tuttum elimi yapıştı barlanmış. Evli bir çift oturmuş nasıl oturmuş anlamadım. Her şeyi çıkarttık adam şok oldu. Aaa kullanılır bunlar ya emin misiniz dedi. Dedik yok var eşyalarımız bizim. Çamaşır makinesinden bile iğrendik düşün. Temizlemeye kalkışsan şirket gerek. Ki onda bile temiz olmaz. Not: hiç titiz biri değilim üstelik
öğrenci mahallesinde yaşayıp insanların evleri ne halde kullandıklarını gördükçe ben mi titizim demeye başladım...eşyalı ev olayından tiksiniyorum resmen. ben de yatakları çıkartımş kendim yatak almıştım.
ben bu yaz boş eve girdim, evde zaten fazla dolap, niş vs. bişey de yok. yine de olan 3-5 birşeyin hepsinin altı tepesi doluydu, çıkan kadının ağda bantlarını traş bıçaklarını bile ben temizledim. işini gördükçe oraya buraya sokmuş.
ha benim kardeşim de kaldı 8 ay filan eşyalı evde, sonra büyük ev buldu çıktı.
onun evinde dyson'lar airfryer'lar filan vardı ve temizdi de, ingilterede yaşayan bir kadın sadece yazları kullanıyormuş (tatil yöresinde bir ev) denk gelebilir de ama çok zor ihtimal gerçekten.
o ev temizdi bakın, Allah için ama 35-40 m2 anca idi, tıklım tıklımdı yani, yazın denize git gel uyu şeklinde yaşayan için tamam da
doğalgaz olmayan bir bölgede, bilen bilir buralarda çamaşırlar kurumuyor 2 gün dışarda, sürekli yağmur olduğu için. çalışan birisi olarak bu kız da sürekli ütü-yemek-bulaşık yapıyordu (nöbetli çalışıyor, işyerinin yemekhanesi akşam açık olmuyor, yanında yemek ve nevresim vs. götürüyor nöbetlere vs.) ütü masası açsan yemek masasının yanında sandalyeyi çekecek alan kalmıyordu, öyle diyim.
böyle meseleler yüzünden geniş ve çamaşır için ayrıca bir balkonu olan bir eve çıktı. şimdi de ev sahibi satmaya çalışıyor, satarsa muhtemelen çıkın derler ama kredi bulup evi alabilen de yok bakalım, ne olacak...
bu ev işleri sorunlu konular vesselam.