• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sıfırdan eve çıkmak, fikir verir misiniz

Birşey daha diyeceğim. Kardeşimin biri eşyalı ev tutmak zorunda kaldı. Çünkü ev bulamadık. Sonra eve baktık leş leş! Eşyaları kendimiz getirsek dedik. Aaa masraf yapmayın ya eşyalarımız gayet iyi dediler. Biz oturamadık o pis koltuklara. Neyse mutfağa girdik temizlemeye kahve makinasını tuttum elimi yapıştı barlanmış. Evli bir çift oturmuş nasıl oturmuş anlamadım. Her şeyi çıkarttık adam şok oldu. Aaa kullanılır bunlar ya emin misiniz dedi. Dedik yok var eşyalarımız bizim. Çamaşır makinesinden bile iğrendik düşün. Temizlemeye kalkışsan şirket gerek. Ki onda bile temiz olmaz. Not: hiç titiz biri değilim üstelik
ben de kendimi titiz sanmıyordum

öğrenci mahallesinde yaşayıp insanların evleri ne halde kullandıklarını gördükçe ben mi titizim demeye başladım...eşyalı ev olayından tiksiniyorum resmen. ben de yatakları çıkartımş kendim yatak almıştım.

ben bu yaz boş eve girdim, evde zaten fazla dolap, niş vs. bişey de yok. yine de olan 3-5 birşeyin hepsinin altı tepesi doluydu, çıkan kadının ağda bantlarını traş bıçaklarını bile ben temizledim. işini gördükçe oraya buraya sokmuş.

ha benim kardeşim de kaldı 8 ay filan eşyalı evde, sonra büyük ev buldu çıktı.

onun evinde dyson'lar airfryer'lar filan vardı ve temizdi de, ingilterede yaşayan bir kadın sadece yazları kullanıyormuş (tatil yöresinde bir ev) denk gelebilir de ama çok zor ihtimal gerçekten.

o ev temizdi bakın, Allah için ama 35-40 m2 anca idi, tıklım tıklımdı yani, yazın denize git gel uyu şeklinde yaşayan için tamam da

doğalgaz olmayan bir bölgede, bilen bilir buralarda çamaşırlar kurumuyor 2 gün dışarda, sürekli yağmur olduğu için. çalışan birisi olarak bu kız da sürekli ütü-yemek-bulaşık yapıyordu (nöbetli çalışıyor, işyerinin yemekhanesi akşam açık olmuyor, yanında yemek ve nevresim vs. götürüyor nöbetlere vs.) ütü masası açsan yemek masasının yanında sandalyeyi çekecek alan kalmıyordu, öyle diyim.

böyle meseleler yüzünden geniş ve çamaşır için ayrıca bir balkonu olan bir eve çıktı. şimdi de ev sahibi satmaya çalışıyor, satarsa muhtemelen çıkın derler ama kredi bulup evi alabilen de yok bakalım, ne olacak...

bu ev işleri sorunlu konular vesselam.

sevgili konu sahibi hic dert etme ya, gir eve bir şekilde yavas yavas alirsin. ne acelen var tüm evi eksiksiz dizesin?
benim sevgilim agustos basinda sehrime tasindi. buldugum ve tuttugum ve harikaydi ama asiri bakim isteyen bir evdi (fiyati da ona göre uygundu)
ilk geldi kac gün sisme yatakta yatti. o ara dolasmaya basladik boya ve yatak icin, birinci haftasinda yatagin kendisi geldi - sonraki hafta da bazasini getirdiler. yani 1 hafta bomboş evde kamp matinda yatti :)
1000066525.jpg

yazisiz halini bulamadim :) evde perde yoklugundan mahremiyet icin sofra bezi gerdik pencereye😂😂
ben kendi evimden birkac catal kasik tencere caldim. onun icin aldigim tabak setini getirdim. uzun zaman böyle yasadik:) sonra duvarlari boyadik (ki evin duvarlari igrencmis siva da yaptık) ev bir kendine geldi.
ikinci haftada spotcudan buzdolabi aldik, gardolap aldik (buzdolabi 6 - gardrop 4 bindi sanirim) o zamana kadar buzdolabimiz yoktu yaz günü, ölmedik yani az aldik cabuk bitirdik:))
sonra baza geldi, komidin aldik, kurutmali camasir makinasi aldik, arkadasim kullanmadığı stor perdesini verdi (ki eve cok yakisti) birkac ay da sirf bunlarla yasadik. gayet de yetti. masamiz yoktu bahcede ilkel bir yükselti yapip orada yerdik, hava sogudukca masa ihtiyacımiz hasil oldu - yere örtü serip yemekten sıkıldık 2. ayin sonunda spotcudan 4bine L koltuk, 6 bine bankli masa aldik - cok icimize sindi bayildik.
derken zamanla yeni yeni seyler aldik, bazilarini kendimiz yaptik falan. su an 5. ayimiz halilari daha yeni aldik mesela😂😂 hala eksiklerimiz var ama adim adim evin gelisimini görmek bizi cok mutlu ediyor.
(ustelik bu ev bekar erkek evi degil, benim "yeni gelin evim(!) olacak)
yani sen de herseyi bir anda almaliyim telasina dusme. once yatagi hallet, sonra buzdolabini alirsin. masa mesela en son is
böyle böyle butceni de yormazsin. en son da dekorasyon urunleri alirsin yavas yavas.
ayrica letgoya da bir sans ver. bazen harika seyleri coook uygun fiyata bulabiliyorsun

evet bi de o var 2.el taşıyacak kimse yok ki cevremde, zaten bu işlere tek girişiyorum, o yüzden temiz esyali tutcam ya da sıfır esya alcam mecbur
Araç varmış sizde yakın çevreden araca sığacak mesela komidin masa gibi şeyleri kendiniz 2. Elden halledebilirsinz

Eşya ikinci el adinmi kim getirecek ,kim eve taşiyacak ?
Bu işler yalniz oldun mu zor
Ucuz yeni al en azindan kafan ariğmadan evine gelir
o belli olmuyor ya

benim evde dolabım az olduğu için 4-5 tane aldım (bunlar çok büyük boy olmayan dolaplar, gardrobum ayrı bir hikaye) birini kahve köşesi yaptım, içinde baharat, bakliyat vs. var üstünde kahve makinesi tatlı toz bir pembeye boyadık, mutfağa çok uydu, takım gibi oldu. birini balkona çivi çekiç kablo vs koymak için aldım çünkü evde çok tadilat boya vs. yaptık. vs. neyse, aldığım kişilere hep aracım yok dedim (o esnada yoktu) kimi kendi getirdi, kimi beklerseniz h.sonu bi' akşam oğlum getirir yol üstündesiniz dedi. canıma minnet, bekledim. 1 günde olması gibi bir beklenti yoksa eşya satanlar da elden çıkarmak için yardımcı oluyor. birini kardeşim geldiğinde aracı vardı biz getirdik, cam olduğu için sardık ettik kendimiz taşıdık. şimdi aracım da var komidin vs. alsam kendim getirebilirim.

dahası ben sanayide bir abiden yemek masası aldım
imalatçı -ama masa değil karavan eşyası üretiyormuş aslında- neyse demir ayaklı, masif gürgen bir masa aldım ondan 160x90 koca bir masa eşek ölüsü gibi de ağır, abi dedim ben bunu taşıtsam hem hamal parası hem nakliye parası isterler..ki masaya 4 bin lira bile vermedim hamallar burada adım atsa bin lira istiyor...nakliye zaten bir o kadar daha ister.

bu, dur dedi ben arkdaşlara rica edeyim, boş birini bulunca getireyim. acelesi var mı, yok tabi ki. 10 gün filan bekledim.
o birini buldu, kendi kullandığı araca da bağladı tepesine getirdi....tesadüf o gün erkek arkdaşım da evdeydi onunla da evde yerine koyduk.

bir arkdaşım da şey yapmış mesela tüm alacaklarını belirlemiş, hepsiyle konuşmuş, aynı gün 1 nakliye ile hepsini birden taşımış.

ben yaşadıkça, yerleştikçe almasını seven bir tipim (tüm evlerimi böyle kurdum, sadece yatağı aldım sonra diğer şeyleri tek tek aldım çoğu durumda), o yüzden bana o çok uymadı ama o da olabilir...

Back