Şiddettin türleri...

kararsizkararli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
499
2
0
İstanbul
Şiddet tartılabilecek, kabul edilecebilecek bir şey değil, bunda hem fikiriz de; peki sadece vurmak mıdır şiddet? Biz eşimle 1 hafta önce atıştık, sohbet bir anda tartışmaya döndü; sonra alevlendi. Olay nasıl gelişti bende anlamadım. Eşim masaya vurdu, başka odaya geçti...Bende arkasından gittim, çünkü tartışalacak birşey yoktu..Neden böyle yapıyorsun dedim, çünkü gerçekten sorun yoktu. Durdu yere ortaya çıktı; üstüme gelme yeter falan dedi. Lütfen dedi, omzumdan tuttu; beni yalnız bırak...Bende bıraktım...Kapıy çarptı, benimle 2 gün konuşmadı...Konuştu ama soğuk olarak, bende yüz vermedim.
Dünde sohbet ederken, bu da şiddettin türü dedim. Eğer bir daha masaya vs. vurursan sonrası bana da gelebilir dedim. Ben kabul edemem vs. Onun böyle birşey yapmayacağına inanıyorum ama öfkelenince gözleri değişiyor, açıkcası ağzından laf almak istedim. O da, bunun normal olduğunu, bunları şiddet kabul edersek bütün evli çiflerin hatta tüm insanların birbirine şiddet uyguladığını kabul etmem gerektiğini söyledi. Bende ortada birşey yokken sinirlenen ve tepki veren eşimin beni kaygılandırdığını düşünüyorum. Şiddet gören eşler bunların olabileceğini öngörmediler, ben eşim omzumu tutunca korktum sanırım...

Sinirini eşyalardan çıkarması da kabul edilecek bir şey degil.
Sana yapmıyor ama eşyalara yaptıklarıyla sana da yapabilirim mesajı veriyor aslında...

Bir nevi psikolojik şiddet uyguluyor o esnada sana da...

bu şekilde davranmayan, çok çok mülayım insan olduğunu sanmıyorum. eşimde benzerini yapmıştı birkaç ay önce... birazda ben damarına bastım itiraf ediyorum... üstüne gittim. ha şiddet uygulasaydı bunu kabul edemezdim o ayrı... ama bazen sinirlenebiliyoruz. öfke kontrolu yapmayı beceremeyen çok insan var...

ayrıca psikolojik şiddet çok çok farklı... süreklilik arz eder. şiddeti fiziksel olarak uygulamaz, psikolojik olarak uygular... sürekli eleştrip öz güvenini sarsar kişinin. kısacası yerde duran böceğe insanlar nasıl davranırsa, mobing uygulayan kişiyede o şekilde davranır.

ama sonuçta biz robot değiliz. arada sinirlenip, öfkelenebiliriz. bazen bende çok sinirlenip bağırıyorum. bunuda şiddet olarak görürsek ohoo işin içinden çıkamayız...

Benimde arkadaşlarımın eşleri böyle mülayim:) Eşimde herkesin içinde mi kavga edecekler diyor...Bende çok üstüne gittim,onun sınırlarını görmek istedim. Oda değiştirdi, peşinden gittim. Bu sefer yatmaya gitti, çok sinirliyken hep uyur, bence sinir olurum. Uyumasını istemedim, çünkü olmayan birşey üzerinden günüm berbat olduğunu düşündüm. Kalk dedim vs.; beni bırak diye defalarca söyledi. Galiba ben karşımda sinirleri alınmış birini bekliyorum. O beni tutunca korktum, üstüne gittim, çünkü korkmaya devam etmek istemedim.
O sinirden dönen gözleri hiç ama hiç sevmiyorum...

Bence oyle degil. Sadece erkek acısından düşünmemek gerek bı t kadın da oyle yapabilir . Bu kocamıza şiddet uygulayacağımız anlamına gelmezki.
Ben de cok sinirlenirsem eşyadan çıkarırım hırsımı.
İlk ve son olay bir olayda ben de esime cok kızmıştım hırsımı yenemeyince elimdeki kumandayı duvara fırlatipp parçalamistim. Tamam doğru bir sey degil ama bu benim kocama şiddet uygulayacağım anlami taşımaz.
Zaten eşimde o halimi gördükten sonra daha dikkatli olmaya başladı bende utandigim icin bur daha tekrarlanmadı :)

eşin bu konuda haklı. benim eşimide görsen kesin mülayim, sinirlenmez derdin.... gerçektende çabuk sinirlenmez ama insan sonuçta sinirlenmemesini beklemek saçma olurdu... babam kadarda sinirlenmez doğru. geçen çok gergindim bağırmışım. kardeşim fark etti. neden abime bağırdın diye. babam olsaydı yapmadığını bırakmazdı anneme... abim iyiki babam değil demişti.. haklı kardeşim....

sen kendine bak. sinirlenmiyormusun hiç.... birde eşin çok sinirliyken bırak rahatlasın uyuyarak. yatışınca konuşursunuz... bende yapamıyorum o ayrı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…