Şiddetli geçimsizlik

eşime de dedim ki ben maaşımı istediğim gibi harcarim kartımı bana ver dilediğim kadar veririm. Bu defa ben böyle davranınca eşim boşanmak istedi falan ben dedim bosanmiyorum ,panik atak gecirmeye basladi.
Siz de deseydiniz ya Bİ DE BAYIL İSTERSEN FERİHA?

Size yaptıklarını çektiniz, böyle tercih ettiniz demekki. Peki çocuklarınızın bunları yaşamasına nasıl katlandınız? Sizin gözünüzün önünde çocuklarınıza psikolojik şiddeti dibine kadar uygulamış babaları nasıl tepkisiz kalabildiniz?

Ya çok özür dilerim ama keşke eşin eğitimci olmadan önce kendisini eğitmeyi becerebilseymiş. Yazık çocuklarımız nasıl ruh hastalarına, nasıl bağnaz insanlara emanet. Sırf devlete sırtını dayamak için öğretmen olan bir insan ne yazık ki eşin. Üç çocukla nasıl olur bilmem ama tek çıkar yol boşanman.

Bunu yapan bir öğretmen mi? Çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmen mi? Korkunç.

benim etrafımdaki öğretmenlerin çoğu böyle -ki sadece ailemde onlarca öğretmen var, kalabalık olduğumuz için
4. sınıf öğrencisine "ohh hayat sana güzel baban getirsin sen ye" diyen bunu da marifet gibi anlatan yengelerim filan var, öğretmen bunlar hep.
il genelinde başarı düzeyi düşük mesela, il genelinde yazın destek kursu mu ne açılması istenmiş, "ay inşallah tarlaya marlaya giderler de gelmezler, kim uğraşacak onlarla" diyorlar. "sanki okusalar ne olacak" diyorar -kendi öğrencisine diyor bunu, evet. "en iyi öğretmen, sisteme en uyumlu, en iş yapmayan, en yatan öğretmen" miş. idealist filan olmak salaklıkmış. tek dertleri dersini bir güne toplasın okula mümkün olduğunca az gitsin ders biter bitmez eve gelsin. ya da çocuklarını büyüttüyse de ek dersi, sınav görevi filan çok olsun ki çok para olsun. bu kadar. "nasıl daha iyi eğitim verebilirim, bu çocuklar için ne yapabilirim" gibi zerre kadar bir gailesi yok bu arkadaşların...

ben senede 1-2 gün görüp bu kadarını duyuyorum sürekli beraber olsam deliririm. -ha sonra ben burada bunları yazıyorum diye çok kızıyorlar buradakiler bana. ama ne yapayım yani 40 tane öğretmenden aynı şeyleri duyarsan sen de yazarsın bence...

hepsi de okul biter bitmez koşa koşa evlendi, (bak bizim oralarda, hangi öğretmenlikten her sene kaç kişi atanır herhangi birini sokaktan rastgele çevir sor, herkes sana tek tek sayar çünkü evlilik garantili meslek diye bakılıyor) tek dertleri ev almak tek dertleri mal mülk yarıştırmak. bildiğiniz hesap kitap yapıyorlar sürekli benim de yanımda. ve (eltisiyle görümcesiyle öğetmen arkadaşıyla ,kendi kardeşiyle, herkesle yarışıp) "onların maaşıyla şu kadar ayda bu kadar eşya olur" hesabı yapıyorlar. ben tek tek maaş biliyorum, nereden biliyorum, hep bu arkadaşlardan...

dieceksiniz ki kadınlar üzerinden anlatıyorsun. evet ama hani eşleri de sadece ama sadece atanmış öğretmen diye evlendi onlarla :) onlar da genel olarak araba modeli yarıştırıyor...bir de bol bol mangal. öğretmen demezsin. tencere kapak yani.

böyle olmayan öğretmen tanıdıklarım yok mu var tabii, ama mesela evlenmeyip altına araba filan çektiler, tiyatro miyatro uğraşıyorlar, ya da çocukları anadoluda bale piyano öğrensin diye vs diye yırtınıyorlar, yurtdışına vs gidiyor öğrencilerini çok değişik kanallara yönlendirmeye çalışıyorlar., ama bunlar çok az işte sorun o..

3 çocuklu, karı-koca evli, 22-23 yaşında evlenen öğretmen modeli yukarıda anlattığım gibi işte... çalışan kadın demezsin konuştuğunda. ufuk ya da vizyon olarak hiç üniversite okumuş insan gibi değiller. "ama onlar alevi" diye çocuklarını komşusuyla konuşturmuyor yine bir başka yengem var, öğretmen, kocaman bir lisede. yani hep mi tesadüf?

neyse kısacası konu sahibi, uzattım ama, yani benim gördüğüm kadarıyla ortalama muhafazakar çevreli öğretmen hayatı yaşıyorsunuz. bana hiç tuhaf gelmedi.

istemiyorsanız boşanırsınız da bence sizin bu farkındalık süreciniz biraz sürer, bir süre böyle sancı çekersiniz...

sürekli boşanmanın söz konusu edildiği evliliklerin sonu zaten bellidir bence, siz de artık blöfü bırakıp harekete geçmelisiniz. çocuklara "bakın davayı anneniz açtı" demesi sizi neden etkiliyor ki? çoğu psikolojik şiddeti evde çocuklar da yaşıyormuş zaten. boşanmanızın baba haklı ya da anne haklı denmesi için bir iç savaşa dönüştürülmesi doğru değil. dayanamıyorsanız boşanın. ne siz ilk olacaksınız, ne de çocuklarınız ilk boşanan ailenin çocukları olacak. onlara bu mutsuz hayatı, ben davayı ilk açmayayım diye diye daha fazla yaşatmış olmaktan başka bir şey değil. ben mesleklere takılmıyorum artık, maalesef ki insanın mesleği karakterini değiştirmiyor. maaş konusuna gelince de ailenin ihtiyacı varsa tabi ki yardım edilir, ama biz seni okuttuk kocana yediriyorsun denmesi de bana doğru gelmiyor. aileler çocuklarını bize baksınlar diye okutmaz, kendi ayaklarının üstünde dursun diye okutur. kadın da çalışıyorsa tabi ki eve katkısı olur. sonuçta kocana yedirmek değil, kendi evine harcıyorsun.. artık aile olmuşsun. tek erkek çalıştığında ailesi karına yediriyorsun biz seni okuttuk deseler ev nasıl geçindirilecek mesela? biraz gerçekçi bakmak gerek. he ailenin sıkıştığı dönem olur, çalıştığından vermek istersin en doğal hakkın, buna zaten karışmamalı. sonuç olarak evde bağıran, çocuklarını döven, düşünceleri saçma olan, değer vermeyen bir adamla mutsuz bir hayat yaşamaktansa, gider davanı açar boşandığında da derin bir oh çekersin. hakkında hayırlısı olsun.

Gereksiz endise panik ile acıklanamayack kadar ciddi sorunlarınız var farkında mısınız?Bazen döver ne??Nasıl izin verirsniz buna?Seyrediyo musunuz o cocukları hırpalarken?
Online eğitimle mi ögretmen oluyosunuz napıyosunuz ya?
Paragraf bile atamıyorsun ablacım farkında mısın?

Eğitimcilerin hallerinden sonra cidden çocuğum için endişe ediyorum.

Kv en son dedi ki git kızım boşan maaşını da anangile yedir.

Ben de dedim ki bu sizi ilgilendirmez ancak eşim olacak kişi isterse bu durum çözülür dedim çıktılar gittiler. Sonra eşim 2. Gün geldi özür diledi, seni anliycam dedi falan ben de inandi
Ne güzel işte bak maaşını eşin yesin. Niyetleri tamamen ortada ve bu evliliğe evet evet bu moktan evliliğe 3 çocuk. Maşallah
Boşanmayacaksın abla. Adam ne yaparsa yapsın boşanmayacaksın. Boşa sinir bozmak için açılmış bir konu.
Konu şiddetli geçimsizlik değil. Saygısızlık, yok saymak , hakaret , şiddetin her türlüsü. Hala anlaşmazlık diye küçümsüyorsun.

Hep aynı nakaratı söylemekten bende bıktım ama böyle adamlara boyle evliliklere 3 çocuk fazla değil mi?İkincisi ben erkek olsun kadın olsun her iki tarafında belli menfaatleri gozettikten sonra anne ve babasına bir miktar yardım yapmasını hoş görebilirim.Fakat ailenizin bize bakicaksin tarzı baskısı çok yanlış.Bazi meslek sahibi kadınlar beni çok şaşırtıyor niçin maaş kartınız esinizde(mesela benim kira gelirim var eşim asla bir müdahalede bulunmadığı gibi ne kartımı ister ne şifresini bilir)sizin hesap kitap bilginiz mi yok.Bu en büyük psikolojik maddi şiddet bence.Ayrica eşinizin cocuklari dövmesi zurnanın zırt dediği yer.Bir annenin buna rağmen evliliğini devam ettirmesi bence mümkün değil

Ben konuda saksıda maydonoz bile yetistiremeyecek 2 insan ve onlara emanet edilmiş zavallı çocuklar gördüm. Ortalama medeniyete sahip bir ülkede yaşasak o çocuklara devlet çoktan el koymuş, bu karı kocanın da lisansları yakılmıştı ama maalesef... medeniyet kim biz kim...

Beni linçleyecekler ama kadınlar bencil olmalı verici olmamalıyız çünkü hayatımızda ki herkes eş aile kv kp kardeş herkes bizi altın yumurtlayan tavuk görüyor kendince haklı çıkartarak bir kıl koparmaya yolmaya bakıyor anamızsa acindiriyor eş kişisi hayatı paylaşmak diyor kv kp sende var yaşlıyız bugünler için çocuk yaptık diyor çocukları e zaten boz doğurduk hiçbiri kendi gelmedi kadın hayatına parasına onuruna psikolojisine sahip çıkacak gerekirse bencil olacak bir cinnet bin çözüm kaba tabir kullanicam kadin güçlü olup kanmayacak akilli olacak bir adım ötesini düşünecek hep b planı olacak ve kendini düşünecek

Yazdıklarınızdan tek anladığım kendi çoçuklarına bunu yapan öğretmen müsvettesi kocanız öğrencilerine neler yapmaz

Eşinizin boşanmaya ikna olmasını beklerseniz daha çok beklersiniz. Siz iyi bir avukat bulup dava açacaksınız.3 çocuğum var gittim davamı açtım lütfen kararlı olun. Emin olun değişmiyorlar ve değişmeyecekler.

katılıyorum size.dışarda çalış paranı kocaya ver evde çalış saygı görme niye çekelim ki bu çileyi?kadının hem eşiyle hem de ayrı birikimi olmalı yazıyorum sitede devamlı.çünkü bir erkeğin insafına bağlı olmamalı hayatı.Annelik bile başlıbaşına o kadar zor bir meslek ki daha ne kadar fedakarlık yapacağız bu erkeklere?elbette eve katkımız olacak ama son kuruşuna kadar değil son fiziki gücümüze kadar da değil

Yetişkin olma bilinci gerek bize. Burda hep "kocasının annesi" gibi davranan kadınların sorunlarını okuyoruz maalesef.

Kocaniza şevkat değil şehvet ile yaklaşın. Şevkat çocukların hakkı

KV boşan maaşını anangilemi yedir dedi sizemi yedirecegim demeliydiniz.
Dava açmak için eşin harekete geçmesi beklenmez avukata git anlat o açar davayı.
Sorun sende değil bence manipüle edilmissin bunun nedeni aynı apartmanda oturmaniz ayrilmissiniz ama baştan sizi çok iyi tanıdıkları için nasıl manipüle edileceğini iyi biliyorlar. Kendini suçlu hissetme sorun eş ve ailesi eşin gitsin terapi görsün diyecegim ama gitmez büyük ihtimalle o yüzden üste cikmaya devam edin kavgalarda kesinlikle alttan almayın bosanacaksaniz da gidin bir avukata

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…