şiddeti yaşadım iliklerime kadar. ama garip bir sakinlik var üzerimde...

Üstüne gitmeyip ne yapsınlar durum vahim hanım gelmiş hikaye gibi anlatmış.. mış mış mış mış
neye dayanıyor neye güveniyor bilemiyorum ama kocası hasta cocuguna tokat atmış susmuş kendisine vurmus susmuş yaşadıkları ve oğluna yasattiklari kimin suçu :KK43: psikopat bir eşe dayandın eyvallah o senin şahsi meselen cocugunu nasıl böyle bir adama maruz bırakırsın anlamak güç inşallah yine vazgeçip çocuğunu yeni bir maceraya sürüklemez

iyi de üye yazmış ya
babası ölmüş
oğlu 1 ay hastanedeymiş, o gücü kendinde bulamamış bir süre
evet büyük hata yapmış
ama şimdi silkelenmiş, elinden geleni yapmaya çalışıyor
şimdi için destek olmak varken, geçmiş için hırpalamak neden?

iyi de üye yazmış ya
babası ölmüş
oğlu 1 ay hastanedeymiş, o gücü kendinde bulamamış bir süre
evet büyük hata yapmış
ama şimdi silkelenmiş, elinden geleni yapmaya çalışıyor
şimdi için destek olmak varken, geçmiş için hırpalamak neden?

Ben bu konuya 5 dk öncesine kadar yorum yapmamistim.. ama konu sahibinin konularindan haberdarim.
aylar öncede böyle bir konu açmıştı diğer konularda ki yorumlarida hep evliliğinin sorunları boşanacaktı vs vs..
İnsanın yavrusunu savunması için gökten gelecek bir güç beklemesine gerek yok
Şiddet uygulayan bir adamı şikayet edememiş oğlunun babasının hapse girmesine gönlü elvermemis bu mu silkelenip kendine gelmek çocuk nelere şahit olmuş 6.5 yaşında :KK43:
Bu üye 6-7 ay sonra tekrar konu açıp boşanacağım derse sasirmam sizde şaşırmayın

. Hatta öğretmeni zeka seviyesinin cok üstde olduğunu söylüyor.
Size benzememiş demek ki
Duzenli olarak,hatta atesler icindeyken bile kucucuk oğluna şiddet uygulayan iğrenç bir adamla evlisiniz ve çocuğunuzun psikolojisini düşünüp adamdan ayrilmiyorsunuz.
Harika!

Ben bu konuya 5 dk öncesine kadar yorum yapmamistim.. ama konu sahibinin konularindan haberdarim.
aylar öncede böyle bir konu açmıştı diğer konularda ki yorumlarida hep evliliğinin sorunları boşanacaktı vs vs..
İnsanın yavrusunu savunması için gökten gelecek bir güç beklemesine gerek yok
Şiddet uygulayan bir adamı şikayet edememiş oğlunun babasının hapse girmesine gönlü elvermemis bu mu silkelenip kendine gelmek çocuk nelere şahit olmuş 6.5 yaşında :KK43:
Bu üye 6-7 ay sonra tekrar konu açıp boşanacağım derse sasirmam sizde şaşırmayın

evet, öyle bir durumda gereken tepki verilir
ama şu anda üye adım atmaya başlamışken, testi kırılmadan kızı dövmeyi doğru bulmuyorum
cesaretlendirip destek olmak lazım diye düşünüyorum

neyse, uyuşamayacağız
umarım zannettiğiniz gibi olmaz, olursa maalesef içler acısı olur

evet, öyle bir durumda gereken tepki verilir
ama şu anda üye adım atmaya başlamışken, testi kırılmadan kızı dövmeyi doğru bulmuyorum
cesaretlendirip destek olmak lazım diye düşünüyorum

neyse, uyuşamayacağız
umarım zannettiğiniz gibi olmaz, olursa maalesef içler acısı olur

Doğru düşünüyorsunuz btabi ki cesaretlendirmek lazım lakin 7 ay önceki ciddi sorunlar icin yeni silkelenmiş olması garip degil mi 3-5 yaşında birisi değil ne yanlış ne doğru biliyor olmalı her konu açtığında cesaretlendirmek de olmaz ki böyle hassas istismar söz konusu iken beni delirten nokta bu oldu yani sizin düşüncelerinize degil sozlerim konu icin yorum yaptım yanlış birsey varsa hakkinizi helal edin umarım hatasını tekrarlamaz..

Buraya daha öncede yazmıştım boşanmayı düşünüyorum diye. Boşanmadım ve sırf bu yüzden bu akşam yediğim dayağı hakettiğimi düşünüyorum.

Bir önceki konumda olan olay üzerine devam etmek için çaba sarf ettim. O günden bu güne defalarca barışıp küsüldü. Tüm o anlattıklarıma rağmen sevgi kırıntıları varmış demekki içimde. Onları tekrar büyütmek için çaba sarfettim. Ama ben caba sarfederken bugün bana canım hayatım diyen adam yarın nefretle kinle bakıp tehditler savurdu. Parça parça bitirdi kendini kalbimde. Bu olaylardan önceki eşim değildi sanki yerine başkası geçiyor du. Açıkçası çoğu zaman psikolojik sorunları olduğunu düşündüm. İncir çekirdeğini doldurmayacak seyelerden karısını dövmekle tehdit eden birini düşünün. En son dedim kendi kendime. Sus yoksa dayak yiyeceksin çok kötü. Ne derse desin ne haksızlık yaparsa yapsın sus.
Sustum da küfür etti sustum. Geçen gün hasta çocuğuna tokat attı daha önce karşı çıktığımda beni tehdit ettiği için sustum.sustum ama kendimi buna sessiz kaldığım için pislik gibi hissettim.
Konuşmadım kabuğuma çekildim.benim o kabuğuma çekilen halimi kendince ne olarak yorumladı bilmem ama telefonda konuşurken normal de hayatım canım diye konuştu o bana hayatım dedikçe tüylerim diken diken oldu ki bu mutluluk nedeniyle hoşa gitmesi nedeniyle değildi.

En son bugün. Oğlumu kursa götürdüm. Gelirken anneme bir uğrayım dedim. Çünkü evde sorun çıkarmasın diye kadına alt katimda oturan anneme bile dilediğim gibi gidemedim uzun uzun oturmaya.üstelik yaşlı ve çok hasta o haliyle bile oğluma bakıyor ben çalışayım diye.
Aradı annemdeyim dedim. Bundan sonra benden izin almadan biryere gitmeyeceksin dedi. Kapadık telefonu. Mesaj attı evine gel yemeğini yap nereye gidersen s.tir git dedi. Herşeye rağmen o eve gelip akşamın 8 inde yemek hazırlıyorum yine zaten 10 15 dk oturup çıkacaktım yemek yapmaya. Ama artık küfür hakaret aşağılama tehdit okadar bezdirdi ki beni. Eve geldim oğluma ne yiyeceğini sordum. Bundan sonra bana küfür eden de benden birşey beklemesin dedim.ve dayak böyle likle başladı. Hiç birşey koymuyor bana oğlum herşeyi gördü. Sonra polisi aradım oğluma in anne annene otur sakın birşey söyleme dedim. Polis geldi ben aşağıda o yukarıda birer polisle. Polis bana şikayetçi olursan tutuklarız dedi. Oğlum geldi aklıma kızacaksınız belki ama babası hapis yatsın istemedim. Ve polise oda bana vurdu demiş. Kendimi savunmak için de caba göstermem suç yani onun gözünde. Ve şikayetçi olmak istemiş benden. Polis ilk vuran sensin banada söyledin ve sen suçlusun dedi. En son konuşun isterseniz anlaşın dedi derdimizi dinledi. Çözülemeyecek şeyler değil vs dedi. En son bana sordu. Birdaha böyle birşey yapmam diyorsa kalsın yoksa gitsin dedim.polis kendisine sordu pişkin pişkin gülerek. Hayat bu belli olmaz dedi.bende bu halde güvenmem dedim ve gitti.
Annem alt katta bana ailemi olaylara karıştırdığımı söylüyor hemen ailesini aradı. Polisler gelecek haberiniz olsun diyor. Bide beni hala evlerle tehdit ediyor.
Nasıl bukadar yanlış tanıdım nasıl aldandım. Sözü senetti bu adamın benim için. Okadar övünürdüm ki gururlu onurlu bir eşim var diye.

Şimdi evdeyim oğlumla beraber.

Oğlum da 6 buçuk yaşında yani öyle olgunca davrandıki ben onu teselli edeyim derken o beni teselli etti.baban birdaha büyük ihtimal gelmeyecek. Dedim.önceden ona fikir olarak bile sorduğumda gözleri dolardı sırf bu yüzden de vazgecerdim bosanmaktan. Ama tamam dedi. Düşündü ne düşünüyorsun dedim babamın yeni evinde televizyon varmı acaba polisler onu hangi eve götürdü dedi. Seni. Burnundaki kan sivilce kanı dedi.oysa ilk kanı gördüğünde aneeeee diye bağırdı sesi titredi.sonra akşam telefonla oynamak istedi. Tv izledi. Patlamış mısır istedi.okuldan vs anlattı. Konuyu ben açmaya çalıştıkça yani ne hisettiğini anlamaya çalıştıkça o konu değiştirdi. En yakın zamanda destek almasını saglıycam. Ben annem ile babam bosanirken yani dava açıldığında 29 yaslarındaydım hayata küstüm.onun bu hali bana çok garip geldi.

Şunu da belirteyim olanları anlamayacak kestiremeyecek bir çocuk değil. Hatta öğretmeni zeka seviyesinin cok üstde olduğunu söylüyor.

Kafam çok karışık bir boşlukta hissediyorum. Beynimde milyon soru cevapsız ama üzerimde bir dinginlik var anlatamam size.
Çalışıp bir de bu insanları mı çekiyorsunuz? Bunlardan çocuğunuza bir fayda gelmez ki kötü örnekten başka... Genelde boşanın diyen biri değilimdir ama bu tiplerin tutacak yeri yok. Oğlunuza da kendinize iyi yapın terkedin bu insanları.

Doğru düşünüyorsunuz btabi ki cesaretlendirmek lazım lakin 7 ay önceki ciddi sorunlar icin yeni silkelenmiş olması garip degil mi 3-5 yaşında birisi değil ne yanlış ne doğru biliyor olmalı her konu açtığında cesaretlendirmek de olmaz ki böyle hassas istismar söz konusu iken beni delirten nokta bu oldu yani sizin düşüncelerinize degil sozlerim konu icin yorum yaptım yanlış birsey varsa hakkinizi helal edin umarım hatasını tekrarlamaz..

estağfurullah
ben 20 kusur senedir eşimle birlikteyim
bugüne kadar şiddetin ş si olmadı aramızda
bugün eşim şiddet uygulasa Allah Allah biri hipnoz mu etti derim, o derece şaşırırım, önce bi nedir ne değildir öğrenmek isterim yani, uzaylılar mı geldi, beyninde tümör mü var falan derim
konu sahibi de böyle yazmış
7-8 ay öncesine kadar hiç olmamış böyle şeyler
adam birden bire böyle olmuş, o yüzden bir hastalığı mı var diye düşünmüş
sanırım kendimle kıyaslayınca anlayış gösterebildim ben
ama haklısınız 7-8 ay uzun bir süre

ben de aynı şeyi umuyorum

yani kadın zaten zor durumda, geçirdiği süreç çok çok zor
belki tek deşarj yolu, rahatlama yolu, kendini kuvvetli hissetme yolu burası
üzerine gideee gide banlatmış üyeler konu sahibini

konu sahibi, okuyorsan:
bir üyenin yazdığı bir mesaj (tekrar baktım kimdi bulamadım) çok dikkatimi çekti
ya hasta olursan?
o zaman o ev içinde çocuğunu da koruyamazsın, belki gerçekten senden alamadığı hıncını çocuğundan alır eşin
bence de hiç süreci uzatma, bir an önce bitir şu işi
bir de ne olursa olsun yalnız kalma onunla
Allah inşallah sana güç, kuvvet versin
oğlunla çoook mutlu olursun inşallah
Ceza almışım bide üstüne. Neyse diyim bu zaman içinde olanları söyleyim bari gerçekten destek olmak isteyene.

Boşanma için bugün konuştuk. Sırf bir an önce bitsin diye maddi bir cok hakkımdan vazgecicem. Çocuk dersen görmesini asla istemiyorum. Ama avukatla konuştum sürekli uzaklaştırma çıkarmam gerekki bununda bir sınırı var. Aile durumunu pedegoga anlattım çocuk asla o aileye girmemeli dedi. Ama avukat babanın akrabasının ne yaptığı mahkemeyi malesef ilgilendirmez dedi. Çocuğu uzak tutmak için bir sürü geçerli neden var ama yeterli değil kanunen. Tabi birde bugün telefonla oğluma konuştu ve oğlum ağlamaya başladı ne yapacağımı bilemedim. Babam evde bizimle olsun istiyorum dedi.

İste en korktuğum da buydu oldu. Şimdi anlar belki benim sabretme nedenimi yargılayanlar.

Bir yandan oh dedim sessiz kalmadı oğlum tepki verdi. Diğer yandan üzüldüm. Tabi babasının konuşma tarzıda buna neden oldu.
Avukatla görüştüm ama adam iyi niyet li değil. Çocuk falan umrunda değil. Düşünsenize boşanma için git anlaşmalı doldur getir kağıdı ben imzalarım diyor. Daha istediği maddi şeyler de var. Ne isterse de vericem. Oğlum ağlarken merak etme baban sinirli şimdi biz hiç karı koca olmıycaz ama birgün siniri geçerse beraber birşeyler yaparız dedim. Kimin ne düşündüğü de umrumda değil.
Babasına da kendisine guvenmedigimi istediği maddi şeyleri boşandıktan sonra verecegimi ama yeni hayat kurarken yardım edeceğimi söyledim. Paşanın gururu incindi ama ben iyi niyetle söyledim.

Bu güne kadar kendimi çok iyi hissediyordum ama bugün oğlumla vurdu beni. Çocuk şimdi senin ama 10 12 yıl sonra en ihtiyacın olacak zamanda seni terk edecek bana gelecek dedi. Içime bıraktı o korkuyu belli etmemeye çalıştım.

Sabahtan beri usumuyorum ama titriyorum sürekli.

Hayatta herşeyle mücadele edebilirim anladı bunu ama zayıf noktamı buldu ayrılınca annemle ilgili durumda kalmadı oğlumla vurmaya başladı. Yarın yine psikolog görüşmesi var oğlum da görüşecek.

Bugün çok güçsüz hissediyorum. Ilk defa bugün ağladım mesela.
Artık insanların bir şans daha ver demesi zaten sinirime dokunuyor.
Ne diycem beni dovdun gel sana bir hak daha vereyimmi.

Ona dedim. Sen senin için çırpınan bir eşe bunu yaptın ve ilahi adalet seni bırakmayacak birgün çok pişman olacaksın.

Sen ömür boyu cikom un inadına sunuda yapayım diye kendini yerken ben hayatta dimdik ilerliycem. Senin cezan bu olacak dedim.

Çalışıp bir de bu insanları mı çekiyorsunuz? Bunlardan çocuğunuza bir fayda gelmez ki kötü örnekten başka... Genelde boşanın diyen biri değilimdir ama bu tiplerin tutacak yeri yok. Oğlunuza da kendinize iyi yapın terkedin bu insanları.

Bu forum da en sevmediğim durum bu. Yani yazarak bazı şeyler eksik kalıyor yüz yüze herkes beni anlıyor ama konu şu.

Ben aldığımız ev kredisi ile eşim işten çıkartıldı diye çalıştım. 1 buçuk yıl oluyor destek için. 10 yıllık evliyim eşim 8 aydır böyle. Oğlum 7 ay önce hastaneye yattı 1 ay gecti. İlk dayağımı yedikten 1 yada iki gün sonra oğlum hastaneye yattı yani. Herşeyi bir kenara attım öncelikler değişti. Aylardır sürekli tedavisi için koşturuyorum iş okul hastane üçgeni birde evde beyimizin arpası fazla geliyor onunla uğraşıyorum. Bukadar uğraş içinde bide düşünecek milyon şey içinde diyorum 8 ay da bu adama noluyor.
Yani ilel ebet böyle değildi. Ve benim dusunmem gereken tek sey yoktu.

Ama şimdi oğlum iyileşiyor şükür. En son bana vurduğunda da zaten zurnanın zırt dediği yerdi.
Beni öyle güçsüz bıraktı ki onun için uğraştı. Ama kalktım ayağa. Bitti artık. Şimdi kuduruyor ondan boşanmamı polis çağırıp evden çıkarmamı aklına getiremezdi. Bana nasıl saldıracak tabiki yine çocukla. Yaslar desen çocukla ilgili elimi kolumu bağlıyor. Herşeye çözüm var ona yok.

Eve geldi o halde.
Valizi çıkarmış ama vazgeçmiş olmalı ki eşyalarını toparlamamış.
Bence geri adım atarsın,vazgeçersin diye bekliyor.
Bugün bana diyorki sve istediğim gibi gelirim uzaklaştırmam yokki. Ay vallahi ciddi problemleri var. Avukata söyledim iyi çok meraklıysa alırız uzaklaştırma hemen dedi. Edepsiz resmen.
Dün uzmanla görüştüm. Asıl hasta olarak siz değil eşiniz karşımda olmalı dedi. Ama o kabullenmez eminim gelmeyi dedi. Evet asla gelmez dedim. Evet zaten bize gerçek hastalar kendi isteği ile gelmez dedi.

Ceza almışım bide üstüne. Neyse diyim bu zaman içinde olanları söyleyim bari gerçekten destek olmak isteyene.

Boşanma için bugün konuştuk. Sırf bir an önce bitsin diye maddi bir cok hakkımdan vazgecicem. Çocuk dersen görmesini asla istemiyorum. Ama avukatla konuştum sürekli uzaklaştırma çıkarmam gerekki bununda bir sınırı var. Aile durumunu pedegoga anlattım çocuk asla o aileye girmemeli dedi. Ama avukat babanın akrabasının ne yaptığı mahkemeyi malesef ilgilendirmez dedi. Çocuğu uzak tutmak için bir sürü geçerli neden var ama yeterli değil kanunen. Tabi birde bugün telefonla oğluma konuştu ve oğlum ağlamaya başladı ne yapacağımı bilemedim. Babam evde bizimle olsun istiyorum dedi.

İste en korktuğum da buydu oldu. Şimdi anlar belki benim sabretme nedenimi yargılayanlar.

Bir yandan oh dedim sessiz kalmadı oğlum tepki verdi. Diğer yandan üzüldüm. Tabi babasının konuşma tarzıda buna neden oldu.
Avukatla görüştüm ama adam iyi niyet li değil. Çocuk falan umrunda değil. Düşünsenize boşanma için git anlaşmalı doldur getir kağıdı ben imzalarım diyor. Daha istediği maddi şeyler de var. Ne isterse de vericem. Oğlum ağlarken merak etme baban sinirli şimdi biz hiç karı koca olmıycaz ama birgün siniri geçerse beraber birşeyler yaparız dedim. Kimin ne düşündüğü de umrumda değil.
Babasına da kendisine guvenmedigimi istediği maddi şeyleri boşandıktan sonra verecegimi ama yeni hayat kurarken yardım edeceğimi söyledim. Paşanın gururu incindi ama ben iyi niyetle söyledim.

Bu güne kadar kendimi çok iyi hissediyordum ama bugün oğlumla vurdu beni. Çocuk şimdi senin ama 10 12 yıl sonra en ihtiyacın olacak zamanda seni terk edecek bana gelecek dedi. Içime bıraktı o korkuyu belli etmemeye çalıştım.

Hayatta herşeyle mücadele edebilirim anladı bunu ama zayıf noktamı buldu ayrılınca annemle ilgili durumda kalmadı oğlumla vurmaya başladı. Yarın yine psikolog görüşmesi var oğlum da görüşecek.

Ona dedim. Sen senin için çırpınan bir eşe bunu yaptın ve ilahi adalet seni bırakmayacak birgün çok pişman olacaksın.

Sen ömür boyu cikom un inadına sunuda yapayım diye kendini yerken ben hayatta dimdik ilerliycem. Senin cezan bu olacak dedim.
Canım bak çocuk bu henüz ne olduğunu anlamıyor tabi ki soracak babasını ama yaşı ilerledikçe seni takdir eder sen onu bu hayattan kurtardın geri dönme sakın kanma çocuğum için deme şimdi dönsen çocuk iki gün mutlu olur ama senin dayak yediğini görünce kendi dayak yiyince geleceği yok olur kayıp bir çocuk olur oda ileride şiddet yanlısı olur çünkü şiddet içinde bunu normal sanmaya başlar kocan demiş ya ileride bana gelir diye kocan senin üzüntünle besleniyor buna o fırsatı verme olgun biri eğer çocuğu iyi güzel yetiştirirsen doğruyu yanlışı öğretirsen seninle kalır seni döven adama koşarak gitmez aksine ileride sana kol kanat gerer senin çocuğu şekillendirmen lazım kin tutmayı öğretme babası için asla kötü konuşma bu gün senden etkilenir yarın baba seninle ilgili kötü konuşur ondan etkilenir bu saatten sonra vurmak kırmak bunların çok kötü şeyler olduğunu tek tek işle ki ileride seni anlasın hani bazı aileler erkek çocuğa vur oğlum amcana küfret işte kız gibi ağlama falan yapıyor ya asla bu hatalara düşme paşalar gibi yatmasın evde siz iki kişisiniz ona da iş ver 9-10 yaşına geldimi yatağını toplasın kahvaltıyı birlikte hazırlayın artık babası yok üzülmesin çocuk diyerek baş edilmez bir çocuk büyütme seni çok zorlu şeyler bekliyor ama emin ol sonu güzel o çocuk senin tutunacak dalın olacak bunu biliyorsun

Canım bak çocuk bu henüz ne olduğunu anlamıyor tabi ki soracak babasını ama yaşı ilerledikçe seni takdir eder sen onu bu hayattan kurtardın geri dönme sakın kanma çocuğum için deme şimdi dönsen çocuk iki gün mutlu olur ama senin dayak yediğini görünce kendi dayak yiyince geleceği yok olur kayıp bir çocuk olur oda ileride şiddet yanlısı olur çünkü şiddet içinde bunu normal sanmaya başlar kocan demiş ya ileride bana gelir diye kocan senin üzüntünle besleniyor buna o fırsatı verme olgun biri eğer çocuğu iyi güzel yetiştirirsen doğruyu yanlışı öğretirsen seninle kalır seni döven adama koşarak gitmez aksine ileride sana kol kanat gerer senin çocuğu şekillendirmen lazım kin tutmayı öğretme babası için asla kötü konuşma bu gün senden etkilenir yarın baba seninle ilgili kötü konuşur ondan etkilenir bu saatten sonra vurmak kırmak bunların çok kötü şeyler olduğunu tek tek işle ki ileride seni anlasın hani bazı aileler erkek çocuğa vur oğlum amcana küfret işte kız gibi ağlama falan yapıyor ya asla bu hatalara düşme paşalar gibi yatmasın evde siz iki kişisiniz ona da iş ver 9-10 yaşına geldimi yatağını toplasın kahvaltıyı birlikte hazırlayın artık babası yok üzülmesin çocuk diyerek baş edilmez bir çocuk büyütme seni çok zorlu şeyler bekliyor ama emin ol sonu güzel o çocuk senin tutunacak dalın olacak bunu biliyorsun
Inanir
mısin benim oğluma oyuncak tabanca bile yasak şiddetin kötü olduğunu hep anlatırım zaten çok hassasim bu konuda. Allah da beni bununla sınadı galiba.

Yani çocuk ağladı üzüldü diye bosanmaktan tabiki vazgeçmiycem ama böyle iki duvar arasına sıkışmış da hareket edemiyor gibiyim.
Yani bir yanda barışsan daha kötüsünü yaşatacak bir eş. Diğer yanda her şeye rağmen babasını evde görmek isteyen bir çocuk.

Ona dedim oğlum sen baban neden gitti biliyorsun değilmi dedim. Evet dedi. Birdaha yaşanmaması için ayrı evlerde olmamamız gerek dedim. Bana kizginmisin dedim. Hayır ama babamı istiyorum dedi sarılıp ağladı. Bu çok zor bir durum. Ben bunlarla uğraşırken o para pul hesabı yapıyor. Ben seçtim o çocuğa o babayı kendime çok kızıyorum.

Öğretmenini aradım oğlumun biraz beni rahatlattı. Oğlun sana aşık merak etme senin psikolojini ezmeye çalışıyor korkma rahat rahat uyu dedi. Ama yok olmuyor. Çocuğumun o ailenin içine girmesini istemiyorum zaten kanunlarda elimi kolumu bağlıyor.
Tabi tekrar barışma gibi bir durum söz konusu değil.

Inanir
mısin benim oğluma oyuncak tabanca bile yasak şiddetin kötü olduğunu hep anlatırım zaten çok hassasim bu konuda. Allah da beni bununla sınadı galiba.

Yani çocuk ağladı üzüldü diye bosanmaktan tabiki vazgeçmiycem ama böyle iki duvar arasına sıkışmış da hareket edemiyor gibiyim.
Yani bir yanda barışsan daha kötüsünü yaşatacak bir eş. Diğer yanda her şeye rağmen babasını evde görmek isteyen bir çocuk.

Ona dedim oğlum sen baban neden gitti biliyorsun değilmi dedim. Evet dedi. Birdaha yaşanmaması için ayrı evlerde olmamamız gerek dedim. Bana kizginmisin dedim. Hayır ama babamı istiyorum dedi sarılıp ağladı. Bu çok zor bir durum. Ben bunlarla uğraşırken o para pul hesabı yapıyor. Ben seçtim o çocuğa o babayı kendime çok kızıyorum.

Öğretmenini aradım oğlumun biraz beni rahatlattı. Oğlun sana aşık merak etme senin psikolojini ezmeye çalışıyor korkma rahat rahat uyu dedi. Ama yok olmuyor. Çocuğumun o ailenin içine girmesini istemiyorum zaten kanunlarda elimi kolumu bağlıyor.
Tabi tekrar barışma gibi bir durum söz konusu değil.
O ailenin içine girmesi daha iyi emin ol bir seni bir onları görür kendi soğur ama hiç görmezse özlem olur merak olur

Çocuğun senin yumuşak karnın ve eşinde oradan vuruyor ama lütfen üzülme. Biraz daha büyüsün sana yapılanları daha net idrak edip daha farklı bakacak. 6.5 yaşında çocuk küsmeyi bile bilmiyordur henüz,affeder kin tutmaz,kızım da neredeyse 6 yaşında oradan biliyorum ama inanki senden benden daha güçlü ve dirayetliler. Tabiki üzülecek,en nihayetinde babası ama zamanla sana hak verecek.
Eşine de acıma lütfen.
Ne hakkın varsa kafasına vura vura al.
Oğluna acımayana sen hiç acıma.
Kadın erkek farketmeksizin karşısındakini çocuğundan vuran kimse affı haketmiyor bence. O çocukların günahı ne?

Bugün bana diyorki sve istediğim gibi gelirim uzaklaştırmam yokki. Ay vallahi ciddi problemleri var. Avukata söyledim iyi çok meraklıysa alırız uzaklaştırma hemen dedi. Edepsiz resmen.
Dün uzmanla görüştüm. Asıl hasta olarak siz değil eşiniz karşımda olmalı dedi. Ama o kabullenmez eminim gelmeyi dedi. Evet asla gelmez dedim. Evet zaten bize gerçek hastalar kendi isteği ile gelmez dedi.
Gerekiyorsa alırsın uzaklaştırma.
Tedaviye yanaşmayan tedavi edilemez ki,kabul bile etmiyorsa özellikle eşin gibi.

Uzun uzun yazmayacagim
Cocuk 10 sene sonra onu tercig etmeyrcek
Cocugunuzu alamaz ne yasal olarak ne manevi olarak
Atin kafanizdan bu korkulari
Siz bosanarak cocugunuz icin en iyisini yapiyorsunuz
Hicbir cocuk annesinin dayak yedigini gormek istemez
Lutfen dik durun ve sizi sarsmasina izin vermeyin , psikolojik oyunlarina gulun gecin

adam çocğu kullanıyor çok belli

sakın buna fırsat vermeyin oğlunuz baba diye her ağladığında siz o ş...siz adamın oğlunuza attığı tokatı düşünün(galiba böyle birşey okumuştum) ve pes etmeyin lütfen

bi daha evladınızın şiddet görmesine izin vermeyin

İnşallah tek amacım o. Tüm enerjimi harcıycam onu bir beyefendi olarak yetiştirmek için elimden geleni yapıcam

şu an bulamıyorum, yakın zamanda bir konu vardı, konu sahibi üye de oğlunu yanına alıp eşini terketmişti (çocuk 8 yaşındaydı galiba), adam çocuğun aklını çeldi, çocuk annesini suçlayıp babasına gitti, konu sahibi çok üzüldü, zor dayandı, sonra aldı çocuğu. boşanmakta da kararlıydı.
gerçi o konunun sonu ne oldu bilmiyorum ama bir okuyun isterseniz
evet çocukları kullanmaya çalışıyor insanlar, ama biraz kararlı durup, ödün vermeyince anlıyorlar anyayı konyayı

değinmeden geçemeyeceğim, siz eşinize tekrar geri dönmeyin kesinlikle, ama 10 yıldan sonra birden bire böyle oldu diyorsunuz ya, inşallah eşinizin ailesi onu doktora gitmeye ikna edebilir, çünkü gerçekten hastalanmış olabilir

yine de siz, kararınızdan dönmeyin
gerçekten bir hastalıksa, tespit edilip gereken tedaviyi alırsa, o zaman düşünürsünüz

X