- 19 Nisan 2019
- 1.445
- 1.317
- 37
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Maalesef ben de pişmanım; hep canını yakıyorlar ve bizimki şakayla yapmışlardır diyor her seferinde. Koruyor yani arkadaslariniAsarim keserimle değil ama hakkını savunsun. Size şikayete gelmeden,kendi problemini cozebilsin.Bende öyle yetiştirdim eşek gibi pismanim okulda dayak yiyip yiyip geliyor.
Emin olun çocuğunuzu onların dediği gibi yetiştirmiş olsaydınız, bu sefer dayak atan sizin, dayak yiyen onların çocuğu olsaydı bu sefer de ne biçim çocuk yetiştirdin sen kadın! Diyeceklerdi. Bence bildiğinizden şaşmayın. Ama çocuğunuza da öyle bi ortam olursa oradan uzaklaşması gerektiğini de öğretinMerhabalar.Oğluşum temmuz 2016 kı.Ailecek çok sakin yapıda insanlarız kolay kolay sesimiz yükselmez evde gayet huzurlu bir ailemiz vardır. Çocuğumuza herzaman. İyiyi güzeli doğruyu öğretmek istiyoruz .Mesela bir arkadaşına vurduğunda asla vurmaması gerektiğini söylüyorum o senin arkadaşın onun canını açıtabilirsin vurmak yerine istediğin veya istemediğin şeyleri konuşarak söyleyebilirsin diyorum . Yaşı küçük olabilir ama ben onunla doğduğu günden beri hep konuşarak iletişim kurmayı tercih ettim asla kandırmam herşeyi güzelce anlatırım . Mesela ona aala silah almam ve ailahlı şeyler izletmem ve silahın ne kadar kötü birşey olduğunu anlatırım. Az çok nasıl yetiştirdiğimiz hakkında bilgi vererek gelelim asıl konumuza.. Bugun oğlum dışarıda çocuklarla oynuyordu Oğlumdan bir yaş büyük çocuklar var sürekli oğluma zarar veriyorlar itip kakıyor , düşürüyor oyuncaklarını alıyor vs . Baya şiddet yanlısı çouklar . Her ne kadar annesi uyarsada bu çocuğun huyu diyelim ama ciddi birşekilde herseferinde aynı şeyi yapıyor. Oğlumda ağlayarak gelip bana söylüyor. Diğer kadınlar aa ne kadar hassas vurmayı kendini savunmasını öğretmiyor musun çok ezilir pasif bir çocuk olur vs ısrarla çocuğumu vurmayı öğretmemi söylediler İnanın çok tuhafıma gitti . Okulda çok ezilir sürekli dayak yer falan dediler. Sen ne kadar iyi yetiştirirsen yetiştir hayat kötü hep esilecek falan dediler.Olsun dedim okadar kötü insanların şiddetle yetişmiş çocukların içinde bir kaçtane böyle çocuklar olsunki tüm dünya kötülerin eline kalmasın iyiyi doğruyu gösteren birileride olsun . İnsan sevgisiyle yetişsin kimseye zarar vermesin dedim . İyice üstelediler . Neyse eve geldim . Ama şuan düşündüm acaba ben mi yanlış düşünüyorum bu kadar insanlar böyle düşünürken ben mi çocuğumu köreltiyorum .Bu dünya böyle acımasız ve arsız bir çocuğu mu hakediyor! Benim ailem bana asla sana bir çocuk vurursa sende vur demedi ama hiç bir zamanda kendimi ezdirmedim. Aksine çok güçlü bir insanım kendi ayakları üzerinde durabilen konuşmalarımla hakkımı savunabilen biriyim sizce kim haklı sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz ?
Yaaaa kötü bişey ama gülümsedim gerçekten canım benim minik kalbe bak senMaalesef ben de pişmanım; hep canını yakıyorlar ve bizimki şakayla yapmışlardır diyor her seferinde. Koruyor yani arkadaslarini
Siz haklısınız tabi ki, bir çocuğa insan gibi davranmayı öğretmekten daha doğal ne olabilir ki, bizim ailelerimiz de bize efendi durmayı öğütlerdi sonuçta çocukluğumuzda. Kimi çocuğun tabiatı daha saldırgan olabilir tabi her çocuk bir değil ama olması gerekn sizin tavrınız bence de. Saldırgan olanlar da okul zamanı nispeten düzeliyor zaten gördüğüm, bunun sonu yok çünkü ömrünün sonuna kadar kırıp dökerek yaşayamaz bir insan uygar dünyada.Merhabalar.Oğluşum temmuz 2016 kı.Ailecek çok sakin yapıda insanlarız kolay kolay sesimiz yükselmez evde gayet huzurlu bir ailemiz vardır. Çocuğumuza herzaman. İyiyi güzeli doğruyu öğretmek istiyoruz .Mesela bir arkadaşına vurduğunda asla vurmaması gerektiğini söylüyorum o senin arkadaşın onun canını açıtabilirsin vurmak yerine istediğin veya istemediğin şeyleri konuşarak söyleyebilirsin diyorum . Yaşı küçük olabilir ama ben onunla doğduğu günden beri hep konuşarak iletişim kurmayı tercih ettim asla kandırmam herşeyi güzelce anlatırım . Mesela ona aala silah almam ve ailahlı şeyler izletmem ve silahın ne kadar kötü birşey olduğunu anlatırım. Az çok nasıl yetiştirdiğimiz hakkında bilgi vererek gelelim asıl konumuza.. Bugun oğlum dışarıda çocuklarla oynuyordu Oğlumdan bir yaş büyük çocuklar var sürekli oğluma zarar veriyorlar itip kakıyor , düşürüyor oyuncaklarını alıyor vs . Baya şiddet yanlısı çouklar . Her ne kadar annesi uyarsada bu çocuğun huyu diyelim ama ciddi birşekilde herseferinde aynı şeyi yapıyor. Oğlumda ağlayarak gelip bana söylüyor. Diğer kadınlar aa ne kadar hassas vurmayı kendini savunmasını öğretmiyor musun çok ezilir pasif bir çocuk olur vs ısrarla çocuğumu vurmayı öğretmemi söylediler İnanın çok tuhafıma gitti . Okulda çok ezilir sürekli dayak yer falan dediler. Sen ne kadar iyi yetiştirirsen yetiştir hayat kötü hep esilecek falan dediler.Olsun dedim okadar kötü insanların şiddetle yetişmiş çocukların içinde bir kaçtane böyle çocuklar olsunki tüm dünya kötülerin eline kalmasın iyiyi doğruyu gösteren birileride olsun . İnsan sevgisiyle yetişsin kimseye zarar vermesin dedim . İyice üstelediler . Neyse eve geldim . Ama şuan düşündüm acaba ben mi yanlış düşünüyorum bu kadar insanlar böyle düşünürken ben mi çocuğumu köreltiyorum .Bu dünya böyle acımasız ve arsız bir çocuğu mu hakediyor! Benim ailem bana asla sana bir çocuk vurursa sende vur demedi ama hiç bir zamanda kendimi ezdirmedim. Aksine çok güçlü bir insanım kendi ayakları üzerinde durabilen konuşmalarımla hakkımı savunabilen biriyim sizce kim haklı sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz ?
Teşekkür ederiz ❤Yaaaa kötü bişey ama gülümsedim gerçekten canım benim minik kalbe bak sen ❤
Asarim keserimle değil ama hakkını savunsun. Size şikayete gelmeden,kendi problemini cozebilsin.Bende öyle yetiştirdim eşek gibi pismanim okulda dayak yiyip yiyip geliyor.
Keşke herkes böyle çocuk yetiştirse:)Kendını savunmak dayakla olmuyor. Iyı yapıyorsunuz bosverın onları benımde cevremde kufur ogreten dovmeyı ogreten anneler var kufur edıp anneye vuran cocuga bayıla bayıla bakıyorlar resmen hoslarına gıdıyor. Benım cocugumda asla dovmez kotu konısmaz kendıne konusan vuran arkadaslarına hemen kızar ve uzaklasır
Dedim işte dedim de bu insanlar bunu şiddet değil savunma koyuyolar adını neyi kimden savnuyor lar sanırım oturup evde çocuğuma döğüş sporları öğretmem falan gerekli
Aynı benim kizim.. simdi 3.5 yasinda okula seneye gondermeye karar verdik. Çünkü parkta bile diger cocuklardan cekiniyor arkadaslarimizin cocuklarindan dayak yiyor ve agliyor... o vurunca sen de vur diyoruz ama yapmiyor.Maalesef hayatın her anında onların yanında değiliz.
Kızım 4 yaşında anaokuluna başladığında o toz pembe dünya yok oldu.
Elinden oyuncaklarını alan, iten, kakan, dışlayan çocuklarla bir araya gelince şok oldu. Evet öğretmen müdahale ediyordu ama kızım dayak yedikten sonra. Çünkü çocuklar gizlice yapıyor yapacağını.
Baktım olmuyor kızıma karşılık vermesini söyledim. Sana 1 vurursa 1 vur, 2 vurursa 2 vur. Asla ilk vuran sen olma dedim. O günden sonra kendisini resmen kabul ettirdi çünkü artık ezik değildi. Bir arkadaş grubunun daimi üyesi artık :)))
Öyle bir şey olduğunda ben önce çocuğu sakince uyarıyorum. Annesi yakınlardaysa ona haddini bildiriyorum.Aynı benim kizim.. simdi 3.5 yasinda okula seneye gondermeye karar verdik. Çünkü parkta bile diger cocuklardan cekiniyor arkadaslarimizin cocuklarindan dayak yiyor ve agliyor... o vurunca sen de vur diyoruz ama yapmiyor.
Bazi aileler cocuklarini resmen maganda gibi yetistiriyor... 4 yasindaki 5 yasindaki cocuklarda agza alinmayacak küfür. Direkt tekme yedi mesela karnina kizim. Karsidaki de cocuk yaa olur oyle diyemiyoruz. Cunku hep tekmeye iteklemeye vurmaya bizim kızımız maruz kalıyor