- 21 Nisan 2012
- 7.732
- 8.224
- 198
- Konu Sahibi pembehayaller96
-
Merhaba arkadaşlar 21 yaşındayım 2 senelik evliyim evlendigimin ilk zamanlarından beri eşimden şiddet görüyorum her hafta dovmuyor tabi ki ama en ufak tartışmada sinirlenio dişlerini sıkıyor ve beni hep dövmekle tehdit edio bir kaç ay önce terkettim sonra tekrar barıştık söz verdi ama en ufak kavgada bile beni dövmekle tehdit ediyor ayrılmak istiyorum fakat bir yanım bırakmıyor sanki ayrilirsam pişman olucakmisim gibi hissediyorum onun haricinde iyi biri seviyorumda intihar edecek duruma geldim en basiti bugün alisveris yapmaya çıktık herseye sinirlenio herkesin icinde sesini yukseltio küfür edio beni rezil edio dayanamıyorum artık ne tadaviyi kabul edio ne başka bir şey yok kac sefer konuştuk bir konuda anlasamayinca şiddete başvuruyor çok yoruldum dövdüğü zamanda ölüyorum zannediyorm resmen nolur akıl verin ne yapmalıyım
Çok üzüldüm:/ çalışma şansın var mı? Eger calısmıyorsan bian önce çalış.Keşke fakat öyle olmuyor bide benim evliligim görücü usulü gibi oldu toydum ayrica ailem olmayinca bi an önce evden yollamaya baktılar artık yaşayacak birşey kalmamış gibi hissediyorum
Yani haddimi astiysam kusura bakmayin ama bazen ne kadar incitici acimasiz yorumlar yapiliyor bir bayan hem cinsine bukadar kati olmamali ya soylediklerini onaylamiyorsaniz susup yorum yapmayin mesela şu cevap ona yardimci olmaktan ziyade can yakıcıCektiginiz acidan zevk almaya bakin. Cunku sizi doven surekli kufur eden intahara surukleyen birini hala sevebiliyorsaniz baska alternatifiniz yok demektir.
Ayni seyi biraz once ben yazdim size sonuna kadar katiliyorum onaylamadığınız bir konu varsa sirf laf sokmak aşağılamak can yakmak icin neden yorum yapılır buraya yazan insanlar cogunlukla zaten doğrularını yanlışlarını biliyorlar manevi destek yada fikir istiyorlar nedir Bu kin aşağılama cabasiKonunun fake olduğunu düşünen yada kıza yardım etmek yerine laf sokmaya gelenler bir adım geri gitsin lütfen.
Kimse sizi cevap yazmaya zorlamıyor.
Konuyu okuyun bir zahmet.
Bir kere de ya fake değilse de bu söylediğimde ah alırsam diye düşünün..
Bizim için burada boşan yeni hayat kur demek kolay, kızı babasıyla kalırken pazarlamaya çalışmışlar. Neye kime nasıl güvenip adım atsın?
Bencede ayrılmalısın. Bencede kendine yeni hayat kurmalısın.
Ama çok çok güçlü olmalısın.
Kendini toplama aşamasında korkak, sinen bir kadın olmaktan vazgeç.
Biraz yırtık ol su hayata karşı, başka türlü tutunmazsın.
Ben de dusuncenize katiliyorum.Bir arkadasimin kızkardeşi evlendigi gün siddet görmeye başlamış.Tam sekiz ay nerdeyse hergün.Öğretmendi ayrıca.Tabi olay ortaya çıktı.Sordum niye söylemedin bize diye.Utandım dedi.Bir de öyle birşey ki dedi insan aptallaşiyor, doğru düşünemiyor.Kendine güvenini kaybediyorsun.O kadar aşağılanmış hissediyorsun ki beynin uyusuyor.Sürekli bahaneler buluyorsun kendince dayağı hakli çıkaran.Boşanmadan sonra uzunca bir süre tedavi gördü.Sanirim bayanlarin çoğu böyle hissediyor.Yoksa sadece eşine mahkum olduğunu düşünenler değil çalışan bayanlar da bu durumu kabullenmezdi.Bence eşinin yaptığını biz de yapiyoruz onlara ama farklı bir şekilde aslinda.Onlara çözüm odaklı yorumlar yapsak.Kendilerine güvenmeleri için destek olsak.Zaten çok sağlıklı değiller bence psikolojik olarak.Neyi bekliyorsun olmeyi mi cümlesi bence panik olmuş, ne yapacağını bilmeyen, bilse de cesareti olmayan birini daha da incitir.Gelin destek olalim onlara.Yol gösterelim.Böyle bir hayatı haketmediklerini anlatalim.Genelde böyle konulara yorum yapmiyorum.Çünkü incitici o kadar yorum oluyor ki.Ama bu sefer dayanamadim.Lütfen bayanlar onlari aşağılamak yerine destek olalim, bu hayattan kurtulmalarini sağlayalım.Yani haddimi astiysam kusura bakmayin ama bazen ne kadar incitici acimasiz yorumlar yapiliyor bir bayan hem cinsine bukadar kati olmamali ya soylediklerini onaylamiyorsaniz susup yorum yapmayin mesela şu cevap ona yardimci olmaktan ziyade can yakıcı
Kadın Sığınma Evlerine Nasıl Başvurabilirim, Başvurulur ?
Kadın sığınma evlerinde kalmak için şiddete maruz kalmak gerekmektedir. Ancak kişiler bu tabiri yanlış yorumlamakta ve şiddet kelimesini sadece fiziki bir eylem olarak görmektedirler. Şiddet kelimesinin fiziki, psikolojik gibi bir çok çeşidi vardır. Bunlardan herhangi birisine maruz kalmak ve kadının kendi ifadesi kadın sığınma evlerine başvurmak için yeterli olacaktır. Kadın sığınma evine başvuracak kişiden şiddet gördüğüne dair herhangi bir kanıt, tanık veya polis raporu talep edilmemektedir. Şiddet gördüğünüzü dile getirerek kalmak için başvuru yapabilirsiniz.
Amin kesinlikle katiliyorum size cok genc toy daha cesaretlendirmek dururken bu aşağılama yargılama nedenArkadaşlar yorumların hepsini okuyup öyle yapın ironi'yi.
Annesi ölmüş babası pazarlamaya kalkmış, akrabaları bakmak istememiş ve başında zebellah gibi sürekli pıstıran bir herif var. Onun böyle düşünmesi çok normal sevgi nedir bilmiyor eve ekmek getirse iyilik zannediyor.
Tamam bazı konularda bunları yazıyoruz ama daha çok küçük ve çaresizlik içinde ne yapacağını bilemiyor. Biraz empati yapın lütfen.
Allah yardımcın olsun konu sahibi kardeşim. Umarım o gücü ve bir yolunu bulursun...
Ne guzel anlatmissiniz tamda dusundugum gibi hayatı boyunca asagilanmis hor gorulmus siddet uygulanmis bu kadar toy birine en fazla manevi destek olmalıyiz insanların birinin Camino yakmak asagilamak istegini hicbir zaman anlayamadim anlamakta istemiyorum bir medet uman cesaret isteyen kardesimize hemcinsimize bu özgüven kırıci cumleler niyeBen de dusuncenize katiliyorum.Bir arkadasimin kızkardeşi evlendigi gün siddet görmeye başlamış.Tam sekiz ay nerdeyse hergün.Öğretmendi ayrıca.Tabi olay ortaya çıktı.Sordum niye söylemedin bize diye.Utandım dedi.Bir de öyle birşey ki dedi insan aptallaşiyor, doğru düşünemiyor.Kendine güvenini kaybediyorsun.O kadar aşağılanmış hissediyorsun ki beynin uyusuyor.Sürekli bahaneler buluyorsun kendince dayağı hakli çıkaran.Boşanmadan sonra uzunca bir süre tedavi gördü.Sanirim bayanlarin çoğu böyle hissediyor.Yoksa sadece eşine mahkum olduğunu düşünenler değil çalışan bayanlar da bu durumu kabullenmezdi.Bence eşinin yaptığını biz de yapiyoruz onlara ama farklı bir şekilde aslinda.Onlara çözüm odaklı yorumlar yapsak.Kendilerine güvenmeleri için destek olsak.Zaten çok sağlıklı değiller bence psikolojik olarak.Neyi bekliyorsun olmeyi mi cümlesi bence panik olmuş, ne yapacağını bilmeyen, bilse de cesareti olmayan birini daha da incitir.Gelin destek olalim onlara.Yol gösterelim.Böyle bir hayatı haketmediklerini anlatalim.Genelde böyle konulara yorum yapmiyorum.Çünkü incitici o kadar yorum oluyor ki.Ama bu sefer dayanamadim.Lütfen bayanlar onlari aşağılamak yerine destek olalim, bu hayattan kurtulmalarini sağlayalım.
Ne diyelim peki. Aman sabret gecer belki mi? Gecmeyecek. Kendide biluyor gecmeyecegini. Gelipte buraya sorunu nasil cozerim.kendimi nasil.kurtaririm deseydi ayri cevaplardim. Ama adam beni dovuyor sovuyor ama cok seviyorum diyen birinede nezaket falan gosteremem.Yani haddimi astiysam kusura bakmayin ama bazen ne kadar incitici acimasiz yorumlar yapiliyor bir bayan hem cinsine bukadar kati olmamali ya soylediklerini onaylamiyorsaniz susup yorum yapmayin mesela şu cevap ona yardimci olmaktan ziyade can yakıcı
Bişey demek zorunda değilsiniz kendisi de söyledi yazmak mecburiyetiniz yok sizin söyledikleriniz zaten işine yaramaz sadece karşınızdakini dahada aşağıya çekerNe diyelim peki. Aman sabret gecer belki mi? Gecmeyecek. Kendide biluyor gecmeyecegini. Gelipte buraya sorunu nasil cozerim.kendimi nasil.kurtaririm deseydi ayri cevaplardim. Ama adam beni dovuyor sovuyor ama cok seviyorum diyen birinede nezaket falan gosteremem.
Hayvanlar bile dövülmez mi:)Hayvanlar bile dovulmez.
Bu nasil iyi biri olabilir aklim almiyor?
Ne alaka anlamadim.Hayvanlar bile dövülmez mi:)
tavuk ve horoz kavgasını da gördum ben. Nasıl kavga öyle. Tavuk en son dayanamayıp kumese kaçtı horoz peşinden gitti bişey yapamadı horoz çok asi biri oldu bizede saldırıyodu kestik bizde
Dalga mi geciyorsunuz?kadincagizin derdi basindan askin ne alaka bu konunun icine boyle garip bi yorum.Hayvanlar bile dövülmez mi:)
tavuk ve horoz kavgasını da gördum ben. Nasıl kavga öyle. Tavuk en son dayanamayıp kumese kaçtı horoz peşinden gitti bişey yapamadı horoz çok asi biri oldu bizede saldırıyodu kestik bizde
Merhaba arkadaşlar 21 yaşındayım 2 senelik evliyim evlendigimin ilk zamanlarından beri eşimden şiddet görüyorum her hafta dovmuyor tabi ki ama en ufak tartışmada sinirlenio dişlerini sıkıyor ve beni hep dövmekle tehdit edio bir kaç ay önce terkettim sonra tekrar barıştık söz verdi ama en ufak kavgada bile beni dövmekle tehdit ediyor ayrılmak istiyorum fakat bir yanım bırakmıyor sanki ayrilirsam pişman olucakmisim gibi hissediyorum onun haricinde iyi biri seviyorumda intihar edecek duruma geldim en basiti bugün alisveris yapmaya çıktık herseye sinirlenio herkesin icinde sesini yukseltio küfür edio beni rezil edio dayanamıyorum artık ne tadaviyi kabul edio ne başka bir şey yok kac sefer konuştuk bir konuda anlasamayinca şiddete başvuruyor çok yoruldum dövdüğü zamanda ölüyorum zannediyorm resmen nolur akıl verin ne yapmalıyım
Eşinizi ya tedaviye ikna edeceksiniz yada boşayacak canınızı kurtaracaksınız.Merhaba arkadaşlar 21 yaşındayım 2 senelik evliyim evlendigimin ilk zamanlarından beri eşimden şiddet görüyorum her hafta dovmuyor tabi ki ama en ufak tartışmada sinirlenio dişlerini sıkıyor ve beni hep dövmekle tehdit edio bir kaç ay önce terkettim sonra tekrar barıştık söz verdi ama en ufak kavgada bile beni dövmekle tehdit ediyor ayrılmak istiyorum fakat bir yanım bırakmıyor sanki ayrilirsam pişman olucakmisim gibi hissediyorum onun haricinde iyi biri seviyorumda intihar edecek duruma geldim en basiti bugün alisveris yapmaya çıktık herseye sinirlenio herkesin icinde sesini yukseltio küfür edio beni rezil edio dayanamıyorum artık ne tadaviyi kabul edio ne başka bir şey yok kac sefer konuştuk bir konuda anlasamayinca şiddete başvuruyor çok yoruldum dövdüğü zamanda ölüyorum zannediyorm resmen nolur akıl verin ne yapmalıyım
Siz de horozu mu dovuyordunuz?Hayvanlar bile dövülmez mi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?