Sıcak su sorunu

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.418
13.759
Benim evim bireysel merkezi sistem. Şofben var. Oturduğum daire apart şeklinde apart komple iki ortağa ait (80 daire falan var) ayrıca kendisinin ünlü bir giyinm magazasi var,birçok binası var, geçen gün de bankada denk geldim yeni bir inşaat sektörüne giriyormuş bankaciyla konuşurken duydum. Bu ev sahibimin maddi durumunun ne kadar iyi olduğunu anlatmak icindi. Sorun şu ki ben banyodaki sıcak suyu asla kullanamıyorum. Su ani ısınıp ani soğuyor ılımıyor birden buz kesiyor. Yani suyun sıcak kalma süresi yaklaşık 30-40 saniye en fazla. Suyun sıcaklığı 60(maksimuma)a ayarlı. Ama en fazla 30 gösteriyor. Basınç ayarı da yok. Her gün duş alan biriyim normalde 3 günde bir zar zor duş alır oldum. Bunu ev sahibine 3-4 defa söyledim. Aradım ev sahibini, apartman görevlisini yolladı. Apartman görevlisi de geldi baktı birkaç gün böyle kullanın hep açık kalsın olmazsa ev sahibine söyleyeyim ben dedi. Geçen denk geldim apartman görevlisine ben onu ev sahibine söyleyeyim baktırsın dedi. 3 gün oldu ses yok. Dün ev sahibime mesaj attım cevap vermedi. Bugün de aradım açmadı. Ve ben buraya 2 aylık kirayı peşin verdim (2 aya 1600 TL). Yaptıracağı en fazla 200-300 TL'lik bir arizadir. Faturalar ev sahibinin üzerine acaba ben de faturaları mi ödemesem diyorum kullanmadığım şeyin faturasını ödeyemem gibi yokuş mu yapsam ya da ev sahibine söyleyip sofbeni yaptırıp kiradan mı düşsem(kabul eder mi bilmiyorum) başka daireye mi geçmek istesem yan dairelerin boş. Bu evden çıkmak istemiyorum çok rahatım. Konum olarak da çok güzel. Ama bu sıcak su sorunu beni bezdirdi alternatif çözümü olan var mı ? İnternette banyo su isitici falan gördüm.

Son düzenleme:
Su ani ısınıp ani soğuyor ılımıyor birden buz kesiy
Kombiniz var mı?
Merkezi sistem ne demek bilmiyorum açıkçası.
Aynı problem bizde de oldu, hatta buraya sordum diye hatırlıyorum. Bir parçasında problem vardı 100 liraya değişildi ve sorun çözüldü. Kendi kendine düzelmesini beklemek saçma, düzelmez zaten.

Ev sahibini siz neden aramıyorsunuz?
Aradım açmadı. Özne kullanmayinca anlaşılmamış ben zaten en başından beri hep arayıp yazıyorum kendisine.Geçen defa aradığımda da apartman görevlisini yönlendirdi
Termosifon olabilir mi o? Elektrikli şofben alsan kullansan daha hayrına olur senin.
Yok elektrikli şofben ben farkı bilmiyorum ama hem apartman görevlisi hem ev sahibi şofben dedi. Ben almasına alırım da 5-6 ay sonra gideceğim zaten. Neden masraf yapayım.
Kombiniz var mı?
Merkezi sistem ne demek bilmiyorum açıkçası.
Aynı problem bizde de oldu, hatta buraya sordum diye hatırlıyorum. Bir parçasında problem vardı 100 liraya değişildi ve sorun çözüldü. Kendi kendine düzelmesini beklemek saçma, düzelmez zaten.
Kombim yok şofbenim var, merkezi sistem kömürle ısınıyor galiba payölçer var tam olarak nasıl oluyor emin değilim. 10 defa dedim ev sahibine halledemedi 2 haftadır çok basit bir şey halbuki. Kiradan düşmeyi kabul etse ben de yaptırırım.

Şofbeni yaptırıp kullanın . Ev sahibi karışmazsa da siz kullanacaksanız en azından rahat edersiniz.

Aradım açmadı. Özne kullanmayinca anlaşılmamış ben zaten en başından beri hep arayıp yazıyorum kendisine.Geçen defa aradığımda da apartman görevlisini yönlendirdi

Yok elektrikli şofben ben farkı bilmiyorum ama hem apartman görevlisi hem ev sahibi şofben dedi. Ben almasına alırım da 5-6 ay sonra gideceğim zaten. Neden masraf yapayım.

Kombim yok şofbenim var, merkezi sistem kömürle ısınıyor galiba payölçer var tam olarak nasıl oluyor emin değilim. 10 defa dedim ev sahibine halledemedi 2 haftadır çok basit bir şey halbuki. Kiradan düşmeyi kabul etse ben de yaptırırım.
Bence yaptır sonra yarı yarıya lriadan düşmeyi teklif et.
Ayıp ya bir de yeni girmişsin. Belki önceden vardı problem sen gelince iyice bozuldu.

Bence yaptır sonra yarı yarıya lriadan düşmeyi teklif et.
Ayıp ya bir de yeni girmişsin. Belki önceden vardı problem sen gelince iyice bozuldu.
Zaten ilk günden beri böyle benlik bir şey değil.
Şofbeni yaptırıp kullanın . Ev sahibi karışmazsa da siz kullanacaksanız en azından rahat edersiniz.
Ya ben servsici tanımıyorum ki ya da kaziklanmaya çok müsait oluyorum.

Zaten ilk günden beri böyle benlik bir şey değil.

Ya ben servsici tanımıyorum ki ya da kaziklanmaya çok müsait oluyorum.
O zaman kesinlikle yaptırmak zorunda, sonuçta sizden kaynaklı bir sorun değil.
Biraz dişinizi gösterin gerekirse yaptırıp faturasını saklayın, kiradan düşün.

Küçük şehir olduğundan armut a verilen ilanlar cevapsız kalıyor daha önce denemiştim bu şehirde öğrenciyken. Bulunduğum şehirde usta var mı diye de ararmistim çıkmamıştı :KK43:
Hımmm , o zamaaannnn 3-5 demeden yaptırın . Ben genelde velilerime yaptırırım bu tür işleri . Çalıştığınız yerdeki kişilere sorun .

O zaman kesinlikle yaptırmak zorunda, sonuçta sizden kaynaklı bir sorun değil.
Biraz dişinizi gösterin gerekirse yaptırıp faturasını saklayın, kiradan düşün.
Ben de öyle düşünüyorum bir dönse mesajıma konuşucam da dönmüyor

IMG_20210430_132833.jpg

Ben de öyle düşünüyorum bir dönse mesajıma konuşucam da dönmüyor
Dönmemesi daha iyi. "merhaba x bey/hanım size yazdım ama sanırım mesajıma dönmeyi unuttunuz, bende bu süreçte sıcak susuz kalamadığım için tamiri yaptırmak durumunda kaldım." diyip faturasını ibraz edeceksiniz bitti gitti.

Biliyorum ama öyle bir şey yok sofbende. Altında düğme de yok göstergesi de yok. Sadece sıcaklık ayarı var.

fotosunu atsana

kullanan bilen vardır belki

bir de sonuçta o apartların görevlisi ustayı vs bilir

o kadar apartta elbet bozulan olur gelen yapan olur

yan dairelere geçmek kolaysa denenebilir

ama şu aleti bir at bakalım

çünkü onların bazıları pek verimli olmaz yani yandakinde de aynı sıkıntı olabilir

ihlasın şu pratik şofbenlerinden mi acaba

bir de daire girişinde su vanası var mı, varsa onu sonuna kadar aç

bazen az su harcansın diye vanayı kısıyorlar o tarz yerlerde o da alete gelen suyun basıncını azaltınca aletin çalışma verimi düşüyor

yani mecburen yaptıracaksınız, neden ben masraf edeyim düşüncesinde çok haklısınız ama mesela faturalar sizin üzerinize değil. tam çıkacağınız ay yani son ayın kirasından düşersiniz olur biter. ya da bir faturayı ödemezsiniz olur biter.
bir de mesajla falan değil telefonla açana kadar arayın. apartman görevlisinin de yakasından düşmeyin. üstüne düşmeyince, peşini bıraktıkça sallarlar hiç yapmazlar.

X