- 18 Ocak 2009
- 2.507
- 19
- 358
- Konu Sahibi Zeynep28 maras
-
38.haftanın icindeyim suanda.
35 haftalık ve 36haftalık sezeryan olanlarla tanıstım hastanede yattıgım dönemlerde.hicbir sorunları olmamış.bebekleride gayet saglıklıymış.dogum sonrası gelebilecek hastalıklardan hicbiride olmamıs.hastaneden cabuk cikmislar.erken dogumlarda bebegin iyilik durumu birazda akcigerlerin gelişimiyle alakalı sanırım.işalaah saglıklaa alırız bebeklerimizi kucagımıza:)
sezeryandan sonra süt ne zaman gelir biliyormusun?ya 2 3 gun gelmezse cocugu mamayla mı besliyorlar ki??
işalaah hemen gelir sütümüz:)) 2gun olayını hic duymamıstım ama dr dediyse dogrudur.
arkadaslar sezeryanda lavman yapılmıo degilmi?
bide hemsire seni traşa geliyormuş.sen temizim desende traş ediyormuş.hic boyle bir durumla karsılasan oldumu?ya ne bileyim zaten ameliyatta cıplak olmak bi kötü ediyor beni.bide hemsirenin oramı buramı traş edecek olması
bebeğim ters durduğu için şubatın ikinci haftası sezeryan ile doğum yapacağım sanırım henüz kesin bişey söylemedi doktorum döner ümidiyle bekliyoruz şubat ayını..
sezeryana nasıl hazırlıyorlar anneyi lavman sonta falan bişeyler duydum açıkca tırstım biraz anlatırmısınız doğum öncesi ve sonrası nasıl oluyor?
öncelikle hayırlı ve sağlıklı bir doğum ve bebek diliyorum :))
ben epiduralli sezeryan doğum yaptım.bende ön hazırlıktan senin gibi çok korkuyordum.bana ne sonda takıldı ne de lavman yapıldı.sadece ameliyat kıyafeti giydirdiler,serum taktılar ve ameliyathaneye götürdüler.ameliyathaneye gittiğimde beni orda anestezist bekliyordu :) hemen epiduralimi yaptı.epiduraldende çok korkardım ama serum takılırken hissettiğinden hiç bir farkı yok merak etme.doktorlarımla sohbet ede ede doğum yaptım.yalnız orası baya soğuk oluyo biraz titriyorsun ama titremem içn bile ameliyat anında damardan ilacı verdiler.ayrıca delmediler ama,serumun ordan musluk deniyo ona tam bilmiyorum ondan takmışlardı.zaten hissettiğim şeylerin hepsini önmceden hissedeceğimi biliyordum çünkü anestezi uzmanı hepsini bana tek tek söyledi.
biraz uzun yazdım ama umarım mbilgilendirebilmişimdir.hastanesine ve doktoruna göre değişir tabi bu yazdıklarım.
tekrar hayırlı doğumlar cnm :):CüvCüv: :1hug:
bebeğim ters durduğu için şubatın ikinci haftası sezeryan ile doğum yapacağım sanırım henüz kesin bişey söylemedi doktorum döner ümidiyle bekliyoruz şubat ayını..
sezeryana nasıl hazırlıyorlar anneyi lavman sonta falan bişeyler duydum açıkca tırstım biraz anlatırmısınız doğum öncesi ve sonrası nasıl oluyor?
arkadaşlar hepinize ayrı ayrı çok ama çok teşekkür ederim nasıl rahatladı içim anlatamam demek bana anlatılan doğum hikayelerinin hepsi abartmaymış heyecandan ne yapacağımı şaşırdım şuan çok rahatladım artık korkmuyorum sezeryandan çok sağolun Allah hepinize sağlık ve mutluluk versin...
bebeği siz odaya geçmedenmi getiriyolar bak kıskandım şimdi genel anestezi olursa kızımı benden önce mi görcek herkes..
biran önce zaman geçse gelse şubat ayı artık :Saruboceq:
hamileyken nette sezeryani izlemiştim, acayip derecede beynim döndü, ayağa kalktığım anda yere düşecek gibi oldum sendeledim, eşim zor tutmuştu. hiç öyle olacağımı tahmin etmemiştim.
benim sezeryanımıda eşim videoya çekmişti, onu izlemeyi istiyordum ama eşim ameliyattan çıkarken makinayı hemşireye vermiş, kendisinide çekmesi için, ama maalesef hemşire yanlış yere bastığı için tüm görüntüler silinmiş(( çok üzülmüştüm.
Canim hic korkulacak bisey yok, bi gece onceden bisey yiyip icmedigin icin lavman yapilmiyor, gule oynaya doguma gittim bebisime kavusacagim icin sabirsizlaniyordum zaten, once epiduralimi oldum canim hic yanmadi sonra doktorum geldi,ne kesildigini ne dikildigimi hissettim bebisim dogar dogmaz kokladim optum onu cok guzel bir duygu, sonda ameliyat sirasinda takildi ve hic hissetmedim, dogumdan 4 saat sonra yurumeye basladim, butun gun ve gece araliklarla yurudum tuvalete cikabilmen ve gaz sorunu icin yurumek gerekiyor, ertesi gun oglen evime geldim, hicbir sorun yasamadim cok sukur, karin kaslarin gevsedigi icin karin agrisi oluyor biraz o da geciyor zaten dogum yapali 4bucuk ay oldu ben coktan eski kiloma geldim bile sezeryandan sonra zor kilo verirsin dediler ama abartmayi cok seviyor herkes.
Sevgili Altuhan sakat kalma gibi bir riski yok bunu doktorun da soyleyecektir,sezeryanla hem rahat bi dogum yapiyorsun hem de bebisinin ilk sesini duyuyor goruyorsun dogar dogmaz ona dokunabiliyorsun :) cok guzel bir duygu hic korkma bu konuda icin rahat olsun, hayirlisiyla saglikli sihhatli bebislerinizi kucaginiza almak nasip olsun insallah :)
hadi yaa en önemli anı hemşire yüzünden kaçırdınız yani şansa bak... nasıl oldu doğumun çok ağrın sızın oldumu bende şubatta olucam...şuan 34 haftalık oldu bebişim kaçıncı haftada oldun ben 36+3 te olsun istiyorum yani 37 haftada doktor kabul edermi sence?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?