• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan ile doğum yapanlar lütfen bilgi verin

ilk sezeryanımda malesef yüksek tansiyon oluşmasından dolayı hayati riskim vardı dr um bana şuanda bebeğin değil senin hayatın önemli bizim için dediğinde 8 ay boyunca karnımda taşıdığım minik ellerini koklayamadan onun melek yüzüne bakamadan onu kaybetmek duygusunu allahım kimseye yaşatmasın sesim çığlık oldu o gün dr uma nasıl o halimde bağırmışım: BENİM YAŞANTIMIN BEBEĞİM OLMADAN BİR ANLAMI OLACAKMI ? BEBEĞİM YAŞASIN BIRAKIN BEN DAYANIRIM demiştim şükürler olsun ki yüce rabbiminde izniyle okadar kendimden emin girdimki doğuma dedim oğlum yaşayacak bende onu emzirreceğim ,şartlanmıştım buna ve sonuç harika oldu evladımı hayatta vazgeçemeyeceğim varlığı canım uğruna kollarıma almıştım LÜTFEN SEVGİNİZ KORKULARINIZA YENİK DÜŞMESİN SİZ BİR ANNESİNİZ ........

sezeryanda lavman kimine olmamiss banada enn kotusu denk dustuu. igreenncc otesiii bir haldiii.stajyer ogrenciye lavman taktirdilar basimda kimse yok bilen. oda afedersin olabilecek heryerine batirdii ucunu ciglikk ciglikk bagirtti beni ensonundaa Allaah askinaa bi bileen gelsiin dayanamiyorum artikk diyee haykirdim resmeen..sonra hemsire geldi bak kizim burda bu surda su hah soyle takicaan diye gosterdi.ama gozlerimden yaslar sel olduu aktii.oda yetmedii rezaletligimm dizz boyu! takilan lavmaan oyyle dandikkmiskii akitma yaptiiii..afedersin idrar geldikce her yanimdaan akmayaa basladi:( kiii kotu kokmayayim diyee bigun once ve dogumun sabahindaa dus alip gitmistimm.iyiki kokmadimmm.ciss kokusundaan icim kalktii.altimaa cocuk bezii verdileeeeerrrr..tutacak kilott yook ameliyat giysisi ustumdee.bezden de olmadi sizdikcaa sizioo.saatler geciyoo oylee cisliii bekliyoruumm.iiyyy aklima geldikcee...
spinal olmama ragmeen ciktiktan sona ilkk soyledigim bir daha asla dogurmayacagimm olmus:))

keci51 çok şanssız bir doğum yaşamışsın.bende sezeyan doğum yaptım ama bunların hiç biri gelmedi başım ,hatta buraya da daha önce yazmıştım.lavman denilen şey sadece makata sıkılan bir jel,üstelik sana verirler jeli wc de kendine uygula derler.bilinçsiz birisi lavman taktı derken neyi kastettin anlayamadım???sonra lavmanın çişle ne alakası var?bahsettiğin şey lavman değil de sonda ise yine bir yanlışlık var,sondanın takılma amacı çiş kaçırmamandır zaten.nasıl oluyo da her yer çiş oluyo???yaşadıklarından dolayı çok geçmiş olsun ama ne olursa olsun burada yeni doğum yapacak olan arkadaşlara kötü şeyler anlatmamalıyız.doğum öncesi psikolojisini her doğum yapmış kadın gibi sizde bilirsiniz.bence bu kadar korkutmamalıyız hamile arkadaşlarımızı!!!

Bahsedilen olay sondadır.Lavman değil Saphiranın dediği gibi.

Arkadaşın şanssızlığına stajyer denk gelmiş.Keşke şikayet etseymişsin.
Takamamışlar heralde sızdırdığına göre.

Bencede kötü tecrübelerle korkutmayalım.
Sonuçta bu olay herkesin yaşadığı birşey değil.Herkes bunu yaşamayacak ama herkes bundan korkabilir.

bana da lavman yapılmıştı
doğum olayının en basit aşamasıydı
sonuc olarak ishal ile bağırsakların tamamının boşaltılması olayı
ben aksine lavman sayesinde önlem alındığı ve doğum sırasında şanssız bişey yasanmayacağı için sevinerek yaptırmıştım

lüten yeni doğum yapacak olan gün sayan arakadaşlara saygı duyup korkutmayalım böle şeylerle. herkez aynı talihsizliği yaşayacak diye bişi yok. lütfen biraz daha dikkatli olalım.
kötü bir doğum geçiren arkadaşlarada çok geçmiş olsun.

böyle bir konuda bu kadar abartı şeyler yazmanızı tasvip etmiyorum keçi arkadaşım
yaşanmış olsa bile bu şekilde yazmanızı hiç tasvip etmiyorum

sezeryanda lavman kimine olmamiss banada enn kotusu denk dustuu. igreenncc otesiii bir haldiii.stajyer ogrenciye lavman taktirdilar basimda kimse yok bilen. oda afedersin olabilecek heryerine batirdii ucunu ciglikk ciglikk bagirtti beni ensonundaa Allaah askinaa bi bileen gelsiin dayanamiyorum artikk diyee haykirdim resmeen..sonra hemsire geldi bak kizim burda bu surda su hah soyle takicaan diye gosterdi.ama gozlerimden yaslar sel olduu aktii.oda yetmedii rezaletligimm dizz boyu! takilan lavmaan oyyle dandikkmiskii akitma yaptiiii..afedersin idrar geldikce her yanimdaan akmayaa basladi:( kiii kotu kokmayayim diyee bigun once ve dogumun sabahindaa dus alip gitmistimm.iyiki kokmadimmm.ciss kokusundaan icim kalktii.altimaa cocuk bezii verdileeeeerrrr..tutacak kilott yook ameliyat giysisi ustumdee.bezden de olmadi sizdikcaa sizioo.saatler geciyoo oylee cisliii bekliyoruumm.iiyyy aklima geldikcee...
spinal olmama ragmeen ciktiktan sona ilkk soyledigim bir daha asla dogurmayacagimm olmus:))

Ben de bebeğimi sezeryanla dünyaya getirdim.Operasyonda lavman değil sonda takıldı.Epidural anesteziden sonra takılırsa hissedilmiyor bile.Genelde sezeryanları tecrübeli kişiler yapıyo.Sadece doğum yapacağın yeri iyi seçmen gerekiyo.Gerisi daha kolay.Doğuma dair hiçbir acı hissetmedim.Sadece sütüm zamanında gelmedi.Sezeryanla ilgili tek problemim buydu.Bence sezeryan olacak kişiler korkmasın, çok basitti.Yarım saatte herşey hallolmuştu.Sonrada acı çekmedim.Yani doğum nedir bilmedim.Korkmaya ve korkutmaya gerek yok.Arkadaşımız nadir bir talihsizlik yaşamış.

Hamile olanları çok iyi anlıyorum,umarım bir an önce kurtulursunuz.Arkadaşlar herkes yaşadığını paylaşıyo iyi veya kötü.Bende zor bi doğum yaşadım ama benim seçme şansım yoktu ne doktoru,ne hastaneyi! Normal diye gittim sezaryen oldum bi süre sancı çektikten sonra doktordan rica ettim,yalvardım da denilebilir ! o da zaten sezaryene karar vermişti acil girdim yaşadığım şanssızlıkları anlatmaya gerek yok çıkınca tabiki ağrım vardı sonuçta ameliyat, ben kendi isteğimle ertesi gün çıktım şartlar iyi değildi çünkü.
Arkadaşlar korkulacak hiç birtarafı yok ama lütfen mümkünse hastane ve doktorunuzu çok iyi seçin ve o anları hissedin.
Süt gelmemesi normal emzirmekten vazgeçmeyin ben şu plastik göğüs uçlarından kullandım mecburen ama sonunda başardık bi meme canavarım var şimdi ! Benim oğlum 1 yaşına gircek, zaman okadar hızlı ki.Tüm anne adaylarına çok güzel doğumlar diliyorum annelik anlatılamaz bi duygu.

Arkadaşlar sezeryandan korkmaya hiç gerek yok...sonda takılması lavman yapılması bunlar emin olun ağrısız sızısız şeyler.. Zaten en uzun sezeryan 45 dk sürüyor. Eşim anlatıyor tam 19.05 de ameliyathane girdim...19.15 de bebeği almışlar yıkamaya bile :D benide 19.40 da çıkarmışlar. zorluk filan yok sadece iki üç gün.. oda karnında sızı.. Eee biraz zorluk çekmek gerekiyorkii dünyanın en güzel meleği geliyor yanınıza.. Onlar için değer...

bencede malesef bazıları çok abartıyo ama bence hiç korkulacak birşey yok herkez bir olmaz tabi ama bende sezeryan oldum enfazla bir hafta zorlandım zaten hemen kalttım çok şükür korkulacak birşeyyok bence dogumsancısından daha azdır lagmanın vs acıları

benim miyomlarım vardı onlarıda aldıkları içim 1,5 saat sürdü sezeryan..her insan bir olmaz benim ağrı eşiğim düşük olduğu için kötü bir örnek olabilirim ama.doğum sonrası en fazla 2 haftada toparlarsın.

kıslar bende sezeryan istiyorum merak ettğim sipinallle epidural arasında ne fark var hangisi daha iyidir benim gittiğim doktor genelde sipinal yapıyomuş..

Spinal ve epidural anestezi nedir?
Spinal ve epidural anestezi son yıllarda oldukça yaygınlık kazanan iki anestezi yöntemidir. Bu yöntemlerden genel cerrahinin bazı ameliyatları, kadın-doğum cerrahisi ve ortopedik cerrahide sıkça yararlanılır. Ayrıca epidural anestezi sayesinde ameliyat sonrası ağrı kontrolü sağlanır.
Spinal ve epidural anestezi bel bölgesinde omurilik sinirlerinin geçtiği kanala anestezik maddeler verilerek yapılır. Anestezi, iğne yapılan seviyenin iki üç omur üzerinden başlayarak ayak parmaklarına kadar yayılır. Bu tür anestezi ağrısız doğum, sezeryan gibi kadın-doğum ameliyatlarında, fıtık, apandisit gibi genel cerrahi ameliyatlarında ve bacaklardaki ortopedi ameliyatlarında tercih edilir. Bu tür anestezi yönteminde bilinç kaybı olmaz. Hastanın şuuru açıktır, ancak anestezi yapılan bölgede ağrı olmaz. Epidural anestezide omurilik kanalından küçük bir kateter yerleştirilerek bu bölgede bırakılır. Ameliyat sonrasında bir iki gün bu kateter ile ağrı kesici maddeler verilerek ameliyat sonrası ağrılar önlenebilir. Ayrıca bu yöntem genel anestezide kullanılan ilaçların risk yarattığı kalp rahatsızlığı olanlarda eğer cerrahi yapılacak bölge uygunsa tercih edilebilir.

bende genel anestesiyle sezeryan oldum inanın hamileyken okadar çok korkuttular ki beni lavman sonda doğumdan sonraki acılar falan girene kadar inanın korkudan ölücektim tabiki her doğumun zorluğu var hepsinde bir acı çekiyoruz can çıkıyo sonuçta ama inanın abartılacak kadar degil bir ameliyattan çıkarken yarım saat bir acınız oluyor ağrı kesici vurulana kadar bu da okadar abartılı bir acı degil öyle bişey olsa hemen dolaşmaya kaldırırlar mı birde toparlanmak bir haftayı buluyor biraz sızı oluyor ama inanın ben iyi bir sekilde atlattım sakın korkutmayın gözünüzü ve kötü sözlere aldırış etmeyin çünkü bünyeden bünyeye degişiyor yasamadan anlamıyor insan ama miniğinizi kucagınıza alın inanın hiç bir acı size fazla gelmiyor Allah hayırlısıyla kucagınıza almayı nasip etsin inş ...yerimseniben

valla doğru bebeğinizi kucağınıza aldığınız an ağrınız olsa bile geçiyo ben bu duyguyu 1 hafta rotarlı yaşadım ama gerçekten öyleymiş kendini düşünmüyosun tek odak noktan bebek oluyo..

arkadaslar cok sagolun,birazda olsa rahaltladim. yarin sabah sezeryana alinacam ve ben cok korkuyodum. iyiki burayi okumusum. simdi cikayimda az uyumaya bakayim.

biz mıllet olarak bayılırız ınsan korkutmaya..ben ınanılmaz korkuyordum..aynı gun ayağa kalktım:) artı lavman yapmak zorunda değilsın ben yapmadım tuvaletını evden cıkarken yap gerek yok de zorla yapamazlar..doğum sorasıda sadece ılk anları kacırdığım için pişmanım ama gerısı gayet guzerl bı lohusalıktı sadece sezeryanlı olduğun için karnının alt kısmı hassas ..ama bı amelıyat bu netıcede okadar da olcak..

Back