• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan ile doğum yapanlar lütfen bilgi verin

38.haftanın icindeyim suanda.
35 haftalık ve 36haftalık sezeryan olanlarla tanıstım hastanede yattıgım dönemlerde.hicbir sorunları olmamış.bebekleride gayet saglıklıymış.dogum sonrası gelebilecek hastalıklardan hicbiride olmamıs.hastaneden cabuk cikmislar.erken dogumlarda bebegin iyilik durumu birazda akcigerlerin gelişimiyle alakalı sanırım.işalaah saglıklaa alırız bebeklerimizi kucagımıza:)
sezeryandan sonra süt ne zaman gelir biliyormusun?ya 2 3 gun gelmezse cocugu mamayla mı besliyorlar ki??

kiminde hemen kiminde daha sonra geliyormuş ama sen inatla emzirmeye devam et ilk gelen süt çok az da olsa bebek için çok önemli zaten sütün az olursa hast mamayla besliyorlar biberon kullanmadan biberona alışırsa memeyi istemezmiş yinede emzirmene teşvik ediyorlar seni çünkü emzirmezsen sütün tamamen kesilir bi ark yeni doğum yaptı ordan biliyorum bunları.

kızlar süt gelme durumu emzirmenize bağlı ama içinizi rahatlatacak bişey söyleyeyim.
bebek 2 gün boyunca emmezse bile aç kalmazmış, anne karnındaki aldığı besin doğduktan sonra 2 gün boyunca onu tok tutuyormuş.bunu çocuk doktorumuz söylemişti. o nedenle bebeğim aç kalır diye endişe etmeyin. gerekirse zaten mama veriyorlar. ama kesinlikle şekerli su vermeyin.
sütünüzde en kısa zamanda gelir inşallah.

işalaah hemen gelir sütümüz:)) 2gun olayını hic duymamıstım ama dr dediyse dogrudur.

arkadaslar sezeryanda lavman yapılmıo degilmi?
bide hemsire seni traşa geliyormuş.sen temizim desende traş ediyormuş.hic boyle bir durumla karsılasan oldumu?ya ne bileyim zaten ameliyatta cıplak olmak bi kötü ediyor beni.bide hemsirenin oramı buramı traş edecek olması :(

bende 4 şubatta sezeryan olacağım mecburiyetten yazdıklarınızı okudukça içim ferhladı ne kadar huzur doldum bilemezsiniz tek endişem sezeryan günü 39+3 oluyorum hekes 38.haftada yapıldığını söylüyor bende normal doğum başlarsa diye korkuyorum

dogumun ne zaman baslayacagini hic bilemeyizki? dr gun verir ama evvelden bakarsin acele eder yavrumuzz.
dr nu ararsin oda ona gore gelir hastaneye.benim dogumumda 39un icindeyken olacak nasipse.
ki doktorum bebegin kilosu istedigim gibi olmazsa bir hafta daha bekleriz diyordu.subata sarkacakti yani.ama son kontrolde akcigerleri gelişimini tamamlamıs kilosuda cok iyi diyerek beklemeyecegini söyledi.bebegin kilosuna yapisina gore aliyorlar birazda.sıkma canını hic.nasip ne zamansa o olur:)

işalaah hemen gelir sütümüz:)) 2gun olayını hic duymamıstım ama dr dediyse dogrudur.

arkadaslar sezeryanda lavman yapılmıo degilmi?
bide hemsire seni traşa geliyormuş.sen temizim desende traş ediyormuş.hic boyle bir durumla karsılasan oldumu?ya ne bileyim zaten ameliyatta cıplak olmak bi kötü ediyor beni.bide hemsirenin oramı buramı traş edecek olması :(

ilk sezeryanımda lavman yapılmadı ama 2. de yapıldı.
temizim desende ille bi yapıolar. ben temizim dedim kadın ille ayva tüylerinide alıcaz dedi. :kızgın:

canım hayırlısı olsun bende kasımda sezaryan oldum doktorum hiçbirşey takmadı sabah gittik ameliyat önlüğümü giydirdiler ameliyathaneye gittim uyandımda bebeğim yanımdaydı saat 4 gibi ayağa kaldırdılar en ve tek zor yanı o ilk ayağa kalkmaktı başka zor yanı yok acında en fazla 3-4 gün olur oda dayanılmayacak ağrı değil canım

kızlar bende Allah izin verirse 14 şubatta sezeryanla doğum yapıcam. sütün kolay gelmesi için emzirmeden bir iki dakika önce göğüslerinize sıcak uygulayın. (sıcak su torbası, sıcak suyla ıslatılmış pamuk, vs...) bu süt kanallarının açılmasını ve sütün rahat akmasını sağlıyormuş emzirme sonrası da soğuk uygulanması tahrişi, acıyı önlüyormuş. Allah hepimize kolay doğumlar sağlıklı bebekler nasip eder inşallah.

bebeğim ters durduğu için şubatın ikinci haftası sezeryan ile doğum yapacağım sanırım henüz kesin bişey söylemedi doktorum döner ümidiyle bekliyoruz şubat ayını..
sezeryana nasıl hazırlıyorlar anneyi lavman sonta falan bişeyler duydum açıkca tırstım biraz anlatırmısınız doğum öncesi ve sonrası nasıl oluyor?

öncelikle hayırlı ve sağlıklı bir doğum ve bebek diliyorum :))

ben epiduralli sezeryan doğum yaptım.bende ön hazırlıktan senin gibi çok korkuyordum.bana ne sonda takıldı ne de lavman yapıldı.sadece ameliyat kıyafeti giydirdiler,serum taktılar ve ameliyathaneye götürdüler.ameliyathaneye gittiğimde beni orda anestezist bekliyordu :) hemen epiduralimi yaptı.epiduraldende çok korkardım ama serum takılırken hissettiğinden hiç bir farkı yok merak etme.doktorlarımla sohbet ede ede doğum yaptım.yalnız orası baya soğuk oluyo biraz titriyorsun ama titremem içn bile ameliyat anında damardan ilacı verdiler.ayrıca delmediler ama,serumun ordan musluk deniyo ona tam bilmiyorum ondan takmışlardı.zaten hissettiğim şeylerin hepsini önmceden hissedeceğimi biliyordum çünkü anestezi uzmanı hepsini bana tek tek söyledi.

biraz uzun yazdım ama umarım mbilgilendirebilmişimdir.hastanesine ve doktoruna göre değişir tabi bu yazdıklarım.
tekrar hayırlı doğumlar cnm :):CüvCüv: :1hug:

öncelikle hayırlı ve sağlıklı bir doğum ve bebek diliyorum :))

ben epiduralli sezeryan doğum yaptım.bende ön hazırlıktan senin gibi çok korkuyordum.bana ne sonda takıldı ne de lavman yapıldı.sadece ameliyat kıyafeti giydirdiler,serum taktılar ve ameliyathaneye götürdüler.ameliyathaneye gittiğimde beni orda anestezist bekliyordu :) hemen epiduralimi yaptı.epiduraldende çok korkardım ama serum takılırken hissettiğinden hiç bir farkı yok merak etme.doktorlarımla sohbet ede ede doğum yaptım.yalnız orası baya soğuk oluyo biraz titriyorsun ama titremem içn bile ameliyat anında damardan ilacı verdiler.ayrıca delmediler ama,serumun ordan musluk deniyo ona tam bilmiyorum ondan takmışlardı.zaten hissettiğim şeylerin hepsini önmceden hissedeceğimi biliyordum çünkü anestezi uzmanı hepsini bana tek tek söyledi.

biraz uzun yazdım ama umarım mbilgilendirebilmişimdir.hastanesine ve doktoruna göre değişir tabi bu yazdıklarım.
tekrar hayırlı doğumlar cnm :):CüvCüv: :1hug:

teşekkür ederim canım tabiki bilgilendirdin beni 2 hafta sonra kontrole gittiğimde bu konuyu konuşucam doktorumla sağol

bebeğim ters durduğu için şubatın ikinci haftası sezeryan ile doğum yapacağım sanırım henüz kesin bişey söylemedi doktorum döner ümidiyle bekliyoruz şubat ayını..
sezeryana nasıl hazırlıyorlar anneyi lavman sonta falan bişeyler duydum açıkca tırstım biraz anlatırmısınız doğum öncesi ve sonrası nasıl oluyor?

bende 10 ay once kendı ıstegımle sezeryen oldum ama cok rahattı sonda takılıyo zaten hemen ayaga kalkman ımkansız lavmanda yapıldı hıc korkma benım korkularım bos yereymıs sezeryandan sonra anladım

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı çok ama çok teşekkür ederim nasıl rahatladı içim anlatamam demek bana anlatılan doğum hikayelerinin hepsi abartmaymış heyecandan ne yapacağımı şaşırdım şuan çok rahatladım artık korkmuyorum sezeryandan çok sağolun Allah hepinize sağlık ve mutluluk versin...
bebeği siz odaya geçmedenmi getiriyolar bak kıskandım şimdi genel anestezi olursa kızımı benden önce mi görcek herkes..
biran önce zaman geçse gelse şubat ayı artık :Saruboceq:

sitenin birkaç yerinde yazdım ama nerelerde ben de karıştırıyorum artık :)
ben de sezeryan oldum, bebeğim 2.5 aylık..
2-3 gün hastanede sıkıntımı atlattım ve evde her işimi yapar oldum...
hastaneye gelen bir arkadaşım, vahh vahhhh ben çok üzüldüm, 40 gün çekeceksin dedi.. beni çok korkuttu, o akşam ayağa bile kalkmak istemedim ama hiç de öyle değil. (ama doktor da önemli bence...)
çoğunlukla amelliyat olduğumu unutuyorum ağır birşeyler bile taşıyorum !!
doktorun iyi bir doktor olsun, esas bence sezeryandan hiç korkma..
bana da normal de normal diye gazı verdiler, sancı da çektim ama olmadı.
ben almıyım teşekkür ederim...
doğuran doğursun, tebrik eder, alnından öperim :)
ben doğuramadım valla :))
bebişim iyi olsun gerisi önemli değil..
onu görünce ağrını falan unutacaksın zaten...
bu arada internetten video falan izleme..
sadece moral bozuyor, fazla merak iyi değildir, biraz da akışına bırakmalı birşeyleri...

internetteki videolar zaten felaket resmen tırsıyorum yani ama izlemiyorum artık haklısın birazda herşeyi oluruna bırakmak lazım...

hamileyken nette sezeryani izlemiştim, acayip derecede beynim döndü, ayağa kalktığım anda yere düşecek gibi oldum sendeledim, eşim zor tutmuştu. hiç öyle olacağımı tahmin etmemiştim.
benim sezeryanımıda eşim videoya çekmişti, onu izlemeyi istiyordum ama eşim ameliyattan çıkarken makinayı hemşireye vermiş, kendisinide çekmesi için, ama maalesef hemşire yanlış yere bastığı için tüm görüntüler silinmiş :((( çok üzülmüştüm.

hamileyken nette sezeryani izlemiştim, acayip derecede beynim döndü, ayağa kalktığım anda yere düşecek gibi oldum sendeledim, eşim zor tutmuştu. hiç öyle olacağımı tahmin etmemiştim.
benim sezeryanımıda eşim videoya çekmişti, onu izlemeyi istiyordum ama eşim ameliyattan çıkarken makinayı hemşireye vermiş, kendisinide çekmesi için, ama maalesef hemşire yanlış yere bastığı için tüm görüntüler silinmiş :((( çok üzülmüştüm.

hadi yaa en önemli anı hemşire yüzünden kaçırdınız yani şansa bak... nasıl oldu doğumun çok ağrın sızın oldumu bende şubatta olucam...şuan 34 haftalık oldu bebişim kaçıncı haftada oldun ben 36+3 te olsun istiyorum yani 37 haftada doktor kabul edermi sence?

Canim hic korkulacak bisey yok, bi gece onceden bisey yiyip icmedigin icin lavman yapilmiyor, gule oynaya doguma gittim bebisime kavusacagim icin sabirsizlaniyordum zaten, once epiduralimi oldum canim hic yanmadi sonra doktorum geldi,ne kesildigini ne dikildigimi hissettim bebisim dogar dogmaz kokladim optum onu cok guzel bir duygu, sonda ameliyat sirasinda takildi ve hic hissetmedim, dogumdan 4 saat sonra yurumeye basladim, butun gun ve gece araliklarla yurudum tuvalete cikabilmen ve gaz sorunu icin yurumek gerekiyor, ertesi gun oglen evime geldim, hicbir sorun yasamadim cok sukur, karin kaslarin gevsedigi icin karin agrisi oluyor biraz o da geciyor zaten dogum yapali 4bucuk ay oldu ben coktan eski kiloma geldim bile sezeryandan sonra zor kilo verirsin dediler ama abartmayi cok seviyor herkes.

Canim hic korkulacak bisey yok, bi gece onceden bisey yiyip icmedigin icin lavman yapilmiyor, gule oynaya doguma gittim bebisime kavusacagim icin sabirsizlaniyordum zaten, once epiduralimi oldum canim hic yanmadi sonra doktorum geldi,ne kesildigini ne dikildigimi hissettim bebisim dogar dogmaz kokladim optum onu cok guzel bir duygu, sonda ameliyat sirasinda takildi ve hic hissetmedim, dogumdan 4 saat sonra yurumeye basladim, butun gun ve gece araliklarla yurudum tuvalete cikabilmen ve gaz sorunu icin yurumek gerekiyor, ertesi gun oglen evime geldim, hicbir sorun yasamadim cok sukur, karin kaslarin gevsedigi icin karin agrisi oluyor biraz o da geciyor zaten dogum yapali 4bucuk ay oldu ben coktan eski kiloma geldim bile sezeryandan sonra zor kilo verirsin dediler ama abartmayi cok seviyor herkes.

ne kadar güzel yazmışsın insanın hemen doğursı geliyor valla moral dolu yazmışsın sağol..epiduralle oldun yani bende öyle olmak istiyorm ama birazda korkuyorum bi yan etkisi olur diye sakat kalmaktan bahsedenler var çünkü öyle olan birini duymadım ama söylenti işte...

Sevgili Altuhan sakat kalma gibi bir riski yok bunu doktorun da soyleyecektir,sezeryanla hem rahat bi dogum yapiyorsun hem de bebisinin ilk sesini duyuyor goruyorsun dogar dogmaz ona dokunabiliyorsun :) cok guzel bir duygu hic korkma bu konuda icin rahat olsun, hayirlisiyla saglikli sihhatli bebislerinizi kucaginiza almak nasip olsun insallah :)

Sevgili Altuhan sakat kalma gibi bir riski yok bunu doktorun da soyleyecektir,sezeryanla hem rahat bi dogum yapiyorsun hem de bebisinin ilk sesini duyuyor goruyorsun dogar dogmaz ona dokunabiliyorsun :) cok guzel bir duygu hic korkma bu konuda icin rahat olsun, hayirlisiyla saglikli sihhatli bebislerinizi kucaginiza almak nasip olsun insallah :)

çok teşekkür ederim çokkkkkk..

hadi yaa en önemli anı hemşire yüzünden kaçırdınız yani şansa bak... nasıl oldu doğumun çok ağrın sızın oldumu bende şubatta olucam...şuan 34 haftalık oldu bebişim kaçıncı haftada oldun ben 36+3 te olsun istiyorum yani 37 haftada doktor kabul edermi sence?

evet en önemli kısmı sildi hemşirre. ben göremedim ama eşim gördü ameliyatı. araya perde çekiyolar bana göstermiyolar. eşimede göstermeyeceklerdi ama eşim video çekimi için görevli birini bulamayınca kalktı kendi çekti :) böylece görmüş oldu.
ağrım sızım olmadı, içini rahat tut. epidural anestezi uzmanı devamlı beni konuşturuyordu zaten. kendi doktorumda arada bana bakıyo, bebeği çıkarıp gösterdi, ağlıyodu, hemen dudaklarına baktım. çünkü ultrasonda dudakları çok kalın görünüyordu, o nedenle gözüm hemen dudaklarına gitti. bana getirip dudaklarıma uzattılar öpmem için.
bu arada benim ilk sezeryanımı normalden 8 gün önce yapmışlardı. ama ikinci sezeryanda biraz daha erken alıyorlarmış. bunda 12 gün önce falan aldılar, çok acil bi durum yoksa 37. haftada almazlar sanırım.

Back