sezeryan ile doğum yapanlar lütfen bilgi verin

hımm hadi yaa.. benim erken doğum riskim olduğu için apar topar sezeryana girmek istemiyorum ama doktorum ne diycek bilmiyorum en önemli hafta 34.hafta diyodu hep bende şuan 34 haftamdayım ama umarım kabul eder bebeğim 2.029 gr 37 haftaya kadar kaç kilo olur acaba?

merhaba,
bnm bebeğimde ters durduğu için mecburi sezeryan oldum. 32.haftadan sonra bnmkide ters döndü ve bida doğum pozisyonu almadı. doktorum daha fazla bekletemem diyip 38+2de sezeryanla aldı. 37.haftada alıcaktı azdahada ben 1 hafta daha bekleyelim demiştim ama sonuç değişmedi. doktorumda tülin kocatepeydi. erken almalarının sebebi. o pozisyonda geniş bölümde oldugu için bebeğin kafası daha büyüyomuş ve daha zorlanabiliyormuş boğulma tehlikesi vs. pozisyon itibariyle. nitekim ben normal istiyodum iyiki bekletmemiş. çünkü kordon falan dolanmış vs. herişte bi hayır vardır de Allah'ın dediği oluyo yine merak etme sen. sezeryandan çok korkuyodum ama korktugum gibi olmadı. epidural sezeryan oldum. ne lavman ne sonda hiç acıtan bişi değil. epiduralde çok rahat. herkes senle sohbet ediyo zaten güle oynaya en büyük mutluluk ise bebeğini görebilmek. Allah'ım o an bi mucize ömür boyu unutmayacağım. korkmaa epidurelde ağrıda az çekiyosun ameliyat sonrası. bebişide hemen koklatıyolar sana.. bende yan etkide olmadı başağrısı veya bel ağrısı gibi. bende eşim giremedi ameliyata almadılar görevli çekti kameraya.. çok güseldi. bebeğimde ufaktefek görünüyo diodu ama 3 kilo olmustu doom gününde. zaten çok hızlı büyüyolar bebişler sütün iyiyse merak etme canım hayırlısı olsun sağlıkla dünyaya getir İnşallah.

Son düzenleme:
bende norrmal istiyordum ama 4 ayımdan beri bebeğim ters duruyor artık kendimi alıştırdım sezeryana..epidural ile düşünüyorum daha doktorumla konuşmadım haftaya gittiğimizde konuşucam bebeğimi ilk ben görmek ilk ben sesini duymak istiyorum başından beri çok zor hamilelik geçiriyorum biran önce bebğimi kucağıma almak istiyorum doktorum 38+5 gibi alırız dedi en son ama ben 37 haftanın içindeyken olsun diye tekrar konuşucam çok zorlanıyorum artık bakalım neler olacak...

a.scanım bende kasımda sezeryanla dogum yaptım sontada taktılar ama hiç bişey hisstmedim hiç korkma benben cok karkan yoktu ameliyat haneye girerken hüngür hüngür ağladım şimdi kendime kızıyorum mutlu olki bebeğinde dünyaya mutlu bi şekilde doğsun

ben epiduralle yaptım,şu ana kadar bi problem yoktu,ama kızım diş yüzünden kucaktan inmiyor ve bel ağrısından muzdaribim akşamları.acaba ameliyattan dolayı mı diyorum.

ne kadar güzel bebeğin şuan kollarında..genel anestezi ile mi oldun epidurallemi? benim gittiğim hast epidural sezeryan pahalı ama ben öyle istiyorum bu yüzden eşimle daha karar veremedik genel mi olsun epiduralmi diye

Bütün arkadaşlarıma tşk ediyorum içimizi ferahlattığınız için bütün sezeryan olacaklar sizin sayenizde arkadaşlar daha rahat giricez ameliyata herkeze hayırlı doğumlar..

Eger bir risk yoksa bence 38 haftanin bitmesini bekle. Benimde tersti bebegim. 11 gun once alindi 38+3 haftaliktim. Erken dogugu zaman sariligi atmasi daha zormus cunku karacigerinin olgunlasmasi gerekiyormus. Biran once kavusmak istemeni cok iyi anliyorum , gunler gecmiyor.Ama bebis icin biraz sabir .

canım çok haklısında bebeğime bişey olucak diye çok korkuyorum ya karnımdayken kalbi durursa yada ters bişey olursa tekmelerini sayıyorum doktor öyle dedi bi süre hareketsiz kalsa ödüm patlıyo ilk zamanlar düşük riski şimdi erken doğum derken maddi manevi çok yıprandım acelem bundan biran önce kucağıma almak istiyorum onu..

ben epiduralle yaptım,şu ana kadar bi problem yoktu,ama kızım diş yüzünden kucaktan inmiyor ve bel ağrısından muzdaribim akşamları.acaba ameliyattan dolayı mı diyorum.

canım ameliyattan deildir sanmam. atıyorum örnek.. bulaşık yıkarken mutfak tezgahı bile 3cm aşşağı veya yukarı olsa hemen belimiz tutulur. sen 9 aylık bebek taşıyosun kucakta kolaymıı.. tabi ağrır. marketten eve poşet taşısak bile 2 dakka agrıyo.. emzir, alt degiştir kucakla salla derken belmi kalır insanda.. içini ferah tut bencee..

nihayet dogum yaptım.spinal sezeryan.hicbisii hissetmedim.genelden sonra kotu olur uyanmasi falan derken korkumun ustune gittim.dogumum cook kolaydı cok sukurr.hicbisii hissetmedim.gule oynayaa cıktık.oglumuu gordummm.harikaaa bi duyguuyduu.is cıktıktan sonraymıs meger ama su var genel olanlara nazaran daha tez ayaklandım ve hicc sıkıntım olmadi diyebilirim..cunku genel olanlar benden daha beter bi ifade icindeydiler.ne olursa olsun genede akli olan mecbur kalmadıktan sonra asla sezeryan olmasın.ama olmak zorundaysadaa spinaal olsuunn korkmasınn..yinedee normal dogum en guzelii.normal doguranlar hemen ayaklanıp ertesi gune cıkarkeen been 2gun yattım surekli agrı kesici serum ignelerlee yattım. gaz cıkarmaa derdii Allaah hele o helee o..bosuna dememisler biirr ossuruukk bin derdee devaa diyeee...Allah sabir versin cikarmaya calisanlara...
suan 5gun oldu dogum yapali dikislerimin agrisindaan hergun can teslim ediyor gibiyim.bel agrısı oluyo biraz yoruldummu onun haricii sukur genede idare ediyorum.bebegim sayesinde neredeyse hic uyumuyorum ama annelikte bambaskaymıss yaa...

Allah iyiliğini versin keci51,güldürdün beni:roflol: Evvet annelik bambaşka bambaşşka,anlatmak ne mümkün?Gerisi hikaye..

ben de çok korkuyorum başıma neler gelcek diye... acaba tam anestezi ile sezaryene girmeden önce de sakinleştirici yapıyolar mıdır??pek sanmıyorum bebeğe geçer diye yapmazlar heralde ama... daha odadan ameliyathaneye indirirlerken orda rezillik çıkarmaktan korkuyorum da......sengözlerimebaksanab

valla genel olursan oksurmen yutkunmaan herseyin agrıylaa oluyorr cok kotu oluyor.dedimya ben genel anesteziyle doguranlarin halini gordumde cok kotu oldum. iyiki spinal olmusum dedim.gozlerini acmakta zorlaniyolar,konusamiyolar bile.bogazindan hortummu ne bisi saliyolarmis galiba mideye??emin deilim ama hortumun agrisindan duramıolar.bide piis piiss gıcık geliyo insanın bogazından..genel olanlar bunu daha agır yasiyo..
buarada arkadaslar dikislerim iltihaplandi antibiyotik verdi dr amaa hala gecmedi. sari su ve bepanten suruyom ama tam bi inme olmadi. ya agriyo ya kasiniyoo.boyle bisi yasayan ve geciren varmi aranizdaa??

valla güzelim 2 kez sezeryanla doğum yaptım sezeryanı olup bitene kadar zerre kadar canın yanmıyor olay sezeryandan 2-3 saat sonra başılıyor ağrın falan oluyor ama öyle korkunç ağrılar değil merak etme
ama normal doğurmak gibi bi şansım olsaydı asla tercih etmezdim sezeryanı o ayrı mesele

mrhaba,seni çok iyi anlıyorum..bundan bir ay önce resmen kabuslar görmeye başlamıştım..gebeliğimin son bir ayı kabuslarla geçti...ama neden bu kadar üzmüşüm kendimi hiç bilmiyorum...evet sezeryan oldum..üstelik bunu gerektiği için değil kendim öyle istediğim için oldumm...ve iyiki olmuşum..tamam herşeyin normali en iyisidir ..ama benim için değildi...çünkü çok panik biriyim ha suyu geldi haa sancım olacak diye uyumuyordummm..neysee...bir hafta öncesinden gün verdiler..anestezistimle tanıştım...birkaç sorusu oldu..panik olmamdan ötürü genel anesteziyi bana daha uygun gördü..epiduralde heyecanlanabilirsin dedi...neyse.....gün gelince çantamı alıp hastaneye gittik odamıza girdik yerleştik..annem görümcemm...arkadaşım onun eşi ve eşim anlayacağın kalabalık bir grup heyecanla bekledik...hemşire hanım gelip.. tansiyon nabız ölçümleri yaptı..sonrasındadayaklaşık bir sat sonra bana bir ameliyat önlüğü geldi...giydimm.sedyeye yaırıldımm vee doğru ameliyathaneeeyeee....herkesi öptümmm eşimide vedalaştımm nedense insan bi tuhaf oluyo....ameliyatheneye girdim...ekip çok neşeliydi...anestezist gelene kadar geçen o 5 dak bana hiç geçmedi korkumdan bi ara vazgeçecektim ama saçma bi şekilde doğacak demiiii:)neyse damar yolu açıldı...serum takıldı..sonra anestezistim geldi merhaba gül ve ardından tracrium denen o ilacın adını telafuz etti...en son hatırladım o ilacın ismi oldu....sonra uyandığımda...:))))))muhteşemdi...ağrım katlanılmayacak gibi değildi....odamdaydımmm eşim annem görümcem bıraktığım yerdeydi ve sadece bir saat onlardan ayrı kalmıştım ...ve en güzelide yanı başımda koynumda acemice kanını doyurmaya çalışan minik kızım...canım kızım meme emmeye çalışıyordu...ve yapıyorduda..:)))sezeryandan sonraki ilk altı saat sadece serum verildi ve güçlü ağrı kesicilerrr...benim öleee aman aman bi ağrım olmadı.....akşama kadar beklemem söylendi ...bekledim...ve akşam ayağa kalktım hafif ağrı oluyo..tabi...sonda takılmamıştı tuvalete gittim..elimi yüzümü yıkadımm....artık biz bizeydik...o gece hastanede kaldık öyle gaz çıkışı falanda beklenmiyo....ertesi gün hem çocuk uzmanı hemde benim doktorum vizite geldiler ve sorun yoktu gidebilrsiniz dediler.....doğum maceram bukadar..macera diyorummm çünkü korkulacak bişey kesinlikle değil...bi daha bebek istiyorummm...ve tek başıma bile elime çantamı alıp gideblirim...heyecan tabiki olur ama korkmuyorummm...kimsede korkmasınnn sağlam bi doktorla her şey çok kolay...biraz uzun oldu ama ne yapayımmm....işte hepsini yazmak istedim.....sonda ,lavman falan yapmadılar ben istemedim çünkü...sadecebir gece öncesinde gece 24 ten sonra su dahil birşey yeyip içmiyorsunnn okadar....Allah hayırlı doğumlar nasip etsinnnn....

canım boğaz ağrın genel anestezi sırasında etübasyon denilien bi işlem yapılıyo....bu normalde sonrasında ağrı yada acı veren bi işlem değil ii bi anestezi doktoru gerek sadece....bu banada yapıldı ve hiç bi sorun yaşamadımm..üstelik boğaza öyle uzun bi hortum sokulmuyo..arkadaşlar orkmasınlar sadece ...gırtlağınnıza kadar bir tüp takılıyo ki bunu sizin hissetmeniz anlamanız imkansızzz diyebilirim...anestezi doktoru tüpü kaalda rahat ilerletemeyip tahriş etmiştirde ondan yutkunurken falan ağrı oluyordur...yoksa olmaz...herkese hayırlı doğumlar...

ne kadar güzel bir doğum hikayesi benimde kesin tarih ve doğum şekli salı günü belli olucak...rüyalarımda hep bebek ve doğum hastane vs görüyorum tamamen doğuma odaklandım ve epidural istiyorum baygın olmak istemiyorum çünkü..
spinal anestezi ile epidural anestezi arasındaki fark ne?

iki sezeryanlı bir anne olarak katılmak istedim konuya,ben tansiyon sorunumdan dolayı zorunlu sezeryan yaşadım,ağrılar iyileşme süresi kesinlikle kişinin kendi bünyesiyle ve bu işe ne kadar hazır olmasıyla alakalı bişi sadece bebğini görmek onu koklamak onun sağlığından emin olmak için girilen bir sezeryanda inanın çekilen ağrı hiçbişi oluyor ben ilk sezeryanımdan 5 gün sonra jeanmi giydim dr gittim hemşireler bile şok oldu hiç doğum yapmamış gibisiniz dediler FAKAT; ben zorunlu olmasaydım kesinlikle normal isterdim nedenide şu; ameliyat bölgesinde kalan dikiş izi haliyle alt karın bölgesinde kalıcı bir aşağı doğru düşük bir görüntü olmasına neden oluyor bildiğim kadarıla bu sorun normal doğumda yokmuş,çok ince ve sıfır göbekli bir bayanım fakat bu görüntü gitmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…