Sezaryen :(

Karin basma olayini burda acili anlatan bazi arkadaslar olmus. Dogrusu bir asama olarak bile aklima gelmemisti benim.Onlar genel anesteziyle mi dogurdular bilemiyorum ama ben spinal oldum. Uc kere karnima bastilar. Ikisinde zaten yuzde seksen uyusuktum hic hissetmedim. Sonuncusunda artik bacaklarimi filan hareket ettirebilecek duzeye geldim karnima bastirildigini da hissettim ama hic oyle abartili bir agri aci olmadi. Genel anestezi alinca belden asagisi uyusuk olmadigi icin bastirma agri aci hissi oluyor olabilir. Ben her halukarda sakinlestirici verilerek spinal anestezi tercih edilmesinden yanayim. Hem bebekle tanisma ani hem bebegin anesteziden daha az etkilenmesi hem de belden asagisinin uyusuk olmasi sebebiyle dogumdan sonraki ilk saatlerin agrisiz acisiz atlatilabilmesi acisindan spinal anestezi daha cazip geliyor bana.

Böyle bir aşama olduğunu ben de bilmiyordum şaşırmıştım başıma gelince.Ben de spinal anestezi oldum ama ilaç mı az verildi noldu bilmiyorum benim uyuşukluğum çok çabuk geçti, sadece ilk bastırma sırasında canım fazla acımadı,sonrakilerde çok canım yandı, ağrı eşiğim de düşük değildir zorunlu birşey değil mi acaba?birisi bastırtmayın yazmış.
M menelaks ben daha önce hiç ameliyat olmamıştım dikiş ağrısı nasıl birşey bilmiyordum ve korkarak gitmiştim ameliyata ama inan korktuğun kadar değil, çıkınca göreceksin.İlk ayağa kalkma da öyle zor birşey değil.Ağrı ilk 2-3 gün zorluyor ama ağrı kesici ile geçiyor.Beni sadece karına bastırma durumu zorlamıştı, bazılarına yapılmadığını okudum umarım sana da yapmazlar hem sezeryan o kadar felaket birşey olsa kimse 2 kere 3 kere olmaz, böyle düşün sağlıkla büyüt bebeğini

Ben de cok panik yapmistim ama korkacak bir sey yokmus.Bana ilk kalkısi öyle bir anlattılar ki ben dalak ciger ayaklarıma düşecek diye korktum hic de zorlanmadım.Sadece omuz ve boyun agrisi cektim onda da panikten cok kafami oynatmisım meğer oynatmamam lazımmış bilmiyordum ondan oldu.Bir de bebek ciksin diye fazlaca bastirdilar ben bastiracaklarini bilmedigim icin korktum panik oldum eger deselerdi daha önce korkmazdim eger bastirirlarsa korkmayin acımıyor uyusuk oluyorsunuz zaten.Bebegi gösterdikten sonra sakinlestirici vermisler uyumusum odaya cikinca kendime geldim bunu talep edebilirsiniz ben de cok paniktim ben demeden kendileri sakinlestirici vermisler bana tekrar dogursam yine öyle olsun isterim.Sonrasında da normal bir regli agrisindan fazla bir ağrım olmadı yok acıdan öldüm geberdim falan yok yani ben ki canı çok tatlı bir insanım ayaga kalktim tuvaletime kendim gittim hemen o gün

Bebeğim 2 tane sezeryan yaşadım ve ilki ile diğerinin arasında kızım dört aylıkken hamile olduğumu öğrendim yani bı dahaki yıl bile sezeryan oldum ona rağmen bana yarın sezeryan olucaksin deseler asla stres olmam çok güzel di çocuğumu kucağıma almak ama her vücutta ayrı değil ben sezeryanda ertesi gün banyo yapıp kakkiyordum günlük işlerimi yapıyordum bunda yanlız olmaminda bir payı var tabi

Karin basmak, vajinayi geri ittirmek bunlar nedir ilk defa duydum. Ne icin yapiliyor bu?
Sezeryan oldum boyle bir seyden haberim yok.

Çok uzun bir sancı surecinden sonra bebek bir türlü kanala girmeyince dogumum sezaryene döndü normal doğum çok istemiştim sezeryandan çok korkuyordum ama işte korktuğum başıma geldi ve hiç korktuğum gibi değilmiş sadece ilk kalkışta hemşireler yardım etti geri kalan zamanlarda yanımda kimse yoktu her işimi tek yaptım bebeğime tek baktım 3 4 gün içinde toparlandım hiç korkmayın sadece o mis kokuyu alacağınız anı düşünün.

Karin basmak, vajinayi geri ittirmek bunlar nedir ilk defa duydum. Ne icin yapiliyor bu?
Sezeryan oldum boyle bir seyden haberim yok.
Karina bastirmak kanama başlamışm diye bakmak için yapılıyor saniyelik birşey hiç hissetmedim bile ben ama geri itmek nedir bende bilmiyorum

Normal doğum yaptım benim karnıma eliyle bastırdı doktor doğum sonrası hiç canım yanmadı. Gelmesine yakın çektiğim sancının yanında sinek ısırığı gibiydi.
Karina bastirmak kanama başlamışm diye bakmak için yapılıyor saniyelik birşey hiç hissetmedim bile ben ama geri itmek nedir bende bilmiyorum

Normal doğum yaptım benim karnıma eliyle bastırdı doktor doğum sonrası hiç canım yanmadı. Gelmesine yakın çektiğim sancının yanında sinek ısırığı gibiydi.
Evet bu Karina bastırma olayı çok abartılıyor saatlerce sancı çekmiş ve en son sezeryan olmus biri olarak devede kulak resmen acı bile hissetmedim ben o an

Belden uyuşturma değil miydi sizin? Benim hiç acımadı bastırırlerken belki uyuşuktu o yüzden hissetmedim
Belden uyuştu evet ama inanılmaz ağrı çektim ki zaten ameliyat boyunca da çoğu şeyi hissettim özellikle bebeğimi çıkarırlarken felaket bir sancı çektim.. Yani bilemiyorum birşeyler ters gitti, ilk doğum yaptığımda böyle şeyler hiç yaşamamıştım...

Bazı kişilerde tam uyuşma olmuyormuş sanırım belki sizin de öyle oldu ben hiç hissetmedim kadının biri daha demişti dikilirken resmen canım yandı diye yani ben dikildigini anlıyordum ama canım acimıyordu belki sizin de öyle oldu

Evet çok geç uyuştum uyuşmadıkça da narkozu daha fazla verdiler herşeyi hissettim en son çarpıntım oldu tansiyonum yükseldi dedim heralde ben ölüyorum... Doğumdan sonra o narkozu atana kadar da ne baş ağrıları çektim... Hala da çekiyorum..

Korkulacak bir durum yok. Merak etmeyin insanlarımız abartmayı çok sever. İlk çocuğum mecburi sezeryan oldu, ikincisi vajinal doğumdu. Ben en çok sezeryan sonrası beni nelerin beklediğinden korkmuştum herkes saçma şeyler yazıyordu çünkü. Ama ikisi de çok güzel oldu. Yani o ilk kalkış falan öyle abartılıyor ki asla inanmayın. Çocuğunuzun mucizesine inanın. Kalkıp yürüyeceğiz tabi ki. Sağlıkla alın kucağınıza

Çevremde sezeryan olan kime sorsam karna bastırma olayını yaşamamış ve duymamış. Bende yakında sezeryan olacak biri olarak gerilmedim değil. Doktorunuza sorun en iyisi. Bende bunu mutlaka konuşacağım.

Cnm bndede anksıyete var. Bnde genel atestezi istıyorum ama doktorumla daha konuşmadım, herkes spinal yapıyor acaba doktor genel anestezi yapamam dermi, yaşın var falan derse.. Tercih bzım mi bu konuda?

Cnm bndede anksıyete var. Bnde genel atestezi istıyorum ama doktorumla daha konuşmadım, herkes spinal yapıyor acaba doktor genel anestezi yapamam dermi, yaşın var falan derse.. Tercih bzım mi bu konuda?
Benim annem teyzem ve bazı tanıdıklarım hep genel anestezi oldu kişiye göre tercih bence zaten panik ataklı olunca doktor diyormuş tansiyonun çıkar senin genel yapalım diyormuş valla isterse bende denesin ortalığı birbirine katarım muhtemelen panikten adamın eli ayağına dolaşır riske almaz gibi bir de ağır migren var bende spinal de çok baş ağrısı oluyormuş çocuğu bile gözüm görmez öyle bir durumda çok ameliyat oldum genel anestezi öyle rahattı ki sıfır panik

Bnde çok ameliyat olfum, genel atestezi çok rahatlık grcekten, hemn ayıldım zınk dıye ayağa dikilirım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…