Sezaryen :(

menelaks

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2023
89
91
28
Kızlar 1,2 haftaya doğumum olucak çok korkuyorum elimde değil aklım hep ilk kalkış ilk yürüyüşte sanki herkes yapmışta ben yapamıcak gibiyim o an ki stres düşünmek bile istemiyorum çok korkuyorum panik atak var bende zaten ne yapıcam ya Allahın diliyle sağlıkla kucağıma alayım inşallah amin ama çok korkuyorum

Canım korkma herşey Allah’ın izniyle gelip geçecek, düşünmemeye çalış. Düşününce eline ne geçiyor stresten başka birşey değil.
Umarım çok rahat bir doğumun olur hiçte korktuğum gibi olmadı dersin

2 sezaryen olmuş bir anne olarak doğumdan sonra odaya aldıklarında yatarken başının altını yastıkla yükselt yada otomatik yatağı hafif hafif kaldır kalkman daha kolay olur korkman çok normal ama seni daha da stres e sokar Allah'ın izniyle sağlıkla kucağına alırsın inşallah

Ben bile yaptıysam herkes yapar ben aşırı narin bir insanım ve çok korkuyodum önceden korkuyosun ama insan o anda başına gelince yapıyor yani acısa da bitecek 1-2 günde bitecek bir şey dayanıyosun bi şekilde, ağrı kesici de yapıyorlar o biraz rahatlatıyor etkisi geçince ağrıyordu

Senin gibi oyle korkuyordum ki.. bosuna korkmus, stres yapmisim.. hicc korkma. Bebegini kucagina alacaksin. Oyle güzel ki..

Benim de ileri düzey panik atağım var henüz 5 aylık hamileyim genel anestezi dışında düşünmüyorum. Spinalmiş epiduralmiş yok atak gelebilir genel anestezi en güzeli , çok ameliyat oldum hepsinde çok rahattım uyudum uyandım mis gibiydi

İki kişi kolundan tutuyor. Kimsede kolundan çıkıp seni bırakmıyor merak etme.
Sandalye koy arkana cok tedirgin yada ağrın olursa otur hemen kendine gelene kadar. Kendine gelirsin hemen başlıyorsun yürümeye…

Asıl zor olan karnınıza bastırtmayın o zaman feleğiniz şaşar. Vajinanıza hemşire parmaklarıyla alan acarak icinizde kalanları çıkarsınlar.
Hemşireleri uyarın asla karnınıza bastırtmayın.

Hiç bişey olmuyor merak etme.bebegin heyecanı herşeyi silip atıyor.zaten kendin kalkmayacaksın koluna girecekler düşünme bunları

Bu zorunlu bişey mi yani bastırırlar mı mutlaka ay of

Öyle bi şans var mi benim de karnıma basmışlardi

4 ay önce spinal anesteziyle sezaryan oldum.İlk kalkış 6 saat sonra filandı evet ağrı oluyor ama yavaş hareket ettiriyorlar zaten ve hareket ettikçe açılıyorsunuz.Beni en zorlayan idrara çıkmaktı sondadan dolayı sanırım zorlanmıştım baya.Karnıma da bastırmadılar.

insta da doktor semra özer var. onun sayfasini inceleyin biraz. cok guzel onerileri var.sezeryan sonrasi normal dogum yapanlar hep hastalari (ssvd)

Sezaryen oldum sıfır ağrım oldu..hiç korkma canım

Bu kadar korkmayın, herşey olacağına varır.
Birçok insanın yaşadığı olağan bir şeyi siz de yaşayacaksınız öyle düşünün.
Mümkün olduğunca başınızı dik tutun ve yürümeye gayretli olun, çabucak toparlarsınız inanın.
Haydi bakalım Allah kolaylık versin, su gibi geçsin gitsin sağlıkla alın kucağınıza.

Genel hayat felsefem "amaan başlayayım da bir şekilde biter" olduğu için böyle şeylerin stresini önceden yapmam onca insan nasıl üstesinden geliyosa siz de gelebilirsiniz. Arabayla trafiğe çıkmak gibi düşünün. Bir kere caddeye çıkınca o yolun sonunu illa ki bir şekilde getiriyorsunuz. Şimdiden düşünmeye hiç gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…