Sezaryen :(

Zamanindaki ebelerin hastalara davranis seklini gordugum ergenlik zamanimdan beri dogum korkum vardi. Ben sezeryan yaptim. Cok sukur cok da kolay gecti. Belden uyusturma kısmı en korktugum kisimdi ama o kadar acimadi ki bu muymus dedim. Karina bastirma kisminda sadece basinc hissediyorsunuz agri falan yok. Doğumdan sonra sadece karnim yere dusecekmis hissi olustu ayaktayken. O da yurudukce gecti. Yani korkulacak birsey yok sakin olun.

Kızlar 1,2 haftaya doğumum olucak çok korkuyorum elimde değil aklım hep ilk kalkış ilk yürüyüşte sanki herkes yapmışta ben yapamıcak gibiyim o an ki stres düşünmek bile istemiyorum çok korkuyorum panik atak var bende zaten ne yapıcam ya Allahın diliyle sağlıkla kucağıma alayım inşallah amin ama çok korkuyorum :KK43:
Normal doğumu siz mi istemediniz.Cok zor da kalmadıkça normal doğum her zaman iyidir.

Benim annem teyzem ve bazı tanıdıklarım hep genel anestezi oldu kişiye göre tercih bence zaten panik ataklı olunca doktor diyormuş tansiyonun çıkar senin genel yapalım diyormuş 🤭 valla isterse bende denesin ortalığı birbirine katarım muhtemelen panikten adamın eli ayağına dolaşır riske almaz gibi 🥲 bir de ağır migren var bende spinal de çok baş ağrısı oluyormuş çocuğu bile gözüm görmez öyle bir durumda ☹️ çok ameliyat oldum genel anestezi öyle rahattı ki sıfır panik
Benim de migrenim var spinal oldum bas agrısı şükür olmadı boynuma attı narkoz boynum tutuldu hep bildiğin koparırlar gibi 🥲

Cnm bndede anksıyete var. Bnde genel atestezi istıyorum ama doktorumla daha konuşmadım, herkes spinal yapıyor acaba doktor genel anestezi yapamam dermi, yaşın var falan derse.. Tercih bzım mi bu konuda?
Tercihe bagli o spinal diye zorlamaz dr.
Ben spinal anestezi ile sezeryan oldum. Genel anestezi ile de safra kesesi ameliyati oldum. Bana genel daha rahat geldi. Spinalde cok panik olmuştum.
Suan ben de 5 aylik hamileyim ve bu sezeryanimi genel anestezi istiyorum.

4 gün sonra dogumum var bundan 2 yil once acik miyom ameliyati olmstm smdi 2. Kez ayni yerden kesilcek olmasi ve doktormm spinal yapcagz demesi panik atagimi tetikledi:KK43: sorun şuki sirt ustu yattigimda basm donmeye basliyor tansiyonm dusuyor beni ilk pankletecek sey bu amelyt esnasnda nasl duz yaticam:KK43: bu durumu yasayan varmi duz yatinca tansiyonu dusen ? Tabi birde uyusmaz hissedersem kafmda deli sorular

X