Sezaryen :(

İki kişi kolundan tutuyor. Kimsede kolundan çıkıp seni bırakmıyor merak etme.
Sandalye koy arkana cok tedirgin yada ağrın olursa otur hemen kendine gelene kadar. Kendine gelirsin hemen başlıyorsun yürümeye…

Asıl zor olan karnınıza bastırtmayın o zaman feleğiniz şaşar. Vajinanıza hemşire parmaklarıyla alan acarak icinizde kalanları çıkarsınlar.
Hemşireleri uyarın asla karnınıza bastırtmayın.
Ay ben doğum yapalı 3 ay oldu hala o karın basma şeysini aşamıyorum yani ameliyat ağrısından çok farklı bir şeydi. Üstelik ikinci doğumum ilkinde böyle bişey yaşamamıştım...

Kızlar 1,2 haftaya doğumum olucak çok korkuyorum elimde değil aklım hep ilk kalkış ilk yürüyüşte sanki herkes yapmışta ben yapamıcak gibiyim o an ki stres düşünmek bile istemiyorum çok korkuyorum panik atak var bende zaten ne yapıcam ya Allahın diliyle sağlıkla kucağıma alayım inşallah amin ama çok korkuyorum :KK43:
Ilk dogumunuz mu ?
Benimde 1 ay sonra ikinci sezeryanım olacak.ilki cok iyi gecmisti. Ilk ayaga kalkarkende oyle anlattiklari gibi bas donmesi felan olmadi. Olabildigince kendinizj motive ederek ve psikolojik olrak rahatlatarak girin hicbir sorun olmayacaktir. Biraz da psikolojik etkilerinin oldugunu dusunuyorum zor dogumlarin

Ben kalkıp yürüyemeyeni henüz görmedim..
İlk sezaryenimde bende öyleydim hatta gece uyuyamadım doğum öncesi.
2.sezaryende horul horul uyudum valla:)
Bende panik atak ve anksiyete var.
Zaten ilaç kullanorken hamile kaldım düşün.
Günlerini kendine zehir etme sakın bunun için.

İki kişi kolundan tutuyor. Kimsede kolundan çıkıp seni bırakmıyor merak etme.
Sandalye koy arkana cok tedirgin yada ağrın olursa otur hemen kendine gelene kadar. Kendine gelirsin hemen başlıyorsun yürümeye…

Asıl zor olan karnınıza bastırtmayın o zaman feleğiniz şaşar. Vajinanıza hemşire parmaklarıyla alan acarak icinizde kalanları çıkarsınlar.
Hemşireleri uyarın asla karnınıza bastırtmayın.
Sezeryandan cikar cikmaz karnima kum torbasi seklinde agirlik koymuslardı benim

Bir kere sezeryan doğum yaptım. Doğumdan sonra yardımsız lavaboya kalktım yürüdüm eve geldik diğer gün bıraksalar evi bile süpürecek dirence sahiptir çok şükür. Herkesin aynı geçmiyor ve benim acı eşiğim çok düşüktür. Umarım seninde kolay ve güzel geçer 💕

Hiç korkma canım. Benim çok rahat geçmişti. Hemende toparlamıştım kendimi. Umarım seninde öyle olur. Olumsuz hikâyeler dinleyip içini karartma. Dua et sadece.

Ay ben doğum yapalı 3 ay oldu hala o karın basma şeysini aşamıyorum yani ameliyat ağrısından çok farklı bir şeydi. Üstelik ikinci doğumum ilkinde böyle bişey yaşamamıştım...
Bana da ilk dogumum da yapti hemşire diğeri elini ittirdi sen napıyorsun bu hasta hem sezeryan doğum yaptı bebeği aldiktan sonra da buyuk operasyon geçirdi çek elini dedi. Ama o kısacık zamandaki acıyı unutmak zor.

Vajinadan da kolayca cikarabiliyorlar acısız, karna bastırma ne anlamıyorum.
.
Kızımda bi kac kere geldi hemsire vajinayı geriye ittirerek icimde kalan kan, pıhtı hepsini acısız çıkardı.

Benim gibi korkak biri bile yaptıysa herkes yapar.hic abartildigi kadar değil,ben sezaryende hiç zorlanmadim.ilk doğum muydu diye mi bilmiyorum ama çok rahattim

Candan can çıkıyor tabiki kolay olmayacak bende sezeryanla doğum yaptım 😬ama bebek yapmayi isterken düşünmek lazimdi sanki bunu şuan düşünüp stres olarak bebeği üzersiniz umarım kolay geçer

Ben sezaryenin kendisinden, spinal anestezi için yapılacak iğneden vs korkuyordum. Hiç biri korkulacak gibi değilmiş.

Ameliyatı açıkçası anlamadım bile. Sonrasında ilk yürüyüşlerde biraz ağrı oluyor ama dayanılmayacak bir ağrı değil.

Korktuğunuz kadar olmadığını göreceksiniz.

Abartıldığı kadar değil, operasyon süreci uyuşturulduğu için zor geçmiyor. Elbette ki bir bebek çıkıyor 7 kat içeriden bu ne kadar kolay olabilir onu da düşünün. Karın basma olayı çok gerekli sadece bir kaç dk süren bişey ben de nefes alamıyo gibi olmuştum o an ama sakinleştirici verdiler ve uyuyakalmış gibi olmuştum. Sonrasında bacaklarım yavaş yavaş açılmıştı yardımla wcye gidiyor yürüme antrenmaları falan yapıyordum.
Ortalama 2-3 gün sonra daha çok normale dönüyorsunuz korkulacak bişey yok sonuçta bir ameliyat bu

Eğer doktorun iyiyse hiç dert etme.
Şöyle söyleyim çok aniden doğuma alındım. Normal doğumla ilgili bir sürü bilgim varken sezaryen nedir bilmiyordum. Çok tatlı bir hemşire bilgilendirdi o süreçte.
Ve iyi ki sezaryen doğum yapmışım dedim. Akşamına kalktım yürüdüm. Ki o süreçte başka hastalıklarım vardı o sebeple elimde serum ağır ilaçlar veriyorlardı. Yanınızda desteğiniz varsa ne mutlu.
Ertesi gün eve çıkış izni verdi doktorumuz. Evimde asansör yok.Hiç bir sorun yaşamadan merdivenden kaç kat yukarı çıktım. Alaturka tuvalete gittim. Doktorum ne derse onu uyguladım. Nemli bırakmadım. Duşa doktorum izin verdikten sonra girdim. Ameliyat yarasına kantaron yağı sürdüm. 2 yıl oldu şu an neredeyse hiç belli değil. Bir kaç gün içinde de doğrularak kalkmaya başladım. İlk başta yan dönerek kalkıyordum.

Sadece ilk süreçte, vücudunuzun iyileşme hızına bağlı olarak yukarı uzanamıyorsunuz.

Korkmayın saatlerce süren doğum heyecanı, ağrısı 15 dakikada bebek teslim oluyor böyle olunca gayet rahat keyifli sezaryen 😅 benim için iyi ki mesela.

Mrb geçen sene 3. sezeryanla doğum yapmış biri olarak yazıyorum geliyor geçiyor ve unutuyorsunuz 😊 sağlıkla gelsin bebişiniz sakin olun ve o muhteşem kavuşmayı düşünün sadece 🌸

Merhaba, oncelikle saglikli hayirli dogumlar dilerim. Korktugunuz kisim icin konusuyorum. Belden uyusturmali olun. Belden uyusturmali olursaniz kaldirdiklari zaman yuzde yuz etkisi gecmis olmuyor illa bir miktsr uyusukluk kaliyor ve zaten ilk gun duzenli agri kesici veriyorlar. O yuzden kalkma aninda abartili bir agri aci hissedilmeyebiliyor eger hersey yolunda giderse. Hele de kilolu degilseniz ve yapistirma yontemiyle kapatilirsa yaraniz dusundugunuz hicbir seyi yasayamiyorsunuz. Ben de korku senaryolarini okumustum. Sadece ilk kalkista sopa gibi dimdik dogrulmaya calismayin. Hafifce one egik olun. Bel bolgenizi fazla hareket ettirmeden bacaklarinizla yuruyun. Ne kadar hareket o kadar kolay gaz cikarma, kolay toparlanma. O bolgenin uyusuklugunun gitmesi bazen haftalar bile aliyor. Yani gozunuzde buyutmeyin. Bir de bebegi kucaginiza verdiklerinde bazi kadinlarda micize gibi bir sey olabiliyor. Mesela ben kan kaybi olayindan dolayi tir tir titiriyordum. Bebegimi bir kucagima verdiler bicak gibi kesildi hala nasil oluyor bu mucize anlamis degilim.

yok yere kendinizi ve bebeğinizi strese sokuyorsunuz. olumlu düşüncelere yönlendirin zihninizi. bebeğinizi kucağınıza aldığınızı, öpüp kokladığınızı, emzirdiğinizi hayal edin. genel anestezi sizin için daha iyi olacak gibi. zaten doktorlar konusuyorken bilinc gidiyor, uyandığınızda her sey bitmis oluyor. ondan sonrası da gaz çıkarmanıza kalıyor 😂

X