- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.167
Bu arada, konu sezeryan mı, normal mi'ye dönmüş galiba. Ona da yazmasam olmaz. Vajinal doğum, anne için de bebek için de her zaman daha sağlıklısıdır. Sezaryen, normal doğumun uygulanamayacağı durumlarda bir cerrahi müdahale olarak kullanılır. Gelişmiş ülkelerde böyle. Ama Türkiye'de galiba kadınların yarısı sezaryen oluyor. Doktorlar bunu tercih olarak kullanıyorlar galiba, bir de bir sürü bahane bulunuyor sezaryene. "Çatı darlığı" denen şey de en popüleri. :) Ben Abd'de yaşıyorum, burada böyle bahaneler yok mesela. Sezaryen sebepleri bellidir.
bildiğim kadarıyla abd de ultrason da bu kadar yaygın değil,
rivayetlerden böyle duydum,
sen asıl yerden bildirsene :)
ya dediklerin doğru da orası ABD burası TR, ben açıkçası planlı sezaryen oldum, çünkü TRde acil sezeryana alınınca nelerle kaşılaşacağım konusunda tereddütlüydüm.
mesela TR de muhtemelen ekonomik sebeplerle geceleri anestezi doktoru pek bulunmaz, kadın doğumcu hiç bir yerde bulunmaz (orta kalite özel hastaneleri kastediyorum), bu durumda gece hastaneye gittin diyelim, doğum doktorunu arayıp uyandırıp çağıracaklar, anestezi doktorunu uyandırıp çağıracaklar, diğer ekip nereden gelecek allah kerim.
tabi senin acil sezeryana alınman gerekiyorsa tamamen yandığının resmidir.
bence bu seçim de tamamen maddi şartlara bağlı oluyor bundan sonra.