Sezaryen sonrası olabilecek en kötü şey!

Bu arada, konu sezeryan mı, normal mi'ye dönmüş galiba. Ona da yazmasam olmaz. Vajinal doğum, anne için de bebek için de her zaman daha sağlıklısıdır. Sezaryen, normal doğumun uygulanamayacağı durumlarda bir cerrahi müdahale olarak kullanılır. Gelişmiş ülkelerde böyle. Ama Türkiye'de galiba kadınların yarısı sezaryen oluyor. Doktorlar bunu tercih olarak kullanıyorlar galiba, bir de bir sürü bahane bulunuyor sezaryene. "Çatı darlığı" denen şey de en popüleri. :) Ben Abd'de yaşıyorum, burada böyle bahaneler yok mesela. Sezaryen sebepleri bellidir.

bildiğim kadarıyla abd de ultrason da bu kadar yaygın değil,
rivayetlerden böyle duydum,
sen asıl yerden bildirsene :)

ya dediklerin doğru da orası ABD burası TR, ben açıkçası planlı sezaryen oldum, çünkü TRde acil sezeryana alınınca nelerle kaşılaşacağım konusunda tereddütlüydüm.
mesela TR de muhtemelen ekonomik sebeplerle geceleri anestezi doktoru pek bulunmaz, kadın doğumcu hiç bir yerde bulunmaz (orta kalite özel hastaneleri kastediyorum), bu durumda gece hastaneye gittin diyelim, doğum doktorunu arayıp uyandırıp çağıracaklar, anestezi doktorunu uyandırıp çağıracaklar, diğer ekip nereden gelecek allah kerim.
tabi senin acil sezeryana alınman gerekiyorsa tamamen yandığının resmidir.
bence bu seçim de tamamen maddi şartlara bağlı oluyor bundan sonra.

bildiğim kadarıyla abd de ultrason da bu kadar yaygın değil,
rivayetlerden böyle duydum,
sen asıl yerden bildirsene :)

ya dediklerin doğru da orası ABD burası TR, ben açıkçası planlı sezaryen oldum, çünkü TRde acil sezeryana alınınca nelerle kaşılaşacağım konusunda tereddütlüydüm.
mesela TR de muhtemelen ekonomik sebeplerle geceleri anestezi doktoru pek bulunmaz, kadın doğumcu hiç bir yerde bulunmaz (orta kalite özel hastaneleri kastediyorum), bu durumda gece hastaneye gittin diyelim, doğum doktorunu arayıp uyandırıp çağıracaklar, anestezi doktorunu uyandırıp çağıracaklar, diğer ekip nereden gelecek allah kerim.
tabi senin acil sezeryana alınman gerekiyorsa tamamen yandığının resmidir.
bence bu seçim de tamamen maddi şartlara bağlı oluyor bundan sonra.
Açıkçası burada ne sıklıkta ultrason yapıldığını bilmiyorum, hiç sormadım. Sadece sezaryenin bu kadar sık yapılmadığından eminim.

Sezeryanda da genellememek lazım, bende sezeryanla doğdum 44 yıl önce, ki o zamanlar sezeryan çok daha zor bir işlemmiş, çok şükür hiçbir sağlık sorunu yaşamadım bugüne kadar, kızımda sezeryanla doğdu, onda da şimdilik bir sağlık problemi yok, ilerde babasından dolayı kalıtsal alerji sorunları yaşarsa bilemem ama maalesef alerji olursa da sorumlusu babası zira adam ayaklı alerji mıknatısı.
Doğum yaptığım anda da sütüm geldi tabiri caizse tazyikli Çeşme gibiydim:-)

Yine de sezeryana en iyisi bu diyemem, anne ve Bebek için en iyisi, en sağlıklısının kararını doktor vermeli çünkü ama bebek ya da anne sütüyle ilgili kısım kesinlikle hem beslenme hemde bünyeyle alakalı.

Ama bunlar bilimsel tespitler Mune abla. Yani bol keseden biseyler atmiyorum. Ne mutlu kizinda alerji olmamasi fakat bu olayin bilimselligini inkar etmek icin yeterli bir veri degilki.

Ayni sekilde yillarca sigara icen fakat kanse olmayanda sigaranin kanserojen olmadigini ispat edemez.

Ben demiyorumku her sezeryan ile dogan bebegin sagliksiz yada alerjeli dogacagini. Ancak sezeryan bebeklerin alerji olma riskleri daha fazla. Dogumdan sonra süt gelmemesi daha fazla,..

Ayrica kendimce düsününce doğaya ve o bebege cok ters bir durum. Düsünsene sen bir bebek olarak sicacik ana rahimindesin ve birden o eller seni gelip aliyor. Ayni sekilde kadinin vücüdü icinde bir şok bu, birden hamilelik sonuclaniyor, hormon dengesi degisiyor.

Ha acil durumlarda, anne yada bebegin hayati tehlikedeyse elbette sezeryan olunmali fakat ben sahsen keyfi sezeryana karsiyim. Herseyin dogali en iyisi.

Ha şu var, ben Türkiyede olsam kim bilir sezeryan ile dogururdum. Neden? Artik doktora güven yok. Bin takla atip, hamile bayani korkatarak sezeryan yaptiriyorlar. Hic kimse normal dogumda saatlerce kadini beklemek istemiyor. Artik yeterici kadar paran yoksa cok iyi bir özel hastane icin, evet normal dogum zor olur yani.

Son düzenleme:
Bu arada, konu sezeryan mı, normal mi'ye dönmüş galiba. Ona da yazmasam olmaz. Vajinal doğum, anne için de bebek için de her zaman daha sağlıklısıdır. Sezaryen, normal doğumun uygulanamayacağı durumlarda bir cerrahi müdahale olarak kullanılır. Gelişmiş ülkelerde böyle. Ama Türkiye'de galiba kadınların yarısı sezaryen oluyor. Doktorlar bunu tercih olarak kullanıyorlar galiba, bir de bir sürü bahane bulunuyor sezaryene. "Çatı darlığı" denen şey de en popüleri. :) Ben Abd'de yaşıyorum, burada böyle bahaneler yok mesela. Sezaryen sebepleri bellidir.
Burdaki sezeryan sebeplerinin biride doktor faktörü.
Normal doğumu bekleyecek doktor çok az.
Hele bide yaza tatil dönemine denk gelirse sezeryan yapmaları kaçınılmaz oluyor :KK66:

ya kızlar yapmayın allah aşkına.. Sevde'm sen söyle Amerika da başı çıkan bebeği geri itip ölümüne sebep olan ebeye ne yaparlar? burada 65465468543 yıl süren soruşturmadan sonra 10-20 bin tl para cezası verip salıyorlar.. Burada insanı adam yerine koyan mı var? biz artık en sağlıklısı hangisi diye düşünmüyoruz ki bu ülkede, en canlı ve hasarsız şekilde nasıl atlatırız diye düşünüyoruz.. yani kendi adıma ben öyle düşündüm, ama şimdiki aklım olsa Amerika da yapardım doğumlarımı..

Sen de sagol canim, korkacak birsey yok.. Dunya nufusu 6 milyar, hepimizi bir kadin dogurmus, hatta bir tane ile kalmamis, kardes de dogurmus. Dogum o kadar korkunc olsa idi birinciyi yapan ikinciyi asla yapmaz, herkes tek kardes olurdu, degil mi.. Hele burada benim yasimin biraz ustundeki, benden onceki kusagin buyuk cogunlugu 7-12 kardes.. Savas ve buhran senelerinde iyice azalan nufusu yukseltmek kadinlara dusmus, dogurabilen durmadan dogurup acigi kapatmaya calismis..:anne: "BAby Boomers"lar diyorlar onlara bugun..:anneadayı:
Aynen doğru haklısın. Tandır var bilmem bilirmisin,ekmek yapıyorlar içinde. Annem diyor sizi doğurup köşeye bırakıp ordan tandıra ekmek vurmaya giderdik diye:KK45: şimdi herşey değişti diyor gerçekten şaşırıyorum:)
Birde erkek önemliymiş ozamanlar oyüzden sanırım erkeği bulana kadar
Devam etmiş bizimkiler ve çok gördüğüm aileler:KK48:

benim dikişlerimin üzerinde çok güçlü bir bant vardı bir hafta sonra doktor aldı o bandı. bu hanıma yapmamışlar mı?

Haber çok kötü artık bir sonra ki sezaryen de artık ben de korkacagim :KK43:

hangisinden? bağırsak fırlamasından mı yoksa anestezik farkındalıktan mı? bağırsak olayı ise korkma muhtemelen çok nadir görünen bir olay ki tek-tük haberlere çıkıyor, diğerinden de anestezi doktorun iyi ise korkma hiçbir şey olmuyor..

aynı sezeryan gibi kist ameliyatı oldum 13 santim babalar gibi kistim vardı :KK53: zormu derseniz bazısına zor ben ameliyattan sonra ayağa kalkmıştım hemen ama hala göbeğimde hissizlik var

Ben dört ay oldu sezeryanle doğum yapalı ertesi gün ayaklanmıştım, dört ay oldu sıkıntım kalmadı şükür biraz hissizlik var hala

kaldıı ki sezaryen olma zorunluluğu varsa bile anne bebek dostu sezaryen diye bir şey var.
kasılmalar ve doğum başladıktan sonra sezaryene alınıyor.
mesela bebek makat geliştir, plesante previa vardır filan.
randevu nedir ya?
acil sezaryen de mesela plasenta dekolmanı olur, onda hiç düşünmeden alırlar sezaryene.
Benim ilk sezaryenim mecburiydi sanci ve suyumun gelmesinden sonra mekonyum aspirasyonundan acil almıştı doktor. Ama ikincisinde randevuyla gittim.

Ilki gibi sancidan sonra gitmek isterdim ama universite hastanesinde dogurdum. Randevusuz oralarda pek mümkün degil yüzlerce hamile var hepsini öyle yapsa büyük bir kargasa demek. Ama dediginiz ozel hastanelerde gecerli olabilir

sezeryanla doğum yaptım, kendi sağlık sorunlarım yüzünden cesaret edemedim normale ama çok da memnundum. planlı sezeryan olmadım, doğumum başladı ve öyle alındım. ağrı sızı yaşamadım.sütüm de hemen geldi. çocuğum da gayet sağlıklı. beni 30 sene önce normal doğuran annemin sırf içerden 10 tane dikişi vardı, halen sağlık sorunları yaşıyor.

Sezeryan ne iğrenç bişi öyle ya , bekarlar hiç özenmeyin , doğum sancısı sezeryanın sonrasında verdiği acıdan 1000kat daha sağlıklı...

Hayır normal doğum ne kadar rahat gerçekleşirse gerçekleşsin bebek travma yaşar. Komplikasyon olma ihtimali de çok fazladır. Kordon dolanması, oksijensiz kalma falan filan. Geçenki haberdeki gibi salak bir hemşireye de denk gelip sağlam çocukta hasar oluşmasına sebep olabiliriz. Risk almaya gerek yok. Sezaryen candır.

Ben de bu gerekçelerle sezeryan tercih ettim, normal doğum korkusu falan yoktu ama normal doğumu genelde ebeler yaptırıyor, mesela saat geçse doktor gelmiyor ve her zaman bu dediğin riskler var. Sezeryan da daha az bu riskler.

Ayrıca normal doğumu 2 kez falan yapınca vajina genişliyor abi ya, 45-50 yaşından sonra da idrar kaçır dur, sezeryan yapanda da olabilir ama normal doğumda daha büyük ihtimal. Çoğu kadında oluyor bu :işsiz:

İki sezeryan doğum yaptım hiçbir problem yaşamadım allah a şükür ler olsun

Türkiye'de olsaydı "burası Türkiye her an her şey olabilir." denirdi.
Alın size modern, çağdaş bir ülke..

Hepiniz de mi sezaryen oldunuz yav?:confused: Normal dogum yapilmiyor mu artik Turkiye'de? Bir kisi yazmadi surada iki dogum da normal diye.. Iki saat dusundum, kendi kusagimdan sezaryen olan kimler vardi, baslarina gelen olmus muydu diye, bir kisi buldum, o da kalp hastasi komsumdu. Gerci onun da dikisleri iltihaplanmis, olumlerden donmustu. Baska da yok.. Bu hale mi geldi Turkiye'de hastaneler, hic kimseler mi guvenmiyor doktorlara, ebelere yav?

X