- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.399
- 598
Yo hasta olup olmaması önemli değil ki. Bize tek dediği hep çişi bol olması gerektiği. Aksi halde bana bildirin diyor.Onu hastayken cocuk kurumamasi icin diyor.. hani yeterli sivi aldigina isaret ediyor cis yapmasi:) yemek onemli degil icmek onemli derler zaten..
iki sezeryan olan, ağrı eşiği diplerde biri olarak yazayım; bir daha dünyaya gelsem tartışmasız sezeryan olurum.. hele hele ikinci sezeryanım o kadar rahattı ki, kardeşim akşam üzeri beni ziyarete geldiğinde daha girmedin mi doğuma demişti :) o kadar sorunsuz, ağrısız, sıkıntısız geçirdim.. ertesi günü eve dönerken markete girip kendime alışveriş yaptım, eve geldim maillerimi cevapladım ve 1 gün bile yatmadım.. öncelikle doğum yapacak olanlar hiç korkmasınlar çünkü konu sahibinin çok daha kötü geçebilirdi, yine iyi geçmiş..
bir insan düşünün bebeği düşsün diye koltuk kaldıracak kadar problemli.. onun psikolojisi ile bebeğini ilk günden sahiplenen annenin psikolojisi ve morali aynı olur mu? doğum yapacak olan arkadaşlar lütfen kendinizi konu sahibiyle kıyaslamayın, onun sorunları var belli ki.. sizin yok..
hayırlı doğumlar..
Doğumun kolay geçmesi annenin ne istediği ile de orantılı diye düşünüyorum.
Kendi isteğim ile spinal sezeryan oldum. Bebeğimin ilk doğduğu ana da tanıklık ettim.
Hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biridir. Hep iyi ki demisimdir.
Doğum yaptığım gece bebeğimi kendim alıp hastane odasında tur atiyordum.
Kimliğini çıkarmaya kendim gittim ertesi gün.
Tüm bakımı ile ilgilendim, tek bir gün yatmadım.
Sadece bir hafta tamamen sırt üstü yatamadım yari oturur pozisyonda yattım.
O kadar da olsun.
Benim için sezeryanla doğumun en zor yanı damar yolu acilmasiydi :)
Valla dış çektirmek daha zor benim için.
Konu sahibine gelince korkutmasin kimseyi. Bünye meselesi.
Normal doğum için hastaneye yatmış, bir buçuk gün ağrı çekmiş, çocuğun başı çıkışa 4 parmak kala defalarca geri kaçmış, bu durum devam ettiği için mecburen sezaryen olmuş, sonucunda hem normal doğum hem de sezaryen doğumu yaşamış biri olarak diyorum ki DOĞURMAYIN
Öyle derler, ikincisi kolay olur diye ama bir tek bende ters tepti herhalde.Anacim napaak. Fil gibi 20 ay karinimzda mi tasiyak
Kotu olmus ama. Dogumu yapmışsiniz neredeyse. Ama tabiki oncelik bebegin ve annenin sagligi.
Ama şunu demek istiyorum .dogumun ne oldugunu bilmemek de urkutuyor ilk gebelik.
Simdi ikinciye hamile kalsam prof gibiyim. Dogumun ne oldunu bilen bilincli bi anneyim. Yani 2.ci dogumum ilk dogumumdam daha kolay olur.
Ben dogum basladi dediklerinde sedyeye oturdum.dogumhaneye gidiyoz. Baktim masa . oraya otur dediler. Normal hamileler gibi gidio oturamadim. Sanki ata biner gibi kucuk bi cocuk sandalyye cikar gibi oturdum. Doktor napıyosun sen oyle mi oturulur oraya dedi ama tinlayan kim
Dogum dunyanin en guzel seyi. Sezeryan dogumun nasil oldugunu bilmiyorum. AAma Allah onunda sabrini verir. Yeterki sabirli ve inancli olalim. O aan ah canim yandi uh surama igne batti yerine bebegime yardim etmeliyim diye kendimizi temenni etmeliyiz.
Dogumu dunyanin en guzel ani yapmak bizim elimizde ❤
Anacim napaak. Fil gibi 20 ay karinimzda mi tasiyak
Kotu olmus ama. Dogumu yapmışsiniz neredeyse. Ama tabiki oncelik bebegin ve annenin sagligi.
Ama şunu demek istiyorum .dogumun ne oldugunu bilmemek de urkutuyor ilk gebelik.
Simdi ikinciye hamile kalsam prof gibiyim. Dogumun ne oldunu bilen bilincli bi anneyim. Yani 2.ci dogumum ilk dogumumdam daha kolay olur.
Ben dogum basladi dediklerinde sedyeye oturdum.dogumhaneye gidiyoz. Baktim masa . oraya otur dediler. Normal hamileler gibi gidio oturamadim. Sanki ata biner gibi kucuk bi cocuk sandalyye cikar gibi oturdum. Doktor napıyosun sen oyle mi oturulur oraya dedi ama tinlayan kim
Dogum dunyanin en guzel seyi. Sezeryan dogumun nasil oldugunu bilmiyorum. AAma Allah onunda sabrini verir. Yeterki sabirli ve inancli olalim. O aan ah canim yandi uh surama igne batti yerine bebegime yardim etmeliyim diye kendimizi temenni etmeliyiz.
Dogumu dunyanin en guzel ani yapmak bizim elimizde ❤
Biriktirin karnınızda, en huzurlu yer anne karnı sonuçta
İşin şakası aynen dediğiniz gibi ilk doğumumdu ve çok cahilmişim. Şimdi olsa herşey çok farklı olurdu. Hatırlıyorum da mememden ilk olarak koyu sarı bi sıvı çıkmıştı, o bitsin de süt gelsin diye pompa yapıyordum. Meğer önemli bişeymiş ya o...
Öyle derler, ikincisi kolay olur diye ama bir tek bende ters tepti herhalde.
Sancıyı hatta sunni sancıyı bile biliyorum ama doğumlarım tüm her şeyiyle bambaşkaydı.
İki normal doğumdan sonra bir kere daha hamile kalırsam kesinlikle sezeryan isteyeceğim.
Doğumun her türlüsü zor eminim ama doğum ekibi tüm akıbeti belirliyor.
Epidurali tutturamayan anestezist mi ararsınız yoksa doğuran kadını daha var diye bırakan ebeyi mi ve hepsi bana denk geldi.
Herkes işini canla başla yapsa muhteşem anılarımız olacak bence.
Nasıl başlasam nerden başlasam bilemiyorum kızlar salı günü ikinci kez sezaryen oldum ama hayatımın en büyük hatası olarak görüyorum siz siz olun asla keyfi sezaryen olmayın... ilk hamileligimde doğumdan korktuğum ve sezaryen arkadaşlarımın çok ameliyatlarinin kolay geçmesi ile keyfi sezaryen olmaya karar verdim büyüklerimin tüm uyarılarına rağmen bıçak altına yattım ve karniyarik gibi kesildim ...belden yapılan iğne ameliyat sonrası tam bir faciaydi 15 gün yataktan kalkamadim öldüm öldüm dirildim ve başka çocuk yapmama kararı bile aldım ve 15 ay sonra tek bir korunmasız ilişkiyle ki yumurtlama günüm bile degildi hamile kaldım düşsün diye çok ugrastim bitkisel caylar içtim kanepe bile kaldırdım yeterki ikinci kez o acıyı yasamayayim diye ama hamilelik devam etti .....bebek büyüdükçe hareketlenince sevdim ikinci kızım olacaktı taki salı günü ramim yirtilana kadar iki gün gözümü acamadim tansiyon 4 -5 arasında gidip geldi feci ağrılar cektim çünkü çok dikiş atılmışti rahmi bir araya getirmek için doktor ......dün evime geldim ama ağrılardan duramıyorum tüm vücudum şişti bacaklarım fil bacağı gibi oldu sırt omuz bel bas ağrıları ..sürekli yürümeye çalışıyorum ama kızlar tahmin bile edemezsiniz acılarımi bir insan en büyük kötülüğü kendine yaparmis kendi elimle kenimi yarım adam ettim herkesin bünyesi farklı keşke normal doğum deneseydim diyorum ikinci gün ayakta olurdum süt gelmiyor bebekte sarılık başladı göğüs ucu komple yara oldu sanki ilk emzirmem... çocuk kanlı sütü içince kusuyo ramazan ayı ailem benle uğraşıyor o kadar sıkıntılı bir durumki siz siz olun keyfi sezaryen olmayın Rabbim doğal yol vermisken tünel açmanın anlamı yok normal doğumun önemini doktorlar bile söylüyor bende size yaşadıklarımı anlatarak örnek olmak istedim
Eklenti : yaptığım şeyler bir haftalık gecikmeyle yaptığım seylerdi ki pişman da oldum öyle ortada kese bile yoktu
2 -ben duygularımı paylaşmak istedim amacım kimseyi korkutmak degildi boyle anlaşılıysa çok özür dilerim herkesten
3-yeni doğum yapmış biriyim lütfen kırmadan yorum yapın
Ha ha ha sabah sabah sesli güldüm Allah'ta seni güldürsün emi , çok şükür bir daha doğum yapma ihtimalim yoklittlewaterspirit güzelim sen çok güçlü bir kadınsın .Bir daha doğum yaparsan verin düğümü kendim atarım bile dersin...buna inancım tam
hiiçç korkmayın bende sezaryenliyim ki hiçbi tecrübem yokken inanın öyle korkmuştum ki.. Ama hiç öyle korkulcak yanı yokmuş. 2.oğlum da sezaryen olucak tecrübeliyim ve korkmuyorum :)) araştırıp güvendiğiniz bi doktora emanet edin kendinizi o sizi rahatlatır zaten.Ya inşallah hersey yolunda gider bizler için...
Eşim normal istiyor bende bu sabah söylendim biraz. Baskı yapma ben zaten doğum stresini yaşıyorum nasipte ne varsa o olacak biz hayırlısını dileyelim dedim en son. Sağlıkla kavuşalım da. Bizim ilk bakalım. Neler olacak :) Allah seninde yardımcın olsun sağlıklı doğum dilerim ♡hiiçç korkmayın bende sezaryenlıyım ki hiçbi tecrübem yokken inanın öyle korkmuştum ki.. Ama hiç öyle korkulcak yanı yokmuş. 2.oğlum da sezaryen olucak tecrübeliyim ve korkmuyorum :)) araştırıp güvendiğiniz bi doktora emanet edin kendinizi o sizi rahatlatır zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?