Sezaryen ağrılar pişmanlık

Onu hastayken cocuk kurumamasi icin diyor.. hani yeterli sivi aldigina isaret ediyor cis yapmasi:) yemek onemli degil icmek onemli derler zaten..
Yo hasta olup olmaması önemli değil ki. Bize tek dediği hep çişi bol olması gerektiği. Aksi halde bana bildirin diyor.
Aman Allah sağlıktan etmesin kimseyi.

Biraz da sanırım ağrı eşiği ile alakalı bir durum, ablam da 2 çocuğunu sezeryen ile dünyaya getirdi(zorunlu karaciğer sorunundan dolayı) ilkinde hemen ayaklandı normal Doğum yapan herhalde oyle hemen ayaklanamazdı, ikincisinde ise sadece 1 gün yattı, şuan bende hamileyim aynı karaciğer sorunu bende de var yüksek ihtimal benim de sezeryen olacak ama korkmuyorum yeter ki bebişim sağlıklı olsun

Ben bu haykırışlarınızı çok yanlış buldum . Normal doğum evet normal bir yol, ama onda da komplikasyon yok değil. Öncesinde çekilen sancılar da güle oynaya atlatılmıyor öyle. Ne malum normal doğum yaptığınızda daha kötü olmayacağınız? Aaa olur mu demeyin bal gibi de olur... sezeryan olup aylarca kalkamayan da var, 3. Gün evinin işini yapan da... kişiden kişiye, bünyeden bünyeye değişir bu durum. Ayrıca doğum korkusu da basit bir şey değil, kişisine göre sezeryan tercih etme sebebi olabilir bence, herkes o korkuyu atlatamayabiliyor. Size kendinizi ne kadar suçlu hissettiridiyseler artık, bu sizin bedensel bütünlüğünüzü bile etkilemiş ve biraz da bu sebeple daha kötü etkilenmişsiniz muhtemelen...

Epidural sezeryan mi oldunuz ve nerede acaba :) belli ki çok başarılı imiş doktorunuz . Ama öncelik kesinlikle annenin psikolojisi, sezaryen oldum diye kendini suçlayan bir annenin hoppadanak iyileşmesi yada sezeryan sırasında sıkıntı oluşmaması bana göre de mucize olur.

Son düzenleme:

Harikasınız yaa

Normal doğum için hastaneye yatmış, bir buçuk gün ağrı çekmiş, çocuğun başı çıkışa 4 parmak kala defalarca geri kaçmış, bu durum devam ettiği için mecburen sezaryen olmuş, sonucunda hem normal doğum hem de sezaryen doğumu yaşamış biri olarak diyorum ki DOĞURMAYIN

Anacim napaak. Fil gibi 20 ay karinimzda mi tasiyak

Kotu olmus ama. Dogumu yapmışsiniz neredeyse. Ama tabiki oncelik bebegin ve annenin sagligi.

Ama şunu demek istiyorum .dogumun ne oldugunu bilmemek de urkutuyor ilk gebelik.

Simdi ikinciye hamile kalsam prof gibiyim. Dogumun ne oldunu bilen bilincli bi anneyim. Yani 2.ci dogumum ilk dogumumdam daha kolay olur.

Ben dogum basladi dediklerinde sedyeye oturdum.dogumhaneye gidiyoz. Baktim masa . oraya otur dediler. Normal hamileler gibi gidio oturamadim. Sanki ata biner gibi kucuk bi cocuk sandalyye cikar gibi oturdum. Doktor napıyosun sen oyle mi oturulur oraya dedi ama tinlayan kim

Dogum dunyanin en guzel seyi. Sezeryan dogumun nasil oldugunu bilmiyorum. AAma Allah onunda sabrini verir. Yeterki sabirli ve inancli olalim. O aan ah canim yandi uh surama igne batti yerine bebegime yardim etmeliyim diye kendimizi temenni etmeliyiz.

Dogumu dunyanin en guzel ani yapmak bizim elimizde ❤

Çok geçmiş olsun.Adınıza üzüldüm ama söylediklerinizin hiçbirini yaşamadım.2 çocuğumuda doktorum gerekli gördüğü için sezeryanla doğurdum.İlk doğumumda 2.gün eve gelip gündelik hayatıma döndüm.Yatıp kalkarken batma ve yanma oluyordu sadece.İkincisi 3 yıl sonra idi.Başıma gelecekleri bildiğim için gayet rahat ve pozitif bir şekilde girdim ve öylede çıktım.Siz ya çok hassasınız ya da doktorla ilgili ayırt edemedim.Doğum yapacak arkadaşlar da lütfen gözünüz korkmasın.Her sağlık durumda olduğu gibi doğumda da kişiye göre değişebiliyor.Ağrı eşiği ile son derece alakalı bir durum.

Öyle derler, ikincisi kolay olur diye ama bir tek bende ters tepti herhalde.
Sancıyı hatta sunni sancıyı bile biliyorum ama doğumlarım tüm her şeyiyle bambaşkaydı.
İki normal doğumdan sonra bir kere daha hamile kalırsam kesinlikle sezeryan isteyeceğim.
Doğumun her türlüsü zor eminim ama doğum ekibi tüm akıbeti belirliyor.
Epidurali tutturamayan anestezist mi ararsınız yoksa doğuran kadını daha var diye bırakan ebeyi mi ve hepsi bana denk geldi.
Herkes işini canla başla yapsa muhteşem anılarımız olacak bence.

Biriktirin karnınızda, en huzurlu yer anne karnı sonuçta

İşin şakası aynen dediğiniz gibi ilk doğumumdu ve çok cahilmişim. Şimdi olsa herşey çok farklı olurdu. Hatırlıyorum da mememden ilk olarak koyu sarı bi sıvı çıkmıştı, o bitsin de süt gelsin diye pompa yapıyordum. Meğer önemli bişeymiş ya o...

bende korkuyorum serzeryandan ama normalden de korkuyorum... farklı rahatsızlıklarım var doğumda bebeğimi kaybetmek,boğmak,kasılmak vs... sorunalr yaşamak istemiyorum. ama kendimi kestirmekte istemiyorum. kimi çok rahattı diyor sezeryan için... kimide sizin gibi sorunlar yaşamış... Bir şekilde çıkacak diyorum ama daha şimdiden korkularım var...

Ilk defa son 1aya kala benimde sizinti olmustu. Ay bu ne diyip diyip sıkmistim. Sonra bende internetten okudum onemli oldugunu. Hey gidi gunler hey. Daha dün gibi cahillik aynen.
..

Ama icimde kaldi. Eger Allah'ım ikinci defa evlat nasio ederse bana o pilates topuna oturmadan dogurmayacagim.

Kadinin biri hop oturup hop kalkiyodu.

Cok hos tu valla

Bahtsiz bedevi gördüm sanki

Şanssızlık resmen. Allah'ım iyi insanlarla karsilastirsin insallah. Dogum aninda ekibin tutumu cok onemli . cunku o an yanimizda onlaardan baaska kimsecikler olmuyo. Guvenmek zorynda kaliyosun. Muamele kotu olunca dogumda ister istemez berbat hale geliyo. Can havli basliyo bu sefer.

Hamilelikle en iyisi normal veya sezeryan arastirmak. Okumak. Korkup kacmak okumamak olmaz. Korku da iyidir. Adrenalin ve heyacan yaoar. Ama en azindan neyin ne oldugunu anlariz.

Ben doguma 1 gun kala banu ciftcinin normal dogum u anlatan aanimasyonlu bi videosunu izlemiştim. Cok faydasini gördüm. Em azindan dogumun. Hangi asamasinda neler oluyor. Rahimde ve kanalda bebekte neler oluyor biliyordum. BBelkide bu yuzden guzel bbi dogum gerceklestirdim bilemiyorum.

Lavman sürpriz oldu bitek

Bir ebe olarak yazdıklarınızda haklısınız . Keyfi sezeryana hayır . Sezeryan kişinin isteğine bırakılmaması lazım tıbbi komplikasyonda yapılmalıdır.
Keşke gebeliğiniz oluştuktan sonra ssvd (Sezer’den sonra vajinal doğum ) olan yerleri araştırsaydınız.

Canım şuan seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ben genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım. Ama benim bebeğim kordonu kısa kaldığı için doğum kanalına girmemişti. Yani ters duruyordu karnimda başi hep sag kaburgamin altindaydi dönemiyordu. Narkozun etkisinden çıkardıkları ilk saniyeleri hiç unutamiyorum. O yüzden korkum hala geçmiş değil uzzuuuuuuun bir süre çocuk düşünmüyordum ancaaaaaak. Bu ay tamda yumurtlama dönemimde kullandığımiz korunma yontemi basarisiz oldu ( kondom kaymış biz farketmeden) hatta konu bile actim korkudan. Ertesi gun hapi mi icmedim peşine doğum kontrol hapı mi icmedim test yaptim negatif cikti ama hala korkuyorim bugun adet olmam gerekirdi hala olmadim. Korkum da sırf bu doğum korkusu . Bu korkuları yaşayan bir tek sen değilsin .

Ama bugünlerde geçecek iyileşip ayağa kalkıp yavrunu kokladıkça sana gulucukler attikca iyikide doğurmuşum seni diyeceksin. Annelikte böyle tuhaf bi duygu iste

Ya inşallah hersey yolunda gider bizler için...
hiiçç korkmayın bende sezaryenliyim ki hiçbi tecrübem yokken inanın öyle korkmuştum ki.. Ama hiç öyle korkulcak yanı yokmuş. 2.oğlum da sezaryen olucak tecrübeliyim ve korkmuyorum :)) araştırıp güvendiğiniz bi doktora emanet edin kendinizi o sizi rahatlatır zaten.

Son düzenleme:
Eşim normal istiyor bende bu sabah söylendim biraz. Baskı yapma ben zaten doğum stresini yaşıyorum nasipte ne varsa o olacak biz hayırlısını dileyelim dedim en son. Sağlıkla kavuşalım da. Bizim ilk bakalım. Neler olacak :) Allah seninde yardımcın olsun sağlıklı doğum dilerim ♡

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…