- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.447
- 248
bana sondayı takan uzman biraz canın yanabilir demişti ama ben hiiççç hissetmedim, çıkarırken de aynı şeyi söylediler ama sadece gıdıklandım :))) narkoz da aynı narkoz zaten. Lavman hemoroidimden dolayı en canımı yakan şeydi. Onun da çaresini söyleyim. İncir ve su aç karnına. Bana doktorum 2 inciri akşamdan 2ye böl zeytinyağına koy iç tarafları gelcek şekilde. Sabah bunu ye ve ılık su iç hem hemoroid hem de kabızlığına çok iyi gelcek demişti. İlk oğlumda perişandım bunda maşallahım var :)konuyla alakasi yok ama ben de sezeryan istiyorum korkumdan
genel anestezili sezeryande bazi bayanlar yazmis narkozdan korkuyorum falan diye ben rahim filmi cektirdigim zmn narkoz almistim kafa 1 milyon kalktigimda yari baygindim :)
ben mi anormalim bana oyle korkunc gelmedi :) zaten narkozlu istemistim
yoksa sezeryande verdikleri narkoz farkli mi ???
bu konuda aydinlatirsaniz sevinirim
lavmandan korkmuyorum onu yasadim onceden gaz sorunum vardi bi ara ama o bile fayda etmemisti o ayri
sondadan da korkmuyorum
narkoz olayini anlamadim ??
konuyu mahvettigim icin kusura bakmayin merak ediyorum
doğumu yapıcak olan sizsiniz eşinize noluyo hayret bi şey ya. Doktor bana mecburi sezaryen ama eşinin de onayı lazım demişti ben de ne münasebet demiştim :)) tabi eşimle de konuştuk doğumu ben değil eşim yapıcak bana niye soruyosunuz demiştiEşim normal istiyor bende bu sabah söylendim biraz. Baskı yapma ben zaten doğum stresini yaşıyorum nasipte ne varsa o olacak biz hayırlısını dileyelim dedim en son. Sağlıkla kavuşalım da. Bizim ilk bakalım. Neler olacak :) Allah seninde yardımcın olsun sağlıklı doğum dilerim ♡
Canım olabilecek komplikasyonlarda yasal sorumluluğu olmasın diye soruyor .Benim amniyosentez tarihimi bile eşimin seyrine göre ayarliyip öne aldılar,imza alabilmek icin.bebeğe veya anneye birşey olursa hastahane beni riskler konusunda bilgilendirdi diye imza alıyorlar.doğumu yapıcak olan sizsiniz eşinize noluyo hayret bi şey ya. Doktor bana mecburi sezaryen ama eşinin de onayı lazım demişti ben de ne münasebet demiştim :)) tabi eşimle de konuştuk doğumu ben değil eşim yapıcak bana niye soruyosunuz demişti
Vajinal doğumda sıkıntınız yoksa onda da epidural desteği alabilirsiniz. O şekilde çok rahat doğum yapan çok arkadaşım var. Hepsi de memnun.
Hepimiz evlatlarımızı sağlıkla ve huzurla kucaklarımıza alalım inşallah, mutlulukla büyütelim. Kolay doğumlar diliyorum size de.
evet onu da öğrenmiştim o an. Mesuliyet almamak için yapılan bi şeymiş. Bende biraz feministlik var da kadın kocasına göbekten bağlıymış gibi onun iki dudağına bakılması sinirimi zıplatıyo. Meğer benzer durumda benim de imzam gerekiyomuş :))Canım olabilecek komplikasyonlarda yasal sorumluluğu olmasın diye soruyor .Benim amniyosentez tarihimi bile eşimin seyrine göre ayarliyip öne aldılar,imza alabilmek icin.bebeğe veya anneye birşey olursa hastahane beni riskler konusunda bilgilendirdi diye imza alıyorlar.
ama nedense Turkiyede her 3 kadindan 2 si zorunlu! Sezeryan deniyor. Bu inandirici gelmiyo bana.. doktorlar ugrasmak istemiyor sanciymis ikinmaymis.. kesip bicip paralarini almak cogunun isine bile geliyo bence.Bir ebe olarak yazdıklarınızda haklısınız . Keyfi sezeryana hayır . Sezeryan kişinin isteğine bırakılmaması lazım tıbbi komplikasyonda yapılmalıdır.
Keşke gebeliğiniz oluştuktan sonra ssvd (Sezer’den sonra vajinal doğum ) olan yerleri araştırsaydınız.
öncelikle geçmiş olsun arkadaşım güle güle büyütün kızınızı... bencede doğum şekillerinin bünye ve hastane ekibiyle alakalı olduğunu düşünüyorum... sezeryanı yerenide çok duydum övenide, aynı şekilde normal doğumuda... mesela ben iki sezeryan doğum yaptım ilkim mecburiydi isteğe bağlı değildi yoksa bende normal doğum yanlısıydım.. birincide erken doğum oldu bebeğim kuvezde kaldı ben üç gün sonra hastaneden çıktım, bebeğim samsunda kaldı ben çoruma döndüm ve en kötüsü 10. gün bebeğimi kaybettimNasıl başlasam nerden başlasam bilemiyorum kızlar salı günü ikinci kez sezaryen oldum ama hayatımın en büyük hatası olarak görüyorum siz siz olun asla keyfi sezaryen olmayın... ilk hamileligimde doğumdan korktuğum ve sezaryen arkadaşlarımın çok ameliyatlarinin kolay geçmesi ile keyfi sezaryen olmaya karar verdim büyüklerimin tüm uyarılarına rağmen bıçak altına yattım ve karniyarik gibi kesildim ...belden yapılan iğne ameliyat sonrası tam bir faciaydi 15 gün yataktan kalkamadim öldüm öldüm dirildim ve başka çocuk yapmama kararı bile aldım ve 15 ay sonra tek bir korunmasız ilişkiyle ki yumurtlama günüm bile degildi hamile kaldım düşsün diye çok ugrastim bitkisel caylar içtim kanepe bile kaldırdım yeterki ikinci kez o acıyı yasamayayim diye ama hamilelik devam etti .....bebek büyüdükçe hareketlenince sevdim ikinci kızım olacaktı taki salı günü ramim yirtilana kadar iki gün gözümü acamadim tansiyon 4 -5 arasında gidip geldi feci ağrılar cektim çünkü çok dikiş atılmışti rahmi bir araya getirmek için doktor ......dün evime geldim ama ağrılardan duramıyorum tüm vücudum şişti bacaklarım fil bacağı gibi oldu sırt omuz bel bas ağrıları ..sürekli yürümeye çalışıyorum ama kızlar tahmin bile edemezsiniz acılarımi bir insan en büyük kötülüğü kendine yaparmis kendi elimle kenimi yarım adam ettim herkesin bünyesi farklı keşke normal doğum deneseydim diyorum ikinci gün ayakta olurdum süt gelmiyor bebekte sarılık başladı göğüs ucu komple yara oldu sanki ilk emzirmem... çocuk kanlı sütü içince kusuyo ramazan ayı ailem benle uğraşıyor o kadar sıkıntılı bir durumki siz siz olun keyfi sezaryen olmayın Rabbim doğal yol vermisken tünel açmanın anlamı yok normal doğumun önemini doktorlar bile söylüyor bende size yaşadıklarımı anlatarak örnek olmak istedim
Eklenti : yaptığım şeyler bir haftalık gecikmeyle yaptığım seylerdi ki pişman da oldum öyle ortada kese bile yoktu
2 -ben duygularımı paylaşmak istedim amacım kimseyi korkutmak degildi boyle anlaşılıysa çok özür dilerim herkesten
3-yeni doğum yapmış biriyim lütfen kırmadan yorum yapın
hee hee ilk defe duydum normal doğum isteyen eş :) genelde erkekler normali istemez genişleme oluyor diye amaEşim normal istiyor bende bu sabah söylendim biraz. Baskı yapma ben zaten doğum stresini yaşıyorum nasipte ne varsa o olacak biz hayırlısını dileyelim dedim en son. Sağlıkla kavuşalım da. Bizim ilk bakalım. Neler olacak :) Allah seninde yardımcın olsun sağlıklı doğum dilerim ♡
Sezaryende toparlanamazsın ağrın olur memlekete bile göndermem aklım kalır diyor (doğumdan sonra annemlerde kalacağımda).hee hee ilk defe duydum normal doğum isteyen eş :) genelde erkekler normali istemez genişleme oluyor diye amagerçi o genişleme olayı ne kadar doğru onuda bilmiyorum boşver eşini zamanı geldiğinde sen kendini nasıl daha rahat hissedeceksen en önemlisi sizin için hangisi daha sağlıklıysa onu seçersin, hayırlı doğumların olsun :)
Endometriozis nedir bi okursan canım.. Sezaryen sırasında rahim, vücudun farklı yerlerine sıçrarsa orda kendine yer yapıyor yani çikolata kistinin rahimde yumurtalıklarda olanı değil de rahim dışında olanı bu. Bende de sezaryen dikişimin hemen üstünde derinin biraz derininde oluşmuş o kitle. Her regl döneminde rahim gibi görev yapmak istediği şçin kanamayı tutuyor ordq ve müthiş ağrısı oluyor ve büyüyor bendeki. Doktorum da dedi her ameliyat o riski arttırır artık dedi. Ya seezaryenle beraber alınacak ya da dayanabildiğim kadar duracakmış. Çünkü kan toplanması olduğu için temizlenşrken en ufak kalsa tüm karın içine yayılır dedi. Anlatabildim umarım. Brn bizzat kendim çekiyorum..sezeryan sırasında rahım baska yerlere mı sıcrayabılıyormus
?
koca rahım kan pıhtısı gıbı nasıl sıcrıyormus merak ettım
Allah Allah. keyfi sezeryana neden hayir. kisinin nasil dogurcagna karar verme hakki nasil olamaz. saglik el veriyosa nasil istiyosa o sekilde dogurur kisi. bu nasi bi mantik.Bir ebe olarak yazdıklarınızda haklısınız . Keyfi sezeryana hayır . Sezeryan kişinin isteğine bırakılmaması lazım tıbbi komplikasyonda yapılmalıdır.
Keşke gebeliğiniz oluştuktan sonra ssvd (Sezer’den sonra vajinal doğum ) olan yerleri araştırsaydınız.
Epidural sezeryan mi oldunuz ve nerede acaba :) belli ki çok başarılı imiş doktorunuz . Ama öncelik kesinlikle annenin psikolojisi, sezaryen oldum diye kendini suçlayan bir annenin hoppadanak iyileşmesi yada sezeryan sırasında sıkıntı oluşmaması bana göre de mucize olur.
Allah Allah. keyfi sezeryana neden hayir. kisinin nasil dogurcagna karar verme hakki nasil olamaz. saglik el veriyosa nasil istiyosa o sekilde dogurur kisi. bu nasi bi mantik.
Canım bendede 2kız 2sezeryan var keyfi değil mecburdum ilkinde suyum kalmamış çocuğun kalp atışı yok suyun ne zaman bittiği belli değil ağlaya ağlaya girdim sezeryana ama o belden iğne beni de hastanelik etti bebeğimi başkası emzirdi bi kerelik süt annesi oldu bana iğne vurup 6saat eözirme dediler bilsem vurdurmazdım 15aylıkken ben isteyerek yaptım aynı s3n gibi ama tek ilişkide adete 1hafta varken kalıverdi ondada gelişmiyo diye hastaneye giderken ssvd araştıramadım öyleyken ilk kızımdan 10gr fazla 2.810 gr doğdu ve senin çocuklar küçük doğuyo olur böyle dediler ama 15günde dra gittim izmire özel bi dra gittim ve 2. Doğum esnasında benim ilk dikişleri dikmemiş dr yapıştırmış o yüzden ayırdı resmen hissediyorum çekiştirdi zaten o an dedi 3.yü yapma çok zorlanırsın diye iyi bi dr bulman lazım dedi çocuk o esnada geri gitti bastılar karnıma nefesim kesildi kalbim durma derecesine gldi bırakıp soluk aldırıp tekrar bastılar kızım çıktı ağlamadı ben o an ölüyorum sandım vurdular poposuna vıyk dedi sustu istedim öptüm nefesini dinledim ve daha neler neler iğne belimi mahvetti diye belim hassaslaştı süpürge yaparken çıktı belim bebek küçük ağlıyo kimse yok yanımda telefomçn uzakta inaan süründüm bağıra bağıra ....Nasıl başlasam nerden başlasam bilemiyorum kızlar salı günü ikinci kez sezaryen oldum ama hayatımın en büyük hatası olarak görüyorum siz siz olun asla keyfi sezaryen olmayın... ilk hamileligimde doğumdan korktuğum ve sezaryen arkadaşlarımın çok ameliyatlarinin kolay geçmesi ile keyfi sezaryen olmaya karar verdim büyüklerimin tüm uyarılarına rağmen bıçak altına yattım ve karniyarik gibi kesildim ...belden yapılan iğne ameliyat sonrası tam bir faciaydi 15 gün yataktan kalkamadim öldüm öldüm dirildim ve başka çocuk yapmama kararı bile aldım ve 15 ay sonra tek bir korunmasız ilişkiyle ki yumurtlama günüm bile degildi hamile kaldım düşsün diye çok ugrastim bitkisel caylar içtim kanepe bile kaldırdım yeterki ikinci kez o acıyı yasamayayim diye ama hamilelik devam etti .....bebek büyüdükçe hareketlenince sevdim ikinci kızım olacaktı taki salı günü ramim yirtilana kadar iki gün gözümü acamadim tansiyon 4 -5 arasında gidip geldi feci ağrılar cektim çünkü çok dikiş atılmışti rahmi bir araya getirmek için doktor ......dün evime geldim ama ağrılardan duramıyorum tüm vücudum şişti bacaklarım fil bacağı gibi oldu sırt omuz bel bas ağrıları ..sürekli yürümeye çalışıyorum ama kızlar tahmin bile edemezsiniz acılarımi bir insan en büyük kötülüğü kendine yaparmis kendi elimle kenimi yarım adam ettim herkesin bünyesi farklı keşke normal doğum deneseydim diyorum ikinci gün ayakta olurdum süt gelmiyor bebekte sarılık başladı göğüs ucu komple yara oldu sanki ilk emzirmem... çocuk kanlı sütü içince kusuyo ramazan ayı ailem benle uğraşıyor o kadar sıkıntılı bir durumki siz siz olun keyfi sezaryen olmayın Rabbim doğal yol vermisken tünel açmanın anlamı yok normal doğumun önemini doktorlar bile söylüyor bende size yaşadıklarımı anlatarak örnek olmak istedim
Eklenti : yaptığım şeyler bir haftalık gecikmeyle yaptığım seylerdi ki pişman da oldum öyle ortada kese bile yoktu
2 -ben duygularımı paylaşmak istedim amacım kimseyi korkutmak degildi boyle anlaşılıysa çok özür dilerim herkesten
3-yeni doğum yapmış biriyim lütfen kırmadan yorum yapın
Al bendende o kadar ?!Keşke bu konuyu okumasaydim buraya sezeryanim facia bişey mis gibi göstermek için konu açınca elinize ne geçti anlamadım ?
Doğuma 20 gün var ve zaten Psikolojik men çok kötüyüm bu konudan sonra da psikolojik destek almam gerekecek o kesin oldu.. ve sezeryan doğum yapacak hamileler bunu okuyunca yine benim hissettiklerimi hissedecek..
Sezeryan doğuma gelince benim de ilk doğumum sezeryan di zorunlu oldum yine çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım.1 hafta sonra tamamen toparlamistim
Demek ki iyi bir doktora denk gelmemissiniz.. geçmiş olsun ne diyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?