Sezaryen ağrılar pişmanlık

bana sondayı takan uzman biraz canın yanabilir demişti ama ben hiiççç hissetmedim, çıkarırken de aynı şeyi söylediler ama sadece gıdıklandım :))) narkoz da aynı narkoz zaten. Lavman hemoroidimden dolayı en canımı yakan şeydi. Onun da çaresini söyleyim. İncir ve su aç karnına. Bana doktorum 2 inciri akşamdan 2ye böl zeytinyağına koy iç tarafları gelcek şekilde. Sabah bunu ye ve ılık su iç hem hemoroid hem de kabızlığına çok iyi gelcek demişti. İlk oğlumda perişandım bunda maşallahım var :)

doğumu yapıcak olan sizsiniz eşinize noluyo hayret bi şey ya. Doktor bana mecburi sezaryen ama eşinin de onayı lazım demişti ben de ne münasebet demiştim :)) tabi eşimle de konuştuk doğumu ben değil eşim yapıcak bana niye soruyosunuz demişti

Vajinal doğumda sıkıntınız yoksa onda da epidural desteği alabilirsiniz. O şekilde çok rahat doğum yapan çok arkadaşım var. Hepsi de memnun.

Hepimiz evlatlarımızı sağlıkla ve huzurla kucaklarımıza alalım inşallah, mutlulukla büyütelim. Kolay doğumlar diliyorum size de.

Yeni dogimun arkasina siginip psikolojik sikintilarini ortaya dokmussun. Agir psikolojik sikintin var ne demek dussun diye ugrasmak ne buyuk canilik. Bunye meselesi degil bakis acisi. Istediginiz kadar taslayin. Narinlikte degil acitasyon ilgi cekme vs... allah akil versin. Cok az konuya bukadar ofke duydum. Ýazik ya cok yazik. Ne demek bitkiselbipaclar icmek. Belki de o ictigin bitkisel ipaclarin sonucunda bubhaldesin sezeryandan degil.

Canım olabilecek komplikasyonlarda yasal sorumluluğu olmasın diye soruyor .Benim amniyosentez tarihimi bile eşimin seyrine göre ayarliyip öne aldılar,imza alabilmek icin.bebeğe veya anneye birşey olursa hastahane beni riskler konusunda bilgilendirdi diye imza alıyorlar.

evet onu da öğrenmiştim o an. Mesuliyet almamak için yapılan bi şeymiş. Bende biraz feministlik var da kadın kocasına göbekten bağlıymış gibi onun iki dudağına bakılması sinirimi zıplatıyo. Meğer benzer durumda benim de imzam gerekiyomuş :))

ama nedense Turkiyede her 3 kadindan 2 si zorunlu! Sezeryan deniyor. Bu inandirici gelmiyo bana.. doktorlar ugrasmak istemiyor sanciymis ikinmaymis.. kesip bicip paralarini almak cogunun isine bile geliyo bence.

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım güle güle büyütün kızınızı... bencede doğum şekillerinin bünye ve hastane ekibiyle alakalı olduğunu düşünüyorum... sezeryanı yerenide çok duydum övenide, aynı şekilde normal doğumuda... mesela ben iki sezeryan doğum yaptım ilkim mecburiydi isteğe bağlı değildi yoksa bende normal doğum yanlısıydım.. birincide erken doğum oldu bebeğim kuvezde kaldı ben üç gün sonra hastaneden çıktım, bebeğim samsunda kaldı ben çoruma döndüm ve en kötüsü 10. gün bebeğimi kaybettim bu psikolojiyle bile sizin yaşadıklarınızı yaşamadım... illaki oldu ağrılarım ama bir hafta sonra normal hayatıma dönmüstüm... iki sezeryan aram çok yakın olmasına rağmen, ikincide çok daha iyiydim ve tabi bebeğimin benimle olması çok büyük etkendi ve 3. gün ayaktaydım annem yat gelen oluyor nazar değer derdi :) birazda benim canım tez ondan galiba...

neyseki geçmiş gitmiş şimdi bebeğinizin keyfini sürün hepsi geçer inşallah...

hee hee ilk defe duydum normal doğum isteyen eş :) genelde erkekler normali istemez genişleme oluyor diye ama gerçi o genişleme olayı ne kadar doğru onuda bilmiyorum boşver eşini zamanı geldiğinde sen kendini nasıl daha rahat hissedeceksen en önemlisi sizin için hangisi daha sağlıklıysa onu seçersin, hayırlı doğumların olsun :)

Sezaryende toparlanamazsın ağrın olur memlekete bile göndermem aklım kalır diyor (doğumdan sonra annemlerde kalacağımda).

Normal doğumda yenilenirsin diyor sağlıklı olanı o diyor bende oldum olası hep normal istemişimdir. Faydalarını bildiğm için. Rahatlığı vs. Ama kan sulandırıcı iğne kullanıyorum korkuttular sağolsunlar. Doktorum açılman sancın olursa normal yaparsın diyor, sezaryen olacak demiyor bana bıraktı tamamen. Gerçekten benm ve bebeğim için hangisi sağlıklıysa o olsun sağ salim kollarıma alayım da gerisinde Allah yardım eder :) çok tesekkür ederim :)

Ayrıca genişleme olayı benmde aklımda. Doktora sorayım desem he utanırım hemde her muayenede eşimde yanımda oluyor aklına düşürmeyim ona dikkat etmesin sonra :)) dikiyolarmış ama dışı değil içi önemli içinide dikerler mi bilmiyorum aman öf her boyayı boyadık fıstık yeşili kaldı sanki

Ya bende sezeryan oldum ,cok zordu... galiba tam uyuşturmadiklarindan bebegin icimden sökülüp alındıgı an nefesim kesildi resmen,buraya kadarmış ölüyorum dedim cok bagırıp inledim...ikinci cocugu asla yapamam artik,o masaya yatmam yatamam bi daha o kadar gıpta ile bakiyorum ki normal dogum yapip kolaydi dogumum diyenlere

sezeryan sırasında rahım baska yerlere mı sıcrayabılıyormus
?
koca rahım kan pıhtısı gıbı nasıl sıcrıyormus merak ettım
Endometriozis nedir bi okursan canım.. Sezaryen sırasında rahim, vücudun farklı yerlerine sıçrarsa orda kendine yer yapıyor yani çikolata kistinin rahimde yumurtalıklarda olanı değil de rahim dışında olanı bu. Bende de sezaryen dikişimin hemen üstünde derinin biraz derininde oluşmuş o kitle. Her regl döneminde rahim gibi görev yapmak istediği şçin kanamayı tutuyor ordq ve müthiş ağrısı oluyor ve büyüyor bendeki. Doktorum da dedi her ameliyat o riski arttırır artık dedi. Ya seezaryenle beraber alınacak ya da dayanabildiğim kadar duracakmış. Çünkü kan toplanması olduğu için temizlenşrken en ufak kalsa tüm karın içine yayılır dedi. Anlatabildim umarım. Brn bizzat kendim çekiyorum..

Allah Allah. keyfi sezeryana neden hayir. kisinin nasil dogurcagna karar verme hakki nasil olamaz. saglik el veriyosa nasil istiyosa o sekilde dogurur kisi. bu nasi bi mantik.

Yok genel anestezi ile sezeyan oldum ben ama doktorum cok iyiydi evet :) insanlarin kendilerini suclama sebebi de “adi ustunde normal dogum”cular zaten.. zira onun da adi normal degil vajinal dogum :) insanin psikolojisi iyi olunca kendini toplarlama ve ayaga kalkma suresi de cok kisa oluyor..

Allah Allah. keyfi sezeryana neden hayir. kisinin nasil dogurcagna karar verme hakki nasil olamaz. saglik el veriyosa nasil istiyosa o sekilde dogurur kisi. bu nasi bi mantik.

Kaldi ki bu ulkede psikoloji bilimi “hersey kafada bitiyor” seviyesine inmisken kimse kisinin psikolojik acidan o kadar aci cekmeye musait olup olmadigina da bakmaz.. bizim de icinde bulundugunuz ucuncu dunya ulkelerinde en rahat dogum sekli sezeryan.. burasini Amerika saniyor bazi arkadaslar herhalde saka gibi :)

Canım bendede 2kız 2sezeryan var keyfi değil mecburdum ilkinde suyum kalmamış çocuğun kalp atışı yok suyun ne zaman bittiği belli değil ağlaya ağlaya girdim sezeryana ama o belden iğne beni de hastanelik etti bebeğimi başkası emzirdi bi kerelik süt annesi oldu bana iğne vurup 6saat eözirme dediler bilsem vurdurmazdım 15aylıkken ben isteyerek yaptım aynı s3n gibi ama tek ilişkide adete 1hafta varken kalıverdi ondada gelişmiyo diye hastaneye giderken ssvd araştıramadım öyleyken ilk kızımdan 10gr fazla 2.810 gr doğdu ve senin çocuklar küçük doğuyo olur böyle dediler ama 15günde dra gittim izmire özel bi dra gittim ve 2. Doğum esnasında benim ilk dikişleri dikmemiş dr yapıştırmış o yüzden ayırdı resmen hissediyorum çekiştirdi zaten o an dedi 3.yü yapma çok zorlanırsın diye iyi bi dr bulman lazım dedi çocuk o esnada geri gitti bastılar karnıma nefesim kesildi kalbim durma derecesine gldi bırakıp soluk aldırıp tekrar bastılar kızım çıktı ağlamadı ben o an ölüyorum sandım vurdular poposuna vıyk dedi sustu istedim öptüm nefesini dinledim ve daha neler neler iğne belimi mahvetti diye belim hassaslaştı süpürge yaparken çıktı belim bebek küçük ağlıyo kimse yok yanımda telefomçn uzakta inaan süründüm bağıra bağıra ....
Ama 3.kez anne olmak isterim ssvd olursa istiyorum olmazsa sezeryan olsun
Herkez bişeyler yaşıyo ama herkez kendi yaşadığını biliyo şu an loğusasın hassassın olan olmuş o an bil3mezdin sezeryanın böyle olacağını bebeğini öp kokla benim yerimede Allah analı babalı sağlıklı büyütmeyi nasip etsin geçmişi boşver önüne bak

Al bendende o kadar ?!

Ne normal ne de sezeryan ikisinden biri çok iyidir yahut çok kötüdür demek bence çok yanlış. Herkesin vücut yapısı farklı. Normal doğumda da ne sıkıntılar yaşayan insanlar var. Ben iki normal doğum yaptım ancak bir de bana sorun nasıl oldu? Kimseye de normal doğuramadın eksiksin muamelesi yapmadım. Ya da ben doğumda zorlandım aman git sezeryan ol demedim. Ki sezeryanla da türlü sıkıntılar yasayan bizzat tanıdıklarım oldu. Burada önemli olan doktorunuza guvenmeniz ve duanızı edip Allahtan hayırlısını dilemeniz. Neyin bizim için daha hayırlı olacağını asla bilemeyiz. İki doğum şeklinde de diretip diğerini kötülemek gerçekten çok anlamsız hatta saçma.

Size de büyük geçmiş olsun.

Çocuk sahibi olmak için yıllarca tedavi olanlar var fakat siz burda çocuğu düşürmeye çalıştım diyorsunuz pes! Bu nasıl kafa! Hem korunmasız ilişkiye gir hem hamile kal hemde düşürmeye çalış. Yüce allahım kullarına beyin vermiş kullanın diye kullanamadığın beynin cefasını uyarı yaparak gideriyorsun. “Siz siz olun diye”
Biraz olaylara bilimsel yaklaşın. Kulaktan bilgilerle hareket etmeyin.
Okuyun, araştırın, gelişin.

Agri kisiden kisiye degisiyor korkmayin arkadaslar Moon1224 AdaisyLove ilk gun tabi agri oluyo ama agri kesiciyle geciyo benim oglum donmedigi icin sezeryan oldum solunum sikintisi oldugu icin kuveze aldilar ilk ayaga kaldirdiklarinda yuruyerek oglumu gormeye gittim bayagi uzakti yeri kendi basima koltuga oturdum ve kimseden destek almadan kalktim 1 hafta hastaneye gittik geldim 40 dk yol cok sukur cok hareketliydim cabuk toparladim her sezeryan dogum bir olmuyor korkmayin arkadaslar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…