Sezaryen ağrılar pişmanlık

sezeryan zordur. Arka alinacak bir yöntem degil malesef. Olanlar üzucü..olan olmuş ne desek boş. çok geçmiş olsun..

Öncelikle çok geçmiş olsun. Göğüs ucum benim de yara olmuştu. Piyasadaki çoğu tavsiye edilen kremi denedim ama acıyı dindirmedi. Sonra doktorum Garmastan Pomat adında bir merhem verdi. İnanılmaz iyi geldi. Belki size de faydası olur. Bu arada ben normal doğum yaptım ama 15 dikiş atıldı kasığımdan bacağıma doğru. 3 ay sonra ağrısız yürümeye başladım. Yani kişiden kişiye değişiyor. Ablam da sezaryen olmuştu ama gayet kolay atlattı. Moralinizi bozmayın diye söylüyorum. Bebeğinizi güle güle büyütün inşallah...

İnşallah geçecek inan 6.7 ay sonra bu günleri unutacaksin nasıl geçti diyeceksin bende 3. Sezeryanim çok zor agrili geçti ama simdi diyorum ya ne cabuk geçti diye 8 ay olmuş

Çok gereksiz bir konu olmuş hamile olup buni okuyanlar nasıl hissedecek korkmayacak mı?
Ayrıca çocuğu düşürmeye çalışmak için yaptığın hareketler verdi belki zararı daha yazardım da neyse,tek bir korunmasız ilişkiyle de hamile kalınır onu bari öğrenmiş oldun

Benim de iki sezaryanim var. Bir gün bile pisman olmadım. Siz zor şeyler yaşamışsınız ama herkesin bünyesi farklı. Geçmiş olsun

aslında bu konuyu es geçmeli ve okumamalıydım çünkü bu tür konularda herkes kendi küçük kısıtlı çevresinden gördüğü birkaç münferit örnekle (bkz. kaynımda da var) genelleme yapmaya bayılıyor ya da kişisel travmalarını genel geçer doğru gibi anlatıyor. münferit olaylarla genelleme yapılamayacağını mesleki olarak çok iyi bilen biriyim o yüzden bu kadar sinir oluyorum.
sevgili arkadaşım sizi alıntıladım çünkü şu yazdıklarınızı bir daha okursanız konu sahibinden pek de farklı bir şey yapmadığınızı göreceksiniz.
konu sahibi ne kadar hatalı olsa da doğum sonrası travması ile en azından "başından geçeni" yazmış. siz normal doğum bile yapmadan gömmüşsünüz yapanları :)
anlıyorum etrafınızda "sezaryen mi? cık cık cık" diyen teyzeler vardır onlara bir serzeniştir belki bu yazdıklarınız ama yanlış bilgi ve ön yargı sizde de var maalesef...

Çok kolay bir normal doğum yaptım. Allahtan tek dileğim inşallah bu bebeğimi de normal doğurmak. Bir gün olsun sezaryeni kendi tercih edenlere tek bir olumsuz laf etmedim. Etmek de çok saçma, aynı tercihte olmadığım kişiyi hangi mantıkla kötüleyebilirim ki? Hatta kesi ve dikiş konusunda cesaretlerini de takdir ettim.
Çok iyi biliyorum normal doğumda da kadınların pek çok travma yaşama ihtimalini, olumlu düşündüm olumlu geçti şükürler olsun... geçmeyedebilirdi tabi ki... şimdiki de ilki gibi olacak diye bir garanti de yok.
Aşama aşama ne kadar kolay olduğunu zevkle anlatmak isterdim ama münferit örnekten genelleme yanılgısına ben de düşmek istemem.
sadece yazdıklarınıza istinaden şu ikisini söylemeden geçemeyeceğim:
1- gayet de yürüdüm doğum sonrası hatta çataldan inip geceliğimi indirip hastane odasına kadar kendim yürüdüm. Evde de uykum var diye yattım vücut ağrısından değil.
2- normal doğum isteyen anneler "cesaret madalyası" için değil önce bebek daha sonra anne sağlığı için bunu istiyorlar emin olun. ben bebeğimde de kendimde de çok faydasını gördüm.
not: "madalya takmıyorlar" "oturmadım diyene inanmam" sözleriniz çok irrite edici ve komik

ayrıca idrar sorunum hiç olmadı ama sezaryen doğum yapan arkadaşımda oldu ilerde ameliyat olması gerekiyormuş. aslında idrar tutamama vs sorunu normal doğumdan ziyade bebeğin ağırlığı ve konumuyla ilgili olabiliyormuş.

bu meseleler gerçekten göreceli, ben annemin deneyimlerinden yola çıkarak normalden başka seçenek düşünemedim siz de annenizin deneyimi sebebiyle asla istemiyorsunuz. demek ki aile geçmişinden etkileniyoruz bariz şekilde

lütfen doğum tercihlerimiz için birbirimizi mesnetsiz saçmalıklarla suçlamayalım. anne adaylarını korkutmayalım. her doğum kendine özeldir. acı tatlı pek çok güzel anı kalıyor geriye. bebeğimi ilk kucakladığımda "ben çok güçlüyüm" demiştim içimden. tüm hamilelere sağlıklı, kolay doğumlar dilerim.

Hey yavrum heyyy,bebeğimi yoğun bakıma aldılar doğumdan hemen sonra.Ayaklarımın uyuşukluğu gecer geçmez ayaktaydım onu emzirmeye yukarı gitmek için.Sezeryan acısını kim takar.Ayrıca korkuttukları kadar kötü değilmiş,tüm gece suni sancıyla işkence çektim resmen.Bebeğimin kalbi yavaslayınca acil sezeryana aldılar 5 dakikada doğdu.Sadece doğum sonrası depresyonunu yaşıyorum ağır bir şekilde.İlk doğumum normaldi.
Sezeryanla doğum yapacak olanlar kesinlikle korkmasın.Bayanın anlattığı gibi asla değil.Acısı da çekilmeyecek kadar değil.
Size de geçmiş olsun konu sahibi,acil şifalar dilerim

Keşke konuyu açarken sadece deneyiminizi paylaşsaydınız da "siz siz olun keyfi sezeryan olmayın "gibi bir ifade kullanmasaydınız. Yorumların birkaçında da gördüm keyfi sezeryana hayır diye. Yahu kime ne,annenin fizyolojisi müsaitse bile belki psikolojisi müsait değil normal doguma. Bunu da normal dogum yapmış ve rahat bir dogum gecirmis biri olarak soyluyorum. Insanları rahat bıraksalar keşke de kim nasil doğurmak istiyorsa öyle doğursa.
Siz kotu bir deneyim yaşamışsınız gecmis olsun ama dogum kapalı bir kutu. Hangi şekilde olursa olsun komplikasyonlar da olabilir,cok rahat da geçebilir. Bu tamamen bunyeye bagli.
Hamile ve bu konuyu okuyan arkadaşlar korkmayın lütfen,sadece olumlu duygulara odaklanin,mümkün mertebe pozitif hikayeleri okuyun.

Sen bence anormalsin. Düşsün diye bir aürü şey yapacağına aldırsaydın daha kolay olurdu madem istemiyorsun. Ayrıca sezeryanda o kadar abartacak birşey yok bende sezeryan oldum ilk günden ayağa kalktım.
Bazen abartıldığını düşünüyorum antibiyotik ağrı kesiciler zaten ağrıları yok ediyor.
Abartmayın bu kadar ya.

Sezeryan oldum süper geçti. Hiç ağrısız sancısız doğuma girdim. 3 gün yatıp kalkarken annemden destek aldım tek zorluğu oydu. Normal doğururken de nerden baksan 10 saat sancı çekilmiyo mu sanki? Sonuçta ikisininde de az veya çok bir ağrı oluyo. Abartmamak lazım.

Ben seni çok iyi anlıyorum şuan bende lohusayım ve 2. Sezeryan benim de . Benim ilki 42. Haftaya gitmişken hoca suni sancı dediği için korktum sezeryan istedim belki suni alsam doğardı bilmiyorum ama sezeryan gerçekten çok zor. Geçmiş olsun. Göğüslerin için de benim ilkin de kanlar akıyordu resmen ağlıyordum emzirirken beni sadece tek bir krem kurtardı be yaptıysam fayda etmemişti hemen toparlıyor sakınca Var mı söylemem de bilmiyorum lansinoh krem adı. Bu Doğumda hiç öyle acı yaşamadım çok şükür onu sürdüm yine .. rabbim yardımcın olsun. En azından bol bol emzirirsin bebeğinin sarılığı düşer

Şu yorumun üzerine söyleyecek çok fazla bir şey yok tebrik ediyorum :) yine de kendi deneyimimi de eklemek istiyorum; genelleme yapan, diğer seçeneği kullanmış anneye illa laf sokma isteği bulunan kadınlara.

Doğumum ile ilgili hiçbir fikrim yoktu. Doktor ne derse onu uyfulayacaktım ki doktorum da çatal muayenesi sonrasında bu konuyu konuşur, sancı geldiğinde de netleştiririz dedi. Sezeryan de, normal doğum da tecrübe etmediğim iki seçenek olduğu için herhangi bir korkum yoktu. Doktorum normal doğum yapabileceğimi söylediğinde tamam dedim sadece.

Ben sancı ile değil su gelmesiyle hastaneye gittim. Açılma sadece 1 cm idi. Saatler süren suni sancı eziyeti ile 12 saat sonunda doğurdum :) kişiye göre değişir bu durum ama ben ölmediysem sıkıntı yok diye düşünmekteyim. Dalga geçmişler bu hususta ama evet hemen ayağa kalktım. İlgilenmem gereken bir bebeğim vardı. ABO uyuşmazlığı sebebiyle sarılığı aşırı derecede yükselince ışık tedavisi görmesi gerekti. Nereye yatıyorum? Paşa paşa bebeğimin başında sabahladım doğum yaptığım gün.

Benim yaşadıklarımı belki bir başka kişi yaşasa ve en dramatik haliyle anlatsa insanlar normal doğumdan ürkebilirler. Evet kolay değil ancak katlanılmaz da değil. Bir üye dikişlerden dolayı oturamadıkları için oturmamışlar deyip espri yapmış canım benim. Evet dikişler yüzünden oturmak zor oluyor anacım. Bir de doğumda özgürlüğünü ilan etmiş popo memeciği de oturmaya engel oluyor. Lakin ben normal doğumu tecrübe ettim. Bir çocuk doğurmaya karar verirsem yine normal olsun isterim. Zira Sezeryan ile ilgili hiçbir fikrim yok. Bildiğim acıyı, bilmediğime tercih ediyorum. Tüm arkadaşlarım Sezeryan ile doğum yaptı. Normali tercih eden tek kadın benim çevremde. Ne onlar bana ahkam kesti ne de ben onlara. Kendime yetecek kadar tecrübem var sadece. Şu doğum konusunu dünya meselesi haline getirip ahkam kesen kadınlar acaba sadece bizim millette mi var çok merak ediyorum. Hani binlerce yıldır Üremekteyiz ama hala aşırı manalar yükleniyor ya ben ona şaşırıyorum.

Sezeryan bu kadar korkunç bir şey değil. Insanların gözümü korkutmayın. Ben hiç acı hissetmedim. O gün akşamı ayaktaydım 2. Gün evimi bile temizledim. Doktorun tecrübesi ve annenin pozitifliği çok önemli

bende sezeryanla doğum yaptım hemde bundan yıllar önce ve hiçte pişman olmadım.nasıl kötü anlaşmışsınız bilmeyenlere..bence sizin doktorunuzda bir sorun vardı bu .ne öyle agrılar yataktan kalkamamalar falan.valla ben ameliyattan çıkar çıkmaz kızım hiç durmuyo aglıyo diye ayagımda salladım.annem zorla yatırırdı nazar olurum diye..sezeryan hiçte korkulacak birsey değil bana göre..doğum yapmayan arkadaşlar bilsin istedim.

Bende sezaryen oldum. Hiçbir sorunum yok. Gayet iyiyim. İzi bile geçti neredeyse ve oğlum 3 yaşına girecek 2 ay sonra. Bence operasyonu yapan doktora ve bünyeye göre değişiyor. 2. Gün ayaktaydım buarada. Hiç bir ağrım sızımda olmadı. Bu kadar insanları korkutmaya gerçek yok.

zaten yazı tarzınızı, üslubunuzu çok beğeniyorum bir de sizinle aynı düşünmekten ve benim yazamadıklarımın bu kadar güzel ifade edilişini görmekten mutlu oldum

masallah dogumuna az kalmis sag salim kucagina al insallah
cok sukur hemoroidim yok zaten lavman gecmisim oldu 2 kere alistim benim cankmi acitmadi
tesekkur ederim cevabin icin

ama nedense Turkiyede her 3 kadindan 2 si zorunlu! Sezeryan deniyor. Bu inandirici gelmiyo bana.. doktorlar ugrasmak istemiyor sanciymis ikinmaymis.. kesip bicip paralarini almak cogunun isine bile geliyo bence.
Devlet hastanelerinde böyle bir durum yok . Hastanın İstemine bırakılmıyor . Özel hastaneye gidiyorsunuz Doğum sancıları sıklaşıp biraz kötü olmaya başlayınca o anın verdiği rehavetle sezeryan istiyorsunuz. Tabi bu hekimin de işine geliyor . Takip aşaması bitiyor .

Allah Allah. keyfi sezeryana neden hayir. kisinin nasil dogurcagna karar verme hakki nasil olamaz. saglik el veriyosa nasil istiyosa o sekilde dogurur kisi. bu nasi bi mantik.
Doğum fizyolojik bir olaydır. Tabi ki kişinin kararına bırakılmamalıdır. Sezeryan bir ameliyattır ve -gerekli - durumlarda yapılmalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…