- 5 Aralık 2015
- 5.125
- 2.976
- 173
siz oyle dusunmuyo olabilirsiniz ama ben cevremden yabanci olsun tanidik olsun gayet de kendilerine madalya takilmis gibi davrandilar ve ne zmn sezeryan iatiyorum desem "aaa olur mu oylr sey bebek icin zararli " diyenler olduaslında bu konuyu es geçmeli ve okumamalıydım çünkü bu tür konularda herkes kendi küçük kısıtlı çevresinden gördüğü birkaç münferit örnekle (bkz. kaynımda da var) genelleme yapmaya bayılıyor ya da kişisel travmalarını genel geçer doğru gibi anlatıyor. münferit olaylarla genelleme yapılamayacağını mesleki olarak çok iyi bilen biriyim o yüzden bu kadar sinir oluyorum.
sevgili arkadaşım sizi alıntıladım çünkü şu yazdıklarınızı bir daha okursanız konu sahibinden pek de farklı bir şey yapmadığınızı göreceksiniz.
konu sahibi ne kadar hatalı olsa da doğum sonrası travması ile en azından "başından geçeni" yazmış. siz normal doğum bile yapmadan gömmüşsünüz yapanları :)
anlıyorum etrafınızda "sezaryen mi? cık cık cık" diyen teyzeler vardır onlara bir serzeniştir belki bu yazdıklarınız ama yanlış bilgi ve ön yargı sizde de var maalesef...
Çok kolay bir normal doğum yaptım. Allahtan tek dileğim inşallah bu bebeğimi de normal doğurmak. Bir gün olsun sezaryeni kendi tercih edenlere tek bir olumsuz laf etmedim. Etmek de çok saçma, aynı tercihte olmadığım kişiyi hangi mantıkla kötüleyebilirim ki? Hatta kesi ve dikiş konusunda cesaretlerini de takdir ettim.
Çok iyi biliyorum normal doğumda da kadınların pek çok travma yaşama ihtimalini, olumlu düşündüm olumlu geçti şükürler olsun... geçmeyedebilirdi tabi ki... şimdiki de ilki gibi olacak diye bir garanti de yok.
Aşama aşama ne kadar kolay olduğunu zevkle anlatmak isterdim ama münferit örnekten genelleme yanılgısına ben de düşmek istemem.
sadece yazdıklarınıza istinaden şu ikisini söylemeden geçemeyeceğim:
1- gayet de yürüdüm doğum sonrası hatta çataldan inip geceliğimi indirip hastane odasına kadar kendim yürüdüm. Evde de uykum var diye yattım vücut ağrısından değil.
2- normal doğum isteyen anneler "cesaret madalyası" için değil önce bebek daha sonra anne sağlığı için bunu istiyorlar emin olun. ben bebeğimde de kendimde de çok faydasını gördüm.
not: "madalya takmıyorlar" "oturmadım diyene inanmam" sözleriniz çok irrite edici ve komik
ayrıca idrar sorunum hiç olmadı ama sezaryen doğum yapan arkadaşımda oldu ilerde ameliyat olması gerekiyormuş. aslında idrar tutamama vs sorunu normal doğumdan ziyade bebeğin ağırlığı ve konumuyla ilgili olabiliyormuş.
bu meseleler gerçekten göreceli, ben annemin deneyimlerinden yola çıkarak normalden başka seçenek düşünemedim siz de annenizin deneyimi sebebiyle asla istemiyorsunuz. demek ki aile geçmişinden etkileniyoruz bariz şekilde
lütfen doğum tercihlerimiz için birbirimizi mesnetsiz saçmalıklarla suçlamayalım. anne adaylarını korkutmayalım. her doğum kendine özeldir. acı tatlı pek çok güzel anı kalıyor geriye. bebeğimi ilk kucakladığımda "ben çok güçlüyüm" demiştim içimden. tüm hamilelere sağlıklı, kolay doğumlar dilerim.
ben ne size ne de burdaki kk uyelerinin hicbirine gonderme yapmadim evet serzeniste bulundum sizin de kendi ustunuze alinip yorumumu alintilamaniz bana cok komik ve sacma geldi
koca koca insanlariz sezeryani de biliuoruz normali de biliyoruz kimseyi korkutmak gibi bi amacim olamaz ne münasebet..ben gorduklerimi duyduklarimi aktardim
ama konu sahibi karnimi karniyarik gibi kestiler derken korkutmus olabilir ama ben boyle bi anlatim tercih etmem irite edici korkutucu oluyo cidden
bu kadar uzun uzun anlatmaniza gerek yoktu kendinizi ispatlamaya calisir gibi olmus tmm siz normal dogum yapin ne guzel ayaga kalkmissiniz insallaj yine oyle olur
ayrica normal dogumu yasamadim ama ben de bebegimi herkes gibi cok dusunuyorum safra kesemde tas var ve ameliyat olmam gerekiyo ama bebegimi tehlikeye atmamak icin cekiyorum dayanmaya calisiyorum surekli hastanede yatiyorum cok kisi gordum gecen kadinin biri normal dogum yapmis oturamiyodu zar zor yuruyodu gelmis bi de bana ahkam kesiyodu aaa sezeryanle dogurma bak ben nirmal dogum yaptim cok rahatim diyodum gozumjn icine baka baka la havleeee dedim sustum cok var yani densiz