Sezaryen ağrılar pişmanlık

siz oyle dusunmuyo olabilirsiniz ama ben cevremden yabanci olsun tanidik olsun gayet de kendilerine madalya takilmis gibi davrandilar ve ne zmn sezeryan iatiyorum desem "aaa olur mu oylr sey bebek icin zararli " diyenler oldu
ben ne size ne de burdaki kk uyelerinin hicbirine gonderme yapmadim evet serzeniste bulundum sizin de kendi ustunuze alinip yorumumu alintilamaniz bana cok komik ve sacma geldi
koca koca insanlariz sezeryani de biliuoruz normali de biliyoruz kimseyi korkutmak gibi bi amacim olamaz ne münasebet..ben gorduklerimi duyduklarimi aktardim
ama konu sahibi karnimi karniyarik gibi kestiler derken korkutmus olabilir ama ben boyle bi anlatim tercih etmem irite edici korkutucu oluyo cidden
bu kadar uzun uzun anlatmaniza gerek yoktu kendinizi ispatlamaya calisir gibi olmus tmm siz normal dogum yapin ne guzel ayaga kalkmissiniz insallaj yine oyle olur
ayrica normal dogumu yasamadim ama ben de bebegimi herkes gibi cok dusunuyorum safra kesemde tas var ve ameliyat olmam gerekiyo ama bebegimi tehlikeye atmamak icin cekiyorum dayanmaya calisiyorum surekli hastanede yatiyorum cok kisi gordum gecen kadinin biri normal dogum yapmis oturamiyodu zar zor yuruyodu gelmis bi de bana ahkam kesiyodu aaa sezeryanle dogurma bak ben nirmal dogum yaptim cok rahatim diyodum gozumjn icine baka baka la havleeee dedim sustum cok var yani densiz

Ablacım sen ne yaptın Allah aşkına? 44 gün önce epidural sezeryanla doğum yapmama rağmen ben bile korktum. Neden anlatıyorsunuz burda böyle şeyler? Bir sürü hamile insan var.

Ben de sezeryan oldum mecburi ama gayet memnun kaldım hemen kalktım ayağa demekki herkeste farklı oluyor doğum yapacaklar korkmayın herkesin hikayesi farkli

Doğum fizyolojik bir olaydır. Tabi ki kişinin kararına bırakılmamalıdır. Sezeryan bir ameliyattır ve -gerekli - durumlarda yapılmalıdır.
ben boyle dusunmuyorum basta annemden ornek veriyim.annem 3 bucuk kiloyla beni sezeryan dogurmasi gerekirken doktorlar inatla normal demis kadin simdi idrarini tutamiyo omur boyu ilac almak zorunda
bende cok korkiyorum biraz da pimpirikliyim mesela safra kesemde taş var fitigim var onlar olmasaydi da kirkardim orasi ayri bence tercihimize birakilmali
evet ozel hastaneler hem parasi icin hem de ugrasmamak adina kabul ediyor ama devlette de sezeryan olmasi gerekirken illa normal dogum yaptirmalari cok sacma
daha gecen haberlerde gorduk kadin sezeryanle olmasi gerekirken illa normal olsun demis kadin öldü yahu
zaten herseyi doktorlarin kararina birakirsak yandik bu zmnda guvenemiyorum ben her doktora
mesela cerrah bana safra kesenden ameliyat ol senin canin daha onemli dedi cikti isin icinden oyle kolay mi ya saglikli bebegimi tehlikeye atamam dedim
ama kadin dogumcu sagolsun teselli etti beni boyle cok var dedi sen dayan sonuna kadar dayanamadiginda ameliyat olursun dedi
dogum da her ne sekil olursa olsun kolay degil riskli o yuzden iyi doktor secmek lazim hayatin gercekleri bunlar yapacsk bisey yok bosuna Cennet annelerin ayaklarinin altinda denmiyor

Ablacım sen ne yaptın Allah aşkına? 44 gün önce epidural sezeryanla doğum yapmama rağmen ben bile korktum. Neden anlatıyorsunuz burda böyle şeyler? Bir sürü hamile insan var.
Korkmak mı inan bebde korkuyodum birilerinin böyle şeyler yaşadığını bilseydim o kadar etkilenmezdim neden benim başıma geliyo sadece demezdim inan bazen hayat aksilikleri üstüste veriyo ama dayanıyosun alışıyosun zorlukların üstesinden gelmeye inan onca acının yanında bebeği koklayınca emzirince herşeyi unutuyosun kolay hiçbişey yok anne olmak da kolay değil
Bazen araştırıyoruz netten birileri daha yaşamış ohhh diyoruz bi ben değilim olabiliyomuş diye rahatlıyoruz onun gibi düşün ama hiçbir zorluk acı anne oömayı tekrar istememe engel olmadı

Doğum fizyolojik bir olaydır. Tabi ki kişinin kararına bırakılmamalıdır. Sezeryan bir ameliyattır ve -gerekli - durumlarda yapılmalıdır.
aciklama sacma. cocugun cikacagi yer orasi diye olmasi gereken o degildir hanfendi. sezeryan bi dogum seklidir. normal dogum gibi. kisinin sagligi el verdigi surece de istedigi dogum seklini secer. sezeryan sadece bi ameliyat degildir. dogum seklidir.

Yarın sezeryanim var, hiç iyi değilim, kabullenemiyorum sezeryani

Keyfî bile isteye sezeryan oldum hiçbir sıkıntı da yaşamadım sütüm geldi hatta ilk sütü ameliyathanede emdi oğlum 40 gün olmadan da karnım dümdüz eski haline döndü, ama ben kimseye sezeryan olun ben çok memnun kaldım diye konu açmadım herkesin tecrübesi farklı bu birazda doktorla anesteziyle bünyeyle alakalı

Allah Allah. keyfi sezeryana neden hayir. kisinin nasil dogurcagna karar verme hakki nasil olamaz. saglik el veriyosa nasil istiyosa o sekilde dogurur kisi. bu nasi bi mantik.

Bide bizde kişinin sağlıklı olması demek fiziken iyi olmasi demek oysa ki sağlık kavrami ruh sağlığını da içine alan geniş bir kavram, benim fiziksel hiçbir sıkıntım yoktu ama panik atak hastasıyım istemiyorum normal doğum kanırta kanırta mı doğurtacaklar

bunun sebebi olmasi da gerekmiyor. hersey yolundayken de iki dogum sekline de uygunsa sezeryani secebilir normali secebilir. bunun kararini kisi verir. bu zihniyeti kabul etmiyorum. normale sagligi elvermiyorken bile normal de normal diye tutturanlari bile biliyorum. sezeryana el verisli degilse sezeryanda da israr edilmemeli. ama saglik sorunu yoksa kisi nasil istiyorsa oyle dogurur.

Kaldı ki bizde normal doğum aslında normal falan değil çığırtkanlık yapanlar avrupayı örnek gösterenler ordakiyle burdaki epizyotomi oranlarına bi baksın burda nerde senin başında saatlerce sancını takip edecek ekip,veriyo sunni sancıyı keseyi patlatıyo başlatıyo doğumu,hasta yakınları da bilinçli değil doğum saatler sürse hastaneyi yıkar millet bisey mi oldu diye

Yabancı kanallarda doğum belgeselleri izliyorum evde doğuranlar eve ebe çağıranlar 3 gün doğum sancısı çekip tamamen doğal seyrinde doğum yapanlar...Bizde var mı bunlar,doğum bile ille çatalda olacak halbuki bırak kadını yerçekiminden faydalansın çömsün vs,ama yok sonrada vay avrupada söyle amerikada böyle

vallahi hislerime tercüman olmuşsunuz. O çatal ne antipatik bi yer öyle. Yaw kadının acısı var zaten bırak otursun kalksın diz çöksün. Bağlıyolar oraya acısını katlıyolar. Ben de izledim yurt dışından belgeseller bi tane çatallı video görmedim, çatalı sadece muayene için kullanıyolar doğumda değil. Hatta bi suda doğumdan çok etkikenmiştim harika bi şeydi. Eğer erkek olsaydım eşime bu konuda her türlü imkanı sağlardım. Bir de bi kadın ayakta duruyodu kollarını sedye gibi bi şeye dayamış afedersiniz domalmış vaziyette yaptı doğumunu. En rahat pozisyonlardan biriymiş. Yanında bir doktor 3 hemşire vardı. Nasıl pervane oldular görmeniz lazım. Ne bir müdahale ne bir kesi ne de bastırmak yoktu.

Yurt dışında sezaryen yokmuş, e kadına insan gibi davranıyolar, dünyaya bir can getirdiği için özel hissettiriyolar.

Burda biraz bağırsanız azarı yiyosunuz. Yahu ben madem canın o kadar tatlıydı o işi yaparken aklın nerdeydi diyen doktor duydum. Bitanesi de hastasının arkasından konuşuyodu üstelik kadın doktor, "kocalarına gelince açarlar bacaklarını zevkten dört köşe burda biz dokunsak ah diye yıkarlar ortalığı" diye.. Ne utanç verici şeyler.

Ancak maddi yönden çok iyi olacaksınız ki doğum için iyi bi ekip organize edebilin.. Yoksa vay halimize.. Binde bir şans iyi doktora denk gelmek..

İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Her doğum farklıdır. Normal iyi sezeryan tü kaka diyen zihniyetler yüzünden ölüyordum az kala. Bazı insanlar doğum şekli ne olursa olsun çabuk toparlanıyor bazıları ise geç. Burda doğum bekleyen nice arkadaşımız var. Onları korkutmamak adına doğum hikayemi bile paylaşamadım ben. Kaldı ki sezeryan sonrası aynı gün ayaktaydım geziyordum. Evlatlarımız için en sağlıklısı neyse o olsun.

Amma taşlanmış konu sahibi yuh bee bi tek siz herşeyin iyisini biliyorsunuz! Kadının tecrübesine bari saygı duyun insaf.

Bu sezaryen sahane biseyciler doktor ismide versin bari. Cunku sezaryen benim icin berbat biseydi. Bebegim ters oldugu icin 4 ay once sezaryen oldum. Hala agrim var. Ilk gunu hatirlamiyorum bile agridan acidan.

İki doğumu da yaşamış biri olarak size sonuna kadar hak veriyorum. 10 gün yerimden kalkamadım sezaryeni doktorlar bile önermiyorken şahane birşey diye övenlere şaşırıyorum.

Valla normal doğum da zor sezaryen de , , boşuna kimse ay ben acı hissetmedim etmedm demesin . Bicak yarasi yani , Ben de 1 gün kaldım taburcu oldum ama , halen var sıkıntılar. Normal.yapanlarinda var sıkıntısı ,makat vajen vs zor yani kadın olmak.Allah da bize vermiş böyle kutsal görevi şükür ..Allah şifa versin canım rahim.acisini biliyorum 12 saat kusarak ve kanama ile acı çektim ve acilmam olmadı . Doğum sancısı cekseydim 12 saat dogurmustum. Rahim.sancısı çok kötü bişey . Rutin doktora git rahmin baktım hep

12 saat oldu sezeryandan çıkalı, nasil kivraniyorum tarifi imkansız..

Normal doğumun da, sezeryanın da kendine göre riskleri ve avantajları var. Talihsiz tarafı size denk gelmiş. Çok geçmiş olsun. İnşallah erkenden iyileşirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…