• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryanla doğum yapan annelere sorum var!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi newlife
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canim bende sezeryan ile dogum yapmis biriis olarak anlarim bebkler icin hastane cikisi diye tam set olarak satiln kiyafetler var onlari koy yanina vede bir tanede yedek koy tulum kendine pijama koymani tavsiyee drim bende gecelik koydumolece gitigi gibi geldi geri ben ayildiktan sonra gezdim yani kisden kisiyede degisior yasina gore doktorum ole dedi ben 20 yasindayim dedim gibi hemen ayildiktan sonra yarim sat sonra yurudum dikislerimde lazer oldugu icin sorunum olmadi pansumanini gunluk yaptimgelincedde dus aldim amam 1 hafta alma dedi doktorum ben yinede aldim napim alisim kizimida gelince yikadik bisey olmaz korkma yani gobekine de pansumanini yaparsan 1 haftada duser bizmki 1 haftada dustu

Arkadaşlar doğum yapan annelere sormam gereken şeyler var..merakımı giderirseniz çok sevinirim..
Çocuğun göbeği ne zaman düşüyo?
Hastaneye çıtçıtlı body götüriyimmi yoksa zıbın mı lazım olucak ? (GÖBEĞİ DÜŞMEDEN BODY GİYDİRİLMİYO DİYE DUYDUM)
Sezaryanla doğum yapan arkadaşlar dikişler kaç günde kendine geldi?KAÇ GÜNDE AYAĞA KALKTINIZ?

Sütünüz hemen geldimi?
Bebişi ne zaman yıkayabiliyoruz? :CüvCüv::emir_bebek:

bebekten bebeğe değişiyor göbeğinin düşmesi benim bebeğimin 10 günde düştü bazılarını 7 bazıları 5 değişiyor yani.göbeği düşene kadar banyo yaptırmadık doktor demişti sadece sildik.göbeği düştükten 1 gün sonra banyo yaptırdık.sütüm hemen geldi ama az az ilk 2 gün zorlandık çünkü göğüs uçlarımda çıkmamıstı. sabah 8:30da doğuma girmiştim.öğleden sonra 4 de ayaktaydım ağrım vardı ama çok değildi.lazer dikişli oldu benimki ayrıca epiduralli sezeryan oldum çokta memnun kaldım.hemen bebeğimi gördüm ve hemen emzirmeye ç.alıştım

ayrıca göbeği düşmeden çıtçıtlı bady de giydirdim ben.bişey demedi doktorumuzda pansumanını yap göbeğine yeter.bi zararı olmuyo.kendin için ıslak mendil tabi bebek için ıslak mendil benim en çok işime yarayan seyler oldu ayrıca bebeğe iki battaniye al lazım oluyo valla.kendine pijama al arkadasların dediği gibi
ben doğumun ertesi günü hastanede duş aldım çok ii geliyo sütünün gelmesi için

Arkadaşlar doğum yapan annelere sormam gereken şeyler var..merakımı giderirseniz çok sevinirim..
Hastaneye çıtçıtlı body götüriyimmi yoksa zıbın mı lazım olucak ? (GÖBEĞİ DÜŞMEDEN BODY GİYDİRİLMİYO DİYE DUYDUM)
Sezaryanla doğum yapan arkadaşlar dikişler kaç günde kendine geldi?KAÇ GÜNDE AYAĞA KALKTINIZ?

Sütünüz hemen geldimi?

Bu konuda açılmış bir sürü başlık var aslında

Göbek herkeste farklı düşüyo standardı yok normali 1 hafta gibi 10. gününde düşmeyeni de var..

Bebeğin göbeğinin düşmesiyle kıyafetinin alakası yok istediğini giydirebilirsin sadece göbeğin bebek bezinin içinde kalmamasına dikkat etmelisin

Valla benim iç dikişlerim hala ağrıyo zaman zaman ama dış dikişlerim 1. haftada alındı ..5. günde banyo yaptım hastaneden geldikten sonra yürüyordum ..

Sütüm dolu dolu 3. günde geldi bu arada süt bol geldiğinde süt sıtması olabilirsin o yüzden titreme ve ateş olmaması için göğüslerini bebek emmediği zamanlarda boşaltman gerek..Bu arada her bebek emecek diye bir kuralda yok..Ama emerse şanslısın ilk etapta bebek aç kaldı mama verelim teklifi gelirse hastaneden kabul etme ama aç bebeğin sarılık riski oluyo o yüzden sürekli emzir ve sütün bol gelmeye başladığı zaman sık emzirmeyi unutma bebeğin aç kalırsa sarılık oranı yükselir. Uykusunda bile emzirmelisin..Doktorun bana söylediği 2 saatte bir 40 dk dı ama sarılık olduğunu öğrenince geceleri bile nerdeyse saat başı emzirdim bebeğimi çok şükür ilerlemedi sarılığı..

Benim bebeğim baya uzun bir zaman sonra ilk banyosunu yaptı göbeği 8. günde düşmüştü ama yıkamak için annemi bekledim kayınvalideye güvenemediğimden ama o gelene kadar da bebeği sildim..Zaten çok güzel kokuyolar inanamıyorsun kokusuna..Yıkamaya başladıktan sonra o koku zamanla kayboldu..

Bebeklerin ve annelerin yapıları farklı farklı bence buradakilerle kendini kıyaslama her anne kendi tecrübelerini yaşıyo işte..Umarım uslu, sevimli ve sağlıklı ve seni çok yormayan bir bebişin olur yerimseniben

benim oğlanın göbeği 5 gunde dustu ve ben duser dusmezs banyo yaptırmaya basladım o gun bu gundur her gece yıkarım ben herseyı gıydırdım ogluma cunku curumus gobek acı vermez bebege
ben sezeryan oldugum gunun aksamında kalktım ayaga ve oturmadım yatmadım bı daha
sutumde saga saga geldı zar zor
benım amelıyatım dıkıssızdı cnm bu konuda bısey dıyemıycem sana

Herkesin yapısı farklı tabi..kimi zorlanmış kimi rahat geçirmiş...Allah yardımız olsun..Bi doğurup evime gelebilseydim rahatlıycaktım..bu sitres çok fena

bizde hamileyken dogursak da rahatlasak diyorduk ama öyle degilmis malesef senağlama hamileligime geri dönmek istiyorum kaydirigubbakcemile2

ben 15 gün önce doğum yaptım 1 günde ayağa kalktım.Dikişlerim 1 hafta sonra alındı.süütm geldi bebeğimide göbeği düşmeden banyo yaptırdım.darısı sana

once hayirli dogumlar dilerim Allah hayirlisiyla tum hamileleri bir avazda kurtarsin
benim kizin 6.gunu dustu gobegi 7.gun yikadik
citcitli body gotur birde o ayakli tulumunu sapka eldiven bizim hemsire citcitliyi giydirmisti
benim dikisim 1.haftada alindi epidural sezaryan oldum 3saat sonra cirit atiyordum hastanede inanilmaz kolay olmustu dogumum dogumdan 5saat sonra dus aldim bandajimi bile cikarttirdilar kus gibi olmustum
sutum dogumdan sonra emzirdim daha odaya cikmadan hemen geldi hemde bol geldi
dogum yaptim mi yapmadim mi anlamadim bile

Sütünüz hemen geldimi?

slm cnm bende aynı senin gibiyim normalden korktuğum için sezeryanı düşünüyorum ama sonda işini kime sorsam farklı yanıt aldım ama önemlisi anestezi olduktan sonra takılması acı vermiyormuş benimde doğumum kısmetse kasım ayında olacak bir oğluşum olacak ona kavuşmayı biran önce istiyorum senin sanırım yaklaştı yada şaun hastanedesin yaşadıklarını duymaya çok ihtiyacım var görürde anlatırsan bebişten fırsat bulup girersen sevinirim :D allah hepimize sağlıklı ağrısız doğumlar nasip etsin allah kolaylık versin cnm:nazar:

slm cnm bende aynı senin gibiyim normalden korktuğum için sezeryanı düşünüyorum ama sonda işini kime sorsam farklı yanıt aldım ama önemlisi anestezi olduktan sonra takılması acı vermiyormuş benimde doğumum kısmetse kasım ayında olacak bir oğluşum olacak ona kavuşmayı biran önce istiyorum senin sanırım yaklaştı yada şaun hastanedesin yaşadıklarını duymaya çok ihtiyacım var görürde anlatırsan bebişten fırsat bulup girersen sevinirim :D allah hepimize sağlıklı ağrısız doğumlar nasip etsin allah kolaylık versin cnm:nazar:

benim 5aylık kızıma geçen gün sonda taktılar ağlamadı bile gerisi düşünün artık.. bebekler hassas az bişeyden ağlarlar
korkmayın acımıyor hafif bi sıcaklık bi yanma gibi hissedersiniz o kadar. bana anesteziden önce takmışlardı.

benim 5aylık kızıma geçen gün sonda taktılar ağlamadı bile gerisi düşünün artık.. bebekler hassas az bişeyden ağlarlar
korkmayın acımıyor hafif bi sıcaklık bi yanma gibi hissedersiniz o kadar. bana anesteziden önce takmışlardı.

sezeryanla ilgili bölümleri okuyorumda epidural sezeryanı tercih et diyenler oldukça fazla uyanık kalıp o anı yaşamak çok zor ama doğum sonrası şiddetli ağrıları fazla hissetmiyomuşsun kafama takıldı acaba normal anesteziyle sezeryanmı yoksa epiduralle mi bi fikrin varmı

Sütünüz hemen geldimi?

canım bebeğimin göbeği 1 hafta sonra düştü...banyosunuda göbek düştükden 2 gün sonra yaptırdım doktorumuz göbek düşmeden asla banyo yaptırma dedi..

doktorlar zıbın yerine atlet istiyorlar özelliklede çocuk doktorları zıbına çok kızıyorlar...

ben 1 haftada tamamen ayaktaydım...iyiydim...dikişlerim yoktu...yapıştırma idi...

sütüm 10 günde tamamen gelmeye başladı ama bu zamana kadar sürekli emzirdim...

bizimkinin göbeği 11 gün sonra düştü.2gün sonra da yıkadım ondan önce de silerek(ıslak pamukla)temizledim.zıbın daha iyi ama çok da fark edeceğini sanmıyorum...dikişlerim 1 hafta sonra alındı.tel gibi bir şeyle dikilmişti hiç görünmüyordu.ameliyattan 1 gün sonra ayağa kalktım.her işimi yapabildim.doktorum korse taktırdı o sayede daha rahat ettim.sütüm de hemen geldi bir kaç saat sonra önemli olan doğar doğmaz emzirmeye başlamanız eğer ağrım var diye ertelerseniz o zaman uzun sürebiliyor...

Sütünüz hemen geldimi?

benım kızımın gobegı 8 gününde dusmustu.
ben çıtçıtlı body gıydırdım canım su onden aclanlardan aynı zıbın gıbı cok rahattı.
hastaneden taburcu olurken ıyıydım 4 gun tamamen ayaktaydım normal hayatıma donmuştum yanıı.
kızım kucuk dogdugu ıcın herun hastaneydık.agrımda fazla olmadı cok sukur..

Hastaneye zıbın götürmek daha uygun.Süt hemen gelmiyor malesef 3 gün sonra geliyor ama epidural olursanız hemen memeye veriyorlar bebişimizi diğer türlü ayılmayı bekliyorsun. Bizim kızın 3 günde düşmüştü göbeği.

canım bebegın gobegı 1-2 hafta ıcınde dusuyor.oglumun 6. gunde dustu benım.hastaneye bence zıbın gotur 3-4 takım,body gıydırılmıyor ılk zamanlar.2 dogum yaptım sezeryanla,ıkısınde de ılk 1 hafta zorlandım sonra cok sukur her ısımı kendım yapmaya basladım,cabuk toparlandım yanı.dogum yaptıgın ılk gun kaldırırlar zaten senı ayaga,yoksa ıyılesmen zaman alır,ne kadar cabuk kalkarsan o kadar ıyı derım ben.sutum ıkıncı gun geldı benım.sakın sutum gelmıyor dıye sekerlı su,mama vs verme bebegıne.emzır sık sık.bebegı de gobegı dustugunde yıkıyabılırsın.hayırlı dogumlar,allah ıkınızı de saglıkla kurtarsın ınsallah

merhaba ben ağustos annesi olucam inşallah.5 yaşında da bir oğlum var ben de sezeryan yaptım doğumu.

sütüm gelmiyo diye mama falan verme demişsin,ikinci gün geldi benim sütüm de demişsin.

sormak istiyorum.ilk gün aç mı kaldı peki bebek? sütün yokmuş ilk gün ne verdin peki bebeğine? :44:

Back