• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryanla doğum yapan annelere sorum var!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi newlife
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
3 kez sezeryan oldum... ikisi genel birisi lokaldi...ama ben derimki genel anasteziyle gir sezeryana ..epituralda ben çok çekmiştim...iğnele ryanlış vurulmuş uyuşmadım..doktor uyuşmuşsundur dedi canlı canlı kesti ben bağırınca birde genel anastezi verildi...onuda az vermişler uyandığımda üst dikişler dikiliyordu doktoruma yalvarmıştım dikme diye...ama o her defasında bitti bitti diyerek bitirdi en sonunda...sonrası dahada kötüydü inanılmaz bir baş ağrısıyla dünya başıma yıkıldı ki ben çok dayanıklıyımdır...dayanamadım tarifi bile zor..doktorlara söylüyoruz normal diyorlar..epidural böyle bir baş ağrısı yapıyormuşş birde hem genel hem lokal anastezi alınca bin kat artmış bir baş ağrısı...çok fazla sıvı tüketilmesi gerekiyormuşş..anestezinin vücuttan atılması için bu bize hiç söylenmemişti..birde nescafe içmeni tavsiye ederim ağrıyı azaltıyor..genel anasteziden uyanmak kişiden kişiye değişiyor kimi ağır uyanıyor kimi hemen..boğazında bir gıcıkla uyanıyorsun oda solunumunu sen uyurken devam ettirmek için takılan borulardan dolayı.. onuda atmak için boğazını temzilemek için uğraşıyorsun..oda ameliyat yerinde sızlama yapabiliyor...işin en kötü yanı bence sondaydı özelde ameliyat oluyorsan sen uyuduktan sonra takılmasını söyle..ameliyatta etrafında devamlı suretle koşuşturan konuşan birileri olacak sen kendine yoğunlaş..görmüyorsun onları..onlarda genelde seni öle çıplak gibi görmüyorlar işlerine yoğunlaştıklarından...uyumadıysan göğüs altından dizlerine kadar dezenfektan bir ilaç sürülecek soğuk gelebilir..kolların çarmıha gerilmiş gibi bağlanacak..oda senin iyiliğin için uyurken kolların düşmesin diye..ve enson anestezi doktoru sana birazdan uyuyacaksın diyecek..ben ancak Allahım sen yardım et diye bilmiştim..sanki bir saniye arayla yoğun bakımda uyandım..çabuk uyandığım için odaya hemen aldılar..bebekte benle birlikte geldi..sonda aynı gün çıkarılıyor...ve hemşire gelip hem sondayı çıkarıp hem sana kendi geceliğini giydirmek için yataktan kaldırıyor ve biraz yürümeni istiyor..karın bölgen sızlayacaktır..ama ne kadar çok yürürsen kendine okadar çabuk geliyorsun..hastanede benden daha çok yürüyen yktu..hemşireler bile hayret etti..ben hastaneyi sevmediğimden ve yatmayıda sevmediğimden bir an önce kaçmak için çabucak kendime gelmek istedim..birde kendimi kimseye muhtaç bırakmamak kendi işlerimi halletmek için çabucak iyileşmem lazımdı...3 gün evde yeme yaptım ev işleri yaptım..ama kendimi çok yorduğumdan ertesi gün halsizdim..bebeği hastanede yıkamadılar..ve göbeği düşene kadar yıkamayın demişlerdi ama 40 dereceye varan sıcakta kokutacak değildim..göbeğe su gelmeyecek şekilde eve gelir gelmez hemde kendim yıkadım bebişi..13 günde düştü bizim göbeğimiz...çıtçıtlı badi giydik devamlı..zaten sıcak olduğunda açıkta bırakmak gibi bir durum olmadı..2 günde birde yıkadım göbek düşene kadar..ağrılar gün gün azala azala bitiyor 1 hafta sonunda dik yürüyecek hale 2 hafta sonunda hafif ağırlıklar kaldıracak şekle gelirsiniz...yapıya ve acı eşiğinize bağlı olarak tabi..benim görümcem iki sezeryandada 1 ay yataktan kalkamamıştı..göbeği sardırmıyor doktorlar üstelik bol bişeyler giyin ilk bir hafta diyorlar..daha sonrası içinde fikir veremem ben sarmamıştım ilk ikisinde bundada sarmadım ve göbeğim öle bariz bir şekilde olmadı hiç...umarım kolay ve sorunsuz bir doğum olurr...iyi haberler vermeniz dileğiyle...

3 kez sezeryan oldum... ikisi genel birisi lokaldi...ama ben derimki genel anasteziyle gir sezeryana ..epituralda ben çok çekmiştim...iğnele ryanlış vurulmuş uyuşmadım..doktor uyuşmuşsundur dedi canlı canlı kesti ben bağırınca birde genel anastezi verildi...onuda az vermişler uyandığımda üst dikişler dikiliyordu doktoruma yalvarmıştım dikme diye...ama o her defasında bitti bitti diyerek bitirdi en sonunda...sonrası dahada kötüydü inanılmaz bir baş ağrısıyla dünya başıma yıkıldı ki ben çok dayanıklıyımdır...dayanamadım tarifi bile zor..doktorlara söylüyoruz normal diyorlar..epidural böyle bir baş ağrısı yapıyormuşş birde hem genel hem lokal anastezi alınca bin kat artmış bir baş ağrısı...çok fazla sıvı tüketilmesi gerekiyormuşş..anestezinin vücuttan atılması için bu bize hiç söylenmemişti..birde nescafe içmeni tavsiye ederim ağrıyı azaltıyor..genel anasteziden uyanmak kişiden kişiye değişiyor kimi ağır uyanıyor kimi hemen..boğazında bir gıcıkla uyanıyorsun oda solunumunu sen uyurken devam ettirmek için takılan borulardan dolayı.. onuda atmak için boğazını temzilemek için uğraşıyorsun..oda ameliyat yerinde sızlama yapabiliyor...işin en kötü yanı bence sondaydı özelde ameliyat oluyorsan sen uyuduktan sonra takılmasını söyle..ameliyatta etrafında devamlı suretle koşuşturan konuşan birileri olacak sen kendine yoğunlaş..görmüyorsun onları..onlarda genelde seni öle çıplak gibi görmüyorlar işlerine yoğunlaştıklarından...uyumadıysan göğüs altından dizlerine kadar dezenfektan bir ilaç sürülecek soğuk gelebilir..kolların çarmıha gerilmiş gibi bağlanacak..oda senin iyiliğin için uyurken kolların düşmesin diye..ve enson anestezi doktoru sana birazdan uyuyacaksın diyecek..ben ancak Allahım sen yardım et diye bilmiştim..sanki bir saniye arayla yoğun bakımda uyandım..çabuk uyandığım için odaya hemen aldılar..bebekte benle birlikte geldi..sonda aynı gün çıkarılıyor...ve hemşire gelip hem sondayı çıkarıp hem sana kendi geceliğini giydirmek için yataktan kaldırıyor ve biraz yürümeni istiyor..karın bölgen sızlayacaktır..ama ne kadar çok yürürsen kendine okadar çabuk geliyorsun..hastanede benden daha çok yürüyen yktu..hemşireler bile hayret etti..ben hastaneyi sevmediğimden ve yatmayıda sevmediğimden bir an önce kaçmak için çabucak kendime gelmek istedim..birde kendimi kimseye muhtaç bırakmamak kendi işlerimi halletmek için çabucak iyileşmem lazımdı...3 gün evde yeme yaptım ev işleri yaptım..ama kendimi çok yorduğumdan ertesi gün halsizdim..bebeği hastanede yıkamadılar..ve göbeği düşene kadar yıkamayın demişlerdi ama 40 dereceye varan sıcakta kokutacak değildim..göbeğe su gelmeyecek şekilde eve gelir gelmez hemde kendim yıkadım bebişi..13 günde düştü bizim göbeğimiz...çıtçıtlı badi giydik devamlı..zaten sıcak olduğunda açıkta bırakmak gibi bir durum olmadı..2 günde birde yıkadım göbek düşene kadar..ağrılar gün gün azala azala bitiyor 1 hafta sonunda dik yürüyecek hale 2 hafta sonunda hafif ağırlıklar kaldıracak şekle gelirsiniz...yapıya ve acı eşiğinize bağlı olarak tabi..benim görümcem iki sezeryandada 1 ay yataktan kalkamamıştı..göbeği sardırmıyor doktorlar üstelik bol bişeyler giyin ilk bir hafta diyorlar..daha sonrası içinde fikir veremem ben sarmamıştım ilk ikisinde bundada sarmadım ve göbeğim öle bariz bir şekilde olmadı hiç...umarım kolay ve sorunsuz bir doğum olurr...iyi haberler vermeniz dileğiyle...

Ay canıum bu aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim..okurken biraz fena oldum tabi ama hayırlısı artık..sen baya badire atlatmışsın..allah yardımcımız olsun...

Merhaba Newlife,
Bu konuda başlık açtığın için teşekkürler. Ben de 35. haftamdayım ve sezeryan düşünüyorum İnşallah. Hemen sütün gelip gelmediğini ben de sormuştum. Doğum korkusunun dışında en çok kafama takılan şey bu.
İnşallah rahat ve kolay bir doğumla atlatırız bu süreci...

ben 37. haftada spınal anestezı ıle sezeryan oldum.aynı gun aksamına ayaga kaltım bıraz zorlanarak tabı.sutum 1gun sonra geldı.3. gun hastaneden eve geldıgımde cok daha ıyıydım.toz bıle aldım.eger ımkanın varsa mutlaka spınal yada epıdural anestezı yaptır.ıyılesme surecın daha hızlı oluyor en azından normal dogumdakı gıbı bebegı ılk sen goruyorsun.sımdıden hayırlı dogumlar tum anne adaylarınahihoyyyt

ben 37. haftada spınal anestezı ıle sezeryan oldum.aynı gun aksamına ayaga kaltım bıraz zorlanarak tabı.sutum 1gun sonra geldı.3. gun hastaneden eve geldıgımde cok daha ıyıydım.toz bıle aldım.eger ımkanın varsa mutlaka spınal yada epıdural anestezı yaptır.ıyılesme surecın daha hızlı oluyor en azından normal dogumdakı gıbı bebegı ılk sen goruyorsun.sımdıden hayırlı dogumlar tum anne adaylarınahihoyyyt

Canım neden 37. hafta da sezaryan oldun? erken gibi sanki..kaç kilo doğdu bebişin? Bu arada resimdeki senin bebişse 41 kere maşşallahhhhhh..o ne tatlı bişey öleeeee..Allah analı babalı sağlıklı büyütsünnn

bende 2 doğum yaptım ikiside sezaryan ve aralarında 1.5 yıl var ve 2. sezaryandan çok korkuyordum ama 2.si birincisinden daha iyi geçti ve anladım ki herşey doktorda bitiyormuş zıbın götürdüm ama kullanmadım bebek çok minik olduğu için zıbın tepesine çıkıyor sürekli biyerleri açılıyor ben badide daha rahattım iyi doğumlar stres olma anı en güzel şekilde yaşa derim

merhaba ben yurtdisindan fransadan yaziyorum.38+2 deyim ve 2 eylul de sezeryanla dogum yapacagim bebegim donmedigi icin.halbuki ben kendimi normal doguma hazirlamistim videolar yazilar felan simdi sezeryani okuyorum ama sona geldim.yurtdisinda sezeryan olan var mi bilgi verirse cok sevnirim burda daha uzun yatiriyorlarmis hastanede normal dogum 3 gun mesela sezeryan?birde bebek icin ne goturdunuz giyimi icin.bilgi verirseniz cok sevinirim.herkese hayirli dogumlar bebegiyle uzun omurler saglikla...

Kızlar,öncelikle hepinize hayırlı doğumlar diliyorum.ben 38+4 te epiduralli sezeryan oldum.çok rahattı.lavman yapılmadı.sondayıda anestezi uyguladıktan sonra taktılar ama açık söylemek gerekirse ben biraz acı hissettim.belki de kendimi kasmış olabilirim.uyuşukluğum geçmeden çıkardıkları için çıkartılışını hissetmedim..aynı gün ayağa kalktım ve bir gece kalıp eve döndüm.evdede annemler yardımcı oldular ama ben hep ayaktaydım..ilk gece hastanede sütüm gelmedi.mama verdiler.yavrum üç kaşıkta doydu zaten.ama sonra humananında çayını içtim maşallah hala emziriyorum..dikişlerim ilk zamanlar kaşınıyordu ama şu an gayet iyi.bebeğim için hastane çıkışı takımlarından götürdüm.içlerine zıbın giydirdim.dikişlerine dikkat edin giydirirken..bir hafta sonra göbeği düştü oğluşumun..o zamana kadar su ile sildim..göbeği düştükten sonra yıkadım..

ben 39+5 de mecburi sezeryan oldum suyum geldi sancım yoktu sabah kahvaltı ettiğim için lavma yaptılar ama sonda takılmadı kum torbasıda konmadı ameliyathaneden çıkarken ayılmaya başladım ama nefes almakta zorluk çektim sanki biri boğazıma oturmuş gibiydi odaya gittiğimde kendi geceliğimi giydirdiler sonra oğlumu getirdiler onu görünce bütün acıları unutuyorsun ilk emzirmeyi yatarak yap rahat oluyo hatta ben hastaneden çıkana kadar yatarak emzirdim böylece dikişleri zorlamamış oluyorsun bol bol yürü ve gazın geldiğinde sakın tutma bide öksürük oluyo gıcık gibi anestezinin sonucu dikişlerini tutarak öksür 3 gün sonra eve döndüm ben ilk zamanlar yataktan kalkmakta zorlanıyorsun bide dikişlerinin düğüm yeri olcak sağda yada solda orası daha çok sızlıyo benim sütüm eve geldikten sonra geldi arada mama vermek zorunda kaldık kaşıkla ver mamayı memeni bırakmasın ben önce iki mememide veriyodum ondan sonra mama yapıyodum
sütün gelmesi için bol bol su iç sakın şu süt yapar bunu ye şunu ye deselerde yeme sonra benim gibi hastanelik olursun birde senin sütün yok yada yaramıyor diyen olur muhakkak sakın kafana takma benim sütüm var diye düşün
3 hafta içinde eski haline döndüm
oğlumun göbeği 10 gün sonra düştü düştüğü gün yıkadık ve hastanede de çıtçıtlı bady giydirdik çok rahat oldu
biraz uzun oldu galiba :utangac:
hayırlısıyla kolay bir doğum olur inşallah a.s.

Kızlar tek tek teşekkür ederim hepinize..ne güzel bilgiler vermişsiniz..çok seviyorum bu kulubüüü.öpüldünüzzzz

Arkadaşlar doğum yapan annelere sormam gereken şeyler var..merakımı giderirseniz çok sevinirim..
Çocuğun göbeği ne zaman düşüyo?
Hastaneye çıtçıtlı body götüriyimmi yoksa zıbın mı lazım olucak ? (GÖBEĞİ DÜŞMEDEN BODY GİYDİRİLMİYO DİYE DUYDUM)
Sezaryanla doğum yapan arkadaşlar dikişler kaç günde kendine geldi?KAÇ GÜNDE AYAĞA KALKTINIZ?

Sütünüz hemen geldimi?
Bebişi ne zaman yıkayabiliyoruz? :CüvCüv::emir_bebek:

Canim, son dönemimde bende senin gibi cok merakliydim, ama inan herkese göre degisiyor sorularinin cevabi..
bende son ana kadar mecbur kaldim sezeryana ki hic istemiyordum.

cocugun göbegi 11gunde dustu, bana cok igrenc geliyordu, etrafini temizle diyordu hemsireler ama esime biraktim o isi.
bodyle hic alakasi yok canim zaten bebege daracik kiyafet giydirilmiyor ki, bebegin altina bagladigimiz bez zaten göbeginin ustune geliyor, ben body giydirdim citcitli :emir_bebek:
1 ayim olacak hemen hemen, dikislerim yeni kapaniyor, ben hemen ertesi gun yurumeye basladim, sonra git gide dikislerim yanmaya basladi göbegimin icide yaniyordu aci biber surmusler gibi sonra git gide geciyor, sezeryan o kadar basit bir olay degil buyuk bi ameliyat yani, ben epidural oldum yani uyaniktim :delphin:
ilk iki gun sutum pek yoktu sari sut geliyordu damla damla o cok vitaminli ve saglikli dedi doktorlar, bebegimde hafif sarilik vardi hemen gecti, ama ben hep emdirdim her agladiginda memeyi verdim ki o emdikce sutum olsun diye.. hic telasa girme eger hemen sutun gelmezse veya hic deme aaa baskalarinda hemen oldu bende yok, bence hic bir zaman baskalarini dusunme herkesin vucudu ve bebek bakimi farklidir, cunku bende ilk zamanlar cok telasliydim sutum o yuzden 3gun filan geldi..
sen ve bebisin kendinizi ne zaman hazir hissediyorsaniz o zaman banyo yaptir, ben 3gunu banyo yaptirdim hastanede, eve geldigimde de banyo yaptirdim her 2 gunde bir yikiyoruz bebisimi..
simdi bol bol uyu ve dinlen bebisin olunca buna hic zamanin olmuyacak :)
Hayirli dogumlar dilerim, Allah simdiden anali babali buyutsun saglikli olur insallah

Arkadaşlar doğum yapan annelere sormam gereken şeyler var..merakımı giderirseniz çok sevinirim..
Hastaneye çıtçıtlı body götüriyimmi yoksa zıbın mı lazım olucak ? (GÖBEĞİ DÜŞMEDEN BODY GİYDİRİLMİYO DİYE DUYDUM)
Sezaryanla doğum yapan arkadaşlar dikişler kaç günde kendine geldi?KAÇ GÜNDE AYAĞA KALKTINIZ?

Sütünüz hemen geldimi?

Canım bizim bebişin göbeği 14 günde düştü
Ben hastaneye zıbın götürdüm ama çıtçıtlı badi giydirdim bana badi giydirilmez demediler hatta hemşireler badi giydirmiş.
Walla 2 günde ayağa kalktık falan diyorlar ya ewet mecburen hastanede doğum yaptıgın gün ayağa kaldırıyorlar mecbur canın yansada kalkıyorsunn...ama öyle kalkıp hiç birşey olmamıs gibi yürüyemiyorsun.doğum yapalı 22 gün oldu artık şuan kendimi bayaa iyi hissediyordum ama ilk 7 gün biraz ağrılı oluyo dikiş yerlerim yanıyorduu...bir haftayı atlatınca biraz daha rahatsın canım herkezin aynı olmaz tabi.
şunuda unutma bu ufacık bir operasyon değilll..bas baya amelliyat..
Benim sütüm doğumdan 1 saat sonra hemen gelmişti emzirdim bebeişimi
Bebişi doktor göbeği düşmeden yıkama dedi göbeğin kurumasını çabuk düşmesini engelliyormus. Bizde haberler böylee işte..sanada hayırlı dogumlar diliyorummm

Ewet canım arkadaşın dediği gibi bolll bollllllllllll uyu..Ben uykuya hasretim şimdi:bbo:
Anne olmak muhteşem birşeymiş kızımı içime sokasım geliyorrrr allah bebek isteyen herkeze versin inş..

ben hastaneye zıbın götürdüm dikişlerimi 10 gün içerisinde aldılar benim yanımda yardımcı kimsem olmadıgı için ilk gün ayaga kalktım sütüm hemen geldi ama bebişim 1 hafta sütümü almadı sonda olayı gerçekten zor ama sanırım herkeste aynı etkiyi yapmıyor ben doğumumu zeynep kamil hastanesinde yaptım ameliyata girmeden sondayı taktılar iki gün hastanede yattım bebegimi üçüncü gün evde göbegine gelmeden yıkadım ve kırkı çıkana kadar neredeyse hergün bebgimin göbegi birhaftada düştü sana hayırlı dogumlar tatlım rabbim kolaylıklar versin inşallah :CüvCüv:

Sütünüz hemen geldimi?

öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum.

benim bebeğim şu an 17 günlük göbeği 5.gün düştü.
hastaneye 3 takım hastane çıkışı götürdüm onları kullandık çıtçıtlı bodylerin çok rahat olucağını düşünmüyorum.

bebeği 1 saat sonra getirdiler ve hemen emzirdim sütüm geldi.

hemşiresi bebeği çıkınca yıkıyabileceğimizi söyledi göbeğine su kaçırmamak şartıyla ama ben göbeği düşmeden yıkamadım.

Herkesin yapısı farklı tabi..kimi zorlanmış kimi rahat geçirmiş...Allah yardımız olsun..Bi doğurup evime gelebilseydim rahatlıycaktım..bu sitres çok fena

ayy okurken farkında olmadan bütün bedenimi ter basmış, kendimi kasmışım, stres yatımm , bu bebek oldu olmasına çok şükür rabbime de,, bakalım nasıl çıkacak, neden normal doğum düşünmüyorsunuz? ben şimdiden kendimi ormale konsantre etmeye çalışıyorum, bakalım son aylarda cesaretlenebilecek miyim

ben hastaneye zıbın götürdüm dikişlerimi 10 gün içerisinde aldılar benim yanımda yardımcı kimsem olmadıgı için ilk gün ayaga kalktım sütüm hemen geldi ama bebişim 1 hafta sütümü almadı sonda olayı gerçekten zor ama sanırım herkeste aynı etkiyi yapmıyor ben doğumumu zeynep kamil hastanesinde yaptım ameliyata girmeden sondayı taktılar iki gün hastanede yattım bebegimi üçüncü gün evde göbegine gelmeden yıkadım ve kırkı çıkana kadar neredeyse hergün bebgimin göbegi birhaftada düştü sana hayırlı dogumlar tatlım rabbim kolaylıklar versin inşallah :CüvCüv:

süt gelmediği zaman 10gün boyunca ne yaptınız? bebeğe ne verdiniz?

ayy okurken farkında olmadan bütün bedenimi ter basmış, kendimi kasmışım, stres yatımm , bu bebek oldu olmasına çok şükür rabbime de,, bakalım nasıl çıkacak, neden normal doğum düşünmüyorsunuz? ben şimdiden kendimi ormale konsantre etmeye çalışıyorum, bakalım son aylarda cesaretlenebilecek miyim

Aybükecim normal yapmam mümkün değil malesef..sebeplerim var tabi.Doğurmak bi telaşe tabi ama sonrasıda önemli benim için...nasıl geçicek o 40 gün allah yardım etsin hepimize..

canım ben de sezeryanla doğum yaptım,geçirilmiş ameliyattan dolayı sezeryan olmak zorunda kaldım,zaten normali de yapamazdım heralde,çok korktuğum için genel anestezi istedim,son ana kadar doktorum hep spinal olsun diye beni iknaya çalıştı ameliyathanede bile hala düşünüyodum anestezi uzmanına söyledim çok korkuyosan uyutalım dedi,yalnız epidural kateter taktılar uyanınca alt taraf uyuşuktu,gece de bi doz ilaç daha yapıldı hiç ağrı hissetmedim,ameliyattan çok sondadan korkuyodum ama korktuğum kadar olmadı,kendini rahatlatırsan hemen takılıyo,lavmanı sordum sezeryanda yapmıyolarmış erken doğuma sebep olur diye akşamdan aç kaldım,sütüm ikinci gün geldi,bebişimin göbeği de 8. günde düştü,düştükten sonra yıkadık,biz zıbın kullandık çünkü göbek çevresi zaten hassas tahriş olsun istemedim...Allah hayırlı doğumlar nasip etsin herkese,hayırlısıyla meleklerinizi kucağınıza almanızı dilerim...:teselli:

Back