- Konu Sahibi newlife
3 kez sezeryan oldum... ikisi genel birisi lokaldi...ama ben derimki genel anasteziyle gir sezeryana ..epituralda ben çok çekmiştim...iğnele ryanlış vurulmuş uyuşmadım..doktor uyuşmuşsundur dedi canlı canlı kesti ben bağırınca birde genel anastezi verildi...onuda az vermişler uyandığımda üst dikişler dikiliyordu doktoruma yalvarmıştım dikme diye...ama o her defasında bitti bitti diyerek bitirdi en sonunda...sonrası dahada kötüydü inanılmaz bir baş ağrısıyla dünya başıma yıkıldı ki ben çok dayanıklıyımdır...dayanamadım tarifi bile zor..doktorlara söylüyoruz normal diyorlar..epidural böyle bir baş ağrısı yapıyormuşş birde hem genel hem lokal anastezi alınca bin kat artmış bir baş ağrısı...çok fazla sıvı tüketilmesi gerekiyormuşş..anestezinin vücuttan atılması için bu bize hiç söylenmemişti..birde nescafe içmeni tavsiye ederim ağrıyı azaltıyor..genel anasteziden uyanmak kişiden kişiye değişiyor kimi ağır uyanıyor kimi hemen..boğazında bir gıcıkla uyanıyorsun oda solunumunu sen uyurken devam ettirmek için takılan borulardan dolayı.. onuda atmak için boğazını temzilemek için uğraşıyorsun..oda ameliyat yerinde sızlama yapabiliyor...işin en kötü yanı bence sondaydı özelde ameliyat oluyorsan sen uyuduktan sonra takılmasını söyle..ameliyatta etrafında devamlı suretle koşuşturan konuşan birileri olacak sen kendine yoğunlaş..görmüyorsun onları..onlarda genelde seni öle çıplak gibi görmüyorlar işlerine yoğunlaştıklarından...uyumadıysan göğüs altından dizlerine kadar dezenfektan bir ilaç sürülecek soğuk gelebilir..kolların çarmıha gerilmiş gibi bağlanacak..oda senin iyiliğin için uyurken kolların düşmesin diye..ve enson anestezi doktoru sana birazdan uyuyacaksın diyecek..ben ancak Allahım sen yardım et diye bilmiştim..sanki bir saniye arayla yoğun bakımda uyandım..çabuk uyandığım için odaya hemen aldılar..bebekte benle birlikte geldi..sonda aynı gün çıkarılıyor...ve hemşire gelip hem sondayı çıkarıp hem sana kendi geceliğini giydirmek için yataktan kaldırıyor ve biraz yürümeni istiyor..karın bölgen sızlayacaktır..ama ne kadar çok yürürsen kendine okadar çabuk geliyorsun..hastanede benden daha çok yürüyen yktu..hemşireler bile hayret etti..ben hastaneyi sevmediğimden ve yatmayıda sevmediğimden bir an önce kaçmak için çabucak kendime gelmek istedim..birde kendimi kimseye muhtaç bırakmamak kendi işlerimi halletmek için çabucak iyileşmem lazımdı...3 gün evde yeme yaptım ev işleri yaptım..ama kendimi çok yorduğumdan ertesi gün halsizdim..bebeği hastanede yıkamadılar..ve göbeği düşene kadar yıkamayın demişlerdi ama 40 dereceye varan sıcakta kokutacak değildim..göbeğe su gelmeyecek şekilde eve gelir gelmez hemde kendim yıkadım bebişi..13 günde düştü bizim göbeğimiz...çıtçıtlı badi giydik devamlı..zaten sıcak olduğunda açıkta bırakmak gibi bir durum olmadı..2 günde birde yıkadım göbek düşene kadar..ağrılar gün gün azala azala bitiyor 1 hafta sonunda dik yürüyecek hale 2 hafta sonunda hafif ağırlıklar kaldıracak şekle gelirsiniz...yapıya ve acı eşiğinize bağlı olarak tabi..benim görümcem iki sezeryandada 1 ay yataktan kalkamamıştı..göbeği sardırmıyor doktorlar üstelik bol bişeyler giyin ilk bir hafta diyorlar..daha sonrası içinde fikir veremem ben sarmamıştım ilk ikisinde bundada sarmadım ve göbeğim öle bariz bir şekilde olmadı hiç...umarım kolay ve sorunsuz bir doğum olurr...iyi haberler vermeniz dileğiyle...