• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryanla doğum yapan annelere sorum var!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi newlife
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
N

newlife

Ziyaretçi
Arkadaşlar doğum yapan annelere sormam gereken şeyler var..merakımı giderirseniz çok sevinirim..
Çocuğun göbeği ne zaman düşüyo?
Hastaneye çıtçıtlı body götüriyimmi yoksa zıbın mı lazım olucak ? (GÖBEĞİ DÜŞMEDEN BODY GİYDİRİLMİYO DİYE DUYDUM)
Sezaryanla doğum yapan arkadaşlar dikişler kaç günde kendine geldi?KAÇ GÜNDE AYAĞA KALKTINIZ?

Sütünüz hemen geldimi?
Bebişi ne zaman yıkayabiliyoruz? :CüvCüv::emir_bebek:

Merhaba Newlife,
Bu konuda başlık açtığın için teşekkürler. Ben de 35. haftamdayım ve sezeryan düşünüyorum İnşallah. Hemen sütün gelip gelmediğini ben de sormuştum. Doğum korkusunun dışında en çok kafama takılan şey bu.
İnşallah rahat ve kolay bir doğumla atlatırız bu süreci...

Merhaba Newlife,
Bu konuda başlık açtığın için teşekkürler. Ben de 35. haftamdayım ve sezeryan düşünüyorum İnşallah. Hemen sütün gelip gelmediğini ben de sormuştum. Doğum korkusunun dışında en çok kafama takılan şey bu.
İnşallah rahat ve kolay bir doğumla atlatırız bu süreci...

Allah sağlıklı rahat doğumlar nasip etsin hepimize canım..benim en çok çekindiğim şeyde sonda olayı..bakalım nasıl olcak?

Arkadaşlar doğum yapan annelere sormam gereken şeyler var..merakımı giderirseniz çok sevinirim..
Hastaneye çıtçıtlı body götüriyimmi yoksa zıbın mı lazım olucak ? (GÖBEĞİ DÜŞMEDEN BODY GİYDİRİLMİYO DİYE DUYDUM)
Sezaryanla doğum yapan arkadaşlar dikişler kaç günde kendine geldi?KAÇ GÜNDE AYAĞA KALKTINIZ?

Sütünüz hemen geldimi?

canım bebegın gobegı 1-2 hafta ıcınde dusuyor.oglumun 6. gunde dustu benım.hastaneye bence zıbın gotur 3-4 takım,body gıydırılmıyor ılk zamanlar.2 dogum yaptım sezeryanla,ıkısınde de ılk 1 hafta zorlandım sonra cok sukur her ısımı kendım yapmaya basladım,cabuk toparlandım yanı.dogum yaptıgın ılk gun kaldırırlar zaten senı ayaga,yoksa ıyılesmen zaman alır,ne kadar cabuk kalkarsan o kadar ıyı derım ben.sutum ıkıncı gun geldı benım.sakın sutum gelmıyor dıye sekerlı su,mama vs verme bebegıne.emzır sık sık.bebegı de gobegı dustugunde yıkıyabılırsın.hayırlı dogumlar,allah ıkınızı de saglıkla kurtarsın ınsallah

Ben doktorumla konuştum sonda meselesini. Anesteziden sonra taktıklarını söyledi. Bağırsakları rahatlatmak için yapılan lavman ve serum için damar yolu açılması anesteziden önce oluyormuş. Sen de sor doktoruna için rahat eder.
Bana da arkadaşım tavsiye etmişti, mutlaka doğuma yakın kaysı kompostosunu hazırda bulundur diye. Çünkü ameliyat sonra tuvalete ne kadar erken gidebilirsen o kadar çabuk toparlanıyormuşsun.
Ben epidural ya da spinali tercih edeceğim. Çünkü genel anestezide uyanma anında daha çok ağrın oluyormuş. Diğer türlü ise doğum sonrası en az 3-4 saat uyuşukluk olacağı için ilk acıları bertaraf etmiş oluyormuşsun.
İnşallah yakında biz de geriden gelen anne adaylarına doğumla ilgili güzel hikayeler anlatırız...

Sütünüz hemen geldimi?
Ben istemeye istemeye 41. haftamda sezerya olmak zorunda kaldım.
Benim kızımın göbeği 10. günde düştü. Mümkün olduğunca havalandır. hava alsın ki kurusun ve düşsün.
ben çıt çıt badyde götürdüm zıbında ilk zıbın giydi 1hafta filan sonra hep çıt çıt badi giydi.
dikişler hmmmm 2. günde eve döndük 5. günde evde gezmeye başladım. ama tam iyileşmesi ben deyim 15 gün sen de 1 ay. hala bile içim bi tuhaf oluyor oraya elledikçe
sütüm hemen geldi (öyle bir kaygın olmasın ki hemen gelsin.)
bebeğide ilk zamanlar güzelce silersin her gün, göbeği düşünce ve ya 1 gün sonra yıkarsın.
kolay bir doğumun olur inşallah

Hayırlısyla bi atlatsak şu doğumu...eylülün 1 inde yani pazartesi oluyo, son kontrol var..sezaryan tarihide o gün belli olucak.Normal doğum tarihim eylül 20 gözüküyo..Eylül 9/10 gibi olur heralde...

Göbeği bir hafta sonra düşüyor. Bebeği arada yıkarsan göbek ıslandığından düşmesi zaman daha uzun sürer.

Ben normal badi kullandım. Göbeğinin düşmesini beklemedim.

Üç günde yürüyebilecek hale geliyorsun. Bir haftada çok zorlanmadan harket edebilmeye başlıyorsun. Kırkın çıkınca tamamen eski haline dönmüş olursun.

Sütün hemen geliyor sen hiç mereak etme. B

ebeği yıkamanda bir mahsur yok sanırım ama göbeğin daha geç düşmesine sebep oluyordiye ben yıkamamıştım. Ayrıca bebek doğduğunda üzerini kaplayan sıvı bebek için çok faydalı. Yurt dışında doğumdan sonra yıkamıyorlar bebeği. Bizde doğumdan sonra hastanede yıkanıyor.

sonda uyanıkken bile takılsa kendini sıkmazsan hiç acımıyor.
lavman yaptırmamak isteyen akşamdan hiç birşey yemeden gitsin derim.
edidural veya spinal şansınız varsa tercih edin bence.
ama bel fıtığı olanlarda uygulanamıyor maalesef

Sütünüz hemen geldimi?
[
eve gelir gelmez yıkadık oğlumu..
benim oğlumun göbeği 7-8 gün sonra düştü..
sütüm ertsi gün geldi Alla'a şükür.
zıbın götür bence daha iyi oluyo..
ben sana kaç günde geldiğimi yazmayayım benimki biraz kötüydu ama dr.kaynaklı sakın moralini bozma bünyeden bünyeye değişir iyileşme süresi ben hariç etrafımdaki arkadaşlarım eve döndüklerinde iyi oldular.

ben hala korkuyorummm:1ninca: çok takıntılı biriyim..takıntılarım yüzünden normal doğum yapamıyorum zaten..epidural vada spinalde yapamam..tamamen uyumam lazım o esnada..şuursuz olmam lazımmkafamçokkarıştı

canım hayırlısıyla allah bebişini kucağına almayı nasip etsin canım bende 5 yıl önce olmuştum sezeryan sonda kesinlikle kendini sıkmazsan acımıyor hemen takılıyor
sütüm benim doğumdan sonra hemen geldi canım hiç kendini sıkma bebeğini emzir
hastaneye giderken zıbın alttan çıtçıtlılar kullanışlı oluyor
güzel haberlerini bekliyoruz korkmamaya çalış iyi moralle girersen canım öyle çıkıyorsun ben düğüne gider gibi gittim mutlu ve narkozdan uyandıktan sonra sıkıntım olmadı biraz sancı dışında mutlaka bol bol yürü ve rezene papatya çayı içmeni öneririm rahatlatıyor gerçekten canım sormak istediğin olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım tatlım

canım hayırlısıyla allah bebişini kucağına almayı nasip etsin canım bende 5 yıl önce olmuştum sezeryan sonda kesinlikle kendini sıkmazsan acımıyor hemen takılıyor
sütüm benim doğumdan sonra hemen geldi canım hiç kendini sıkma bebeğini emzir
hastaneye giderken zıbın alttan çıtçıtlılar kullanışlı oluyor
güzel haberlerini bekliyoruz korkmamaya çalış iyi moralle girersen canım öyle çıkıyorsun ben düğüne gider gibi gittim mutlu ve narkozdan uyandıktan sonra sıkıntım olmadı biraz sancı dışında mutlaka bol bol yürü ve rezene papatya çayı içmeni öneririm rahatlatıyor gerçekten canım sormak istediğin olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım tatlım

Çok sağol canım..peki göbek kaldımı..herhangi bişey sardınmı?Mesela ablam bi hafta sonra çok dar pantolonlar giydi hergün..şimdi kız gibi vücudu..gerçi o 6 kilo fazlayla doğuma girmişti :)

Sütünüz hemen geldimi?

gobek düşmesinin sezeryan dogumla ne ilgisi var anlamadım ama,benim kızımın gobegı 8 gunde düştü.tabıkı ilk etapta zıbın kullanacaksın,minik bebeği bodylerle haşat etmeyin.dikişlerin kendine gelmesı dıye bırşey soz konusu degıl,ama ben ıkıncı gun kendım yuruyordum,10 günün sonunda kendimi eskisi gibi hissettim.sütüm 2.gunun sonunda gayet iyi geldi.bebegım dogar dogmaz yıkandı,ve sonrasındada biz sureklı yıkadık.hayırlı dogumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım ben hiçbirşey sarmadım aksine bol giyindim ama bol su iç doğumdan sonra emzireceğin için kalori veriyorsun bu sürede kısa sürede kilo verdim göbeğim hiç kalmadı canım benim çok şükür inşallah seninde kalmaz ben ilk bebeğimde çok kilo aldım ama bir ay içerisinde eski kiloma yaklaştım aburcubur yeme fıstık su ve sıvı almak en güzeli bence

Keşke normal doğurabilseniz,gerçi biraz da nasip bu işler normal doğuracağım deyip sezeryana giren,sezeryan olucam deyip sancı başlayınca doğuruveren arkadaşlar oldu.
Epidural oldum ben de,ilk şoku o kadar adamı görünce yaşadım ameliyathanede,arkadaşın dediği gibi moral motivasyon çok önemli herkese haber verin,yalnız olmamak çok önemli orda,ameliyathaneye yalnız girmek zorunda kaldım ben,eipduarlin cok artısı var ama,uyanıkken ameliyat olmak da ranger a binmek gibi bişey,ben bildiğim bütün duaları okudum hiç susmadım.
Ameliyat sonrası kolostrum hemen geliyor,normal süt de hemen geliyor,bolbol emzirin oldu gelmedi,azıcık mama verirsiniz kaşıkla,bunda bişey yok normal doğumda bile 3 gunde gelenler oluyor,ama insan süt konusunda cok hassas oluyor,ilerleyen zamanlarda sütün yetti yetmedi,yaradı yaramadı diyenler cok can sıkıyor.
Herkese bol süt diliyorum.
Ha yanınızda bu işlerden anlayan birilerini götürün mutlaka, görümcem bebeği giydirirken kafası kanlı kalmış ve bir süre hastanelerde kalmak zorunda kaldığım için bebek öyle kaldı,ilk emzirme memeyi tutturmaya çalışma konusnda hemşire yardımcı oldu ama yanımdakilerin aklına gelse,yatarak emzirme yoluyla hiç zorlanmacaktım,oturmaya çalıştım hep.
Bolbol yürüyüp gaz cıkarmak cok önemli
Bir de varisniz , pıhtılaşma sorununz varsa bunu lütfen belirtin, yapılacak bir iğneyle, DVt diye bir rahatsızlık önleniyormuş meğer.Benim bacağımda damar tıkanıklığı oluştu da.
Ve varsa ve mümkünse anneniz mutlaka yanınızda olsun,gerçekten başka hiç kimse onun yerini tutamıyor.
Zıbın giydirmek kolay oluyor , benm bebeğim de çok ufaktı,cıtcıtlı badiyi 2 ay sonra giydirebildm,ama normal kiloda doğarsa,havalar da cok sıcak badi iyi olur.

gobek düşmesinin sezeryan dogumla ne ilgisi var anlamadım ama,benim kızımın gobegı 8 gunde düştü.tabıkı ilk etapta zıbın kullanacaksın,minik bebeği bodylerle haşat etmeyin.dikişlerin kendine gelmesı dıye bırşey soz konusu degıl,ama ben ıkıncı gun kendım yuruyordum,10 günün sonunda kendimi eskisi gibi hissettim.sütüm 2.gunun sonunda gayet iyi geldi.bebegım dogar dogmaz yıkandı,ve sonrasındada biz sureklı yıkadık.hayırlı dogumlar.

Canım tabi alakası yok sezaryanla göbek düşmesinin..onu da arada sordum işte
Teşekkürler

canım öncelikle hayırlı olsun,
benim de bebeğim ters olduğundan sezaryan oldum, hastanede hemen ayağa kaldırıyorlar ufak yürüyüşler yaptırıyorlar.... ikinci günü ilkgüne göre daha rahat oluyor, hastaneden çıktıktan sonra yalnız olmama rağmen çabuk toparladım, bebeğimin göbeği 6.gün düştü ,göbeği düşmedende yıkandı göbek kısmına dikkat ederek tabii. dikiş lazer oluyor zaten , eşya olarak ta zıbın vs yeterli. Allah kolaylık versin canım doğum anına kadar iyi dinlenmeye çalış iş güç var deme hallolur moralin yüksek olsun yeter, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.::emir_bebek:

tatlım moralini yüksek tut tamam mı güzel şeyler düşün herşey güzel olacak kucağına asyanı alacaksın inşallah allahın izniyle canım arkadaşım

İyi dilekleriniz için çok teşekkürler kızlar...sağlıklı doğar inşallah..kocaman öptüm alayınızı:1hug:

Back