Keşke normal doğurabilseniz,gerçi biraz da nasip bu işler normal doğuracağım deyip sezeryana giren,sezeryan olucam deyip sancı başlayınca doğuruveren arkadaşlar oldu.
Epidural oldum ben de,ilk şoku o kadar adamı görünce yaşadım ameliyathanede,arkadaşın dediği gibi moral motivasyon çok önemli herkese haber verin,yalnız olmamak çok önemli orda,ameliyathaneye yalnız girmek zorunda kaldım ben,eipduarlin cok artısı var ama,uyanıkken ameliyat olmak da ranger a binmek gibi bişey,ben bildiğim bütün duaları okudum hiç susmadım.
Ameliyat sonrası kolostrum hemen geliyor,normal süt de hemen geliyor,bolbol emzirin oldu gelmedi,azıcık mama verirsiniz kaşıkla,bunda bişey yok normal doğumda bile 3 gunde gelenler oluyor,ama insan süt konusunda cok hassas oluyor,ilerleyen zamanlarda sütün yetti yetmedi,yaradı yaramadı diyenler cok can sıkıyor.
Herkese bol süt diliyorum.
Ha yanınızda bu işlerden anlayan birilerini götürün mutlaka, görümcem bebeği giydirirken kafası kanlı kalmış ve bir süre hastanelerde kalmak zorunda kaldığım için bebek öyle kaldı,ilk emzirme memeyi tutturmaya çalışma konusnda hemşire yardımcı oldu ama yanımdakilerin aklına gelse,yatarak emzirme yoluyla hiç zorlanmacaktım,oturmaya çalıştım hep.
Bolbol yürüyüp gaz cıkarmak cok önemli
Bir de varisniz , pıhtılaşma sorununz varsa bunu lütfen belirtin, yapılacak bir iğneyle, DVt diye bir rahatsızlık önleniyormuş meğer.Benim bacağımda damar tıkanıklığı oluştu da.
Ve varsa ve mümkünse anneniz mutlaka yanınızda olsun,gerçekten başka hiç kimse onun yerini tutamıyor.
Zıbın giydirmek kolay oluyor , benm bebeğim de çok ufaktı,cıtcıtlı badiyi 2 ay sonra giydirebildm,ama normal kiloda doğarsa,havalar da cok sıcak badi iyi olur.