Sevsem de boşanıyoruz.. desteğinizi bekliyorum..

Bende onu soruyorum ama hakaretlerin içeriğini söylemiyor.

Bazı insanlar kavga ve tartışmaları: söyledikleri sözlerin sorumluluğunu almadan , gerçek düşüncelerini söylemek için kullanıyorlar.

Sonrasında da suçu alkole atan insanlar gibi davranıp; sinirden ağızlarından çıkanı kulaklarının duymadığını veya hatırlamadıklarını iddia ediyorlar.

Söyleyen ağzına geleni sayarken 1 kez frene basmamış; işitene neden gidiyorsun demek adil mi ?

Kimse kimsenin stres topu değil. Adam kaç yaşında bilmiyorum;adamı, yürüyüp gidebilecek kadar güçlü olduğu ve kendi değerini bildiği için tebrik ediyorum.

Bazı insanlar kavga ve tartışmaları: söyledikleri sözlerin sorumluluğunu almadan , gerçek düşüncelerini söylemek için kullanıyorlar.

Sonrasında da suçu alkole atan insanlar gibi davranıp; sinirden ağızlarından çıkanı kulaklarının duymadığını veya hatırlamadıklarını iddia ediyorlar.

Söyleyen ağzına geleni sayarken 1 kez frene basmamış; işitene neden gidiyorsun demek adil mi ?

Kimse kimsenin stres topu değil. Adam kaç yaşında bilmiyorum;adamı, yürüyüp gidebilecek kadar güçlü olduğu ve kendi değerini bildiği için tebrik ediyorum.
Nasılsa seviyor gitmez nasılsa evlendi tapusu bende ooo yani o zaman hakaret edebilirsin hor görebilirsin aşağıla istediğin kadar?
Neden adam ilgisizmiş.
Yedi yirmi dört ilgi vermesi gerek çünkü.
Gerçekten bazı insanlar kaybedince anlıyor.

Aldatma da olabilir bilemiyorum ama bence hakaret de bal gibi boşanma sebebidir.Hele de periodik olarak geçmiş hataları yüzüne vurulup,hakaret edilirse.

En iyisi bu sanırım

Ayrılığa alışmaya çalışın süreci ne kadar çabuk atlatırsanız daha iyi olur

Yıpratan aşk derler sizinkine hep kavga gürültü her kavgada ağza alınmışlar kırıcı söz herkesi usandırır

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim öncelikle, eşimle evlenirken de kişiliklerimizin farklı olduğunu biliyordum ama aşk sevgi insan orta yolu bulabilirim diye düşünüyor. Sabit bir işi olduğu halde hayali için bir bölüm okumak istiyordu. Nişanlılığımızdan itibaren 3 yıl boyunca denedi. Gelinlik ev eşyaları vs hepsini gidip tek başıma hallettim bunlar için hiç çabalamak zorunda kalmadı çünkü ders çalışıyordu. Evlenirken maddi açıdan onu hiç üzmedim her şey olduğu kadardı böyle de mutluyduk. Sevgili ilken vakit ayırırdı bana yoksa neden aşık olayım, ama sonrasında hayalini gerçekleştirmek istedi ben de her seferinde tamam dedim koca 3 yıl, çünkü hayalinin peşinden koşamayan bir insan mutlu olamazdı mutlu olmasını istedim. Ama bu süreçte de sitemlerim oldu çünkü zaman noktasında çok acı çekiyordum, ortak arkadaşlarımızla yemeğe gidiyoruz gelemiyor, dışarı çıkıyorum gelemiyor, ben evli ama bekar gibiydim, hakaret noktasında da 5 yıllık süreçte 4-5 kez küfür etmişimdir onun dışında konu neyle alakalı ise ondan dem vurdum ve ne yazık ki geçmiş ilişkilerinden.. en büyük sıkıntı buydu kıskanç bir yapım vardı. Evet kavgalar hareretliydi sözlerim kötüydü ama kırıcılık karşılıklıydı. Sonunda istediği bölümü kazandı bu yıl, o bölüm İçin yıllarca pes etmedi çabaladı ama benim için artık çabalamıyor..

Nasılsa seviyor gitmez nasılsa evlendi tapusu bende ooo yani o zaman hakaret edebilirsin hor görebilirsin aşağıla istediğin kadar?
Neden adam ilgisizmiş.
Yedi yirmi dört ilgi vermesi gerek çünkü.
Gerçekten bazı insanlar kaybedince anlıyor.

7/24 ilgi beklemedim, sadece ortak zaman istedim, şu ülkedeki her aile gibi ben de haftada bir akşam da olsa beraber oturalım istedim. Haksızlık ediyorsunuz, üstelik ben ona da kızmıyorum aksine onu anlamaya çalışıyorum

Konu sahibi kendi ağzıyla neler olduğunu yazmış. Forumda aynı durumun tersinden anlatıldığı onlarca konu mevcut. Bu tür konularda kadınlar : Kocalarının her kavgada kendilerine hakaret ettiğini, sonra 2 güleryüz gösterince herşeyin yoluna girmesini beklediklerini anlatıyorlar. O kadınlara boşanmaları tavsiye edilirken; burada hakaretleri işiten adam boşanmak istediği için neden yadırganıyor ? Neden adamın aldattığı ve sadakatsiz olduğu varsayılıyor ?

İnsanların ilişkilerinde huzur ve mutluluk istemesi çok mu garip ?
Çok normal tabiiki tüm insanlar için gerekli huzur ve sevgi,cinsiyet gözetmeksizin yazmıştım,taraf tutmadan ,çözülebilecek bir sorun gibi gözükürken tek başına boşanma kararı alması,evini ayırması normal gelmediği için ihtimal yürüttük👍sonuçta boşan veya boşanma demem ,hakkımda yok zaten.Herkes kendi tercihlerini yaşıyor bu hayatta.

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim öncelikle, eşimle evlenirken de kişiliklerimizin farklı olduğunu biliyordum ama aşk sevgi insan orta yolu bulabilirim diye düşünüyor. Sabit bir işi olduğu halde hayali için bir bölüm okumak istiyordu. Nişanlılığımızdan itibaren 3 yıl boyunca denedi. Gelinlik ev eşyaları vs hepsini gidip tek başıma hallettim bunlar için hiç çabalamak zorunda kalmadı çünkü ders çalışıyordu. Evlenirken maddi açıdan onu hiç üzmedim her şey olduğu kadardı böyle de mutluyduk. Sevgili ilken vakit ayırırdı bana yoksa neden aşık olayım, ama sonrasında hayalini gerçekleştirmek istedi ben de her seferinde tamam dedim koca 3 yıl, çünkü hayalinin peşinden koşamayan bir insan mutlu olamazdı mutlu olmasını istedim. Ama bu süreçte de sitemlerim oldu çünkü zaman noktasında çok acı çekiyordum, ortak arkadaşlarımızla yemeğe gidiyoruz gelemiyor, dışarı çıkıyorum gelemiyor, ben evli ama bekar gibiydim, hakaret noktasında da 5 yıllık süreçte 4-5 kez küfür etmişimdir onun dışında konu neyle alakalı ise ondan dem vurdum ve ne yazık ki geçmiş ilişkilerinden.. en büyük sıkıntı buydu kıskanç bir yapım vardı. Evet kavgalar hareretliydi sözlerim kötüydü ama kırıcılık karşılıklıydı. Sonunda istediği bölümü kazandı bu yıl, o bölüm İçin yıllarca pes etmedi çabaladı ama benim için artık çabalamıyor..
Eşiniz nişanlıyken de böyleymiş.Bile bile evlenmişsiniz.Sizin bir hayaliniz olsa onun için çalışıp vakit ayıramasaydınız ona,o nasıl davranırdı?
23 yıldır evliyim 1 kez bile bırak küfürü,hakareti tek kötü söz söylemedim de işitmedim de.
Belki de evlenmemeliydiniz o da hayallerinin peşinden koşmalıydı.

Konu sahibiyle aynı süreçten geçiyoruz benim eşimde sıkıntı duyduğu bir sorun olduğunda direk iletişimi keser ve benim de iletişim kurmama asla izin vermezdi. Ben karşılık olarak son dönemde hiçbir. Şekilde tartışmamaya onun sakin zamanında durumu konuşmaya başlamıştım ve evliliğimizin son 3 yılında hiç tartışma yaşamadık. Şimdi ise bu durumun bizi monotonlaştırdığını tutkusunun bile kalmadığını söyleyerek ayrılmak istiyor. Yani inanın kendinizi suçlamayın sonuç değişmeyecekti. Bu tarz adamlar hayattan ne istediklerini bilmiyorlar düzende giden şeylerden sıkılıp, atraksiyondan da kaçıyorlar ben daha çok hayattan keyif almayı bilmediklerini düşünüyorum. Akademik başarı iyi hoş ama sosyal hayatıda beraberinde yürüten insanlar şu hayatta başarılı oluyorlar. Ben de sizin gibi isyan ettim olmaz dedim şimdi kabullendim durumu hatta hayatımın öncesinde yapmadığım gitmediğim herşey için de pişmanım kendilerinden çok onlara adapte olmak için hayattan çekilen bizlere de iyilik yapıyor olabilirler
Vazgeçip gitmek isteyen mutlaka bir bahane buluyor,öyle yapsanda böyle yapsanda sonucu değiştiremiyoruz maalesef😔Size yeni hayatınızda mutluluk ve huzur diliyorum🙏🥰

Acikcasi boyle bir durumda kalsam gurur yapmam kurtabilirsem evliligimi kurtarirdim ama karsi taraf kararliysa ve beni gervekten istemiyorsa (erkekler eslerinden gercekten sogudularsa isi psikolojik /fiziksel siddete ceviriyor ornekleri cok)kabul eder hayatima bakardim ,bir insanin arkasindan yas tutmak istemem ama geri donus yoksa öldü kabul etmek lazim bunun icin cok cabalarim... Bunun kolay olmadigini da biliyorum ama insan sevdigini topraga veriyor ölümunu kabulleniyor bu onun yaninda ne ki?gerekirse ilac tedavisine baslar kendimi uyustururum ama yinede hizlica atlatmaya bakarim artik sevmiyorsa sevmiyordur acida olsa saygi duymak lazim

Konu sahibi kızmayın ama bu yalnızlığa siz mahküm etmişsiniz kendinizi.Nişanlıyken hiç bir çaba harcamamış.Evlenince değişeceğini mi düşündünüz?Değişmiyorlar.Eşinize de kızamıyorum.Hayalleri için çok çabalamış ve başarmış.En başından beri de sizden bunu saklamamış.Sevgi bittiyse eşinizi ikna edemezsiniz.Gitmesine izin vereceksiniz.Boşanıp,acılarınızı sarıp,yolunuza devam edeceksiniz.

Ben hiç bir erkeğin kadın zorla boşanmadan, soğuyup boşanmak isteyeceğine inanmıyorum. Hem de böyle ev tutmalar falan.. ya biri vardır, ya da birinin olma ihtimali vardır. Öyle erkekler birini bulmadan tüm düzenini değiştirmiyor. Yine konuşmaz ama o evde durur. Umarım böyle bir şey yoktur.
Böyle diyen birinin de aksiyon almasını beklemez ben başlatırdım süreci.

bu tür insanlar tehlikeli şöyle düşünün beyiniz 3-5 sene sonra buna karar verseydi yaşınız başınız gençliğinizde gitmiş olacaktı. Bence şer’ gözüken şeylerdeki hayrı idrak etmeniz lazım.

Seviyorum diyorsunuz ama siz bu adamla evli kalmak istiyormusunuz gercekten, size zaman ayirmiyor evliyken bile bekar hayatı yasiyorsunuz, çocuk isteseniz çocuk da yapmaz bu adam, 4 yıl belki daha fazla okuyacak yine size zaman ayırmayacak, anlassaniz bu kadar kavga gürültü olmaz evde, üstüne gitmeyin hepten kıymete biner, boşanin gitsin kendi hayatınıza bakin.

muhtemelen başka biri var. evliler genelde dönem dönem birbirinden soğur ama hemen boşanmayı düşünmez. bu karar bir anda alınmış bir karar değil düşünülmüş bir karar. bu kararı tetikleyen de başka birinin varlığıdır.

ayrıca bir şey daha yazayım; odasından çıkmaması aldatmasına engel değil ki. belki sosyal medyadan birini buldu. siz de sürekli kavgalarla boğunca sizi gözden çıkardı. bilemezsiniz.

Bakış açınızı biraz değiştirmeniz gerek bence. Durduk yerde mi eşinize bağırıp çağırıyorsunuz ? Kendiniz söylemişsiniz işte akşamları oturup çay bile içmiyormuşsunuz. Beraber vakit geçirmeyeceksiniz ve buna sitem etme hakkınız yok mu? Adamın hayaline kavuşması için çabalamışsınız desteklemişsiniz de üstelik. Siz eş değil, anne olmuşsunuz farkında değilsiniz. Evlilik sürecinde o yorulmasın ders çalışsın demişsiniz. Birinin yorulmayıp ders çalışması için fedakarlığı ancak annesi yapar. Erkekler anne rolüne giren kadınlardan zamanla soğur. Bu size ders olsun, bir daha kimse için böyle gereksiz fedakarlıklara girmeyin. Eşiniz de biraz kıymet bilen birisi olsaydı en azından aile terapisi için çabalayabilir veya size zaman ayırabilirdi. Kavgada birkaç laf ettiniz ve o sustu diye kendinizi suçlayıp durmayın artık. Eşiniz sizden daha suçlu görünüyor insan bir çay içecek kadar zaman ayırmaz mı karısına, saçmalık bu.

Kulandığınız kelimeleri hayatınıza sokarsınız bunu sakın unutmayın.
Bu platforma çoook kişi evli kendimden örnek vereyim kavga anında eşime hakaret, küçük düşürücü konuşmalar sarf etsem ertesi günü boşanma davası açar.
Çünkü eşim hayatımda tanıdığım en seviyeli konuşmasını oturmasını kalkmasını bilen bir adam ve böyle adamlar asla seviyesi düşük konuşma ve ortamlarda bulunmaz.
Bizler karşımızdaki insanlar neyi hak ediyor ise o degerde davranmak zorundayız.
Çok haklısınız. Ben de buna çok dikkat ederim. Genel anlamda çabuk sinirlenirim ama o sinirimi başka bir üslupla konuşarak bastırıyorum genelde. Sonra sinirimin geçeceğini pişman olacağımı getiriyorum hemen aklıma. Erkek arkadaşım da özellikle onur kırıcı lafları çok yaralayıcı bulur. Öyle sözler söylesem belki ilk seferinde sonumuz olmaz ama ciddi anlamda sarsılırız. Bir ikincisinin affı olmaz diye düşünüyorum. Keza ben de öyleyim. Bazı insanlar kavga sırasında senden nefret ediyorum seni sevmiyorum gibi laflar söyleyebiliyor birbirine. Bana bunları söylese bile çok kırılırım ve zor toparlanır o ilişki. Of aptal saptal konuşma, ne saçmalıyorsun sen, yine yazdın senaryoyu gibi laflardır 4 yıldaki en absürt laflarımız herhalde. Çoğu bana ait tabi :110:

X