Sevmedigin bir isi degistirmek mi yoksa cocuk mu yapmak?

elitelti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2019
165
393
Merhaba hanimlar,
sizlerin fikirlerine ihtiyacim var. Öncelikle yurt disinda yasadigimi söylemek istiyorum, bazen türkcem yetmeyebilir cümle kurmak icin.
Iki senedir evliyim, evlenip esimin yanina tasindim ailemi arkadaslarimi isimi birakip. Is bulmam cok uzun sürmesede kendi meslegimi yapamiyorum, bir ofiste is buldum ve ilk zamanlar asiri zorlandim buraya adapte olmakta. Aklimda hep issiz kalma, hem burda parani kazanirsin hemde kendi meslegini yapacabilecegin bir is ararsin diye bir düsünce vardi.

Araya pandemi girince tabi ben oldugum yerde saydim bu zamana kadar ama gelin bide bana sorun neler yasadigimi... Ne is arkadaslarim is arkadaslari gibi (soguk, kimse kimseyle iletisim kurmaz), nede isi sevebildim hatta nefret ediyorum bile diyebiliriz. Buraya basladigimdan beri hep burdan gitme hayali kurdum. Tek iyi yani ofisimiz yeni, rahat bir is ortami.

Bugün bir is görüsmem vardi kendi meslegimle ilgili, calisacagim yeri görünce biraz sasirdim zira cok ama cok eski ama kosullari cok iyi. Orayi görünce biraz duygularim karmakarisik oldu dogrusu...

Aslinda bakarsaniz biz cocuk düsünüyorduk ve simdi isimi degistirirsem en az yine 1 sene kadar ertelemem lazim cocuk isini, cünkü yeni bir yere baslayip 6 ay sonra ben hamileyim demek istemiyorum. Ama bir yandanda simdiki isimi hic sevemedigim icin birakmak istiyorum. Esim ne karar verirsem vereyim arkamda.

Inanin aklim cok karisik. Sizlerin düsüncesi ne? Simdiki masa basi isimi birakmayip cocuk mu yapsam yoksa istedigim kendi meslegimi yapabilecegim bir yere gectikten sonra 1 sene sonra mi cocuk isini düsünsem?

Umarim anlatabilmisimdir derdimi, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum.

Yani kimse kimseye cocuk icin fikir veremez ki. Herkes sartlarini en iyi kendi bilir, hazir olup olmadigini kendi bilir. Baskasinin fikri ile cocuk dusunmek pek saglikli gelmiyor bana.
tabikide baskasinin fikri ile cocuk yapmayi düsünmüyorum. Kendimizi hazir hissediyoruz ben sadece istedigim meslegi yaparak huzurlu bir sekilde evime gitmek istiyorum. Sadece ertelemek mantikli mi olur diye sizlerin fikirlerini almak istedim.

Brn de iş yerimi sevmiyorum
Çocuk yaptım
Ücretli ücretsiz vs her türlü hakkımı kullandıktan sonra iş değiştireceğim
Hemen iş değiştirseydim çocuğu ertelemek zorunda kalırdım
Bende öyle yapmayi düsünüyordum ama malesef buralarda meslegimi yapabilecegim cok firsat yok. Hazir önüme bu firsat cikmisken degerlendirmem mi gerekli acaba diye düsündüm.

Yasim 27. Bildigim bir saglik sorunum yok tiroid den baska ama nedense düsüncelerim ikiye ayrildi. Bir yanim kendi meslegimi yapmak istiyor diger yanimda cocugumun olmasini. Normalde kararsiz bir insan degilim ama bu konuda nedense aklim durmus bir vaziyette.

gayatte mantıklı olan o
çünkü çocuk süreci zaten zor bir süreç o yüzden keyfin yerinde olsun

Bence çocuk yap derim ben

Dünya bu haldeyken 27 yaşında çocuk yapmak için acele etmezdim ben. Yeni işe başlayın ne de olsa kendi mesleğiniz. Biraz yükselin yerinizi garantileyin sonra rahat rahat çocuk olayına girersiniz. Sonra lohusayken insana değişik düşünceler geliyor işim yok bebek uyumuyor ben bu dünyaya çile çekmeye mi geldim vs

Yaşınız yirmi yediymiş hala çok gençsiniz ve önünüzde uzun uzun yıllar var.

Sizin yerinizde olsam sanırım iş hususunu öne çekerdim. 27 yaşında iken 1 sene benim için problem olmazdı diye düşünüyorum ( olmadı da ).

Tam tersi yaşınız 40 üstü olsaydı çocuk hususunu öne çekmeyi mantıklı bulurdum.

çocuk işi meslekten zor , ve çocuk olduktan sonra iş hayatından dönmek daha da zor
hem kariyer yaparım hem çocuk deyimleri pek öyle değil ,çocuk için epey gönülle olmanız lazım , ben sizi o kafada göremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…