- 31 Aralık 2019
- 165
- 393
almanyaHangi ülkedesiniz?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
almanyaHangi ülkedesiniz?
Yasim 27. Bildigim bir saglik sorunum yok tiroid den baska ama nedense düsüncelerim ikiye ayrildi. Bir yanim kendi meslegimi yapmak istiyor diger yanimda cocugumun olmasini. Normalde kararsiz bir insan degilim ama bu konuda nedense aklim durmus bir vaziyette.
Yani bu yazdiklarimdan cocuk icin gönüllü olmadigimi anladiniz öyle mi? Bana biraz ilginc geldi, tabikide cocukla daha zor ama ben cocugum olduktan sonra zaten 2-3 sene evde kalip daha sonra tam degilde yarim gün calismayi düsünüyorum. Yani her iki secenek de de bunu yapmayi düsünüyorum sadece nedense bu aralar bir cocugumuzun olmasini cok istiyorum, bir bebek görünce eriyip bitiyorum onun icin gözüme bir sene daha beklemek zor geldiçocuk işi meslekten zor , ve çocuk olduktan sonra iş hayatından dönmek daha da zor
hem kariyer yaparım hem çocuk deyimleri pek öyle değil ,çocuk için epey gönülle olmanız lazım , ben sizi o kafada göremedim
evet calismayi düsünüyorum ama 2-3 sene evde kalip daha sonra yarim gün seklinde calismayi düsünüyorum.kendi işinizle ilgili pek alan yokmuş dediğinize göre. bir daha bu tip bir iş bulmanız belki seneler alacak. henüz genç ve yeni evlisiniz, iş düzeninizi oturtmak daha mantıklı gibi.
çocuk olduktan sonra çalışacak msınız ? öyleyse sevmediğiniz bir işte çalışmak sizi olumsuz etkileyeceği için daha da zorlanabilirsiniz.
Yaşınıza bağlıMerhaba hanimlar,
sizlerin fikirlerine ihtiyacim var. Öncelikle yurt disinda yasadigimi söylemek istiyorum, bazen türkcem yetmeyebilir cümle kurmak icin.
Iki senedir evliyim, evlenip esimin yanina tasindim ailemi arkadaslarimi isimi birakip. Is bulmam cok uzun sürmesede kendi meslegimi yapamiyorum, bir ofiste is buldum ve ilk zamanlar asiri zorlandim buraya adapte olmakta. Aklimda hep issiz kalma, hem burda parani kazanirsin hemde kendi meslegini yapacabilecegin bir is ararsin diye bir düsünce vardi.
Araya pandemi girince tabi ben oldugum yerde saydim bu zamana kadar ama gelin bide bana sorun neler yasadigimi... Ne is arkadaslarim is arkadaslari gibi (soguk, kimse kimseyle iletisim kurmaz), nede isi sevebildim hatta nefret ediyorum bile diyebiliriz. Buraya basladigimdan beri hep burdan gitme hayali kurdum. Tek iyi yani ofisimiz yeni, rahat bir is ortami.
Bugün bir is görüsmem vardi kendi meslegimle ilgili, calisacagim yeri görünce biraz sasirdim zira cok ama cok eski ama kosullari cok iyi. Orayi görünce biraz duygularim karmakarisik oldu dogrusu...
Aslinda bakarsaniz biz cocuk düsünüyorduk ve simdi isimi degistirirsem en az yine 1 sene kadar ertelemem lazim cocuk isini, cünkü yeni bir yere baslayip 6 ay sonra ben hamileyim demek istemiyorum. Ama bir yandanda simdiki isimi hic sevemedigim icin birakmak istiyorum. Esim ne karar verirsem vereyim arkamda.
Inanin aklim cok karisik. Sizlerin düsüncesi ne? Simdiki masa basi isimi birakmayip cocuk mu yapsam yoksa istedigim kendi meslegimi yapabilecegim bir yere gectikten sonra 1 sene sonra mi cocuk isini düsünsem?
Umarim anlatabilmisimdir derdimi, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum.
Bende öyle yapmayi düsünüyordum ama malesef buralarda meslegimi yapabilecegim cok firsat yok. Hazir önüme bu firsat cikmisken degerlendirmem mi gerekli acaba diye düsündüm.
Sorun su ki ben kimyagerim ve hamile oldugum gibi is yeri sinirlari icerisinde bana baska bir görev verilecek, laboratuvar da calismam mümkün olmayacak. Onun icin beni biraz düsündürdü bu durumGörüştüğünüz yeni iş yeri kafanıza yatmış gibi hissettim ben koşulları da çok iyi demişsiniz.
Ben olsam oraya başlardım sonra zaten çocuk ha deyince olmuyor belki 5 6 ay sonra olacak e hamilelik süreci de var zaten 7 8 ay orada çalışacaksınız hamile de olsanız.
Yani çocuk düşünseniz bile neredeyse 1 yıl o iş yerinde çalışmış olacaksınız.
evet calismayi düsünüyorum ama 2-3 sene evde kalip daha sonra yarim gün seklinde calismayi düsünüyorum.
Zaten hakkim 3 seneye kadar evde kalmak. Yine ayni is yerine dönecegim cocuktan sonra, almanyada yasadigim icin biraz farkli burdaYorumu bunu okumadan yapmıştım
Zaten çocuk olunca işi bırakacaksanız neden işi değiştirmeye uğraşacaksınız
Ben çocuğu mesleğinizde yapar haklarınız bitince de geri dönersiniz diye düşünmüştüm
O zaman iş vs aramaya gerek yok gibi, yapın çocuğu, seneye bahar işi bırakır sonra da ne çıkarsa bahtınıza ileride çalışırsınız
Mesleğinizde iş azken mesleğinize uygun iş bulup çocuk oldu diye işten çıkarsanız bir daha bulmanız daha zor olabilir
Hiç olmazsa çoçuğumu büyüttüm sonra döndüm dersiniz
Zaten hakkim 3 seneye kadar evde kalmak. Yine ayni is yerine dönecegim cocuktan sonra, almanyada yasadigim icin biraz farkli burda
Yasim 27. Bildigim bir saglik sorunum yok tiroid den baska ama nedense düsüncelerim ikiye ayrildi. Bir yanim kendi meslegimi yapmak istiyor diger yanimda cocugumun olmasini. Normalde kararsiz bir insan degilim ama bu konuda nedense aklim durmus bir vaziyette.
Çocuk zaten öyle isteyince hemen olan birşey değil. Mesela 7 aydır deniyoruz, olmadı henüz. Bence istiyorsanız geciktirmeyin.Merhaba hanimlar,
sizlerin fikirlerine ihtiyacim var. Öncelikle yurt disinda yasadigimi söylemek istiyorum, bazen türkcem yetmeyebilir cümle kurmak icin.
Iki senedir evliyim, evlenip esimin yanina tasindim ailemi arkadaslarimi isimi birakip. Is bulmam cok uzun sürmesede kendi meslegimi yapamiyorum, bir ofiste is buldum ve ilk zamanlar asiri zorlandim buraya adapte olmakta. Aklimda hep issiz kalma, hem burda parani kazanirsin hemde kendi meslegini yapacabilecegin bir is ararsin diye bir düsünce vardi.
Araya pandemi girince tabi ben oldugum yerde saydim bu zamana kadar ama gelin bide bana sorun neler yasadigimi... Ne is arkadaslarim is arkadaslari gibi (soguk, kimse kimseyle iletisim kurmaz), nede isi sevebildim hatta nefret ediyorum bile diyebiliriz. Buraya basladigimdan beri hep burdan gitme hayali kurdum. Tek iyi yani ofisimiz yeni, rahat bir is ortami.
Bugün bir is görüsmem vardi kendi meslegimle ilgili, calisacagim yeri görünce biraz sasirdim zira cok ama cok eski ama kosullari cok iyi. Orayi görünce biraz duygularim karmakarisik oldu dogrusu...
Aslinda bakarsaniz biz cocuk düsünüyorduk ve simdi isimi degistirirsem en az yine 1 sene kadar ertelemem lazim cocuk isini, cünkü yeni bir yere baslayip 6 ay sonra ben hamileyim demek istemiyorum. Ama bir yandanda simdiki isimi hic sevemedigim icin birakmak istiyorum. Esim ne karar verirsem vereyim arkamda.
Inanin aklim cok karisik. Sizlerin düsüncesi ne? Simdiki masa basi isimi birakmayip cocuk mu yapsam yoksa istedigim kendi meslegimi yapabilecegim bir yere gectikten sonra 1 sene sonra mi cocuk isini düsünsem?
Umarim anlatabilmisimdir derdimi, simdiden hepinize cok tesekkür ediyorum.
Rabbim tez zamanda, saglikli bir sekilde kucaginizi doldurmayi nasip etsin insallah.Çocuk zaten öyle isteyince hemen olan birşey değil. Mesela 7 aydır deniyoruz, olmadı henüz. Bence istiyorsanız geciktirmeyin.