• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seviyesiz Bir Evlilik,Ama Muhteşem Bir Baba.

bu kavgayı çocuklarınızın gözününün önünde yaptığınız için o iyi bir baba sende iyi bir anne değilsin..

açıkçası şu an okuduklarımdan tek çözümün boşanmak olduğunu düşünmüyorum ben. Kimsemi sorunlar yaşamıyor. . her evlilikte var problem. benle eşim arasındaki muhabbette da o şekilde sinirlenince gözümüz dönüpde birbirimize hakaret ettiğimiz çok oluyor. ha bu iyi birşey diye bir durum yok. asla kabul etmemek gerek. aile muhafazar olsun olmasın eşini dışarıdaki erkeklerden kıskandığı için kapanmasını isteyen erkek çok . içkide içerler herşey yaparlar sonrada senin dışarıda yaptığın herşeye karışırlar. ama eşin böyle değilse bence aranızda orta yolu bulabilirsiniz. yada mutasıplıkta tavan yaptıklarını düşünüp en müslüman kendi olurlar. başkasını eleştirir sevmezler.
bence sen ailende çok rahat büyümüşsün. ben anne ve babanın çocuklarıyla arasında mesafe olması gerektiğini düşündüğüm içinde geliyor bana. bence eşinin başını ört demesini olumlu hale çevirebilecek olan sensin. bunu Allah ın bir isteği olarak düşünmekle başlayabilirsin. Haram gözlerden kendini koruyabilmek olarak düşünebilirsin. çocuklarınızın önünde kavga etmeniz tamamen psikolojinin bozulması. ben hayatımda 1 defa annemle babamın kavga ettiğine şahit oldum küçükken. onuda hala unutamıyorum aklımdadır. buna seninde özellikle dikkat etmen gerek. baba düşünmüyor bile olsa bunu anne olarak senin düşünmen gerekir. eğer sana sadıksa çocuklarını seviyorsa belki orta yolu bularak yaşamanın yolu vardır. sadece sen hala eski yaşantının özlemini çekmekten şu anda sahip olduğun hayatın ezikliğini yaşıyorsun. belkide ne senin eski hayatın okadar mükemmel bir hayattır. ne de şu an gözünde büyüttüğün kadar kötü günler yaşıyorsun. eşinin ailesiyle aranda sorun varmı yada eşin senin ailene nasıl yaklaşıyor. bunlara da bir bak. ona göre karar ver bence.

Ben kurtarılabilir bir tarafını görmüyorum.

Kız çocuklarınız var, eşinizin kadınlara bakış açısı belli. Şu an küçük oldukları için çok mükemmel bir baba profili çiziyor olabilir ama kızların büyüyüp de genç kız olduklarında aynı şekilde davranacağı meçhul.

Bir kez daha düşünün derim. Böyle bir adamdan ikinci çocuğu yapmak da büyük cesaret.

Ben de bunu dusundum, bu adam mukemmel baba falan degil.

Simdi konu sahibesi ablacim, esiniz bildigimiz yobaz. Kiz cocuklariniza da size baktigi gibi bakiyor, yarin obur gun onlara da basini kapat, kadinlar cahildir, bir sey bilmezler diyecek (hala demediyse tabi) Bu zihniyetle yetisen kzilariniz da korka, aciz ve yarim bireyler olacaktir.

Bence bosanmayi dusunun, bu kadar zit kutuplarin iliskisinin oluru yok gibi geldi bana.

Belki bazı arkadaşlarım , boşandıktan sonra daha iyisini bularak mutlu mutlu yaşama hayali kurduğumu düşünmüş olabilir... Asla öyle bir düşüncem yok, çünkü ben kızlarım sağken yanımdalarken, hiç bir erkeğe güvenim kızlarımla aynı eve sokamam... Asla güvenemem,bundan sonraki hayatımı onlara adarım... Onların mutluluğu benim mutluluğum olur...Okuyup bir yerlere gelmeleri için, akıllı mantıklı insanalar olmaları için çaba sarfederim...

Evlendiğimin sabahı eşim zorla Allah'ın Emri Bu Benim KArımsın Eşşek Gibi Başını Kapayacaksın Dİye ,zorla kapattı beni..

demissiniz !! buna ragmen evli kaldiniz ve iki cocuk oldu
bosanin bosanmasina ama psk yeteri kadar bozulmustur

Yani hichir cozumu yokmu dersin. .hepimiz evlendikten sonra bazi seylerden fedakarlıkta bulunuyoruz.Bence sen de yasadigin kotu olaylardan dolayi kendini ssartlamissin kotu bi evlilik olduguna..buradaki bicok arkadasida anlamis değilim bosan demek ne kdar basit..iki evlat var ortada ve hayat o kadarda güllük gulistanlik degil..eşinize saygıyı asilamayi cakisin.bende 17yasinda tanisyim esimle..23 yasinda evlendik..kucuktuk tabi ozaman sustuklarimizla simdikilr cook bwska..ama buni otuz yasinda evlenende düşünüyordur..hani artik kimsenin kimseye tahammülü yok anlatabiliyormuyum..buna bendr dahilim..yani haybeye atmiyorum..herkes farkli sorunlar yasiyorlar..evlilik hayatina erken atilmanin dezavantaji sanirim bu..hepimiz yasadik..bide su var aileminiz yanindaki o yasam evlenince olmuyor sorumluluk artiyor ne kadar olsa el kapısı ana baba sevkati ile koca sevkati baska bise..bana kalirsa inşallah atlatirsiniz esinle..ama biraz caba eminim elinden geleni yaptigini düşünüyorsun ama biraz daha caba..evlatlarıniz icin..bibkaribkoca ayrildiginda yer gok aglarmis derler..hani artik olaylar bambaska boyutlara gelir ayrilirsin ama suan bana kalirsa cabalarsaniz karsilikli duzelir cunku bu adam merhametli biri anlatyigina gore..inanki bilemedim ne desem daha..cok sevdiğim bir arkadaşım bu durumdaolsa ona soyleyeceklerimi sana ssoyledim. .inşallah duzelir hersey

Bu adam ne kadar destek alırsa alsın degismez. Karakteri o, o sekilde yetismis, dogruları öyle ogrenmıs, görmüş. Cocuklarınız da kız hem. Sana sus sen kadınsın anlamazsın dıyen ınsan kızları oldugunu unutuyor mu acaba... Ya ileride birileri de onun kızlarına öyle davransa

Ben bosan diyemem.. evliligin yurumesi icin bazi seylerden ödun vermek gerek ...siz ilk basta kabul ettiginiz seyleri niye 8 yil sonra kavgasini ediyosunuz.. ... esinizin mukemmel baba olmasi benim icin yeterli bi sebep ..

Saniyorum ki evlilik terapistine gitmediniz. Bosanmadan neler yapabiliriz, diye dusunmeniz gerekiyor. Esinizle konusun, en azindan cocuklariniz icin evlilik terapistine gitmeyi teklif edin. Bu yolla duzelen bir suru evlilik var. Umarim sizinki de onlardan biri olur. Mutluluklar...

geçimsiz bir eş ne kadar iyi bir baba olabilir?...

Çocuklar açısından bakınca boşanmanız taraftarıyım açıkçası.
Kim ister anne-babası hergün didişsin filan.
Üstelik kendi isteğinizle de yaşamıyorsunuz hayatı belli ki.
Kapanmanız açısından diyorum.
Zıt kutuplar çeker derler ama ilişkilerde de tam aksi bence...Geçim zor oluyor.
Allah yardımcınız olsun,umarım en kısa sürede net bir karara varırsınız.

''böyle bir ortamda büyüyeceklerine, boşansam daha iyi olur çocuklar için '' cümlesi de çok komik ya :) ne güzel bahane...

görüş ayrılıgı varken evlenmişsin en büyük hata. eger o kafada degilsen, türbanı dayatacak adamla ne işin var allasen? adama suç bulmuyorum şahsen çünkü adamın evlilige bakışı baştan belliymiş. bile isteye gitmiş şimdi de mızıkçılık yapıyorsun.

boşan gitsin madem bu kadar zıt kutuplarsınız... ama çocuklarımın iyiligi için boşanıyorum masalını da anlatma, kendi keyfin için boşanacaksın.

Çok iyi bir babaysa çocukların yanında tartismamaya gayret etsin bence...Bu farkında olmadan onları çok olumsuz etkiler...Buna çözüm getirin evvela. ..Diğer sorunları da inşallah cozersiniz

Kadınları ikinci plana atan, hor gören, mal muamelesi yapan bir insana iki tane pırlanta vermek en büyük hata olmuş bence. Hiçbir zaman babalarını değiştiremeyecekler.

Böyle kafa yapısındaki bir adam kızlar buyudugunde onlara da hayatı zehir edebilir.kapatabilir, sikabilir, kızsin sus diyebilir,okutmayabilir .çünkü daha küçükler galiba.boyle adamlar kızları genç kız olmaya başladığında cirkinlesebiliyor.dikkat edin onlarida mutsuz etmeyin kendiniz gibi

Ben cocuk olsam huzursuz bir ortamda buyumek istemezdim
Olmuyorsa zorlamayacaksiniz

Hem kendinizi, hem cocuklarinizi dusunun. Mukemmel bir babalari ama mutsuz bir anneleri de olacak, ve hayattaki modelleri siz olacaksiniz.

Back