Seviyesiz Bir Evlilik,Ama Muhteşem Bir Baba.

gonulirem

2. meleğim sağlıkla gel..
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2010
880
3
118
Bursa
MErhaba arkadaşlar, sizlerin fikirlerine çok ihtiyacım var,
Ben 8 yıllık evli, (10 yıllık beraberliği)bir hanımım,eşimle birbirimizi çok severek evlenmiştik... Onun yetiştirilme tarzı hayat bakış açısı benimkinden farklı olsa da , bir şekilde (yaşımın verdiği cahillikten olsa gerek) olur, diyerek,kendimden kişiliğimden ödün vererek , evlendik... BEn henüz 17 yaşımdaydım tanıştığımızda 20 yaşındaykende evlendik, ben rahat yetiştim, babamla arkadaş gibiydik, birlikte sigara bile içerdik... Am eşim sigaraya karşı ,mutasıp bir kişiydi, bizim evde annem babamdan izin almaz sadece haber verirdi bir yere gitmek için, ama eşimin ailesinde kayın validem çarşıya tek başına çıkamazdı.... Uzun lafın kısası yanlış bir evililik yaptım... Evlendiğimin sabahı eşim zorla Allah'ın Emri Bu Benim KArımsın Eşşek Gibi Başını Kapayacaksın Dİye ,zorla kapattı beni... Bambaşka bir hayata başladım... Hemen hamile de kalınca ben iyice çaresiz kalarak bu evliliği yürütmeye çalıştım... Ama gelin görün ki o yıllarda sustuğum bastırdığım bütün düşüncelerim şu yıllarda bir volkan gibi patlıyor... EŞim hep bana kavgalarımızda hakaret ederdi, gerizekalı, salak ,aptal,kapa çeneni, sen sus, kadınsın sen,v.s. tabi cahilliğimden hep susardım,ama artık öyle değil karşılık veriyorum, ve şiddetli kavgalr yaşıyoruz,hemde 2 kızımın gözünün önünde... Bu bizi çok yıpratıyor... ANcak kızlarıyla olan ilişkisine gelince mükemmel..Onlarla oyun oynamayı sever ,ödevlerinde yardımcı olur haftasonları dolaşmaya çıkarız birlikte, evine bağlıdır,ihtiyaçlarımızı eksiksiz karşılar, ama sorun onunla benim aramdaki görüş farklılıklar.... Hep bu yüzden kavga ediyoruz,hatta her hafta sonu şiddetle kavga ediyoruz,bir konuyu tartışamıyoruz,kavgaya çeviriyoruz.. Ve tüm bunlar kızlarımın yanında oluyor,psikolojileri kötü etkileniyor, bense böyle olacağına ,boşanmanın daha iyi olacağını düşünüyorum, huzursuz bir evliliğimiz var ve düşüncelerimiz hiç ama hiç uyuşmuyor,birde çok seviyesiz sözlerle kavga ediyoruz.... Hatta öyleki bazen soka ortasında tartışmalarımız bile oldu...

biliyorum çoooooooooooooooooooooook zor
hatta imkansız gibi kavgaları yönetebilmek
fakat kızların önünde olması...bence eşinle ne yapacağına karar verene kadar çok çok acil olarak "çocuklar duymasın"daki "mutfak" gibi bir çözüm bulmaya çalış bu konuya.

Çocuklarınızı daha fazla etkilemeyin lütfen... İster boşanın ister devam edin ama kızlarınıza bu kadar yansıtmayın.
Huzurunuz olsun kararınız ne olursa olsun...

ALLAH YARDIMCIN OLSUN CANIM ,BOŞANINCA GEÇİNEBİLECEK DURUMUN VAR MI ÇALIŞIYOR MUSUN ?

eŞİN çok saygısız .. Tartışıyorsa da edebiyle tartışsın seninle ..
Çocukları huzursuz bir yuvada büyümesindense ayrı ama huzurlu büyümeleri taraftarıyım ..

Yani hichir cozumu yokmu dersin. .hepimiz evlendikten sonra bazi seylerden fedakarlıkta bulunuyoruz.Bence sen de yasadigin kotu olaylardan dolayi kendini ssartlamissin kotu bi evlilik olduguna..buradaki bicok arkadasida anlamis değilim bosan demek ne kdar basit..iki evlat var ortada ve hayat o kadarda güllük gulistanlik degil..eşinize saygıyı asilamayi cakisin.bende 17yasinda tanisyim esimle..23 yasinda evlendik..kucuktuk tabi ozaman sustuklarimizla simdikilr cook bwska..ama buni otuz yasinda evlenende düşünüyordur..hani artik kimsenin kimseye tahammülü yok anlatabiliyormuyum..buna bendr dahilim..yani haybeye atmiyorum..herkes farkli sorunlar yasiyorlar..evlilik hayatina erken atilmanin dezavantaji sanirim bu..hepimiz yasadik..bide su var aileminiz yanindaki o yasam evlenince olmuyor sorumluluk artiyor ne kadar olsa el kapısı ana baba sevkati ile koca sevkati baska bise..bana kalirsa inşallah atlatirsiniz esinle..ama biraz caba eminim elinden geleni yaptigini düşünüyorsun ama biraz daha caba..evlatlarıniz icin..bibkaribkoca ayrildiginda yer gok aglarmis derler..hani artik olaylar bambaska boyutlara gelir ayrilirsin ama suan bana kalirsa cabalarsaniz karsilikli duzelir cunku bu adam merhametli biri anlatyigina gore..inanki bilemedim ne desem daha..cok sevdiğim bir arkadaşım bu durumdaolsa ona soyleyeceklerimi sana ssoyledim. .inşallah duzelir hersey

Valla boşan demek o kadar da kolay b'işey değil.
Boşandığında yaşayabileceğin her sorunda vebal almış olurum bu konuda yorum yapmiyim ben.
Görüş farklılıklarımız var demişsin, benim de hem eşimle hem ailesiyle alakalı böyle sorunlarım var.
Bazen ben bazen o tolerans gösteriyor ve geçinip gidiyoruz.Evet tartışıyoruz ama mutlaka birimiz geri çekiliyoruz bi yerden sonra.Siz de ortak bir nokta bulamaz mısınız? Emin olun boşanmak hem süreç hem de sonrası için o kadar basit bişey değil maalesef.

Çok erken evlenmişsiniz maalesef aşırı muhafazakar aile çocukları hevesleri geçince kadını Burjuva sınıfından köleler sınıfına düşürüyor, hakkınızda hayırlısı

çocuklara yansıması çok kötü gerçekten....
boşanmak zor bi karar tabiki..
eşin ne diyor bu konuda..

Kavga, tartışma, hırgüre şahit olarak büyüyen çocukların psikolojisi kendini ergenlikte belli ediyor genelde. Şimdilik etkilenmiyor götünseler de.
Bu ortamı ya terapiyle ya da boşanarak artık bi şekilde tez elden yok etmeniz lazım.

Boşan demek ne kolay ya. Sabredin bence. İyi yönleri de vardır eşinizin.Sizinde kötü yönleriniz vardır ona göre. Eşler de birbirini idare edemeyecekse,bu dünyada kim birbirini idare edebilir ki.

benm br zamanlar yaşadığım aile hayatını gördüm sizde babam evlatlarına karşı mükemmel ama karısına karşı kavgacı br adamdı. boşlanma ile sonuçlandı

Evlilikte görüş ayrılığı çok kötü. Bizimde önceden çok görüş ayrılığımız vardı. Başka bir şehre gidip çevresi değişince görüşleride değişti. Şimdi hatalı davrandığını kabul ediyor. Allah yardımcın olsun. Boşanmak Allah (cc) en sevmediği helaldir. Bol bol dua et, hatta bizde edelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…