Benim planlamadığım bir şekilde gelişti. Planlarım arasında evlenmek bile yoktu. Şimdi çeyiz dizen bir kız oldum. Bana evliliği bile düşündürdü.Evet 29 yaşında bir kadın için biraz acemi davranıyorsunuz belli oluyor.
bence evlilik üzerine bir ilişki arayışındaysanız, ailenizin tanıdığı bildiği görücü usülü kişilerle görüşün çok daha güvenli adımlarla ilerler.
Benim planlamadığım bir şekilde gelişti. Planlarım arasında evlenmek bile yoktu. Şimdi çeyiz dizen bir kız oldum. Bana evliliği bile düşündürdü.
Biz başlarken zaten evlilik üzerine başladık. Ben ona böyle şeylerin uzamasını istemediğimi -2 3 sene gezip tozmaktan bahsediyorum- söylemiştim. O da tamam demişti.
25 yaşında, askerliğini yapmamış üniversite okuyan genç bir adamı evliliğe zorlamanız ne kadar mantıklı. Dinimizce sevgililik olayları yanlış ise yaşınız 29 kendinizden yaşça büyük işini eline almış parasını kazanan belli bir birikim yapmış evliliği düşünen birini bulmalıydınız.Merhaba sevgili arkadaşlar benim bir derdim var. Dertlerim daha doğrusu. Bundan 6 ay önce internetten biriyle tanıştım. Birbirimizden kısa süre içinde hoşlandık. Sevgili olduk. İki kez buluştuk. Karşımdaki kişi benden 4 yaş küçük. ÇALIŞIYOR.(herkes çalışmıyor zannetmiş) Ailevi sorunları var sağlık vb. Biz başlarken zaten evlilik üzerine başladık. Ben ona böyle şeylerin uzamasını istemediğimi -2 3 sene gezip tozmaktan bahsediyorum- söylemiştim. O da tamam demişti. Değerlerimiz birbirine uyuyor. Birbirimizi fiziksel olarak da beğeniyoruz. Son derece ilgili biri. Biz 6. Ayın sonunda ailelerimize söyledik. Evliliğe gitmesini istiyorduk çünkü. Önce o söyledi. Sonra ben. Ancak onun ailesi beni beğenmesine rağmen yaşı sorun etmiş. Ailesi onun henüz evliliğe hazır olmadığını düşünüyor. Askerlik yok, birikim yok, üni devam ediyor. Ailede de halledilmesi gereken şeyler var. Neyse böyle söyledi bana. Sonra benimle şöyle konuştu böylesine sorunlarım varken seni ailemin sorunlarına katamam. Beni bekle de diyemem senin vebsialine giremem. Önümü göremiyorum sana bir yıl sonra desem bile sözümü tutamazsam çok kötü hissederim. Anla beni vs. Kendini benim gerimde görüyor. Önceden böyle bir sorunumuz yoktu ama bakışı biraz zamanla değişti. Sevgimizde sorum yok. Ancak evliliğe gidemiyoruz bir türlü. Ben görüşmeyelim dedim. Çünkü belirsiz her şey. Ama sonra dayanamadım geri döndüm. Ancak kalbim dini yönden huzursuz. Çünkü dinimizde sevgililik olayları falan doğru değil. Ben de evliliğe bağlanmasını istemiştim. Kızlar kafam çok karışık. Onunla da olmuyor onsuz da olmuyor. Ben nerede duracağımı bilmiyorum. Bana akıl verin. Yaşlar 25 29. Arkadaşlar forumu kullanmayı yeni öğreniyorum umarım hata yapmamışımdır.
O kadar aydınlatıcı bir yorum olmuş ki teşekkür ederimDaha önce ilişki yasamadiğinizi yazmışsınız inanın çok belli oluyor. Acemice davraniyorsunuz. Ben sizi gerçekten masum gördüm yönlendirilmeye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum.
Gerek inancınız gerek yaşınız gereği sevgililik durumunu uzatmak istemiyorsunuz. Anlıyorum. O halde internetten tanişma ve uzaktan ilişki sizin için çok riskli. Ben de uzaktan ilişki yaşayıp evlendim fakat olabildiğince uzun tuttum ve birçok zor zamandan geçip birbirimizi tanıma fırsatı bulduk. Siz uzatmak istemiyorsanız kendi çevrenizden biriyle tanışıp bol bol yüz yüze vakit geçirmelisiniz ki taniyabilesiniz. Bu vakit geçirme sadece bir yerde oturup muhabbet etmek değil birlikte paylaşimlariniz olmalı yolculuk, gezme, yeme içme, piknik, alışveriş, sinema tiyatro, eğlence, hobi, arkadaş ortamı vb ki adamı farklı ortamlarda inceleyip nerde nasıl davranıyor anlayabilesiniz. Kibar mi cimri mi huysuz mu görgüsüz mü entelektüel mi kibirli mi eğlenmeyi biliyor mu merhametli mi işbolumu yapar mi modu düşükken nasil davranir cabuk sinirlenir mi. Bunları birlikte zaman gecirdikce anlarsınız.
Şimdi gelelim sizin meseleye. 2 buluşmayla bunların hepsini anlayıp evlilik kararı vermeniz çok çok zor ve riskli. Ki bana kalırsa şimdiden falso vermiş. Ailesi onun fikrini bu kadar çabuk nasıl değiştirebiliyor? Meslek sahibi adam. Evlilik kararı verecek ama ailesi bekle dedi diye ayrılacak. Evlilik gibi bir fikir bu kadar kolay değişir mi?
İkinci konu erkekleri kendiniz gibi düşünmeyin. Siz evlilik fikrine de yatkın olduğunuzdan belki biraz da duygusalliktan bağlanmaya hazirmişsiniz vazgeçmek zor geliyor. Ama erkekler genelde daha geç bağlanır. Ki bence doğru olan da bu. Yani 6 ay vazgeçilmez olmak için çok çok kısa bir süre ki yeterince vakit de geçirmemissiniz. Sizi gözden çabuk çıkarması da bundan. Seviyor diye kendinizi karmaşanin ortasına atmayın. Seven erkek çabalar. Olmazı oldurmak için elinden geleni yapar. Diyelim ki gerçekten ailevi sorun var. Böyle ilk sorunda elinizi bırakan biriyle hayatınızı birleştirmek istiyor musunuz? Her sorunda tek başınıza çabalarsiniz yipranirsiniz.
Bence siz bunları bir düşünün.
Rica ederim umarım faydalı olmuşturO kadar aydınlatıcı bir yorum olmuş ki teşekkür ederim
Peki o olgunlukta olmayan biri ile neden evlilik düşünesiniz?Ben onu şuna bağlıyorum yaşı küçük olduğu için henüz o olgunlukta değil gibi. Bir de birikimi olmadığı için üzülüyor
Kızlar kafam çok karışık. Onunla da olmuyor onsuz da olmuyor. Ben nerede duracağımı bilmiyorum. Bana akıl verin.
Soğuk duş gibisin aşka hiç mı saygın yok bayılıyorsun sevenleri ayırmayaAdam sizi çoktan gözden çıkarmış. Vebaline giremem falan hikaye bunlar. Seven adam çeker alır, git başkasıyla evlen demelere getirmez. Erkekler geç seviyor biraz, 2-3 görüşme sevmesi için yeterli değil zaten.
Ayrılan ayrılmış zaten bana bişey kalmamışSoğuk duş gibisin aşka hiç mı saygın yok bayılıyorsun sevenleri ayırmaya
İsteseniz de göremezsinizDoğru diyorsunuz da yanlış bir şeyini de görmedim yakalamadım. İlişkimiz uzaktan gerçi ama bilmiyorum.
Üzgün emojisi mi atıyor konuşmadığınızda?Ama beni çok seviyor hala ilgileniyor. Konuşmadığımda üzülüyor. Tekrar konuşmaya başladık da.
ilesi onun henüz evliliğe hazır olmadığını düşünüyor. Askerlik yok, birikim yok, üni devam ediyor. Canın okuyan çocuğu sen mi okutacaksın annesi misin bırak ailesi haklı bende istemem yaş değil sorun işsiz askerlik vs bir sürü problem varMerhaba sevgili arkadaşlar benim bir derdim var. Dertlerim daha doğrusu. Bundan 6 ay önce internetten biriyle tanıştım. Birbirimizden kısa süre içinde hoşlandık. Sevgili olduk. İki kez buluştuk. Karşımdaki kişi benden 4 yaş küçük. ÇALIŞIYOR.(herkes çalışmıyor zannetmiş) Ailevi sorunları var sağlık vb. Biz başlarken zaten evlilik üzerine başladık. Ben ona böyle şeylerin uzamasını istemediğimi -2 3 sene gezip tozmaktan bahsediyorum- söylemiştim. O da tamam demişti. Değerlerimiz birbirine uyuyor. Birbirimizi fiziksel olarak da beğeniyoruz. Son derece ilgili biri. Biz 6. Ayın sonunda ailelerimize söyledik. Evliliğe gitmesini istiyorduk çünkü. Önce o söyledi. Sonra ben. Ancak onun ailesi beni beğenmesine rağmen yaşı sorun etmiş. Ailesi onun henüz evliliğe hazır olmadığını düşünüyor. Askerlik yok, birikim yok, üni devam ediyor. Ailede de halledilmesi gereken şeyler var. Neyse böyle söyledi bana. Sonra benimle şöyle konuştu böylesine sorunlarım varken seni ailemin sorunlarına katamam. Beni bekle de diyemem senin vebsialine giremem. Önümü göremiyorum sana bir yıl sonra desem bile sözümü tutamazsam çok kötü hissederim. Anla beni vs. Kendini benim gerimde görüyor. Önceden böyle bir sorunumuz yoktu ama bakışı biraz zamanla değişti. Sevgimizde sorum yok. Ancak evliliğe gidemiyoruz bir türlü. Ben görüşmeyelim dedim. Çünkü belirsiz her şey. Ama sonra dayanamadım geri döndüm. Ancak kalbim dini yönden huzursuz. Çünkü dinimizde sevgililik olayları falan doğru değil. Ben de evliliğe bağlanmasını istemiştim. Kızlar kafam çok karışık. Onunla da olmuyor onsuz da olmuyor. Ben nerede duracağımı bilmiyorum. Bana akıl verin. Yaşlar 25 29. Arkadaşlar forumu kullanmayı yeni öğreniyorum umarım hata yapmamışımdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?