• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevinleri, hznleri, evliliklerimizi, dileklerimizi, zlemlerimizi paylaalm.

ben körü körüne anlatılanlara inanmayı reddederım
yani herşeye günah deyip insanları korkutuyolar yok yılanlar yok ateşler öcüler herşey günah deyip korkutuyolar ınsanı güzel dinimizden uzaklaştırıyolar

halbuki dinimiz güzellik dini..işte öyle neyse herkesın inancı kendine işte..

tabiki cnm eger bişey yasaksa muhakkak bşir sebebi var eskidemn medreselerde cok güzel eğitim verilirmiş fizik astronomi tıpnice molla akşemseddinler molla hüsrevler yetişmiş fatihleri bize kazandıran
ama osmanlının son döneminde medreseler bu işlevini kaybetmiş bu tür bağnazlıklara takılıp kalınca Atatürk dolayısyla kapatmış ha birde türbeleri neden kapattırdı dine karşı oldugu içinmi hayır
insanlar türbelerde dua etmek yerine bez caput bağlamış kızlar bu şirktir bu yüzden kapattırmış ama bu da yanlış anlaşılmış
işte hep cehaletten ben öğrendiğim doğruları sizlerle paylaşmak istedim umarım yanlış anlaşılmadım

Canım vallahi benim de var; ama hiçbir şey için geç kalmış değiliz. Öğrenmenin yaşı yok ne de olsayerimseniben
haklısın canım başlamak lazım aslında :kedi:

kızlar nmesela iki bayram arası nikah kıyılmaz derler ugursuzluk getirirmiş halbuki uğur diye bişi yoktur
bir ikincisi efendimiz zamanında biri bayram günü cuma namazı öncesi nikah kıydırmak istemiş vo günde cuma günüyömüş efendimizde demişki iki bayram arası nikah olmaz kastettiği zaman bayram namazı ile cuma namazı arasındaki zaman dilimi cuma da müslümanlar için bayram ya nikahtan dolayı kimse bayramlaşamaz diye efendimiz uygun görmemiş ama malesef cahillik binlerce yıldır biz bunu ramazan ile kurban olarak algılamışız ama özüne inmeyi düşünmemişiz
hımm canım bende araştırmıştım bunu
2 bayram arasını çoğu insan ramazanla kurban bayramı arası sanıyor :sm_confused:

ben çıkıyorum kızlar
eşim geldi biraz onunla ilgileneyim
öpüyorum siizi opuyorumnanaktan
görüşürüz canım kaydirigubbakcemile4

teocum birebir aynı düşünüyoruz canım..
ben bütün anlattıklarını küçüklüğümden buyana annemden dınlerim
lütfen sende anlatmaya devam et bilmediğimiz ya da bıldıgımızı sandıgımızı o kadar çok şey varki...

tesekkürler butter cim

Rica ederim canımopuyorumnanaktan

haklısın canım başlamak lazım aslında :kedi:

hımm canım bende araştırmıştım bunu
2 bayram arasını çoğu insan ramazanla kurban bayramı arası sanıyor :sm_confused:

görüşürüz canım kaydirigubbakcemile4

Evet canım başlamak lazıma.s

O sananlardan biri de bendim; ama doğruluğuna inanmıyordum açıkcası. Sonuçta sürekli iki bayram arası oluyor değil mi?benneyaptımki

küçükken buldugum her kitabı okudum erzurumlu ibrahim hakkı aziz nesin emine şenlikoğlu ömer seyfettin ne olursa olsun her birinden bişeyler öğrenmek için tek taraflı düşünmemek adına
konu açılldıkça ben size anlatırım kızlar merak etmeyin aklıma gelenler bunlar
tesekkürler dirimcim

Kızlar bende kitaba başlamak istiyorum. Ne önerirsiniz? Böyle beni kendimden almalı kitap. Ben genelde tarih içerikli romanlar severim.

cnm alamut var müthiş
yazarı yabancıydı ama şiddetle tavsiye ederim sanırım vladimir miydi neydi
haktann ım anneni tebrik ediyorum ben de nasip olursa hep anlatmayı düşünüyorm

Kızlar bende kitaba başlamak istiyorum. Ne önerirsiniz? Böyle beni kendimden almalı kitap. Ben genelde tarih içerikli romanlar severim.

hemen ama hemen nermin bezmen kurt seyt ve shura ve kurt seyt ve murkayı al ve oku
ben 9 kere falan okudum her sıkıldıgımdada hala okurum
kitaplar nermin bezmenın dedesinin sevgilisi ve anneannesının hayatı ve aynı zamanda bolşevik ihtilali zamanını anlatıyo
kitap muhteşem
ilk okudugumda kitabı elimden bıraktıgımda bi baktım sabah 5 olmuş saat:)
şiddetle tavsıye ederım hayatım

aaa evt cnm ama cok güzel pişman olmazsın

hemen ama hemen nermin bezmen kurt seyt ve shura ve kurt seyt ve murkayı al ve oku
ben 9 kere falan okudum her sıkıldıgımdada hala okurum
kitaplar nermin bezmenın dedesinin sevgilisi ve anneannesının hayatı ve aynı zamanda bolşevik ihtilali zamanını anlatıyo
kitap muhteşem
ilk okudugumda kitabı elimden bıraktıgımda bi baktım sabah 5 olmuş saat:)
şiddetle tavsıye ederım hayatım

Çok sağolun canlar. Bu iki kitabı alacağım hemen iş çıkışı..

Haktancım ben de Kürşat Başar-Başucumda müzik adlı kitabını o şekilde okumuştumkaydirigubbakcemile3

cnm alamut var müthiş
yazarı yabancıydı ama şiddetle tavsiye ederim sanırım vladimir miydi neydi
haktann ım anneni tebrik ediyorum ben de nasip olursa hep anlatmayı düşünüyorm

canım annemın dedesiz amanın en ünlü hafızlarındanmıs oturularmıs etrafına dinleerlermiş onu
o da bize aktardı ve annem kadar kitap okuyan bi kadın görmedım haftada 3-4 kitap okur saolsun nbize kitaplarını miras bırakacagını söyler hep torunlarıma kalsın kitaplarım der

sende öylesın canım butun bıldıklerını mumkun oldugunca çok kişiye anlat..isteyen alır dinler istemeyen dınlemez ama sen anlatmaktan vazgecme

haktann kesinlikle sana katılıyorum.. bende okudum shura ve murkayı.. muhteşem bi kitap.. bittiğinde gözlerimden yaşlar süzülmüştü.. etkileyici gerçek bi hikaye...

Back