• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevinleri, hznleri, evliliklerimizi, dileklerimizi, zlemlerimizi paylaalm.

benddeee
bende yemesini severimde dokuanbilsem bide
koçişle ne kavga yapmıştık kim temizlicek diye
aklıma geldikçe gülüyorum
çünkü yerinde temizletilebiliyomuşuz
boşuna kavga etmişiz :))

kaydirigubbakcemile3

sirkeli su kokuyu alırmıymış
hiç bilmiyorum
öğrendiğim iyi oldu
anneme sölim :icecream:

Canım ben geçenlerde yaptım. Koku kalmadı fazla. Tabii ki kokuyu tamamen almıyor; ama hiç yoktan iyidir...

alınyazımsın kuranı kerimi öle türkçe okumak gibi okumuyorsun gırtlaktan okuyorsun mesela s sesinin tam 3 şekilde cıkarılışı var hem gırtlaktan hem boğazdan hem de peltek olan h harfi yine 3 şekilde t harfi hem ince hem de kalın olarak damaga vurgu yaparak cıkartıyorsun ben bile bazı harfleri tam cıkartamıyorm ondan dolayı hamişken kuranı kerim dinlemek cocugun sesini n güzel olmasını sağlıyor
ben cok inanıymr m bu tür şeylere ayrıca cocuk 0 3 yaşına kadar öğrendikleri öğrneceklerinin yüzde altmışını oluşturuyor ondan sonra ise yüzde kırk
biz bişi bilm,yoruz sanıyorz ama asıkl kritik dönemler o döenmler

alınyazımsın kuranı kerimi öle türkçe okumak gibi okumuyorsun gırtlaktan okuyorsun mesela s sesinin tam 3 şekilde cıkarılışı var hem gırtlaktan hem boğazdan hem de peltek olan h harfi yine 3 şekilde t harfi hem ince hem de kalın olarak damaga vurgu yaparak cıkartıyorsun ben bile bazı harfleri tam cıkartamıyorm ondan dolayı hamişken kuranı kerim dinlemek cocugun sesini n güzel olmasını sağlıyor
ben cok inanıymr m bu tür şeylere ayrıca cocuk 0 3 yaşına kadar öğrendikleri öğrneceklerinin yüzde altmışını oluşturuyor ondan sonra ise yüzde kırk

Canım peki Kur'an-ı Kerim'i biz mi söyleyeceğiz hamileyken ya da CD'den dinletsek olur mu?:uhm:

evet canım cidden okuması kolay değil öyle
Kendi çapımızda okuyoruz allah kabul ederse ama
gerçekten iyi okuyan belli oluyo
bende buna inanıyorum
inş apmakta istiyorum
birde bişey daha
bizim nikahımızı kıyan bir hoca vardı genç ama gerçekten alim gibi
bize meal hediye etmişti
ve bişey demişti
çocuklarıma masal yerine her gece meal okuyorum
masal okuyacağım zaman çocuklar huysuzlanıyo
ama meali zevk alarak dinliyo diye
bende bunu yapmayı gerçekten stiyorum
maalesef şu devirde gerçek dindarlardan nasiplenemiyoruz
ama iyiki o hoca kıymış nikahımızı
2 kez gördüm ama cidden fikirlerinden etkilendim
ne mutluki böyleleri var
Canım peki Kur'an-ı Kerim'i biz mi söyleyeceğiz hamileyken ya da CD'den dinletsek olur mu?:uhm:

olur şeker
hatta daha iyi olur
çünkü bizim yanılgılarımız çok olur

Sirkeli suyun kokuyu aldığını bilmiyodum ya
öğrendiği iyi oldu
ama önce anneme denettirmek lazım :))
kendimi riske atmayım, daha oturamadık bile evimize :)))

selam ben geldim

balık mı hımmm cokacimcoook bayılırım
çok sevdiğim için de kokusu da temizlemesi de problem olmuyor benim için
balık olsun yeter cokacimcoook

olur butter cım dinlesen de olur cocuğun aşina olması yeterli
biliyorsan senin okuman daha faydalı olur tabi
ibrahim tatlısesi hiç sevmem ama kızlar şemmame yi sölerken o kadar güzel çıkartıyor ki pek çok şarkıcı o şekilde okuyamaz harfleri sanırım konuştugu dilin etkisinden
ayrıca ben ingilizce anlamasam dahi ingilizce cd ler dinletmeyi de düşünoyrum cocuk anlamasa dahi tv nin karşısına gecrip ingilizce cdler cizgi filmler izletmmek ileriki yaşantısı için cok faydalı olacaktır
masallar belgeseller
kızlar dediğim gibi cocuk öğreneceklerinin yüzde altmışını 0 3 yaş grubunda öğrenir
kalan ömründe ise yüzde kırk

bende buna inanıyorum
inş apmakta istiyorum
birde bişey daha
bize meal hediye etmişti
ve bişey demişti
ne mutluki böyleleri var

olur şeker
hatta daha iyi olur

Canım millet klasik müzik dinletiyor.. Biz de Kur'an dinletiriz. Hem daha yararlı.

Bir de hamilelikte bol bol ceviz yiyin kızlar. Beyin gelişimi için çok; ama çok yararlıymış

bende buna inanıyorum
inş apmakta istiyorum
birde bişey daha
bize meal hediye etmişti
ve bişey demişti
ne mutluki böyleleri var

olur şeker
hatta daha iyi olur

malesef din adına cok bağnazlık cok hurafeler yapılıyor
cok iyi okunmasa bile sırf Allah rızası için okumak bile Onun katında ne kadar değerlidir alınyazımsın hiç öle düşünme

bende buna inanıyorum
inş apmakta istiyorum
birde bişey daha
bize meal hediye etmişti
ve bişey demişti
ne mutluki böyleleri var

olur şeker
hatta daha iyi olur

güzel fikir gerçekten de
temel önemli

Sirkeli suyun kokuyu aldığını bilmiyodum ya
öğrendiği iyi oldu
ama önce anneme denettirmek lazım :))
kendimi riske atmayım, daha oturamadık bile evimize :)))

Canım merak etme. Sirkeli su bir kötülük yapmazkaydirigubbakcemile5 Gönül rahatlığıyla kullan yaniopuyorumnanaktan

selam ben geldim

balık mı hımmm cokacimcoook bayılırım
çok sevdiğim için de kokusu da temizlemesi de problem olmuyor benim için
balık olsun yeter cokacimcoook

hoşgeldin canım a.s.
Ne güzel canım ya ben balıkgillerden çok az şeyler yiyebiliyorum.:kedi:

olur butter cım dinlesen de olur cocuğun aşina olması yeterli
biliyorsan senin okuman daha faydalı olur tabi
ibrahim tatlısesi hiç sevmem ama kızlar şemmame yi sölerken o kadar güzel çıkartıyor ki pek çok şarkıcı o şekilde okuyamaz harfleri sanırım konuştugu dilin etkisinden
ayrıca ben ingilizce anlamasam dahi ingilizce cd ler dinletmeyi de düşünoyrum cocuk anlamasa dahi tv nin karşısına gecrip ingilizce cdler cizgi filmler izletmmek ileriki yaşantısı için cok faydalı olacaktır
masallar belgeseller
kızlar dediğim gibi cocuk öğreneceklerinin yüzde altmışını 0 3 yaş grubunda öğrenir
kalan ömründe ise yüzde kırk

Canım o zaman şimdiden başlamak lazım okuma çalışmalarına. Çünkü bilmiyorum ben.

Ben de sevmem; ama dediğin gibi o şarkıyı çok beğendim. Çok güzel seslendirmiş.
Canım benim eşimde diyor. Çocuğumuza bebekliğinden itibaren ingilizce öğreteceğim diye. İngilizce konuşacakmış onunla.

benim de bu konuda çok eksikliklerim var
önce kendimiz öğrenmeliyiz tabi
aslında okuyabiliyorum ama seri değil
hem de doğru okuyabiliyor muyum çok emin değilim :kedi:

Canım merak etme. Sirkeli su bir kötülük yapmazkaydirigubbakcemile5 Gönül rahatlığıyla kullan yaniopuyorumnanaktan

hoşgeldin canım a.s.
Ne güzel canım ya ben balıkgillerden çok az şeyler yiyebiliyorum.:kedi:

Canım o zaman şimdiden başlamak lazım okuma çalışmalarına. Çünkü bilmiyorum ben.

Ben de sevmem; ama dediğin gibi o şarkıyı çok beğendim. Çok güzel seslendirmiş.
Canım benim eşimde diyor. Çocuğumuza bebekliğinden itibaren ingilizce öğreteceğim diye. İngilizce konuşacakmış onunla.

bizim oklul müdürü ve eşi eşide anaokulu öğretmeni bu bilgileri hep ondan ediniyorm 2 yaşında cocukları var öyle özenli yetiştiriyorlarki gıpta ediyorum ve onları örnek laıyorm cocugu da görseniz bıcır bıcır maşallah gecenlerde hasta olmuş cocuk uykusunda sayıklarken bile portakalı soydum başucuma koydum işte bu agız bu burun filan diye sayıklıyormuş nasuıl hoşuma gitti

Hoşgeldin canım a.s.

Konu hamilelikte ve bebeğin 3 yaşına kadar olan dönemde ona Kur'an-ı Kerim okumamız veya dinletmemiz.

hoşbuldum canımmm
evet bebeğin kulak aşinalığı olması çok onemlı ama bana kalırsa 3 yaşından sonra büyüyünce sadece arapça okumak değil önemli olan kuranın özünü öğrenmesi anlamını önemini değerini muhteşem öğretılerını bilmesi benim için daha onemli..

benim de bu konuda çok eksikliklerim var
önce kendimiz öğrenmeliyiz tabi
aslında okuyabiliyorum ama seri değil
hem de doğru okuyabiliyor muyum çok emin değilim :kedi:

canım iyi okuyormuyum diye düşünme büyüklerimiz der ya yanlış okudunmu melekler düzeltir diye sen niyetini halis tuttugun sürece yanlış okurmuyum diye korkma

Back