Sevinilmeyen hamilelik haberi

Ne alaka ya 5 aylikken söylesek ne mesela? 5 hafta olunca da ayni haber?

Hayır daha çok yeni olduğu için erkenden sevinmek istememişlerdir gibi bir şey yazmıştı biri. Sen de 6 haftalık olduğunu bilmiyorlar dedin. 5 aylık olmadığını biliyorlar ama diyorum ben de. Yani sonuç olarak erken gebelik dönemi. Bazı ailelerde böyle şeyler biraz daha soğuk kanlılıkla karşılanabilir. Aileler arasında kültür farkı var. Hamilelik hormonlarıyla biraz agresif davranıyorsun.
Şu an bana bile agresif yazmışsın ki ben seni tanımam etmem buraya 5 tane mesaj yazdım hepsi seni sakinleştirmek içindi.
Daha da yazmam zaten.
Ama sana son bir tavsiye bu sinirle 9 ay geçmez.

Ne alaka ya 5 aylikken söylesek ne mesela? 5 hafta olunca da ayni haber?
Şimdiden kendi ailenizle kıyaslarsanız üzülürsünüz.
Bakın kendi ailemden örnek verirsem, annemler beşikten tutum mama sandalyesine kadar aldılar. Sürekli ay dayanamadım aldım diye diye giysi getirdiler. Kayınvalidemler daha yokluk gören insanlar belki de ondan ellerini ceplerine atamadılar. Birer çeyrek takıp gittiler. O dönem bana da tuhaf geldi.
Şu an mesela oğlum özel okula geçti babamla pateninden tutun formasına kadar almak istediler. Zorla ödüyorlar hatta. Kayınvalidemlerin aklına gelmedi. Doğumgününde beş yüz lira gönderir mesela ama o paraya annemler ayakkabı gördük aldık der alır gelirler. O onlar için büyük para çünkü.
İnsanların yaşadığı hayat farklıysa kültür farklıysa ne yapsınlar.
Ben kayınpederimi mesela pek sevmem. Kayınvalidemi severim. Ama dürüstçe söylüyorum daha az reaksiyon gösterselerde bizimkiler kadar seviyorlar.
Sevgilerini gösterme tarzları yüzünden araya şimdiden soğukluk sokmayın. Neticede onlar da dedesi nenesi olacak. Basit şeyleri gözünüzde büyütmeyin daha başından böyle yaparsanız lohusalıkta hiç duramazsınız.

Ben 5 haftalik hamileyim. Yeni ögrendik heyecanliyiz mutluyuz eşimle. Ilk bebeğimiz . Gecen hastaneden cikinca benim anne babama söyledik cok sevindiler duygulandilar biz de mutlu olduk tabi öyle paylaşınca. Bu aksam da esimin ailesine soyledik. Gorseniz nasil heyecanla falan gittik söyleyecegiz diye. Ama kimse sevinmedi. Hic tepki yok. Ne bileyim insan az da olsa sevinmez mi , öz oglun öz torunun ya. Bi sarilinir falan .bu kadar soguk bir tepki beklemiyordum hic. Baskalarinda görüyorum nasil sevinip duygulaniyolar falan. Ya bunu elaleme desem sevinir. Ben hamileligimi burada paylasmistim tanimadigim insanlar bile daha çok sevindi . Sizce bana mi garip geliyor, siz ne düşündünüz,
?
Sizin kafanızdaki şemaya uygun davranmamalari sevinmedikleri anlamına gelmiyor. Benim de eşimin ailesi coşku ile karşıladı bebek haberini (lerini) ama içten ilgilendiklerini hiç görmedim, çocuklar doğduktan sonra. O yüzden bu bir ölçüt olmasın sizin için

Benim kayinvalide de aynısini yapmisti.Sonra da utanip ,altı aya kadar görümcemin hamileligine de sevinmedigini aciklamisti.Oysa akrabalarindan bitek zil takip oynamadigı haberini almistim.Her zaman mesafeliyim .Sana da öneririm özellikle bu hareketi aklinin bi tarafında tut bence.

Muhtemelen hamileliğin etkisiyle aşırı duygusal düşünüyor olabilirsiniz. Bazı insanlar yapı gereği maalesef ama maalesef odun gibi insanlar. Çevrelerine ağladıklarını bile göstermezler. Eğer aranızda bir problem yoksa sevinmemeleri imkansız kaldı ki problem olsa bile bunu dert etmemelisiniz evladınız ve siz çok özel bir dönemden geçiyorsunuz. Bu detayları atladığınız için varsayımlar üzerinden gittim kusura bakmayın. Ya da gelenekçi bir aile de olabilir. Hayırlı olsun, olmayanlara da nasip olsın inşallah.
Cok teşekkür ederim inşallah amin

Hayır daha çok yeni olduğu için erkenden sevinmek istememişlerdir gibi bir şey yazmıştı biri. Sen de 6 haftalık olduğunu bilmiyorlar dedin. 5 aylık olmadığını biliyorlar ama diyorum ben de. Yani sonuç olarak erken gebelik dönemi. Bazı ailelerde böyle şeyler biraz daha soğuk kanlılıkla karşılanabilir. Aileler arasında kültür farkı var. Hamilelik hormonlarıyla biraz agresif davranıyorsun.
Şu an bana bile agresif yazmışsın ki ben seni tanımam etmem buraya 5 tane mesaj yazdım hepsi seni sakinleştirmek içindi.
Daha da yazmam zaten.
Ama sana son bir tavsiye bu sinirle 9 ay geçmez.
Bence sendeki bu kompeksle hayat çekilmez

Ben 5 haftalik hamileyim. Yeni ögrendik heyecanliyiz mutluyuz eşimle. Ilk bebeğimiz . Gecen hastaneden cikinca benim anne babama söyledik cok sevindiler duygulandilar biz de mutlu olduk tabi öyle paylaşınca. Bu aksam da esimin ailesine soyledik. Gorseniz nasil heyecanla falan gittik söyleyecegiz diye. Ama kimse sevinmedi. Hic tepki yok. Ne bileyim insan az da olsa sevinmez mi , öz oglun öz torunun ya. Bi sarilinir falan .bu kadar soguk bir tepki beklemiyordum hic. Baskalarinda görüyorum nasil sevinip duygulaniyolar falan. Ya bunu elaleme desem sevinir. Ben hamileligimi burada paylasmistim tanimadigim insanlar bile daha çok sevindi . Sizce bana mi garip geliyor, siz ne düşündünüz,
?

Hiç şaşırmadım canım..
Benim 10 yıl sonra çocuğum oldu da beni arayıp tebrik bile etmediler..
Sözde eşime demişler çok sevindik vs vs...
Ama bence benide aramaları gerekirdi..
Bend3 kızımı onların yanına götürmedim madem umursamıyorlar öyle lazım böylelerine...
Benim ailem yerlere yattı ağlamaktan çünkü yıllar sonra oldu çok ağladılar sevinçten..

?
İlk aklıma gelen her konuda mı tepkisizler acaba? Kimi insanlar böyle duygularını içinde yaşar kötü olaylarda üzüldüğünü ,iyi olaylarda sevindiğini anlayamazsınız.Her konuda tepkisiz değillerse eğer onlar için ilk mi değil acaba?Sizin ilk çocuğunuz,ailenizin ilk torunu iken onların ilk torunu değil de ondan mı heycan duymadılar?

?
Ben ilk annemlere söyledim, annem ne gereği vardı dedi. Çok bozulmuştum. Şimdi kızım 2,5 yaşında annemin neden öyle dediğini anlıyorum. Kızım da bana benziyor. Etraftaki yeni evlenenlere çocuk yapmayın diye bağırmak istiyorum

Bende 21 haftalık hamileyim. Haberi öğrenince kayınvalideme soyledim hiç tepki vermedi. Eşimin ilk evliliginden çok umutlularmis heralde ondan bekliyorlardı bu haberi. Benden duyunca kadın dondu kaldı 🤦 aynı duruma benim başımda da var yani çokta takılma. Bebeğine odaklan

?
Benim kaynana da HII HAYIRLISINI OLSUN. EE ŞUNLAR NAPIYOR? Diye soruya çevirdi. Bende eşime dedim ki çocuk gelsin Allahın izniyle dünyaya anan da HIIH görür dedim 😊

?
Napsin boynuna mi atlasinlar çocuk gibi insanları olduğu gibi kabul edin herkes aynı olacak diye bişey yok . Bende kayın aileme deyince çok normal karşıladilar Allah analı babalı sağlıkla büyütsün dediler ama doğdu dogalı çocuğuma aşıklar.

?
Hamilelik haberi icin gidip demeniz falan da ne bileyim . Telefonda deseydiniz 5 hafta erken zaten duyurmak için. Herkes sevinmek zorunda degil kendinizi bu kadar dunya merkezinde gormeyin. Herkes heyecanini gostermek zirunda da degil. Jerkes cocugunuzu sevmek zorunda da degil. Oz oglun öz torunun cumlesi de bir garip uvey oglu olsa sevinmemesi normal mi yani

Sadece hayirli olsun dediler. Bunu derken gülümsemediler bile. Ayrica bebeğin ne kadarlik oldugunu bilmiyolar sormadilar bile cunku. Hersey yolunda mi diye sorulabilirdi en azindan? 3 aylikken mi söyleseydim ayrica aileye de ? Teşek kür ederim
ben olsam kv ye sorardım
Allah Allah hiç sevinmediniz ne kadar hevessizmişsiniz derdim
ya da ilk torunları değilse sizinkilerin ilk torunuysa ondan tepkiler farklı gelmiştir

X