Sevinilmeyen hamilelik haberi

Ben 5 haftalik hamileyim. Yeni ögrendik heyecanliyiz mutluyuz eşimle. Ilk bebeğimiz . Gecen hastaneden cikinca benim anne babama söyledik cok sevindiler duygulandilar biz de mutlu olduk tabi öyle paylaşınca. Bu aksam da esimin ailesine soyledik. Gorseniz nasil heyecanla falan gittik söyleyecegiz diye. Ama kimse sevinmedi. Hic tepki yok. Ne bileyim insan az da olsa sevinmez mi , öz oglun öz torunun ya. Bi sarilinir falan .bu kadar soguk bir tepki beklemiyordum hic. Baskalarinda görüyorum nasil sevinip duygulaniyolar falan. Ya bunu elaleme desem sevinir. Ben hamileligimi burada paylasmistim tanimadigim insanlar bile daha çok sevindi . Sizce bana mi garip geliyor, siz ne düşündünüz,
?
Tebrik ederim. Bence hiç takılma ne tepki verdiklerine. Soguklarsa sende ona göre soguk davranırsın bundan sonra olur biter yok yere canını sıkma basit seyler bunlar

Bazı ailelerde hamilelik çok üzerine konuşulabilen bir konu değil. Çok saçma ama öyle maalesef
Benim ailemde de konuşulmaz mesela. İki çocuğum var babam bana hiç hayırlı olsun demedi ya da ben babama hamilelik haberi hiç vermedim. Çünkü biliyorum tepki veremez o. Annem söylemiş hep ona sevinmiş gülümsemiş vs.
Ben buna alışkınım, ama kayınpederim kaynım ultrason resimlerine bakıp incelerdi, bebeğin nasıl olduğunu canımın bir şey isteyip istemediğini sorarlardı, ilk gebeliğimde garipsemiştim çünkü kendi ailemden öyle görmedim.
Uzattım ama demek istediğim tepki vermemeleri sevinmedikleri anlamına gelmiyor. Aşamadıkları geleneksellik vardır belki üzerlerinde.

Benim kp ilk duyduğu zaman "sakat olursa üzülmeyin" dedi. Sevinmeyi geç sanki üzüldü. Sesi öyle geldi bana. Telefondan söyledik, farklı şehirlerdeyiz. Çok üzüldü eşim, çok sinirlendi. Üstelik sürekli doktora gidin, neden çocuk olmuyor diyormuş. Biz istemiyorduk halbuki.

Ortalar. K.pederim daha yakin sicaktir. O bir tik iyiydi zaten. Ama k.validem cok isteksiz duruyordu . Ne bileyim genelde anneler duygulanir falan bi sasirdim.
İşte bu şekilde düşündüğünüz için size garip gelmiştir belki de. Mesela genelde anneler duygulanmaz. Duygusal olan babalar da duygulanır. Demekki sizin eşinizin ailesi yeni bebek haberine duygusal bakmamışlardır. Yani sevinmemek değilde belki yapıları öyledir. Normal hayatlarında nasıllar bu şekilde kıyaslayın.
Sağlıkla kucağınıza alın 🙏

5 haftalık çok erken daha adetinizin zamanı yeni geçmiş sayılır. Bende hamile kalınca 3.5 aylıktı söyledik anneme kayınvalideme hayırlı olsun dediler geçtiler ne diyecekler ki siz ne beklediniz anlamadım. Hatta öz annem ve babam gençsin daha ne acelen vardı dedi.Sonra ben 6.5 aylıkken kaybettim bebeğimi o zorlu süreçte her anımda annem ve kayınvalidem de vardı benimle nasıl üzüldü ağladılar. Yani gebelik haberinize istediğiniz tepki gelmedi diye insanları yargılamayı kendinizi de kurmayın derim daha 5 haftalık mış bakalım şöyle kısmetse ilerlesin hayırlısı ile herkes daha çok benimser hele doğduktan sonra daha farklı olur eminim.

Ben 5 haftalik hamileyim. Yeni ögrendik heyecanliyiz mutluyuz eşimle. Ilk bebeğimiz . Gecen hastaneden cikinca benim anne babama söyledik cok sevindiler duygulandilar biz de mutlu olduk tabi öyle paylaşınca. Bu aksam da esimin ailesine soyledik. Gorseniz nasil heyecanla falan gittik söyleyecegiz diye. Ama kimse sevinmedi. Hic tepki yok. Ne bileyim insan az da olsa sevinmez mi , öz oglun öz torunun ya. Bi sarilinir falan .bu kadar soguk bir tepki beklemiyordum hic. Baskalarinda görüyorum nasil sevinip duygulaniyolar falan. Ya bunu elaleme desem sevinir. Ben hamileligimi burada paylasmistim tanimadigim insanlar bile daha çok sevindi . Sizce bana mi garip geliyor, siz ne düşündünüz,
?
herkes bazen tepkısını gosteremeyebılıyorlar oyle dusunun bosverın mılletı...

Biz de eşimle ailelere ilk haber verdiğimizde kendi ailem cok sevinmiş, duygulanmışlardı.
O dönem kayinvalidemin annesi yoğun bakımda olduğu için ondan coşkulu bir mutluluk beklemiyordum.İlkten bir şaşırdı ama mutlu oldu tabi.
Kayınpederim hic bisey demeden başka bir odaya gitti anlam veremedik.
Bir süre sonra gelip tebrik etti.
Aslında emekli öğretmen ve baya çağdaş biridir.Ama geleneksellik işte.
Hamilelik haberi uluorta söylenince utanmış biraz,direkt söylenmese daha iyi olurmuş.Ama çok duygulanmış,sevinmiş
Kayınvalidem,kayınpederim adına durumu böyle açıkladı.Şuan hala daha kayınpederimin yanında bebekle ilgili detaylı konuşmuyoruz.
Bu bana tuhaf geliyor.Ama büyüklerin bakış açısı, tepkisi farklı olabiliyor takılmayın.Bebişiniz sağlıkla gelsin insallah. 🤗

anneme söylediğimde iyi hayırlı olsun dedi geçti zaten öyle deli gibi sevinme yapısı olan bir kadın değil kv duyduğunda aradı mutluluktan ağlamış falan ama bana gram inandırıcı gelmedi

şimdi bakıyorum annem hevesle bebeğe hediyler alıyor ben şöyle bakarım böyle bakarım diyor kv den daha bir çöp görmedik aldıysa da (sanmıyorum ama) göstermedi her seferinde ağız ucuyla bebek nasıl diyor geçiyor zaten erkek olmayacağını öğrendiğinden beri çok torun hevesi de kalmadı 😂

?
aynısını ben yaşadım üzüldüm kırıldım şuan hiç sormuyorlar bile.

X