• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgiliyle konuşacak konu bulamamak

Merhaba herkese, kadınlar kulübüne uzun zaman önce üye olmuştum bir süredir de kullanmıyordum şifremi unuttum. birkaç gündür de kafama takılan bir şey var onun için hemen bir hesap açtım. Beni dinler tavsiye veriseniz çok sevinirim. Şimdi hanımlar benim sorunum sevgilimle aramızdaki iletişim. Biz iki senedir falan birlikteyiz. Aynı şehirde yaşıyorduk ama ben geçen sene pandemi sürecinin başında atandım, hemşireyim. Bir senedir uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz. Başlarda çok normaldi her şey görüntülü konuşmalar, telefonla konuşmalar sık sık msjlaşmalar falan gayet güzeldi. Ama son birkaç aydır biraz koptuğumuzu hissediyorum. Sevgilim beni günün sonunda arıyor hep. İkimizinde gün içinde işi var çünkü. Akşam iş çıkışı arkadaşlarıyla falan bir iki saat takılıyor sonra gün sonunda beni arıyor bi yarım saat konuşursak konuşuyoruz. Ama konuşmalarımız çok durgunlaştı. Günümüzü anlatıyoruz ikimizin günüde zaten hep klasik ama başka konuşacak bir şey bulamıyoruz. Sürekli öyle işte, aynı işte falan diyoruz. Hatta geçenlerde sevgilim konu bulamadım falan dedi. Bende kendi kendime kafamda kuruyorum. Arkadaşlarıyla saatlerce sıkılmadan takılıyor, konuşuyor bana gelince konuşamıyor diyorum. İlgisiz gibi geliyor, sanki beni sırf o gün konuşmak için arıyomuş gibi düşünüyorum bazen. Ama diyorum ya yan yana gelince hiç öyle şeyler hissetmiyorum çok güzle vakit geçiriyoruz ilgisinide alakasınıda hissediyorum yan yanyanayken.
İşte böyle böyle içime bi sıkıntı düştü. Ben bu çocukla evlenmeyi düşünüyorum şimdiden böyle konuşmakta bile zorlanıyoken ilerde sıkıtı çıkar mı? Aranızda uzak mesafe ilişkisi yaşayan olduysa tavsiyelerini dinlemeyi çok isterim. Böyle konuşurken konu bulamadığınız, sevgilinizin size ilgisinin azaldığını hissettiğiniz falan oluyor muydu? Ve eğer evlendiyseniz o kişiyle evlenince nasıl değişimler oldu acaba? Gerçekten kafamı çok kurcalayan bi mesele yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.
Konu bulurdunuz siz aslinda ama sevgilinizden yeterli ilgi alaka yok his olarak o gecis olmayinca siz de donuklasiyorsunuz.Ayrıca arkadaslari ile gorusen sıkılmayan konu bulan erkek kisisi sevgilisine gelince mi mıymıy olacak?düsünceniz dogru belirtmissiniz bu durumu..

Sabahlari gunaydın demiyorsa gün icinde ne kadar yogun olunursa olunsun wc ye de mi gitmiyor?bir hal hatir sormuyor özledim demiyorsa aksamlari görev gibi arıyor düsüncesi bende de olusurdu.

Uzak mesafe derken hafta sonları gorusemeyecek kadar mı uzak? Yani ben olsaydım bir gorusme planlardim bakalim yüz yüze nasılsınız?ona göre icimdekileri döker durumu netlestirirdim.

Merhaba herkese, kadınlar kulübüne uzun zaman önce üye olmuştum bir süredir de kullanmıyordum şifremi unuttum. birkaç gündür de kafama takılan bir şey var onun için hemen bir hesap açtım. Beni dinler tavsiye veriseniz çok sevinirim. Şimdi hanımlar benim sorunum sevgilimle aramızdaki iletişim. Biz iki senedir falan birlikteyiz. Aynı şehirde yaşıyorduk ama ben geçen sene pandemi sürecinin başında atandım, hemşireyim. Bir senedir uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz. Başlarda çok normaldi her şey görüntülü konuşmalar, telefonla konuşmalar sık sık msjlaşmalar falan gayet güzeldi. Ama son birkaç aydır biraz koptuğumuzu hissediyorum. Sevgilim beni günün sonunda arıyor hep. İkimizinde gün içinde işi var çünkü. Akşam iş çıkışı arkadaşlarıyla falan bir iki saat takılıyor sonra gün sonunda beni arıyor bi yarım saat konuşursak konuşuyoruz. Ama konuşmalarımız çok durgunlaştı. Günümüzü anlatıyoruz ikimizin günüde zaten hep klasik ama başka konuşacak bir şey bulamıyoruz. Sürekli öyle işte, aynı işte falan diyoruz. Hatta geçenlerde sevgilim konu bulamadım falan dedi. Bende kendi kendime kafamda kuruyorum. Arkadaşlarıyla saatlerce sıkılmadan takılıyor, konuşuyor bana gelince konuşamıyor diyorum. İlgisiz gibi geliyor, sanki beni sırf o gün konuşmak için arıyomuş gibi düşünüyorum bazen. Ama diyorum ya yan yana gelince hiç öyle şeyler hissetmiyorum çok güzle vakit geçiriyoruz ilgisinide alakasınıda hissediyorum yan yanyanayken.
İşte böyle böyle içime bi sıkıntı düştü. Ben bu çocukla evlenmeyi düşünüyorum şimdiden böyle konuşmakta bile zorlanıyoken ilerde sıkıtı çıkar mı? Aranızda uzak mesafe ilişkisi yaşayan olduysa tavsiyelerini dinlemeyi çok isterim. Böyle konuşurken konu bulamadığınız, sevgilinizin size ilgisinin azaldığını hissettiğiniz falan oluyor muydu? Ve eğer evlendiyseniz o kişiyle evlenince nasıl değişimler oldu acaba? Gerçekten kafamı çok kurcalayan bi mesele yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.
Valla ben kimseyle konuşulacak bı konu bulamıyorum :D kimseyi aramam o yüzden
Onlar aradikca da hihi diye dinliyor gecistiriyorum

Konu bulurdunuz siz aslinda ama sevgilinizden yeterli ilgi alaka yok his olarak o gecis olmayinca siz de donuklasiyorsunuz.Ayrıca arkadaslari ile gorusen sıkılmayan konu bulan erkek kisisi sevgilisine gelince mi mıymıy olacak?düsünceniz dogru belirtmissiniz bu durumu..

Sabahlari gunaydın demiyorsa gün icinde ne kadar yogun olunursa olunsun wc ye de mi gitmiyor?bir hal hatir sormuyor özledim demiyorsa aksamlari görev gibi arıyor düsüncesi bende de olusurdu.

Uzak mesafe derken hafta sonları gorusemeyecek kadar mı uzak? Yani ben olsaydım bir gorusme planlardim bakalim yüz yüze nasılsınız?ona göre icimdekileri döker durumu netlestirirdim.
sabahları evden çıkmadan kısacık konuşuyoruz günaydın, şimdi çıkıyorum gibi. onun dışında gün içinde kısa mesajlarla haberleşiyoruz konuşmak denmez bence. Malesef baya uzaktayız birbirimizden görüşmede planlayamıyoruz o yüzden

Ben 4sene uzak mesafeli iliski yasadim oluyordu bizdede bazen oyle kopmalar ve ya konu bulamayip konusamamalar. Sonunda evlendik hep hasretlik kaldigimiz icin guzel geciyodu evlilik. 4sene yetmiyomus gibi evkendikten 40gun sonra esimin tayini daglara cikti ve 1yil ayri kaldik. O zamanda pek takmiyodum telefonla konusmayi. Simdi 1yildir beraberiz cok guzel gidiyo bence. Bence cokta takilmamak gerek boyle seylere

4.5 yıldır uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz, 7 aydır da uzaktan evliyiz. Bence bu konuda bir şeyler söyleyebilirim :)
Biz konu bulamama gibi bir sıkıntıyı ne yanyana olduğumuz 1 yıl süresince ne de ayrıyken yaşamadık. İlla ki sohbet edecek bir şeyler oluyor. Her gün en az 3 saat konuşuyoruz. Hatta akşam eve geldikten sonra yatana kadar telefon hep açık bizim genelde. Haftasonları dışarı çıkmıyorsak bütün gün. Yemeği, kahvaltıyı beraber yeriz. Birlikte kitap okuyoruz, dizi izliyoruz, oyun oynuyoruz Başka türlü bu ilişki yürümezdi zaten.

Bence bu biraz da mizaç meselesi. Konuşkan insanlar için bu problem olmayabilir. Ben herkesle uzun uzun konuşurum zaten, eşim de öyle. Belki mizacı farklıdır. Siz salt konuşmak yerine online oyunlar, dizi/film/maç izleme gibi aktiviteler ile birlikte daha kaliteli vakit geçirebilirsiniz. Eşim bana satranç öğretti. Bir yanda siteden karşılıklı eşlesip oyun oynuyoruz, bir yanda zoom açık konuşuyoruz. Çok da eğlenceli oluyor. Siz de kendi zevkinize göre bir aktivite bulun.

Konu bulamıyorsaniz cok uzatmayın konuşmayı illa sürekli konusmak zorunda değilsiniz ki? Gün içinde olan bitenden bahsedin sonra normal hayatınıza dönün. Arada birbirinize komik capsler atabilirsiniz ya da özlediğinizi falan söylersiniz. Çok muhabbet tez ayrılık getirir derler zaten fazla düşünmeyin bunun üzerine. Konuşmayı mecburiyet haline getirseniz hiç konusamazsiniz

Eşimle ünv. Tanıştık. Ben 18 eşim 19 yaşındaydı sevgili olmaya başladığımızda. Birbirimizin ilk sevgilileriydik. İkimizde toyuz, ikimizin fıtratı da sessiz sakin az konuşan pasif kişilikliydik 😬 beraberken konuşacak hiç bişey bulamazdık ilk başlarda e tabi utanırdık da toylukda var hele telefonda hiç konuşacak bişey bulamazdık genelde mesajlaşırdık, birbirimize mesaj hakkı atardık 😂. Hoş zaten o zamanlar kontörler mesajlar şimdiki gibi bol keseden değildi. 100sms 100 kontör ile 1 ay idare ederdik. Sonra sonra alıştık birbirimize zamanla oturdu herşey yoluna. Birlikte olmaktan inanılmaz keyif alırdık ama hala telefonda konuşacak pek bişey bulamazdık. Ev arkadaşlarım sevgilileriyle bi başlardı konuşmaya sabaha kadar. Ne konuşurlar nasıl sabahı ederler aklım ermezdi. 5sene sevgililik sonrası evlendik, 10 yıldırda evliyiz 1 kızımız 1 oğlumuz var. Diyeceğim 15 yıldır eşimle beraberiz, hala bi işimiz, hastalığımız vb.durum olmadığı sürece gün içinde pek aramayız birbirimizi, çok şükür çokta mutluyuz Rabbim bozmasın. Bence kalbinizi ferah tutun, telefonda görüşmek ve birarada olmak çok çok farklı oldu hep bizde bende zaman zaman sizin gibi karamsarlığa kapıldım çok konuşmayı sevmem zaten ama birazda olsa erkek olarak onun konuşması, lafı onun türetmesi gerektiğini düşünüp yordum kendimi. Ama fıtrat işte oda bende konuşmayı pek sevmeyengillerdeniz. Beni o eski günlere götürdünüz 😊 size fyfası olur mu yazdıklarımın bilemem ama beni gülümsetti hatıralar. Sevgiyle 💐

Hic canini sıkma ablacim.Herşey olacağına varır.sen olduğun gibi ol.O uzaksin diye seni takmiyor olabilir.Uzaklık yormuş olabilir.yada günün yorgunluğu çökmüş olabilir.Ama içine sinmeyen birşey varsa içindeki sesi dinle.Su akar yolunu bulur derler.

Bana normal geldi. Göz teması olmadan doğaçlama günlük bir sohbeti sürdürmek zordur. Belli bir temada konuşmak bile zor ki insan sevgilisiyle sürekli film kitap belli temada sohbet etmez. Yıllardır eşimle sohbet ederiz diyenler şunu unutuyor; bedensel olarak yakın olunca en saçma en küçük şeyler bile sohbet konusu oluyor atıyorum kedinin yaptığını gördün mü diyorsun yanınızdan geçen üzerine birşey söylüyorsun lahmacun güzelmiş diyorsun filan filan. Ama mekandan olarak ayrı olunca küçük şeylerin anlamı kayboluyor. Konu sahibi, sevgilinizin arkadaşlarıyla sohbet konusu bulup sizle bulamamasının sebebi size ilgisini kaybetmesi değildir bence. İnsan otoparkçıyla da konuşacak şey buluyor karşı karşıya olunca. Eğer bu ayrılık çok uzun sürmeyecekse ve biraradayken uyumluysanız bence bu sohbet meselesini kafanızda büyütmeyin. Sadece günlük rutini korumaya çalışın fırsat buldukça da zoom yapın birbirinizi ziyaret edin

Sevgiliyle konusacak bir seyiniz kalmadiysa evlenmeyin
Asker arkadasi olursunuz.

4.5 yıllık ilişkim var bunun 1 senesi yan yanaydık daha sonra kendi memleketlerimize döndük. Elbette sorunlar oldu, benim kafada kurmalarım, iletişimsizlik. Zor açıkçası ama gönül sevdi mi katlaniyor. Konu bulamama konusu da doğru zaman zaman oluyor her gün bile aramadığımız oluyor ama gün icinde mesajlaşırız daima. Bi sekilde bu kadar sene ilerledik ama ne kadar uzaktaysan o kadar kafanda kuruyorsun o yuzden bu sene evlilik adimlari atiyor olacagiz geçen sene malum pandemi patladi bi an da insallah bu sene yolunda gider de sevdiceğimle yanyana olmak istiyorum sürekli :)
Bana sorum gelmiyor atlattigim için sanırım, konu bulamama, arkadaslariyla vakit geçirmesi. Uzaktan ilişki fedakarlik istiyor normal ilişkilerden daha fazla olarak.

birbirinizin her şeyini öğrendiniz bir çok konuyu konuştunuz geçmişi gelecek planları v.s e normal bir yerde çünkü merak ettiğiniz bir şey kalmadı. ben evli değilim ama evliler hep öyle der çevremdeki çok konuşkan erkeklerin eşleri eşim evde konuşmaz diyor mesela sanırım normal bir durum herkes için geçerli

. Ben bu çocukla evlenmeyi düşünüyorum şimdiden böyle konuşmakta bile zorlanıyoken ilerde sıkıtı çıkar mı? Aranızda uzak mesafe ilişkisi yaşayan olduysa tavsiyelerini dinlemeyi çok isterim. Böyle konuşurken konu bulamadığınız, sevgilinizin size ilgisinin azaldığını hissettiğiniz falan oluyor muydu? Ve eğer evlendiyseniz o kişiyle evlenince nasıl değişimler oldu acaba?
evet ileride yani evlenince sıkıntı yaşar.biz de eşimle hep mesajlaşırdık ve çok iyiydik ama buluşunca konuşacak birşey bulamaz susardık.evlenince de mesajlşma da ortadan kalkınca konuşamadığımızla kaldık.aslında ben hala konuşuyorum,o susuyor.ilgi alanlarımız,sohbet konularımız çok farklı.aynı adam arkadaşlarıyla,bisiyle normalde veya telefonda hararetle konuşur.bir de tartışıyorsak bana iltimas geçtiği olur
durum bu canım.istersen açıkça konuş bunu sevdiceğnle

Bazıları telefonla konuşmayı sevmez . Belki göz göze bakarak konuşmak , karşısında hissetmek istiyordur . Ben de sevmem telefonla konuşmayı . Eşim çok sever ama ben de dersim başlayacak derdim eskiden , şimdi de veliler arıyor deyip kapatıyorum .
Zaten evde sürekli konuşuyor . Bazen yağmur damlası bile bir sürü cümle kurduruyor bize .
Bence bir dizi belirleyin beraber izleyin , aynı kitabı okuyun tartışırsınız , aynı çalma listesini dinleyin . Takın kulaklıklarınızı plank yapın çok eğlenceli oluyor . Biz sevgiliyken ben KPSSye hazırlanıyordum , eşim bana matematik anlatıyordu aynı kitabı almıştık .
İsterseniz bulursunuz . Ama soğukluk girdi ise araya biraz zor .

Bazı üyelerimiz de yazmış uzak mesafe ilişkisi zordur diye, zor bence de, ama sürekli dip dibe olmak da çok zor bence, hatta daha zor (Bunu özellikle tercih edenler hariç). Ben nedense ilişkinizle ilgili bariz bir problem göremedim de, bunu içinde bulunduğumuz sürece bağladım ekseri. Şöyle düşünün ki, şu süreçte kabul edelim ya da etmeyelim (Kendine karşı dürüst olma eğiliminde olanlar kabul etmekten yana olacaktır diye düşünüyorum) en samimi arkadaşlarımızla olan bazı süreçler bile bir kesintiye uğradı, insanların yaşadıkları bazı psikolojik süreçler ve bunun farklı dışavurum durumları zuhur etti, kimileri analiz ettiğim kadarıyla bunu agresif davranış motifleriyle yapıyor, kimileri daha çok sessizliğe bürünmeyi tercih ederek, şu süreçte sizce kimde ne kadar ortalama, ideal davranış kalıpları görüyoruz ki?) Bazıları ekseri sorguluyor, ne mi yanlış yapıyorum, bir hatam mı var, acaba şöyle mi bir sorun oldu diye, yeterince naif olmayanlar zaten sorgulama ihtiyacı duymuyor. Ben bakış açınızda da, anlattığınız kadarıyla iletişim sürecinizde de çok bariz bir sorun görmedim, ama bir sorun başlangıcı var tabi ki, net olarak konuşsanız birbirinizi anlamaya çalışarak daha sağlıklı olur bence. Araya mesafe girmesine izin vermeden. Lakin dediğim gibi, şu süreçte ne yazık ki kimsede çok sağlıklı ve naif davranış kalıpları ben de görmüyorum (Özel ilişkilerden bağımsız). Umarım güzelce konuşup toparlayabilirsiniz.

konuşacak konu bulamıyorsanız yürümez o ilişki. Geçmiş olsun. Adı üstünde “Hayat Arkadaşı” Bildiğim etrafımdaki bütün iyi çiftlerinin evliliklerinin temelinde “Arkadaşlık” yatar. Annemle babam. Tüm gün birbirlerini görmezdi. Akşam o günün muhasebesini yapardı. Aynı şekilde eşim benim en iyi arkadaşım. Çoğu zaman sadece ona danışır, ondan akıl alırım. 2 teyzem ve eniştem, kuzenim ve kocası, kardeşim ve kocası... hepsi birbirinin en iyi arkadaşı. Aşk dediğin şey heyecan ise zamanla zaten bitiyor o. Ama sohbet, arkadaşlık, sevgi... artarak kalıyor. Siz en son bitecek şeyi bitirmişsiniz. Genel kültürle filan alakası yok. Bende kocamla atom parçalamıyorum, Aziz Sancak’ın Nobel’ini, Elon Musk’ın projelerini konuşmuyoruz. Gündelik hayatın içinde ne varsa onu konuşuyoruz.

1 yıldır görüşmüyor musun :işsiz: gitme imkaniniz varsa yanına gidin yada o gelsin. Birbirinizi ozlemediniz mı göz görmüyor herşey rutine binmiş sonuçta yakınlığınız kaybolmuş olabilir. Buluşun görüşün acilinden:KK68:

Hergun şen şakrak konuşamazsınız arada sustugunuz yerlerde olacak ama rutine dönmüş sizinki :KK68: yanlış anlamadıysam çok uzun süredir görüşmüyorsunuz, görüşün siz gidin o gelsin ayda 1 olmadi 2 ayda bir .

Back