Sevgiliyi kendinden üstün görmek

Benim konum biraz değişik, kendime yarattığım bir dert diyebilirim. Muhtemelen özgüvensizlikle ilgili yorumlar gelecek bunun üzerine ben de gidiyorum fakat tam manasıyla bence bu değil. Bu düşüncelerimi hislerimi tabiki yansıtacak şekilde davranmıyorum ama kendi kendime kalınca kafamdan geçen olumsuzlukların haddi hesabı yok. Belki yardımı dokunacak biri gelir diye yazmak istedim.

- Erkek arkadaşım 27 ben 30 yaşındayım. Minyon yüzü de küçük biri olmama rağmen bence yüz illa ki yaşı ele veriyor, ince çizgiler mimik çizgileri saçlarımda beyazlarım var, erkek arkadaşımsa zamanında modellik yapmış birisi burun çene yüz hatları boş zamanda yaratılmış bi ürün olarak görüyorum onu ve benim için böyle değil sadece çevredeki herkes böyle düşünüyor. Hala bu adam benimle neden birlikte diye soruyorum kendime ben şöyleyim ben böyleyim ama o çok yakışıklı istediği her güzel kadınla birlikte olmuş birisi diyorum eski zamanlarda. Kendimi iyice yakıştırmıyorum yanına, yüzüme güneşli zamanda bakmasın bile istiyorum hatta keşke o biraz çökse ben daha güzel olsam diyorum. İnanın ilişkimizde şükür tek sorun sıkıntı yok çok güzel gitmesine rağmen benim zihnim hep bana bunları söylüyor. Ve bu çok yorucu. Ve bu böyle devam ederse ben kendimi çok etkilediğim için ilişkiye de yansıyacak.

- Asıl bu konuyu açmama sebep olan şey şu; dün erkek arkadaşlarıyla hep birlikte oturuyorduk, yaş evlilik mevzusu açıldı ( ikisi de geç evlilik istiyor) bu yaşta ben zaten düşünmem 38 40 olurum o zaman 25 yaşında birini bulur evlenirim zaten maddi durumum şükür iyi şimdi biraz hayatımızı yaşayalım diye bir laf attı ortaya. Diğeri de tabiki kendimden küçük biri olmalı dedi 40a gelinir en az 10 yaş küçük olmalı diye onayladı. Bunlar en yakın arkadaşları. Biz yorum yapmadık zaten de nasipse evlilik istediğimizi biliyorlar. Ama tüm yol kafamda büyüdü de büyüdü bu düşünceler. Zaten kendimden olumsuz düşünceler varken bunlarla birleşti, fotoğraf koyuyor mesela hep diyorum ki içimden insanlar bu çocuk bu kızda ne buldu diyecek aman efltusn fotoğrafta çok gülme çizgilerin ortaya çıkıyor sürekli bu iç seslerle yaşıyorum. Nasıl biraz kafamı dağıtabilirim ? Bu düşüncelerden arınabilirim sizce ?

Neden hayatta dış görünüşi bu kadar önemsiyorsunuz? 30 yaşında bir yetişkinsiniz, dış görünüşün her şey olmadığını fark etmeniz gerekmez mi artık?

Benim üniversitedeki hazırlık hocam, böyle modellik yapan bir adamdı. Dışardan adam da görüntü var, ama ağzını açtığında o kadar gereksiz konuşan, o kadar saçma davranışları olan biriydi size anlatamam. Bu yüzden dış görünüşüne bu kadar anlam yüklemeyin. Hayatta mutlu olmak, güzel bir hayat yaşamakla dış görünüşle alakalı değil.

Birde o hani ileri yaşlarda genç kızlarla görüşeceklerini, genç kız düşüreceklerini sanan saftiriklere inanmayın. O dedikleri olmayacak kudurup kalacaklar.

ilişkini kabullen yok. ayrıl 10 yaş büyük göbekli adamla evlen yok. ne istiyorsun konu sahibi. yakışıklı adam seni seviyor.sen güneşli günlerde bana bakmasın keşke ondan güzel olsam keşke yaşı küçük olsam keşkelerin ile ilişkini mahvedeceksin.

sıkıldım artık. kadınlar kusursuz olmalı söylemleri şimdi değil ama gelecek çağda kaldırılacak. dünyada genç kızlar aşırı etkileniyor yeme bozuklukları almış başını gitmiş, estetik yaşı düşmüş. bu onlara iyi gelmiyor. sosyal medya efekt estetik botoks dergilerdeki gözeneksiz kadınlar ..bunlar azalacak ve bitecek. dergideki fotosoplu kadınları gerçek hayatta ben göremedim.

sabah kalkınca şiş suratlıyız, sporcu kadınların bile selüliti var, en çekici kadının bile makyaksız sıradan, gözenekli her strese tepki veren cildimiz var, en sarışınların bile bıyığı var, adet döneminde şişer su tutarız, doğum yapınca çatlarız güneşte yüzümüz çizgi dolu çil dolu ,estetik olsak bile yıllar içinde yeniden estetiğe ihtiyaç duyabiliriz, dolgular eriyor bunlar realite.yüzde birlik şanslı genlere sahip yaşı oldukça genç olan üç beş kadın görselini gösterip her ırktan her bedenden ve maalesef her yaştan yüzde 99 kadına böyle olmalısınız diyen bir algıyı tümden reddediyorum. bunu diyen insana niye saygı duyayım ki. onların yer çekimine meydan okuyacağını zanneden gerçeklik algısından kopuk dünyası yüzeysel. 50 yaşında kadın 20 yaşında görünmez. ne yaparsa yapsın. tipimizle yaşımızla kusurumuzla barışmalıyız. boş çabalar bunlar.

Bunlar belki sizin küçüklüğünüzden, ailenizin çevrenizin konuşmalarından beyninize yerleşmiş, belkide sadece terapi ile aşılabilecek şeyler.
Eminim çok güzelsinizdir 😻 Bebeklerin bile gülünce gözleri yumulup çizgileri ortaya çıkıyor.

Ama yakışıklı ve güzel, ya da sizden daha genç birileri ortamda olunca rahat hissetmemenizi, ve bunları kafanızda kurmanızı o kadar iyi anlıyorum ki.

Bende 31 yaşındayım. Lise, üniversite zamanlarımda çok beğenilirdim. İstisnasız her gören iltifat ederdi. Akrabalar anneme 'sülalenin barbie si nasıl' derlerdi beni sorarken, annem bir böbürlenir bir böbürlenirdi. onun için artık çok önemli birşey haline gelmişti, yüzümde sivilce çıksa 'ne olduda çıktı, elleme iz kalmasın' falan filan diye panik olurdu. 'kaşınmı dökülmüş senin, saçınmı çok dökülüyor, ne yaptında kendine, bir daha elleme kaşına!, kilo mu verdin?, hemen bunu ye! (günlük beslenmemi kontrol ederdi kilomu sabit tutmak için) cildinin rengi niye böyle oldu, elleme cildine! o mu oldu bu mu oldu, o mu oldu bu mu oldu' diye yıllar geçtikçe fiziksel değişimlerimi çok kafasına takan ve kontrol etmeye çalışan bir kadın oldu. Güzellik çok konuşulurdu bizim ailede. Beynime güzellik olmamasının eksiklik olacağını yerleştirdi sanki. Oysaki başarılıda biriydim ama başarı konuşulmazdı, kız çocuk varsa ortada onun güzelliği daha ön plandaydı.

Neyseki okumaya eğitime sosyalliğe devam ettim, ve en azından bu güncel içsel özgüvensizliğimin nereden geldiğini biliyorum. Ama son iki yıldır falan bende kendimi beğenmiyorum. Bazen yakışıklı birinden ilgi görünce 'aman benim psikolojim bozulur bu bana çok fazla uzak durayım' gibi bir ruh haline bile bürünüyorum. Yaş ilerledikçe o çevrenin beni güzelliğimle pohpohlaması %100 bitti ve ben yaşlı ve çirkin hissediyorum. Bide beğendiğim erkeklerin yaş aralığı 28-31 hala, asla olgun erkekleri beğenmiyorum bişey hissetmiyorum. Bazen 'ee onlarda bana bakmazki, benim işim bitmiş' gibi geliyor

Bence sanada banada terapi lazım :)

Son düzenleme:
şöyle düşün sevgilin salak mı?
çok çok güzel kızlarla olabilir vs diyorsunda kendisi bilmiyor mu bunu sence? o etrafındaki manken gibi kızların benzerleriyle birlikte olmuş zaten daha önce.
çok güzel kızların büyük bir kısmı ağzını açınca keşke konuşmasaydı diyor insan.
çoğu konuşana kadar kendini ifade edene kadar güzel. sermayesi güzellik olan biri ile birlikte olmayı tercih edebileceği kadar aklının kesmediğini mi düşünüyorsun adamın?
yol arkadaşlığı başka birşey.

Bence ayrıl. Madem bu ilişkide bu kadar kötü hissediyorsun adamın yanına giderken bile yok hava güneşli yok arkadaşlarının sevgilisi falan komplekse giriyorsun Bi kere sen bu ilişkide mutlu huzurlu değilsin. Adamın yanına giderken bile için için yiyor yanında kendini güzel özel değerli hissetmiyorsun. İlerde daha da çizgiler belirginleşecek, belki Bi hastalık geçireceksin, ne bileyim bebek doğuracaksın fiziğin bozulacak vs bu sefer ona da yansıtacaksın. Belki gereksiz kıskançlıklar yapacaksın, belki bu kompleksle onu başka yerlerden ezmeye açığını aramaya başlayacaksın. Bilmiyorum Bi kaç yaş farkı için bana hislerin çok abartı geldi.

Bu yazdıklarımdan bu yorumu çıkartmanız garip açıkçası. Adamın kullanma ihtiyacı olsa emin ol dışarıda tonla bulunur.
Ben ayrılık olur mu olmaz mı diye bi soru yöneltmedim keza olursa da olur yarın yaşayacağımız bile belli değil.
Fikrimi söyledim. Herkesde disarda onu beklemiyordu.bn öyle hissettim yazdiklarinizdan.

Hayııır o örnekti, gercekten cok sempatik yakısıklı ortama bi girince ışığı belli olan tiplerden, ben yanında kesinlikle sönüğüm eskiden böyle değildim bi 2-3 sene öncesine kadar çok çok beğenirdim kendimi.
onunlayken ''aaaa bu ..... bu kızla hala ayrılmadı mı yaaa seviyo vallahi demekki'' şeklinde cümle içinde geçen kız olabilirim :KK70:

İşi gücü güzel yeni bir iş kurdu hatta onu geliştirmek için daha çok calısıyor. Kesinlikle gömüyorum kendimi, onun farkındayım zaten de kendimi hepten gömüyorum.
Siz ne iş yapıyorsunuz? Geç evlilik düşünüyorum diye konuşan sizin sevgilinzmi?

Ben öğretmenim o özel sektörde kendi işini yapıyor.
Zaten şöyle; onu ben görüp beğenip tanışmak istemedim kendisi istemiş ablası da vesile oldu, ablasıyla yakınız :) Yaşı o hiç dert etmiyor, onun gözünde herşey çok güzel şuanda ilişkimizde diyor ki öyle huzurluyum öyle içim rahat ki.

Ya ben ? Ben de huzurluyum fakat bu kendime dönük düşüncelerim beni bitiriyor. Birazdan yanına gideceğim mesela gündüz güneş değil mi of diyorum yüzümü çok net görecek. Ki bu adam uyandığımızda beni görüyor ve en çok o halimi sevdiğini söylerken ben ona inanmak dahi istemiyorum, etrafta çevresinde manken gibi bebek gibi kızlar varken diyorum benimle yürümez bu iş.
Valla kendi kendinizi surekli küçük goruyosunuz. Beyne böyle komut verip durmayın . Sizi beğenmiş dmeek mutlu daha ne istiyorsunuz. Pozitif olun ,kendinizi sevin , mutlu olmanız gereken yerde saçma sapan düşünceleri takıntı haline getirmişsiniz. Bi silkelenip kendize gelin artık, adam sizi beğenmiş dahası var mı?

Cirkin diye demiyorum ama basak tatlitug ne yapsin? Ya da onlara bakinca sence yasla ilgili bir problemleri var gibi duruyor mu.
Bazilari da yasi uygunya da olgun kadin sever. Benim 36 yasindaki tas gb, 24 yasinda sevgilisi olan arkadasim coluk cocukla ugrasamam daha fazla diye ayrilmisti..
Guzele doyulur. Siz manken olsaniz da bir zaman sonra tipiniz degil karakteriniz iliskiyi goturecek..
Ben de sevgilimle tanistigimda daha genc daha guzeldim vs, sanmiyorum ki aaa yanagi kirisik olmus ayrilayim diye bana baktigini..
Not, muslum gursesin esini ne kadar sevdigini ve yas farkini arastirin:)

33 yaşında bir çocuklu kadınım, bence 18lik gibiyim vallahi :KK70: kırışığım falan yok, gülünce bir kaç kaz ayağı çıkıyor o kadar da olsun artık. şu yaşımda bekar olsaydım gönlüme göre birini bulsam bir kaç yaşa hayatta takılmazdım. duyan da 10 yaş falan fark var zannedecek. sizi beğenmiş, ciddi düşünüyormuşsunuz. saçma sapan düşüncelerle kendinizi aşağı çekiyorsunuz. arkadaş ortamında o saçma sapan muhabbet dönerken sizin iki çift laf etmeniz gerekirdi bence. sevgilinizi gözünüzde gereksiz büyütüyorsunuz ama maşallah arkadaş ortamı leş. bir silkelenip kendinize gelin bence aksi takdirde yok yere totosunu kaldıracaksınız adamın

Gerçekten kendi kafanızda büyütmüşsünüz. Ben erkek arkadaşımdan 4 yaş büyüğüm ama göstermiyorum. Onun da biraz fazla kilosu olmasına rağmen yakışıklıdır, bulunduğu konum gereği hep göz önündedir, neredeyse her gece bir kız yazabilir ama hiçbir zaman bunu dert etmedim. Kendi arkadaşlarının yanında ilk zamanlarımızda sanki bir ödül elde etmiş gibi sürekli benimle övünürdü, tanıştırır tanıştırmaz yaşımı tahmin etmelerini isterdi. Onun bu gevşekliğinden arada bir gelir gibi olan yaş krizime girmedim hiç.
30 sonları, 40 yaşları erkekler genelde kandırması kolay olur diye 20 lik kızlara gözleri kayar. O kafalara giren biri zaten hiç benim muhattabım olmazdı.
O büyük olmanın fevri olmayan olgunluğunu da yaşıyorsanız zaten muhtemelen vazgeçilmez olursunuz. Ortada gerçekten bir sebep yoksa başkasının sözleriyle kafa kurcalamayın.

Sizi beğenmese,sevmese sizinle olmazdı özellikle dediğiniz gibi elini sallasa ellisi ise.
Bence çok da iyisinizdir her türlü içinizdeki kuruntuyu geldiği gibi gönderin.
Umarım 38-40 yaşına geldiğimde 25 yaşında birini bulur evlenirim diyenlerin yüzüne hiçbir yaştaki kadın bakmaz😡

Herkesin cilt yapısı farklı siz şanslı gruptansınız ne mutlu :) Benim var çünkü çok fazla mimik kullanıyorum elimde değil kaş göz ayrı oynuyor gülme çizgilerim çok belirgin. Bakım zaten yapıyorum ama çizgiler sırf bakımla gidecek şey değil bu yaşta da dolgu vs istemem henüz o yüzden görmemeyi tercih ediyorum o da olmuyor takılıp kalıyorum böyle.
Hem bu yaşta botox, dolgu istemem diyorsunuz hem de yaşınızdan ve kırışıklarınızdan dolayı erkek arkadaşınızın yanına kendinizi yakıştırmıyorsunuz. Arkadaşlar tam da ihtiyacınız olan tavsiyeyi vermiş: Botox. Kırışıklıklardan şikayetçi iseniz tam da yapılacak yaştasınız. Başta ozguven tabii ki. 🙏

genelde mankenlik, oyunculuk vs yapan insanlar o ortamda çok fazla güzel kız gördüğü ve tecrübe ettiği için o meslek grubundaki kızlara uzak olurlar. eğer sevgiliniz gerçek bir ilişki istiyorsa, dış görünüşü zaten önemsemez. buna hala bu kadar şaşırmanız garip geldi. bu arada aranızda sadece 2 yaş var, acayip olgun durmuyorsanız 2 yaş genelde anlaşılmaz bile. kırışıklıklarınıza takmışsınız fakat bu yaşımda işlem yaptırmam diyorsunuz. eşim 28 yaşında, alın çizgileri çok belirgin olduğundan botox yaptırdı, bir tek çizgisi kalmadı. insan her yaşta, rahatsız olduğu konularda dokunuşlar yaptırabilir. botox yaşlılara yapılan bir işlem değil ki :KK70: sevgilinizi gözünüzde çok büyütüyorsunuz bence, arkadaş ortamı da leş düşüncelere sahip..

Benim konum biraz değişik, kendime yarattığım bir dert diyebilirim. Muhtemelen özgüvensizlikle ilgili yorumlar gelecek bunun üzerine ben de gidiyorum fakat tam manasıyla bence bu değil. Bu düşüncelerimi hislerimi tabiki yansıtacak şekilde davranmıyorum ama kendi kendime kalınca kafamdan geçen olumsuzlukların haddi hesabı yok. Belki yardımı dokunacak biri gelir diye yazmak istedim.

- Erkek arkadaşım 27 ben 30 yaşındayım. Minyon yüzü de küçük biri olmama rağmen bence yüz illa ki yaşı ele veriyor, ince çizgiler mimik çizgileri saçlarımda beyazlarım var, erkek arkadaşımsa zamanında modellik yapmış birisi burun çene yüz hatları boş zamanda yaratılmış bi ürün olarak görüyorum onu ve benim için böyle değil sadece çevredeki herkes böyle düşünüyor. Hala bu adam benimle neden birlikte diye soruyorum kendime ben şöyleyim ben böyleyim ama o çok yakışıklı istediği her güzel kadınla birlikte olmuş birisi diyorum eski zamanlarda. Kendimi iyice yakıştırmıyorum yanına, yüzüme güneşli zamanda bakmasın bile istiyorum hatta keşke o biraz çökse ben daha güzel olsam diyorum. İnanın ilişkimizde şükür tek sorun sıkıntı yok çok güzel gitmesine rağmen benim zihnim hep bana bunları söylüyor. Ve bu çok yorucu. Ve bu böyle devam ederse ben kendimi çok etkilediğim için ilişkiye de yansıyacak.

- Asıl bu konuyu açmama sebep olan şey şu; dün erkek arkadaşlarıyla hep birlikte oturuyorduk, yaş evlilik mevzusu açıldı ( ikisi de geç evlilik istiyor) bu yaşta ben zaten düşünmem 38 40 olurum o zaman 25 yaşında birini bulur evlenirim zaten maddi durumum şükür iyi şimdi biraz hayatımızı yaşayalım diye bir laf attı ortaya. Diğeri de tabiki kendimden küçük biri olmalı dedi 40a gelinir en az 10 yaş küçük olmalı diye onayladı. Bunlar en yakın arkadaşları. Biz yorum yapmadık zaten de nasipse evlilik istediğimizi biliyorlar. Ama tüm yol kafamda büyüdü de büyüdü bu düşünceler. Zaten kendimden olumsuz düşünceler varken bunlarla birleşti, fotoğraf koyuyor mesela hep diyorum ki içimden insanlar bu çocuk bu kızda ne buldu diyecek aman efltusn fotoğrafta çok gülme çizgilerin ortaya çıkıyor sürekli bu iç seslerle yaşıyorum. Nasıl biraz kafamı dağıtabilirim ? Bu düşüncelerden arınabilirim sizce ?
3 yaş yahu, ne abartmışsın, yaşıtsınız, ikiniz de genceciksiniz ayrıca. Bu yaşla değil, senin kendinle ilgili bence. Özgüven sorunu gibi görünüyor. Bu dusunce ve enerjiden kurtulman lazim. Hem kendini huzurlu hissetmek icin hem de iliskine olumsuz yansimalar olmamasi için.
Profesyonel destek oneriyorum.

Eminim ki siz de çok güzelsinizdir. Lakin sanırım biraz toplumun bazı genel geçer düşünceleri size de işlemiş. Sevgiliniz sizi seviyor beğeniyorsa illa bir sebebi vardır. Ha arkadaşlarının sözlerine ben de üzülürdüm sanırım ama herkesin hayatı yaşam tarzı düşünceleri farklı onlar böyle tercih ediyor olabilir.

Ama şunu da demeden edemeyeceğim 38 yaşındaki adam nerden 25 26 yaşındaki kızla evleniyor kırk gönlüm olsa vermem 😅 onlar uzaktan üfürüyor emin olun.
Hakkaten, sanki 25lik genç kız da hemen bunlari bekliyordu :KK53: Şu hadsiz özgüvene bak. Erkek ya hani, her türlü giderim var sanıyor davarolar.

Cirkin diye demiyorum ama basak tatlitug ne yapsin? Ya da onlara bakinca sence yasla ilgili bir problemleri var gibi duruyor mu.
Bazilari da yasi uygunya da olgun kadin sever. Benim 36 yasindaki tas gb, 24 yasinda sevgilisi olan arkadasim coluk cocukla ugrasamam daha fazla diye ayrilmisti..
Guzele doyulur. Siz manken olsaniz da bir zaman sonra tipiniz degil karakteriniz iliskiyi goturecek..
Ben de sevgilimle tanistigimda daha genc daha guzeldim vs, sanmiyorum ki aaa yanagi kirisik olmus ayrilayim diye bana baktigini..
Not, muslum gursesin esini ne kadar sevdigini ve yas farkini arastirin:)

Şimdi okuyacağım bilmiyordum yaş farkı olduğunu :)

Evet benim de erkek arkadaşımın önceki kız arkadaşının yaşı küçükmüş, geçmişten az çok konuşurken neler yaşadım ne ergenliklerle uğraştım diyordu sevmiş evet ama o kadar yormuş ki kız illallah etmiş muhtemelen, benim tavırlarım davranışlarımı çok sever her ortamda över.

25 yaşında biriyle evlenirim diyen kim anlayamadım?

Oturduğumuz iki arkadaşı da böyle düşünüyorlar. Hem doğru düzgün kız yok etrafta bulsana eflatuns bize diyip hem de 40ta evlenip 25 yaşında bi hatun buluruz kadınlar erkenden çöküyor yaşıt asla olmaz diyor. Hepsi böyle düşünüyor açıkçası arkadaşlarının.

Aşık

Aşık olunca dünyadaki tek kadın sizmissiniz gibi geliyor erkeğe. Size davranışı nasıl ? evlilik düşünüyorsa aşıktır.
Benim kocam da mankenlere taş çıkartır boyu 180 küsür, kası gözü ,kirpikleri kalemle çizilmiş gibi. benn de 150 standart kadınım. ama eşim bana dünyadaki tek kadınmisim gibi hissettirir,öyle de seviyor. Hatta sen bana nasıl baktın diyo ben de ona şaşırıyorum😂 kardeşim hep espiri yapiyo abla senin hiç yükseklik korkunda mı yok eniştemle evlendin diye 😂

X