Sevgiliyi kendinden üstün görmek

eflatuns

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
1.598
1.088
Benim konum biraz değişik, kendime yarattığım bir dert diyebilirim. Muhtemelen özgüvensizlikle ilgili yorumlar gelecek bunun üzerine ben de gidiyorum fakat tam manasıyla bence bu değil. Bu düşüncelerimi hislerimi tabiki yansıtacak şekilde davranmıyorum ama kendi kendime kalınca kafamdan geçen olumsuzlukların haddi hesabı yok. Belki yardımı dokunacak biri gelir diye yazmak istedim.

- Erkek arkadaşım 27 ben 30 yaşındayım. Minyon yüzü de küçük biri olmama rağmen bence yüz illa ki yaşı ele veriyor, ince çizgiler mimik çizgileri saçlarımda beyazlarım var, erkek arkadaşımsa zamanında modellik yapmış birisi burun çene yüz hatları boş zamanda yaratılmış bi ürün olarak görüyorum onu ve benim için böyle değil sadece çevredeki herkes böyle düşünüyor. Hala bu adam benimle neden birlikte diye soruyorum kendime ben şöyleyim ben böyleyim ama o çok yakışıklı istediği her güzel kadınla birlikte olmuş birisi diyorum eski zamanlarda. Kendimi iyice yakıştırmıyorum yanına, yüzüme güneşli zamanda bakmasın bile istiyorum hatta keşke o biraz çökse ben daha güzel olsam diyorum. İnanın ilişkimizde şükür tek sorun sıkıntı yok çok güzel gitmesine rağmen benim zihnim hep bana bunları söylüyor. Ve bu çok yorucu. Ve bu böyle devam ederse ben kendimi çok etkilediğim için ilişkiye de yansıyacak.

- Asıl bu konuyu açmama sebep olan şey şu; dün erkek arkadaşlarıyla hep birlikte oturuyorduk, yaş evlilik mevzusu açıldı ( ikisi de geç evlilik istiyor) bu yaşta ben zaten düşünmem 38 40 olurum o zaman 25 yaşında birini bulur evlenirim zaten maddi durumum şükür iyi şimdi biraz hayatımızı yaşayalım diye bir laf attı ortaya. Diğeri de tabiki kendimden küçük biri olmalı dedi 40a gelinir en az 10 yaş küçük olmalı diye onayladı. Bunlar en yakın arkadaşları. Biz yorum yapmadık zaten de nasipse evlilik istediğimizi biliyorlar. Ama tüm yol kafamda büyüdü de büyüdü bu düşünceler. Zaten kendimden olumsuz düşünceler varken bunlarla birleşti, fotoğraf koyuyor mesela hep diyorum ki içimden insanlar bu çocuk bu kızda ne buldu diyecek aman efltusn fotoğrafta çok gülme çizgilerin ortaya çıkıyor sürekli bu iç seslerle yaşıyorum. Nasıl biraz kafamı dağıtabilirim ? Bu düşüncelerden arınabilirim sizce ?

Son düzenleme:
2 yaş farkı çok büyütmüşsünüz gözünüzde toplumdaki, kadın erkekten büyük olamaz algısından kaynaklı bence. Kendinize güvenin sizi seçtiyse elbet biçok nedeni vardır
Erkekler ilerleyen yaşta genç kadın isteyebiliyorlar üstelik her anlamda kadına yetemeyeceğini bile bile kaldı ki bizim öyle bir sorunumuz da yok
2 yaş hiçbirşey değil kadının 10 yaş büyük olup mutlu olan çiftler var

Son düzenleme:
Ya zamaninda modellik yapmis diye mi buyutuyorsunuz. Benim bi eski sevgilim de yapmisti modellik gayette normal bir tipti cirkin degil ama normal biriydi yani ben daha guzelimdim bence ondan. 😁 Şimdi ne iş yapiyor o kadar boş zamanda yaratilmis erkek arkadasiniz? İnsana sevdigi bir baska guzel geliyor da siz fazla sey yapmiş kendinizi gomuyorsunuz.

Benim konum biraz değişik, kendime yarattığım bir dert diyebilirim. Muhtemelen özgüvensizlikle ilgili yorumlar gelecek bunun üzerine ben de gidiyorum fakat tam manasıyla bence bu değil. Bu düşüncelerimi hislerimi tabiki yansıtacak şekilde davranmıyorum ama kendi kendime kalınca kafamdan geçen olumsuzlukların haddi hesabı yok. Belki yardımı dokunacak biri gelir diye yazmak istedim.

- Erkek arkadaşım 28 ben 30 yaşındayım. Minyon yüzü de küçük biri olmama rağmen bence yüz illa ki yaşı ele veriyor, ince çizgiler mimik çizgileri saçlarımda beyazlarım var, erkek arkadaşımsa zamanında modellik yapmış birisi burun çene yüz hatları boş zamanda yaratılmış bi ürün olarak görüyorum onu ve benim için böyle değil sadece çevredeki herkes böyle düşünüyor. Hala bu adam benimle neden birlikte diye soruyorum kendime ben şöyleyim ben böyleyim ama o çok yakışıklı istediği her güzel kadınla birlikte olmuş birisi diyorum eski zamanlarda. Kendimi iyice yakıştırmıyorum yanına, yüzüme güneşli zamanda bakmasın bile istiyorum hatta keşke o biraz çökse ben daha güzel olsam diyorum. İnanın ilişkimizde şükür tek sorun sıkıntı yok çok güzel gitmesine rağmen benim zihnim hep bana bunları söylüyor. Ve bu çok yorucu. Ve bu böyle devam ederse ben kendimi çok etkilediğim için ilişkiye de yansıyacak.

- Asıl bu konuyu açmama sebep olan şey şu; dün erkek arkadaşlarıyla hep birlikte oturuyorduk, yaş evlilik mevzusu açıldı ( ikisi de geç evlilik istiyor) bu yaşta ben zaten düşünmem 38 40 olurum o zaman 25 yaşında birini bulur evlenirim zaten maddi durumum şükür iyi şimdi biraz hayatımızı yaşayalım diye bir laf attı ortaya. Diğeri de tabiki kendimden küçük biri olmalı dedi 40a gelinir en az 10 yaş küçük olmalı diye onayladı. Bunlar en yakın arkadaşları. Biz yorum yapmadık zaten de nasipse evlilik istediğimizi biliyorlar. Ama tüm yol kafamda büyüdü de büyüdü bu düşünceler. Zaten kendimden olumsuz düşünceler varken bunlarla birleşti, fotoğraf koyuyor mesela hep diyorum ki içimden insanlar bu çocuk bu kızda ne buldu diyecek aman efltusn fotoğrafta çok gülme çizgilerin ortaya çıkıyor sürekli bu iç seslerle yaşıyorum. Nasıl biraz kafamı dağıtabilirim ? Bu düşüncelerden arınabilirim sizce ?
Bazı yakışıklı erkekler güzel kadınlarla beraber olur, bütün zevkleri tadar falan filan ama iş evliliğe gelince önce fizik değil, kadının karakterine, huylarına, dünyaya bakış açılarına, kültürüne bakar ve onunla evlenir. Sakın güzel değilim diye düşünmeyin. O sizi çekici bulmasaydı birlikte olmazdı. O sizi sadece fiziki olarak değil diğer özelliklerinizden dolayı seviyor. Ki böylesi daha iyi. Mutluluklar dilerim.

Bazı yakışıklı erkekler güzel kadınlarla beraber olur, bütün zevkleri tadar falan filan ama iş evliliğe gelince önce fizik değil, kadının karakterine, huylarına, dünyaya bakış açılarına, kültürüne bakar ve onunla evlenir. Sakın güzel değilim diye düşünmeyin. O sizi çekici bulmasaydı birlikte olmazdı. O sizi sadece fiziki olarak değil diğer özelliklerinizden dolayı seviyor. Ki böylesi daha iyi. Mutluluklar dilerim.

Bi de şu var. Guzel biri kendinden daha az dikkat ceken biriyle olunca o kişi ona tapiyor resmen konu sahibi gibi. Hani bu adam/kadin bana zaten fazla layik olmak icin ne yapayim diye dolaniyor.
Adam yakisikliysa bile kendi dengi (dis gorunus acisindan) guzel kizlar onu gozunde bu kadar yukarilara taşimayacak.

Ben de guzel bir kadinim ama hayatimdaki erkeklerin cogu benden daha dikkat cekici degildi. :))))))
Ego meselesi de oluyor biraz.

Ya zamaninda modellik yapmis diye mi buyutuyorsunuz. Benim bi eski sevgilim de yapmisti modellik gayette normal bir tipti cirkin degil ama normal biriydi yani ben daha guzelimdim bence ondan. 😁 Şimdi ne iş yapiyor o kadar boş zamanda yaratilmis erkek arkadasiniz? İnsana sevdigi bir baska guzel geliyor da siz fazla sey yapmiş kendinizi gomuyorsunuz.
Hayııır o örnekti, gercekten cok sempatik yakısıklı ortama bi girince ışığı belli olan tiplerden, ben yanında kesinlikle sönüğüm eskiden böyle değildim bi 2-3 sene öncesine kadar çok çok beğenirdim kendimi.
onunlayken ''aaaa bu ..... bu kızla hala ayrılmadı mı yaaa seviyo vallahi demekki'' şeklinde cümle içinde geçen kız olabilirim :KK70:

İşi gücü güzel yeni bir iş kurdu hatta onu geliştirmek için daha çok calısıyor. Kesinlikle gömüyorum kendimi, onun farkındayım zaten de kendimi hepten gömüyorum.

Ben de aynı bu şekilde düşünüyorum, fiziğim mesela o kadar beğendiğini söylüyor ki şaşırıyorum bazen kendi içimde nasıl bu kadar çekici gelebilirim ona diye. Ama genele vurunca çok çok güzel bebek gibi kızlarla birlikte olmuş yürümemiş gitmemiş ilişki ben de böyle düşünüyorum kendimi rahatlatıyorum.

Bi de şu var. Guzel biri kendinden daha az dikkat ceken biriyle olunca o kişi ona tapiyor resmen konu sahibi gibi. Hani bu adam/kadin bana zaten fazla layik olmak icin ne yapayim diye dolaniyor.
Adam yakisikliysa bile kendi dengi (dis gorunus acisindan) guzel kizlar onu gozunde bu kadar yukarilara taşimayacak.

Ben de guzel bir kadinim ama hayatimdaki erkeklerin cogu benden daha dikkat cekici degildi. :))))))
Ego meselesi de oluyor biraz.

Benim de hep öyleydi aman allahım nasıl kendimi müthiş hissederdim, bu ilk kez başıma geldi diyorum ya hala bu adam beni neden böylesine seviyor diyorum saçma sapan kendime.

Tapmıyorum ama yani öyle hareketlerim yok açıkçası biraz soğuk bile olabilirim, kul köle pesinde dolanan kadınlardan değilim. Bu çekici gelmiş olabilir en başta

Ne iş yapıyorsunuz erkek arkadaşınız ve siz? Zamanında bir meslektaşımın kardeşiyle tanıştım tesadüfen. Kız sonradan “ne dersin Mehmet için” dedi. “2 yaş küçük benden biliyorsun değil mi” dedim. “İki yaştan nolacak” dedi. Çocuk kendisi sorun görmüyorken boşuna vesvese yapma yani

- Erkek arkadaşım 27 ben 30 yaşındayım. Minyon yüzü de küçük biri olmama rağmen bence yüz illa ki yaşı ele veriyor, ince çizgiler mimik çizgileri saçlarımda beyazlarım var, erkek arkadaşımsa zamanında modellik yapmış birisi burun çene yüz hatları boş zamanda yaratılmış bi ürün olarak görüyorum onu ve benim için böyle değil sadece çevredeki herkes böyle düşünüyor. Hala bu adam benimle neden birlikte diye soruyorum kendime ben şöyleyim ben böyleyim ama o çok yakışıklı istediği her güzel kadınla birlikte olmuş birisi diyorum eski zamanlarda. Kendimi iyice yakıştırmıyorum yanına, yüzüme güneşli zamanda bakmasın bile istiyorum hatta keşke o biraz çökse ben daha güzel olsam diyorum. İnanın ilişkimizde şükür tek sorun sıkıntı yok çok güzel gitmesine rağmen benim zihnim hep bana bunları söylüyor. Ve bu çok yorucu. Ve bu böyle devam ederse ben kendimi çok etkilediğim için ilişkiye de yansıyacak.

Ozguvensizlikden çok degersizlik var kendinize karşi. Sizin için guzellik ön plandaysa hayatta mutluluğu tatmaniz zorlu olur. O zaman siz çok guzel olsaniz da ben daha iyisini hak ediyorum der ilişkiyi sorgularsiniz. Bu saglikli bir ilişki degil. Kadinla erkek tam farkli bir yapida. Asla kiyaslanamazlar. Siz kendinizi begenmeyerek en nihayetinde bunu davranişlarinizda ona da yansitacaksiniz. Kendi negatif auraniz yansiycak etrafa. kendinizi sevin, kendinize deger verin. Başka ne onerile bilir ki. Ben oyleyim demekle olmuyor. Çabayla kotü dusuncelerinizden kurtulun

E ne olmuş yani, erkeğin yaşı büyük olunca sorun yok da kadın büyük olunca mı sorun?
Ben de sevgilimden 3 yaş büyüğüm, mutluyuz 😍
Hem her şey dış görünüş değil. Sonuçta siz onu çekmişsiniz ki beğenmiş sizi, ayrıca sizi de görmedik ama eminim çok güzelsinizdir, neden kendinizi böyle gömdünüz ki?
Dış görünüş bir yerden sonra çok da etkili olmuyor şahsi fikrim, tamam ilk izlenim önemli ama bir insanın içi iyi olmazsa bir zaman sonra "olmaz olsun böyle görünüş" diyorsunuz.
Benim erkek arkadaşımı da aslında çoğu insan yakışıklı bulmuyor ama onun yanında çok huzurluyum. Yanında kendim olabildiğim tek insan o.
Bazen yaşından dolayı çocukça hareketleri oluyor evet, ama zorlandığı durumlarda bana danışıyor. Bazen de içinden çıkamadığım öyle konular oluyor ki ben ona danışıyorum :KK200:
İkinci konuya gelirsek erkek arkadaşınızın bu evlilik ve yaş konusunda yorumu ne? Yani sonuçta sizinle tanıştığında da siz ondan büyüktünüz, hani o yorumları arkadaşları mı yaptı, doğru mu anladım?
"Tamam siz öyle yaparsınız" diyin olsun bitsin.
Şu yaş muhabbetine de ayrı sinir oluyorum yaa, sanki kendileri yaşlanıp çökmüyorlar bizim illa genç olmamız gerekiyor :sinirli:

Ne iş yapıyorsunuz erkek arkadaşınız ve siz? Zamanında bir meslektaşımın kardeşiyle tanıştım tesadüfen. Kız sonradan “ne dersin Mehmet için” dedi. “2 yaş küçük benden biliyorsun değil mi” dedim. “İki yaştan nolacak” dedi. Çocuk kendisi sorun görmüyorken boşuna vesvese yapma yani

Ben öğretmenim o özel sektörde kendi işini yapıyor.
Zaten şöyle; onu ben görüp beğenip tanışmak istemedim kendisi istemiş ablası da vesile oldu, ablasıyla yakınız :) Yaşı o hiç dert etmiyor, onun gözünde herşey çok güzel şuanda ilişkimizde diyor ki öyle huzurluyum öyle içim rahat ki.

Ya ben ? Ben de huzurluyum fakat bu kendime dönük düşüncelerim beni bitiriyor. Birazdan yanına gideceğim mesela gündüz güneş değil mi of diyorum yüzümü çok net görecek. Ki bu adam uyandığımızda beni görüyor ve en çok o halimi sevdiğini söylerken ben ona inanmak dahi istemiyorum, etrafta çevresinde manken gibi bebek gibi kızlar varken diyorum benimle yürümez bu iş.

Çok yorucu değil mi ne zamana kadar böyle hissedeceksiniz ilişkide? Hem yalnızken hem arkadaşlarıyla birlikteyken kendinizi böyle hissedecekseniz, kafanızda kırk tilki dolanacaksa bu size de işkence değil mi?

Ne bileyim bu bana göre büyük bir sorun. İnsan yaşadığı andan zevk alamaz.

Devam edecekseniz şu noktada yapacağınız tek şey niye öyle, neden benimle gibi sorgulamayı bırakıp bu gerçeği kabul edip kendinizin olabilecek en iyi versiyonu olmanız. Bu kısa vadeli çözüm. Çünkü özgüven, kendine değer verme gibi şeylerin bir anda olacağını sanmıyorum, veya biz kendine değer ver deyince vermeyeceksiniz.

Ozguvensizlikden çok degersizlik var kendinize karşi. Sizin için guzellik ön plandaysa hayatta mutluluğu tatmaniz zorlu olur. O zaman siz çok guzel olsaniz da ben daha iyisini hak ediyorum der ilişkiyi sorgularsiniz. Bu saglikli bir ilişki degil. Kadinla erkek tam farkli bir yapida. Asla kiyaslanamazlar. Siz kendinizi begenmeyerek en nihayetinde bunu davranişlarinizda ona da yansitacaksiniz. Kendi negatif auraniz yansiycak etrafa. kendinizi sevin, kendinize deger verin. Başka ne onerile bilir ki. Ben oyleyim demekle olmuyor. Çabayla kotü dusuncelerinizden kurtulun

Çok çok haklısınız, güzelliği öyle bir ön plana aldım ki kendi içimde hep çok güzel olayım en güzel olayım sevgilimin yanına yakışayım kafasına girdim birden bire. En başta bu yoktu açıkçası neyden sonra bu moda girdim onu çözemiyorum. Çok teşekkür ederim bunları yapmaya çalışıyorum daha güzel bir hayat ve ilişki için.

Çok yorucu değil mi ne zamana kadar böyle hissedeceksiniz ilişkide? Hem yalnızken hem arkadaşlarıyla birlikteyken kendinizi böyle hissedecekseniz, kafanızda kırk tilki dolanacaksa bu size de işkence değil mi?

Ne bileyim bu bana göre büyük bir sorun. İnsan yaşadığı andan zevk alamaz.

Devam edecekseniz şu noktada yapacağınız tek şey niye öyle, neden benimle gibi sorgulamayı bırakıp bu gerçeği kabul edip kendinizin olabilecek en iyi versiyonu olmanız. Bu kısa vadeli çözüm. Çünkü özgüven, kendine değer verme gibi şeylerin bir anda olacağını sanmıyorum, veya biz kendine değer ver deyince vermeyeceksiniz.
İşkence tam anlamıyla. Diyelim ki arkadaşları geliyor onların kız arkadaşları vs. hepsi 24 25 yaşlarında bebek gibi ciltleri, benim de öyleydi ama cidden şuan o halinden eser yok gibi geliyor. Kendimi küçültüyorum bak diyorum sen gülünce çizgiler oturuyor onlarda çizgi bile yok.

Çok kez o aşamaya geldim çok kez, yalnızken bu olmuyor ama erkek arkadaşımla bir kaç aydan sonra yine çıktı bu düşünceler meydana.

Başka biriyle olsan da mutlu olamicaksın bence konu sahibesi, bakış açık çok yanlış ve üzücü çünkü.

Kadınları değerleri güzellikleriyle ölçülen mal olarak görüyorsun , yüzünde çizik var diye kendini de değeri düşümüş bir mal olarak görüyorsun. Sevgilin de nasıl bir insan mutlu musun, sana değer veriyor mu hiçbirini yazmamışsın zaten bir önemi de yok çünkü o yakıiıklı, o da ederi yüksek bir mal. Kadınlara bu kadar yüzeysel ve materyalist şekilde bakman gerçekten hem üzücü hem utanç verici. Karşındaki bir erkek, o bile kadınları senden daha çok insan yerine koyuyor farkında mısın?

Şuraya yazdığın utanç verici ve metalaştırıcı şeyleri kınıyorum. Ayrıca o yazdığın 2 adam da extra iğrenç, kendine saygısı olan bir kadın orda tepki gösterirdi damızlık inek mi alıp satıyorsunuz diye, ben olsam kalkıp giderdim. Senin yazma biçimin de, o adamların konuşma biçimleri de insanlık onuruna aykırı. Yazdığın şeyleri dön de bir oku, onun boyu uzun, bunun cildi çok güzel, yaşı çok genç şu bu köle pazarında satılık köle seçiyorsun maşallah.
Sana da bir tavsiyem yok, şu kadar acınası bir zihniyete ne gelse çare olmaz. Yazdığın her mesaj ayrı ayrı midemi bulandırdı.

Konu sahibi hayatta herkesten daha güzel, daha uzun, daha seksi, daha iyi vücutlu birileri vardır. Ama aşk, sevgi bir bütündür yalnızca dış görünüşe veya yaşa indirgenebilecek bir şey değil.

Adam sizi seviyor ki sizinle birlikte. Mutluluğunuzu bozabilecek tek şey sizin bu içinizdeki kötü düşünceler olur. Kimse daha güzel diye sevgilinize layık değil. Siz kendiniz olduğunuz gibi layıksınız ona ki sevmiş sizinle evlenmek istiyor. Düşünmeyin böyle şeyler.

Çizgilerinizi de sevin, o da yaşlanacak bir gün. Üstelik erkekler yaşlandığında kadınlardan beter çöküyor. Siz o yaşlandığında sevgilinizi sevmeyi bırakacak mısınız? Eğer cevap hayırsa boşa endişe etmeyin :) Kaldı ki 30 yaş bir kadının en güzel yaşı bence, kendinizin zirvesindesiniz öyle düşünün :)

bu yaşta ben zaten düşünmem 38 40 olurum o zaman 25 yaşında birini bulur evlenirim zaten maddi durumum şükür iyi şimdi biraz hayatımızı yaşayalım diye bir laf attı ortaya. Diğeri de tabiki kendimden küçük biri olmalı dedi 40a gelinir en az 10 yaş küçük olmalı diye onayladı.
İyi de sormazlar mı adama bunları hak edecek ne yaptın?

X