konyada ılgın filan gibi bazı ilçelerde hamam bildiğiniz düzenli (eskiden banyo, soba yakılıp anca haftada bir, kışın daha bile uzun arayla yapılan bir şeyken yani) gidilen bir yermiş.
çoğu aile normal banyo yerine hamama gidiyorlarmış -evde anca zorunlu durumlarda gusletmek için banyo işi oluyormuş
bizde öyle değildi ama harman sonunda filan içmeye, kaplıcaya gidilirdi, bazen hamama da gidilirdi
çocukluk zamanlarımın hamamlarında o kadar da teyzelerin memeleri rahatsız etmemişti aslında komik filandı belki...
beni asıl yetişkin olduğum zaman ankaranın hamamlarında teyzeler rahatsız etti. anadan üryan takılıyorlardı...herhalde 2000+ yıllarda böyle şeyler battı bana. o teyzeler türbanlı filan ya bi de. nasıl yani ya filan dedim sanırım. çocukken düşünmediğim şeyler
herkes çocukken travma olduğundan bahsetmiş ben çocukken ya salakmışım ya da çok ölüm vs. gördüğümden çıplaklık batmamış bana bilmiyorum artık
benim gititğim otel spası da çoğu kaplıca da karma
muhafazakar kesim oteli/kaplıcası olması lazım tek cinsiyet olması için
ama karışık hamam deyince turistik yerlerdedir diye düşündüm çünkü anadoluda hamam konseptinde karma yer duymadım.
turistik otellerde hamamlar bildiğim hep karma diye (muhafakar konsept hariç) o yüzden neden ekstradan ukraynalı teyzeler demiş onu tam anlamadım...
sanırım tam olarak şehri ve o şehirdeki konsepti bilmek gerek.