- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.186
- Konu Sahibi karamelcoffee
Valla ben düşünüyorumerkek çocukları için birkaç sayfa önce aynen şunu yazdım:
Ben asıl şunu merak ediyorum. Kaç tane erkek evladı olan aile oğulları hakkında "oğlumuz henüz çok genç, kanı kaynıyor, hormonları tavan, kendini ve karşı cinsi yeni tanıyor ve henüz cahil, bilinçli değil. Ya bir kızla birlikte olur da kızın, kızın ailesinin ahını alırsa, ya günahına girerse, ya kız hamile kalırsa ve oğlumun başına istemediği işler açılırsa, ya kız ve kızın ailesi evlenmeleri için baskı yaparsa, ya oğlum kıza birlikte olmak için ısrar etmek gibi bir hata yaparsa, hem o kıza hem de oğlumuza yazık değil mi? Bu çocukların kişilikleri bile yeni yeni oturuyor, iyi gibi gelen birşey yapıp da sonra kötü olduğunu düşünüp pişman olursa karşılıklı olarak?" diye düşünüyor, endişeleniyor, benim oğlum ya uçkuruna sahip çıkamazsa, ya birinden hastalık kaparsa diye düşünüyor?
Namus, bekaret bilmem ne deyip duranlar bunu korumanın görevini sadece kadına ait diye düşündüğü için oğullarına toz kondurmuyor olabilir mi?
bence erkek çocuklarını da düşünmek lazım, madem kızı kafalarına takıyorlar oğullarını da taksınlar, onların da korunmaya ihtiyaç duydukları durumlar oluyor. yani bi tek zarı yok diye neden bu ayrımcılık? :)
16 yaşında oğlum bu yaşta veya önümüzdeki 4-5 yıl içinde cinsel deneyim yaşamasını istemem.Bu konuda ciddi endişelerim var ve her fırsatta bu konuda uyarıyorum.
Aklıbaşında her anne babanında ergen erkek veya kız çocukları için endişelenmesi gerektiğini düşünüyorum.Bu yaşta geri dönüşü olmayan şeyler yaşamaları hastalık kapmaları veya hamilelikle uğraşmalarını kimse istemez sonuçta.